Min første ”rigtige” tur til Friuli var en rigtig positiv oplevelse. Det, der slog mig mest, var, at der ikke var ret mange andre skandinaver i de landligt beliggende områder modsat ude ved kysten, hvor solen og havet altid er et naturligt trækplaster.  Det er virkelig en skam og noget, jeg vil gøre mit bedste for at ændre - altså at lokke dig med ind i baglandet af regionen, for Friuli har så meget mere at byde på. Kort sagt vil jeg vove den påstand og sige, at den landlige udgave af Friuli er en sand, lille juvel.

Marie Burheim
Udvalgt af
Marie Burheim

Eftersom jeg har oplevet Friuli ved at rejse rundt med lejebil fra A til Z (og det er helt perfekt, når det er første gang, at du besøger et nyt, uudforsket område), så var det en selvfølgelighed at sammensætte en lignende rundtur til dig. På denne oplevelsesrejse kommer du hver dag til at besøge nogle hyggelige byer og mindre eller større, historiske højdepunkter. Varmt velkommen til Friuli - du kan godt begynde at glæde dig...

Rundrejsen "historie og smag i Friuli - 8 dage" er præcis, hvad du kan glæde dig til i løbet af de næste 8 dage - altså historie og smag. Hotel- og dagsoplevelser har vi allerede planlagt for dig hjemmefra. Det betyder, at alt, hvad du skal overveje inden din bestilling, er, om du via Hideaways ønsker at bestille rundrejsen som en pakkerejse med fly og eventuel lejebil her på hjemmesiden, eller om du ønsker selv at stå for transporten til og fra Danmark (så skal du vælge ”kun hotel” i søgemaskinen).

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst til hotellet, let middag og vinsmagning

Dag 2: Historie og kunst i Spilimbergo, Maniago

Dag 3: Charmerende Pordenone med sine paladser og med tid til shopping 

Dag 4: Pak kufferten, vinsmagning og lettere frokost i Collio

Dag 5: En dag dedikeret til pittoreske Grado ved havet 

Dag 6: Smukke Trieste med overnatning de sidste nætter

Dag 7: Oplev Carso og ”Grotta Gigante” og afslut dagen i Trieste

Dag 8: Morgenmad og måske på gensyn

 

Dagsprogram

Dag 1: Besøg den lokale vingård med vin og middag

Hyggelige Pordenone er beliggende i regionen Friuli-Venezia-Giulia. Afhængigt af, hvornår du ankommer, kan du udforske det omkringliggende område. Om eftermiddagen kan du f.eks. besøge den middelalderlige by Cordovado, der gemmer på nogle interessante seværdigheder som den antikke sognekirke S. Andrea, Madonna-templet fra 1400-tallet og klosteret ”Dominikanske fædre”. Du kan også besøge Valvasone, en lille by rig på historie, der ligger på den højre side af floden Tagliamento. Denne storslåede, middelalderlige by med et gammelt centrum, hvor der er smukke huse, er et must. I byen vil du også kunne opleve bygninger fra middelalderen og renæssancen, et torv i renæssancestil, en vandmølle fra det 14. århundrede,  snørklede gader, solure og brønde. I dag kommer du til at stoppe op ved en lokal vingård, hvor du kan se frem til at nyde en lettere middag og smage nogle vine. 

Du bor i alt 3 nætter i området, enten på Villa Policreti, der ligger i Castello d’Aviano, ca. 13 km fra Pordenone. Dette hus har aner fra 1600-tallet og har en golfklub lige ved siden af. En stor have, dejlig atmosfære og en god restaurant - hvor du kan finde lokale specialiteter - er hotellets styrker. Alternativt kan du bo på Villa Luppis, som også er en historisk bygning, der er omgivet af en parklignende have. Villa Luppis kan også prale af at have en hyggelig atmosfære, en god restaurant og en udendørs pool. Villa Luppis ligger omkring 19 km syd for Pordenone.

Dag 2: I dag er det Spilimbergo, Maniago og kunst

Efter morgenmaden på hotellet anbefaler vi en udflugt til Spilimbergo. Det er en smuk, lille by med et meget udtryksfuldt, historisk centrum og slotte, hvor især Palazzo Dipinto skiller sig ud fra mængden. Også et besøg til den verdensberømte ”Scuola Mosaicisti del Friuli” (Friuli Mosaic School) er et must. De bedste mosaikkunstnere uddannes på denne skole, og du vil sikkert blive mundlam over deres kunstværker. Vi anbefaler, at du spiser frokost på en hyggelig, lokal restaurant, hvis du ønsker det. På vejen tilbage bør du tage et stop i Maniago. Den lille by nord for Pordenone er kendt for sin knivproduktion. Museo Dell’Arte Fabbrile e delle Coltellerie samler information om stålproduktionen i området. 

Dag 3: Tid til at opdage charmerende Pordenone 

Efter morgenmaden kan du i dag besøge den charmerende by Pordenone, der er karakteristisk med sine arkader langs hovedgaden Corso Vittorio Emanuele II (engang kaldet Contrada Maggiore). En anden, vigtig gade i byen, er Corso Garibaldi og den nærliggende plads Piazza della Motta, som også er velbesøgt. Udover kuplen og klokketårnet finder du også Palazzo Municipale og Palazzo Ricchieri (kunstmuseum). Gå en tur gennem det historiske centrum, hvor du kan beundre de store bygninger, hvoraf nogle af disse er dekorerede med freskomalerier. 

Dag 4: Vinområdet ”Collio” og Cividale del Friuli

Du begynder dagen som vanligt med morgenmad på hotellet. I dag skal du til det velkendte vinområde Collio, hvor du vil få lov til at smage deres DOC-vine og nyde de fantastiske omgivelser. Det ligger i provinsen Gorizia, hvor du finder vinmarker og olivenlunde. Den lille provinsby er blevet kåret til ”Best Travel 2016” ved Lonely Planet Awards. Undervejs gennem Friuli landsbyen og bakkerne i Collio venter en lækker frokost på dig. Her vil du smage forskellige vine sammen med typiske og lokale retter. Turen fortsætter mod Cividale, en by, der blev grundlagt af Giulio Cesare og siden er blevet optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. 

Overnatning bliver reserveret på enten Castello di Spessa i Collio-området eller Relais Russiz Superiore. Castello di Spessa er fra 1100-tallet og har en eminent panoramaudsigt over det nærliggende landskab og de tilhørende vinmarker. En middelalderlig vinkælder, en god restaurant og en golfbane (ca. 100 m væk) gør, at gæster bliver ved med at vende tilbage. Ikke langt fra Castello di Spessa (ca. 3 km) ligger Relais Russiz Superiore, som kan være alternativet. Denne gård har en herlig beliggenhed og producerer sine egne vine.

Dag 5: Atmosfære i Grado og historie i Aquileia 

Efter morgenmaden på hotellet kommer du i dag til at besøge Grado, en smuk, lille by ved havet, hvor du vil opleve en ægte Italiensk atmosfære som i "Lady og Vagabonden". Gå rundt i det historiske centrum, hvor du vil opleve de flotte kirker dekoreret med mosaik samt torvet med de romerske ruiner. Hvis du har lyst, kan du passende spise en skaldyrsbaseret frokost på en af byens restauranter. Om eftermiddagen er et besøg i Aquileia, den gamle hovedstad i Det Hellige Romerske Rige, et must. Under Augustus Cæsar-imperiet blev Aquileia et strategisk centrum. En tur til basilikaen og diverse, arkæologiske steder, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, fortjener at blive oplevet. Tag tilbage til hotellet for at slappe lidt af, inden det er tid at spise middag. 

Dag 6: Slentretur i fantastiske Trieste

Først på dagen skal du spise morgenmad på hotellet, og derefter er det tid til at pakke din kuffert. I dag skal du nemlig besøge Trieste. En hyggelig gåtur gennem den mest kosmopolitiske, italienske by fører dig forbi et hav af seværdigheder; den magiske plads Piazza Unità og smukke Palazzo Stratti - hvor du også finder Caffè degli Specchi; det nyklassicistiske palads Borgo Teresiano; de romerske ruiner; synagogen og de ortodokse kirker. Derefter kan du tage til toppen af Colle San Giusto for at beundre byen og den billedskønne bugt fra oven. Frokost finder du på egen hånd. Du kan reservere bord i en ”Osmiza”, der er en typisk restaurant, der serverer lokale vine og retter. Herefter har du noget fritid, som du f.eks. kan bruge på shopping, inden du tjekker ind på dit hotel. 

DoubleTree by Hilton Trieste ligger i en rig bygning med smuk arkitektur. Stilfuld indretning, bar, restaurant og wellness gør hotellet attraktivt for ikke at nævne placeringen. Starhotels Savoia Excelsior Palace er et pompøst hotel fra det 19. århundrede. Hotellet har en dejlig beliggenhed i centrum og med udsigt over Trieste-bugten. Bar, restaurant og fitnesscenter kan du finde på hotellet. Uanset hvilket af disse hoteller du ender på, har du en god beliggenhed i det centrale Trieste.     

Dag 7: Tag en udflugt til Carso og Grotta Gigante

Nyd din morgenmad i ro og mag. I dag skal du en tur til Carso for at opleve berømte Grotta Gigante – den store grotte. Du kan vises rundt derude af en guide – det varer ca. 1 time. Omkring 80 meter under jorden ligger den mest massive del af grotten (den store grotte), et naturligt, spektakulært rum, der er omkring 100 meter højt, 170 meter langt og 75 meter bredt. Det dybeste punkt i grotten, som du vil nå, er 101,10 meter målt fra indgangen. Guiden vil vise dig en underjordisk verden og vil forklare hemmelighederne i dybet. I slutningen af turen må du ikke gå glip af et besøg til en af de kendte restauranter, hvor du kan smage på en af de typiske vine som Malvasia, Vitovska og Terrano. Den guidede tur er frivillig, og du betaler først, når du er på stedet. 

Dag 8: Tid til at sige farvel

Nu har denne rejse nået sin ende, men inden du begiver dig ud på nye eventyr, skal du naturligvis spise morgenmad på hotellet. Du bor lige ved Adriaterhavet og kan derfor vælge at tage et par yderligere dage, som bare skal stå på sol og badning. Ellers kan du besøge flere, kendte vinmarker her i det nordlige Italien, såsom Valpolicella – berømt for sine vidunderlige Amaronevine.

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger inkl. morgenmad
 • 1 vinsmagning i Valvasone
 • 1 lettere middag i Valvasone
 • 1 vinsmagning i Collio
 • 1 lettere frokost i Collio

Prisen inkluderer ikke

 • Andre drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt ovenfor
 • Entréer til diverse seværdigheder
 • Lokale turistskatter

Ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes

 • Fly, evt. bagage alt efter flyselskab
 • Lejebil, vælg blandt forskellige typer og størrelser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Godt at vide om rundrejsen "historie og smag i Friuli – 8 dage"

At se en region ved at rejse rundt i den er en speciel oplevelse, og du kommer sikkert hjem med flere gode minder i din bagage. Det er nemt at komme rundt. Vi sender ikke anvisninger, men anbefaler, at du bruger Google Maps på din mobiltelefon, da det normalt er det mest opdaterede vejnet. Du kan bestille pakken inkl. fly (vælg Venedig som ankomstslufthavn) og lejebil. Lejebilen er klar ved ankomst i Venedig lufthavn, og du skal først aflevere den, når du skal hjem. Vi har ikke mulighed for at reservere entré til diverse seværdigheder, selv om de nævnes i dagsprogrammet. Lokal turistskat betales på hotellet. Hvis du har brug for hjælp til reservationer, kan du spørge i receptionen, som vil hjælpe dig. Parkering på de respektive hoteller kan være mulig. være for et gebyr.

Læs mere om Rundrejsen historie og smag i Friuli - 8 dage

Officiel kategori

Hideaways' kategori

Faciliteter

Se alle

Kort og afstande

Villa Policreti

 • Nærmeste by Dardago/Budoia – ca. 3 km
 • Charmerende Pordenone – ca. 14 km
 • Kulturarven i Valvasone – ca. 34 km
 • Vinruten Conegliano og Valdobbiadene – ca. 34-68 km
 • Venedig lufthavn – ca. 81 km

Villa Luppis

 • Nærmeste by Pasiano di Pordenone/Mansuè – ca. 5 km 
 • Charmerende Pordenone – ca. 19 km
 • Kulturarven i Valvasone – ca. 35 km
 • Vinruten Conegliano og Valdobbiadene – ca. 27-56 km
 • Venedig lufthavn – ca. 61 km

Castallo di Spessa

 • Nærmeste centrum, Capriva del Friuli - ca. 1,8 km
 • Hyggelige Cormons med udendørsrestauranter og butikker - ca. 3,5 km
 • Den spændende by Gorzia - ca. 11 km
 • Venedig lufthavn – ca. 127 km
 • Trieste lufthavn – ca. 21 km

Relais Russiz Superiore

 • Nærmeste centrum, Capriva del Friuli - ca. 2 km
 • Hyggelige Cormons med udendørsrestauranter og butikker - ca. 8 km
 • Den spændende by Gorzia - ca. 11 km
 • Venedig lufthavn – ca. 126 km
 • Trieste lufthavn – ca. 19 km

DoubleTree by Hilton Trieste/Starhotels Savoia Excelsior Palace

 • Nærmeste centrum, Trieste - 0 m
 • Venedig lufthavn – ca. 150 km
 • Trieste lufthavn – ca. 40 km

Værelser

Som udgangspunkt får du et dobbeltværelse (standard). 

Faciliteter:

 • Dobbeltseng eller to enkeltsenge
 • Badeværelse med bruser eller badekar (hårtørrer kan ikke garanteres)
 • De fleste hoteller har Wi-Fi (enten på værelset eller i fællesrummene) 
 • A/C
 • Satellit-TV
 • Minibar
 • Safetybox 

Benyttede hoteller: 

Dag 1 - 4: Villa Policreti i Castello d'Aviano eller Villa Luppis i Pasiano di Pordenone

Dag 4 - 6: Castello di Spessa i Capriva del Friuli eller Relais Russiz Superiore i Capriva del Friuli

Dag 6 - 8: DoubleTree by Hilton Trieste eller Starhotels Savoia Excelsior Palace.

Det er ikke alle hoteller, der er med i Hideaways’ sædvanlige program, men det skal du ikke lade dig skræmme af, for de har alle den samme standard og gode beliggenhed, som du altid kan finde hos Hideaways. Alle de valgte hoteller er håndplukkede ud fra de kriterier, vi sætter, når det gælder service, standard og beliggenhed.

Når du har booket din rejse online (som pakke med fly og lejebil eller bare med hotel), vil du modtage en bekræftelse, som fortæller, hvilke hoteller du kommer til at bo på. 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Rundrejsen historie og smag i Friuli - 8 dage:

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Se dina resedokument

Koordinater

Latitude: 45.9617
Longitude: 12.6700

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Det nordøstlige Italien
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Veneto
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Veneto, Treviso
 • Nærmeste lufthavn: 60 km
 • Nærmeste golfklub: ca. 36 km
 • Pool