Portofino! Bare at høre navnet giver mig små kuldegysninger (den gode af slagsen vel at bemærke), også selvom det lille, oprindelige fiskersamfund i dag har luksusyachter, der ligger og vugger i den lille bugt, så er det et sted, jeg gerne vender tilbage til igen og igen. Her er så smukt, og selvom den lille by i dag er forbundet med luksus, så er atmosfæren, hvis du spørger mig, både ægte og hyggelig. Her er en behagelig atmosfære, selvom her også kan være ganske fyldt med ferieglade gæster fra alle verdenshjørner, som kommer her for at nyde skønheden. Men når de så er taget 'hjem igen' - ja, så er det, at Eight Hotel Portofino kommer ind i billedet.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Vi er i Ligurien syd for Genova, hvor de dramatiske omgivelser præges af den golde kystlinje og mange niveauforskelle. I disse omgivelser har naturen og tidens tand skabt små bugter og havne. En af disse er Portofino. Jeg havde meget gerne ankommet hertil fra søvejen i mere romantisk stil med mit hår flagrende i vinden, mens jeg stod på rælingen af en af de store luksusyachter... Ja, drømme har man jo lov at have... Men som altid gør jeg min entré bag rattet i min lille lejebil. Portofino, som oversat betyder 'smuk havn', har haft en plads i mit hjerte siden dag ét, og jeg har længe ønsket at finde nogle skønne hideaways her i én Middelhavets smukkeste byer. 

En gang Portofino - altid Portofino

Faktisk har jeg en gang for mange år siden besøgt Eight Hotel Portofino, men det besøg var et rent tilfælde, fordi jeg tilfældigvis kørte forbi hotellet, og skiltet med "her er et hotel" lod dengang (også) min nysgerrighed tage over. Hotellet ligger cirka 350 meter fra havnen, og udefra syner hotellet måske ikke af så meget, men desto større er glæden og overraskelsen, når du træder indenfor.

Slap af i jacuzzi'en og nyd freden

Inden for er Eight Hotel Portofino ret karakteristisk: Solid på den positive måde hvor de diskrete farver i beige, brun og sort er dominerende. Denne stil er ganske anderledes for et hotel beliggende ved kysten, hvor der sædvanligvis indrettes i hvid og muligvis azurblå. Du foretrækker måske de lyse farver, som jeg normalt også gør, men jeg synes, at de dæmpede farver i dette tilfælde har en behagelig effekt, og det er lettere for mig at komme ned i gear her. Noget som vi vist alle kan trænge til på en ferie. Jeg nævner blot  det med farverne fordi, at du ikke må fovente nogen overdådig luksus: )

Åh, alle disse vidunderlige udflugter

I lobbyen er der, udover selve receptionen, borde og stole, hvor du kan sidde at planlægge de næste par dage eller opsummere dagens eventyr, alt imens du puster ud og hviler benene et øjeblik. Jeg ved, at hotellet har en concierge, der gerne vil hjælpe dig med at bestille bord på restauranter, arrangere udflugter, guidede ture, bådture m.v. Det kan være nyttigt at drage fordel af den service og viden, som personalet vil dele med dig, da der er så meget spændende at se og opleve i området, og det ville være en skam, hvis du går glip af noget. Hotellet har ikke en pool, men her er et lille område, hvor du kan nyde den udendørs jacuzzi og loungemøblerne, få lidt ekstra sol på din næse eller slappe af med en god bog. Bestil en god drink i baren og nyd den i solen eller i skyggen på terrassen.

Små gyder, torvepladser og farverige huse

Det siges, at Richard Burton friede til Elisabeth Taylor netop her i Portofino, og så udelader vi spørgsmålet om (med et smil på læben) hvilken af de to gange, det var: ) Men vi forstår ham, for det må være det ultimative sted at fri til sin eneste ene. Den lille, maleriske by byder på grønne omgivelser, hvor palmerne giver et eksotisk udtryk, og hertil findes her farverige huse, smalle gyder og hyggelige pladser. På trods af sin kleine størrelse, er der mange butikker af forskellig slags. Hertil banker, isbarer og frem for alt hyggelige, udendørs serveringer og restauranter. Den lille lystbådehavn er hjertet i byen, og her er så hyggeligt at sidde om aftenen, når dagsturisterne er rejst videre. Lysene tændes langs kysten, og roen igen har lagt sig over den lille by.

Lad smagsløgene gå amok

Hotellet har tilknyttet en restaurant, der ligger på deres søsterhotel, Eight Hotel Paraggi, som du finder på Paraggi Bay et par kilometer væk. Det gør ikke så meget, at restauranten ikke ligger på selve Eight Hotel Portofino, for til gengæld får du udsigt til havet, mens du nyder den gode mad på Eight Hotel Paraggi. Maden er et kapitel for sig selv, og hvis du, ligesom jeg, godt kan lide fisk og skaldyr, vil du helt sikkert finde noget på menuen, der passer til dine smagsløg. Priserne er på samme niveau som dem, vi er vant til hjemmefra, og en god flaske vin kan du bestille fra omkring kr. 250 og opad.

Et smukt område, du kun kan elske

Når jeg tænker efter, så er kystlinjen, der løber mellem Genova og La Spezia, den, jeg får de fleste spørgsmål om fra venner og bekendte. Responsen, når jeg viser billeder og fortæller om området, er ofte efterfulgt af længselsfulde suk og og et langt 'åhhhh' med et efterfølgende: "Der vil jeg gerne rejse hen på næste ferie". Jeg forstår længslen, for jeg vælger selv at vende tilbage hertil især for at besøge Cinque Terre nationalpark. Jeg vil påstå, at hvis du leder efter maleriske omgivelser, god mad og et godt klima, er dette det rigtige sted, og det er ikke bare i Portofino, du kan nyde de smukke omgivelser, men faktisk hele vejen ned til La Spezia. 

Især vandreture er fantastiske i Cinque Terre, og udsigterne her er noget, du bør unde sig selv at opleve - i hvert fald bare nogle af dem. Når du nu er her alligevel, så skal du sørge for at købe nogle af de gode vine fra regionen og tage med dig hjem. Nogle af vinene, der dyrkes tæt ved havet på de stejle, skrånende bakker, har et let præg af havgus, der adskiller sig fra landets og regionens øvrige vine. En anden ting, der er en vigtig del af oplevelsen i dette område, er, at du bør unde sig selv at nyde kyststrækningen fra vandsiden. Derfor et tip: Tjek bådtiderne og tag en tur ud på bølgen blå. 

Godt at vide om Eight Hotel Portofino

Hvis du har lyst til at tage til Paraggi-bugten for at prøve Eight Hotel Paraggi's restaurant, skal du sørge for at pakke dit badetøj og samtidig nyde en sol- og badedag netop her, da det er her, at du finder den nærmeste strand Er du interesseret i at leje liggestole og parasoller, så kontakt receptionen inden din ankomst. For at komme til Cinque Terre anbefaler jeg, at du for eksempel lader bilen stå i Rapallo eller Santa Margherita Ligure og fortsætter videre derfra med tog eller båd.

Hotellet har parkeringsmulighed, men det er desværre ikke muligt at reservere plads på forhånd. På Eight Hotel Portofino tilbydes der sauna, dampbad og massage. Hvis du kan lide at spille golf, er der en bane i Rapallo ca. 15 minutter fra hotellet i bil. Området byder på muligheder for cykelture, og den erfarne cyklist vil kunne få passende med udfordringer i det bakkede landskab: )

Læs mere om Eight Hotel Portofino

Officiel kategori

Hideaways' kategori

372 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

Havet og havnen i Portofino - ca. 350 m
Nærmeste sandstrand, Baia di Paraggi - ca. 1,8 km
Rapallo togstation - ca. 8 km
Togstation Santa Margherita Ligure - ca. 5 km
Cinque Terre (Monte Rosso al Mare) - ca. 72 km
La Spezia med shopping og togstation - ca. 88 km
Mini-byen Imperia - ca. 185 km
Cervo - ca. 144 km
Diano Castello - ca. 148 km
Sanremo - ca. 181 km
Monaco - ca. 214 km
Genova med et af Europas største akvarier - ca. 40 km
Pisa (lufthavn) - ca. 149 km
Nice (lufthavn) - ca.  238 km
Milano (lufthavn) - ca. 239 km

Værelser

Her findes bare 18 værelser på Eight Hotel Portofino, og de er fordelt på fire forskellige værelseskategorier. De er også opdelt i forskellige niveauer, og en del har skrånende lofter og vægge. Indretningen holdes i samme stil på alle værelser, hvor 'striber' er et gennemgående islæt. Toiletartikler er mærket Bulgari (det er kræs for kendere).

Enkeltværelse og Dobbeltværelserne er placeret på forskellige etager og med forskellige udsigter
De har queen size-senge eller to enkeltsenge
Værelserne er ca. 23 m² og kan rumme 2 personer

Dobbeltværelse (superior) er placeret på forskellige etager og med forskellige udsigter
De fleste har udsigt over det bakkede landskab. King size-seng eller to enkeltsenge
Værelserne er ca. 28 m² og kan rumme 2 voksne og 2 børn

Juniorsuiterne er placeret på forskellige etager og med forskellige udsigter
Her er en sovesofa, king size-seng eller to enkeltsenge, smart-TV
Juniorsuiterne er ca. 32 m² og kan rumme 2 voksne og 2 børn

Suiterne ligger på øverste etage med udsigt over den lille havn og Castello Brown
Der er en åben stue og jacuzzi, der er med til at give en mere romantisk atmosfære
Her er en kingsize baldakinseng og Bang & Olufsen smart-TV
Suiterne er ca. 35 m² og kan rumme 2 voksne og 2 børn

Faciliteterne på værelserne er:

 • Wi-Fi
 • Aircondition
 • TV
 • Safetyboks
 • Badeværelse m. bruseniche el. badekar
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Eight Hotel Portofino:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Opvarmet swimmingpool (evt. sæsonåben)
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via del Fondaco 11
16034 Portofino

Koordinater

Latitude: 44.3049
Longitude: 9.2061

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Ligurien
 • Nærmeste lufthavn: 93 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Italien, Piemonte, Monforte d'Alba
 • Nærmeste lufthavn: 106 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Ligurien
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi