Rejser til Lago Maggiore (Maggioresøen)

Maggioresøen ligger på den sydlige side af Alperne halvvejs mellem Luganosøen og Ortasøen og mellem de italienske regioner Piemonte og Lombardiet og den schweiziske kanton Ticino. 

Søen er 64,37 kilometer lang og mellem 3 og 5 kilometer bred, med undtagelse af strækningen mellem Pallanza og Stresa, hvor den er 10 kilometer bred. Det er den længste sø i Italien, men er overgået i samlet areal af Gardasøen. Blandt de mest populære byer ved søen er Baveno, Belgirate, Cannero Riviera, Cannobio, Colmegna, Ghiffa, Oggebbio, Stresa og Verbania.

Velkommen til det nordlige Italien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Lago Maggiore hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Oplevelser og seværdigheder

Isole Borromee

Den største attraktion ved Maggioresøen er paradoksalt nok en ø-gruppe, der hedder Isole Borromee. Ø-gruppen består af fire mindre øer, Isola Bella, Isola dei Pescatori, Isola Madre og Isolino di San Giovanni, samt den kun 200 kvadratmeter store klippe Malghera, der dog byder på en lille strand og lidt vegetation.

Den mest kendte af øerne er Isola Bella Den smukke ø), der indtil det 17 århundrede ikke var meget andet end en bar klippe, der hævede sig op over vandet, men som i dag - takket være grev Carlo III Borromeos bestræbelser - er forvandlet til et lille ø-paradis bestående af barok havearkitektur med grotter, vandfald, statuer, trapper, søjler, kunstfærdigt klippede hække og smukke påfugle.

På Isola dei Pescatori (Fiskernes ø) kan du finde lidt af øernes oprindelige, lokale liv med spisesteder og barer, der ikke kun er tiltænkt turister og på Isola Madre er der fine paladser midt i storslåede haver, men i knap så stor målestok som på Isola Bella. Isolino di San Giovanni, der er den mindst populære af de fire større øer, huser også et palazzo og nogle haver og har haft i hvert fald én berømt beboer i 1930'erne og 1940'erne i skikkelse af den berømte dirigent Arturo Toscanini.

Stresa

En anden af Maggioresøens populære attraktioner er byen Stresa, der ligger midt på Maggioresøens vestkyst lige over for de Borromesiske Øer. 

Byen er især berømt for at have været et af det europæiske aristokratis yndlingssteder i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, hvilket har sat sit aftryk på byen i skikkelse af en lang række smukke, historiske villaer, såsom Villa Pallavicino (med dens park og zoologiske have) og Villa Ducale. 

Byen opnåede også berømmelse gennem den amerikanske forfatter og journalist Ernest Hemingway, der første gang besøgte byen i september 1918 og mange år senere brugte byen og byens berømte hotel, Grand Hotel des Iles Borromees, som en af sine baggundsscener i romanen "A Farewell to Arms" fra 1929.

Læs mere om Maggioresøen

Rejsemål i Maggioresøen

Stresa

Den fredfyldte og meget stilfulde ferieby Stresa er som skabt til en afslappende rejse til Maggioresøen i det nordlige Italien. Her kan du enten bruge ferien på bare at nyde den tilbagelænede atmosfære i den lille by, på strandene eller tage på udflugter til nogle af de mange fascinerende seværdigheder i omegnen.

Rejser til Stresa

Verbania

Verbania ligger ved den lille Borromeo-bugt på vestsiden af Maggioresøen. Den smukke beliggenheden er god, hvis du vil bruge ferien på udflugter rundt langs søen eller op i de omkringliggende bjerge. Den mellemstore by er også i sig selv ganske charmerende og et godt mål for en rigtig livsnyderferie med god mad og afslapning i solen ved vandet.

Rejser til Verbania

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér