Smag på navnet og tænderne begynder næsten at løbe i vand. På Agriturismo Le Querce del Vareglio får du virkelig lov til at smage på Piemonte, og jeg ved det, for jeg har selv været her flere gange. Behøver jeg at sige, at jeg aldrig bliver træt af det? Forestil dig en vingaard i det bakkede landskab og 35 hektar tilhørende jord som varierer mellem skove, dale og vinmarker. Alt dette får du samtidig med, at du bor kun 2 kilometer fra den lille by Canale d’Alba som ligger midt i vindistriktet Langhe-Roero-Monferrato.

Amalie Højland
Udvalgt af
Amalie Højland

Spørger du mig er en vingaard aldrig bedre end de vine den producerer, den mad som serveres samt de personer der driver stedet og har kontakten med gæsterne. Agriturismo Le Querce del Vareglio scorer højt på alle disse tre parametre, og det er netop årsagen til, at jeg har besøgt stedet mere end én gang. Det skal også nævnes, at poolens størrelse på 8 gange 10 meter gør, at det er et skønt sted til en sommerferie, for når varmen presser sig på i de varme italienske sommerdage, er der ikke noget bedre end at køle af i en dejlig stor pool. Foråret og efteråret er også skønne i Piemonte og her på stedet vil du kunne opleve en sand eksplosion af farver, når årstiderne skifter.

Et blik i bagspejlet

På mit seneste besøg spørger jeg lidt ind til stedets historie, og receptionisten Stefania fortæller mig, at gården har aner helt tilbage til 1600 tallet. Dengang gik gården under navnet ”Toppino”, som fortæller noget om den status det indebar at bo på en stor fin gård i tider, som ellers var præget af sult og fattigdom. I 1740 fandt en apoteker fra den nærliggende by Canale nogle særlige urter i området, som kunne bruges til fremstilling af medicin. Dette lagde startskuddet til en lang fremgangsrig periode for gården, som varede helt frem til starten af 1900 tallet. I denne periode plantede man også de første vinstokke i jorden omkring gården, som i dag har afløst urterne, som den vigtigste afgrøde på stedet. I 1930 overtog den familie, som stadig ejer stedet i dag gården og i 2006 gennemgik stedet en omfattende renovering, som dog heldigvis blev udført med respekt for de gamle bygninger.

Her spiser du godt

På mit besøg er der reserveret bord i restauranten til klokken 20:00. Her er der en intim atmosfære og historiens vingesus slår mig mens jeg sidder mig ned i de antikke møbler og kigger på frescomalerierne. Jeg har allerede besluttet mig for hvilken vin jeg vil drikke, for tidligere på dagen har jeg besøgt vinkælderen og udset mig tre af husets rødvine. De passer godt til menuen, som består af antipasti og ravioli med kaninkød, som smager aldeles fortræffelig. Faktisk er det en lille menu. Vil du have den helt traditionelle italienske menu med antipasti, pastaret og hovedret med tilbehør, dessert samt vin og kaffe, koster det fra ca. 38€ pr. person (priser 2015). Samtlige retter på menuen er lokale og historiske piemontesiske retter. Mange af råvarerne kommer naturligvis fra egen produktion og alt andet er så vidt det er muligt indkøbt hos lokale leverandører. Jeg tør næsten godt love dig, at besøger du restauranten én gang under dit besøg, vil du også reservere bord til en gang mere. Vil du gerne spise dig igennem så meget af menuen som muligt, kan du jo også bare bestille halvpension til dit ophold. Her kan du hver dag vælge mellem en lille eller stor menu, men også skifte ud med a la carte mod tillæg.

Aktiviteter i nærområdet

Rejser du ikke kun til Piemonte for at se den smukke natur, vinmarkerne og for at spise den vidunderlige mad og drikke vinene fra området, så er der også rig mulighed for at holde en aktiv ferie på de 35 hektar jord. Her findes der et stisystem på 5 kilometer hvor du kan både vandre og cykle på mountainbike (som kan lejes). Du kan også ride, for agriturismoen er også en rideskole med alt hvad der hører sig til. På rideskolen er der rideinstruktører, som for 25 € pr. time for 1 person og 40 € for 2 kan lærer dig kunsten at sidde på hesteryg (priser 2015). Bevæger du dig hellere rundt til fods byder de 5 kilometer lange stier på en dejlig varieret natur, og jeg anbefaler det især hvis du lige skal have brændt de kalorier af, som du har indtaget i restauranten.

 

Læs mere om Agriturismo Le Querce del Vareglio

Hideaways' kategori

238 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med indkøbsmuligheder, Canale d'Alba, ca. 2 km
 • Gastronomiske oplevelser i Alba, ca. 12 km
 • Nærmeste golfbane ved Cherasco, ca. 18 km
 • Kultur og spumante i Asti, ca. 28 km
 • Shopping på Serravalle outlets, ca. 67 km
 • Storbypuls i Torino, ca. 38 km
 • Torino Lufthavn, ca. 79 km
 • Milano Malpensa Lufthavn, ca. 177 km
 • Milano Linate Lufthavn, ca. 162 km

Værelser

De 15 værelser på Agriturismo Le Querce del Vareglio er rummelige og stilrent indrettet med elegante antikke møbler. Der findes 4 standardværelser på ca. 15 kvm, 2 dobbeltværelser (executive) og 9 suiter, som er fordelt på junior suiter, suiter og executive suiter. Fælles for alle værelserne er den stilfulde indretning og at de har aircondition, WIFI, minibar (mon ikke der er en lokal vin), fladskærms-TV samt badeværelse med toilet bad og hårtørrer. I suiterne er der plads til en ekstra opredning.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Agriturismo Le Querce del Vareglio:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Parco delle Rocche - Tenuta Vareglio
12043 Canale d'Alba

Koordinater

Latitude: 44.8124
Longitude: 7.9893

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Piemonte
 • Nærmeste lufthavn: 107 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Piemonte
 • Nærmeste lufthavn: 87 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Piemonte, Alba
 • Nærmeste lufthavn: 110 km
 • Afstand til havet: ca. 75 km
 • Pool