Oppe ved Italiens nordøstlige side ligger en region, som hedder Friuli-Venezia Giulia. Det bedste ved regionen er, at man har mulighed for at opleve den smukke og uspolerede natur, en spændende historie, lækker mad, kendte vine og mulighed for at slikke sol, da Adriaterhavet ligger lige ved siden af dig. Med andre ord… på denne rundrejse vil du opleve alt det, som vi nyder mest.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Fra toppen af Alperne til de frodige sletter med vinmarker, frugtplantager, smukke strande og historiske byer – ja, Friuli-Venezia Giulia er en region, der har det hele. Udover det visuelle paradis, som regionen er, så vil din smagssans også blive forkælet i stor stil på grund af områdets lækre mad og de fine vine. Som en lille oplysning kan vi også fortælle, at den berømte italienske øl Moretti stammer herfra, mere specifikt fra Udine.

Oplev det bedste af Friuli på 8 dage. Hotel- og dagoplevelser er allerede arrangeret for dig hjemmefra. Det betyder, at alt hvad du skal overveje inden din bestilling er, om du via Hideaways ønsker at bestille rundrejsen som en pakkerejse med fly, og eventuel lejebil, her på hjemmesiden, eller om du ønsker selv at stå for transporten til og fra Danmark (så skal du vælge ”kun hotel” i søgemaskinen).

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst til hotellet, lettere middag og vinsmagning

Dag 2: Opdag charmerende Pordenone og det smukke palads

Dag 3: Conegliano og Valdobbiadene, via en af Italiens bedste vinruter, samt frokost

Dag 4: Vinsmagning i kendte Collio og videre til nyt hotel

Dag 5: En dag dedikeret til spændende og historiske Gorizia

Dag 6: Oplev Carso Triestino med sine grotter. De sidste nætter i Trieste

Dag 7:  En hel dag til at opleve skønne Trieste

Dag 8: Morgenmad og afrejse eller videre på flere eventyr

 

Dagsprogram

Dag 1: Begynd rundrejsen med en vinsmagning

Pordenone er en fin lille by, der ligger i regionen Friuli-Venezia Giulia. Kommer du frem tidligt, kan du passende gå en lille tur og gøre dig bekendt med området. Du kan f.eks. besøge Valvasone, en lille by fuld af historie og kultur, som ligger på den højre side af floden. Denne storslåede, middelalderlige by, med et gammelt centrum, hvor der er smukke huse, er et must. I byen vil du også kunne opleve bygninger fra middelalderen og renæssancen, et torv i renæssancestil, en vandmølle fra det 14. århundrede, slingrende gader, solure og brønde. I dag kommer du til at bo på en lokal vingård, hvor du kan se frem til at nyde en lettere middag og smage nogle vine. 

Du bor i alt 3 nætter i området på Villa Policreti, der ligger i Castello d’Aviano, ca. 13 km fra Pordenone. Dette hus med aner fra 1600-tallet, har en golfklub lige ved siden af. Hotellets kendetegn er en stor have, dejlig atmosfære og en god restaurant, hvor du kan finde lokale specialiteter. Alternativt kan du bo på Villa Luppis, som også er en historisk bygning omgivet af en parklignende have. Villa Luppis kan også prale af at have en hyggelig atmosfære, en god restaurant og en udendørs pool. Villa Luppis ligger omkring 19 km syd for Pordenone.

Dag 2: Charmerende Pordenone og smukke paladser

Efter morgenmaden kan du i dag besøge den charmerende by Pordenone, der er karakteristisk med sine arkader langs hovedgaden Corso Vittorio Emanuele II (engang kaldet Contrada Maggiore). En anden vigtig gade i byen er Corso Garibaldi og den nærliggende plads Piazza della Motta, som også er velbesøgt. Udover kuplen og klokketårnet finder du også Palazzo Municipale og Palazzo Ricchieri (kunstmuseum). Gå en tur gennem det historiske centrum, hvor du kan beundre de store bygninger, hvoraf nogle af disse er dekorerede med freskomalerier. Dagens frokost og middag er efter eget ønske.

Dag 3: Valdobbiadene – et kendt navn

Når du er blevet mæt efter morgenmaden, er det blevet tid til dagens udflugt. Du skal i dag til Conegliano og Valdobbiadene via en af landets mest kendte vinruter i Prosecco DOCG området. Efter en tur rundt i Conegliano og slottet, fortsætter du mod de grønne bakker og en spektakulær, venetiansk villa, når du skal besøge en af områdets mest berømte vinproducenter. I dag er en lettere frokost bestående af lokale produkter inkluderet. 

På vej tilbage til hotellet kan du tage et smut forbi Salice, der også bliver kaldt ”Giardino della Serenissima” (den fredfyldte have), da byen er bygget langs floden, Livenza. Hvad du vil lave om aftenen er op til dig selv. 

Dag 4: Vinområdet ”Collio” og Civadale del Friuli

Du starter dagen i omgivelser, du er vant til med morgenmad på hotellet. Målet i dag er den maleriske, lille by Cividale (ca. 95 km fra Pordenone), som blev grundlagt af Giulio Cesare, og det velkendte vinområde Collio, hvor du kommer til at opleve deres DOC-vine samt de tilhørende fantastiske omgivelser. Dette er et lille område, der ligger i provinsen Gorizia, hvor du finder vinmarker og olivenlunde. Den lille provinsby er blevet kåret til ”Best Travel 2016” ved Lonely Planet Awards.

I løbet af dagen venter dig gode vinoplevelser i eventyrlige omgivelser. Det er kendte vine som Picolit, du vil kunne opleve på Castello di Spessa eller Relais Russiz Superiore.

Overnatning bliver reserveret på enten Castello di Spessa i Collio-området eller Relais Russiz Superiore. Castello di Spessa er fra 1100-tallet og har en eminent panoramaudsigt over det nærliggende landskab og de tilhørende vinmarker. En middelalderlig vinkælder, en god restaurant og en golfbane (ca. 100 m væk) gør, at gæster bliver ved med at vende tilbage. Ikke langt fra Castello di Spessa (ca. 3 km) ligger Relais Russiz Superiore, som kan være alternativet. Denne gård har en herlig beliggenhed og producerer sine egne vine.

Dag 5: Spændende historie i Gorizia

Efter morgenmaden på hotellet kommer du i dag til at udforske området Gorizia, der grænser op til Slovenien. Denne smukke by, omgivet af mure fra det 16. århundrede, er en såkaldt grænseby, der (ligesom Berlin) blev delt efter anden verdenskrig mellem Italien og Slovenien helt frem til 2004. Der bliver derfor talt tre officielle sprog i byen: friulisk, slovensk og italiensk. En vinsmagning og en lettere frokost venter dig på et gammelt slot fra 1100-tallet, der er omgivet af vinmarker og smukke bakker. Hvis du kommer tilbage til hotellet i tide, vil vi anbefale en gåtur til Cormons, der er omkring 3,5 km lang. Aftenen kan du spendere, som du vil, og du kan passende spise noget lækkert. På trods af sin lille størrelse er der i Cormons både trattoria, osteria, vinbutikker, cafeer og diverse butikker. 

Dag 6: Besøg en berømt taverna, der ligger i en drypstenshule

Når du er færdig med din frokost, er det ved at være tid til, at du skal flytte hotel (ca. 60 km til Trieste). Du kommer til at besøge det vidunderlige område Carso Triestino, der med sine grotter, skaber rammerne for en af de mest besøgte tavernaer. Når du er her, bør du passende smage de typiske vine som Malvasia, Vitovska og Terrano. Frokosten, som er på egen hånd, kan du nyde i Trieste. Trieste er en fantastisk by, der byder på fin arkitektur, gode spisesteder og shopping. Herefter kan du bare tage det roligt resten af aftenen, da der intet er planlagt. 

DoubleTree by Hilton Trieste ligger i en rig bygning med smuk arkitektur. Stilfuld indretning, bar, restaurant og wellness gør hotellet attraktivt for ikke at nævne placeringen. Starhotels Savoia Excelsior Palace er et pompøst hotel fra det 19. århundrede med en dejlig beliggenhed lige i centrum og med udsigt over Trieste-bugten. På hotellet finder du bar, restaurant og fitnesscenter. Uanset hvilket af disse hoteller du ender på, har du en god beliggenhed i det centrale Trieste.

Dag 7: Spadser rundt i fantastiske Trieste

Efter morgenmaden på hotellet er det tid til at pakke din kuffert. I dag skal du nemlig besøge Trieste, som er en af Italiens mest kosmopolitiske byer. En hyggelig gåtur gennem byen fører dig forbi et hav af seværdigheder: den magiske plads Piazza Unità og smukke Palazzo Stratti (hvor du også finder Caffè degli Specchi), det nyklassicistiske palads Borgo Teresiano, de romerske ruiner, synagogen og de ortodokse kirker. Derefter kan du tage til toppen af Colle San Giusto for at beundre byen og den billedskønne bugt fra oven. Frokost finder du på egen hånd. Du kan med fordel reservere bord i en ”Osmiza”, der er en typisk restaurant, der serverer lokale vine og retter. Herefter har du noget fritid, som du f.eks. kan bruge på shopping eller på at sætte dig og nyde en aperitif.

Dag 8: Tid til at sige farvel

Nu har denne rejse nået sin ende, men inden du begiver dig ud på nye eventyr, skal du naturligvis spise morgenmad på hotellet. Du bor lige ved kysten og kan derfor vælge at blive et par dage yderligere, som bare kan stå på sol og bad. Ellers kan du besøge flere kendte vinmarker her i det nordlige Italien, såsom Valpolicella – berømt for sine vidunderlige Amarone vine. 

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger inkl. morgenmad
 • 1 vinsmagning i Prosecco-området
 • 1 lettere frokost i Prosecco-området
 • 1 vinsmagning i Valvasone
 • 1 lettere middag i Valvasone
 • 1 vinsmagning i Collio
 • 1 lettere frokost i Collio

Prisen inkluderer ikke

 • Andre drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt ovenfor
 • Entréer til diverse seværdigheder
 • Lokale turistskatter

Ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes

 • Fly, evt. bagage alt efter flyselskab
 • Biludlejning, vælg blandt forskellige typer og størrelser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Godt at vide om rundrejsen i Friuli

At se og opleve en region ved at rejse rundt i den er en helt speciel oplevelse, og du kommer sikkert hjem med flere gode minder i din bagage. Det er desuden nemt at komme rundt. Vi sender ikke anvisninger, men vi anbefaler, at du bruger Google Maps på din mobiltelefon, da det normalt er det mest opdaterede vejnet. Du kan bestille pakken inkl. fly (vælg Venedig som ankomstlufthavn) og lejebil. Lejebilen er klar ved ankomst i Venedig lufthavn, og du skal først aflevere den tilbage, når du skal hjem. Vi har ikke mulighed for at reservere entré til diverse seværdigheder, selvom de nævnes i dagsprogrammet. Lokal turistskat betales på hotellet. Hvis du har brug for hjælp til reservationer, kan du spørge i receptionen, som vil hjælpe dig. Parkering på de respektive hoteller kan være mulig. være for et gebyr.

Læs mere om Rundrejsen Oplev det bedste af Friuli - 8 dage

Officiel kategori

Hideaways' kategori

Faciliteter

Se alle

Kort og afstande

Villa Policreti

 • Nærmeste by Dardago/Budoia – ca. 3 km
 • Charmerende Pordenone – ca. 14 km
 • Kulturarven i Valvasone – ca. 34 km
 • Vinruten Conegliano og Valdobbiadene – ca. 34-68 km
 • Venedig lufthavn – ca. 81 km

Villa Luppis

 • Nærmeste by Pasiano di Pordenone/Mansuè – ca. 5 km 
 • Charmerende Pordenone – ca. 19 km
 • Kulturarven i Valvasone – ca. 35 km
 • Vinruten Conegliano og Valdobbiadene – ca. 27-56 km
 • Venedig lufthavn – ca. 61 km

Castallo di Spessa

 • Nærmeste centrum, Capriva del Friuli - ca. 1,8 km
 • Hyggelige Cormons med udendørs restauranter og butikker - ca. 3,5 km
 • Den spændene by Gorzia - ca. 11 km
 • Venedig lufthavn – ca. 127 km
 • Trieste lufthavn – ca. 21 km

Relais Russiz Superiore

 • Nærmeste centrum, Capriva del Friuli - ca. 2 km
 • Hyggelige Cormons med udendørs restauranter og butikker - ca. 8 km
 • Den spændene by Gorzia - ca. 11 km
 • Venedig lufthavn – ca. 126 km
 • Trieste lufthavn – ca. 19 km

DoubleTree by Hilton Trieste/Starhotels Savoia Excelsior Palace

 • Nærmeste centrum, Trieste - 0 m
 • Venedig lufthavn – ca. 150 km
 • Trieste lufthavn – ca. 40 km

Værelser

Som udgangspunkt får du et dobbeltværelse (standard). 

Faciliteter:

 • Dobbeltseng eller to enkeltsenge
 • Badeværelse med bruser eller badekar (hårtørrer kan ikke garanteres)
 • De fleste hoteller har WiFi (enten på værelset eller i fællesrummet) 
 • Aircondition
 • TV
 • Minibar (mod tillæg)
 • Safetyboks

Benyttede hoteller: 

Dag 1 - 4: Villa Policreti i Castello d'Aviano eller Villa Luppis i Pasiano di Pordenone

Dag 4 - 6: Castello di Spessa i Capriva del Friuli eller Relais Russiz Superiore i Capriva del Friuli

Dag 6 - 8: DoubleTree by Hilton Trieste eller Starhotels Savoia Excelsior Palace

Det er ikke alle hoteller, der er med i Hideaways’ sædvanlige program, men du skal ikke lade det skræmme dig, for de har alle den samme standard og gode beliggenhed, som du altid kan finde hos Hideaways. Alle de valgte hoteller er håndplukkede ud fra vore kriterier. 

Når du har booket din rejse online (som pakke med fly og lejebil eller bare med hotel), modtager du en bekræftelse, som oplyser hvilke hoteller, du kommer til at bo på.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Rundrejsen Oplev det bedste af Friuli - 8 dage:

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Se dina resedokument

Koordinater

Latitude: 45.9617
Longitude: 12.6700

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Lombardiet, Gardasøen
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering
Italien, Det nordøstlige Italien
 • Nærmeste lufthavn: 82 km
Italien, Veneto, Negrar
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi