Hvor skal jeg begynde? Det er som om, at gåsehuden ikke vil gå væk igen efter mit uforglemmelige besøg på Villa del Borgo i den lille by, Canelli. Den smagfulde indretning, udsigten og den varme atmosfære, der er gennemgående, gør Villa del Borgo til en juvel inden for vores samling af hideaways. Her får du nemlig det, som alle ønsker sig: En beliggenhed med udsigt til vinmarkerne, men samtidig har du byen for dine fødder. Ergo: Du kan gå til alt!

Marie Kaalund Winther
Udvalgt af
Marie Kaalund Winther

Efter at have fungeret som kloster kom den gamle bygning i hænderne på en privat familie fra Canelli. Igennem 150 år var det daværende Villa del Borgo et italiensk familiehjem, men da det sidste familiemedlem blev ensomt og gammelt, så tog Patrizia Brambila og hendes mand chancen for at udleve deres drøm: Parret overtog det gamle kloster og begyndte renoveringen af det nuværende hotel, der i dag fremstår som en unik bygning. Midtvejs i renoveringsprojektet døde Patrizias mand desværre efter lang tids sygdom, men med en stærk familie i ryggen og masser af opbakning fortsatte deres livsprojekt, og den 12. maj 2017 slog Patrizia dørene op til Relais Villa del Borgo.

Fordelen ved at bo på Relais Villa del Borgo er, at du kan kombinere din ferie med byen og have flere velsmagende restauranter og vinproducenter i gåafstand, og du kan nemt tage på dagsture rundt omkring i det spændende Piemonte. Glem ikke at besøge vindistriktet Langhe, hvor byerne Alba og Barolo byder på gastronomiske oplevelser ud over det sædvanlige. 
 


Der venter dig nogle særlige vinmarker

Canelli, der tilhører Asti-provinsen, ligger på grænsen til Le Langhe - et område der er rigt på vinhuse og vinslotte, og hvis du interesserer dig for vin og gastronomi, så er du kommet til det helt rigtige sted. Desuden er byen et vigtigt centrum for vinproduktion, og det er faktisk også her, at den italienske metode inden for champenoise - det vil sige den metode, der senere bliver kaldt spumante (den finere variant) - blev skabt. Det er fra disse bakker, at Villa del Borgo ligger og 'kigger' ned over byen og det omkringliggende landskab. Jeg får næsten en følelse af 'misundelse' over, at Patrizia og hendes familie har disse omgivelser som deres 'kontor' til hverdag. Her er bare så smukt.

Du mærker de historiske 'vinkrige'

Jeg er evigt taknemmelig for, at Patrizia har renoveret Villa del Borgo med respekt for historien, for ud fra min vurdering findes der ikke noget bedre, end at der tages hensyn til fortiden, når der implementeres elementer fra nutiden. Dermed lever de historiske 'vinkrige' fortsat i de rå stenvægge. Og det er vel at bemærke nogle fra år 700-800 f.Kr. Dengang som nu er det et spørgsmål om trivsel og velvære. Det er en kunst at kunne bibeholde det oprindelige, og så samtidig give sine gæster den bedste, nutidige komfort. Og det synes jeg bestemt er lykkedes her. 

Det andet, der tiltaler mig, er, at du på Relais Villa del Borgo har muligheden for at leje hele 'herligheden' med de seks tilhørende værelser. Så får du det hele for dig selv inkl. swimmingpoolen og terrassen. Som et yderligere plus er der også inkluderet morgenmad og rengøring, hvis du lejer hele stedet. Det er da luksus og total afslapning, hvis du spørger mig: )

Nyd udsigterne fra poolområdet

Ja, på Relais Villa del Borgo kan du virkelig trække dig tilbage og "bare være", for det er et sted, hvor du nemt og hurtigt kommer ned i gear. Det er ikke bare indendørs, at du føler velbehag, men også uden for på terrassen - og ikke mindst ved det lille poolområde. Her finder du nemlig 'cool' solstole med 'runde former', så du kan nyde både solen, varmen og omgivelserne. Jeg skriver "runde former" da det ikke er så ofte, at jeg ser netop denne type af solstole - og jeg har set en del hoteller gennem årene efterhånden. Swimmingpoolen er ikke stor, det må jeg medgive, men den opfylder det, den skal, ved at kunne tilbyde en svalende dukkert i de varmeste sommermåneder - og så har den også hydromassage. 

Her findes også et lille SPA-område med tyrkisk bad.

Du kan slentre ned til centrum

En anden ting, som jeg holder af ved Relais Villa del Borgo er (foruden den panoramiske beliggenhed) også muligheden for at spadsere til centrum af Canelli. Du skal blot følge vejen Via Nouva, og så vil du i løbet af ca. 5 minutter stå i cemtrum (det går nedad ud og opad hjem). I Canelli findes det meste, som du behøver - flere restauranter, barer, apotek, postkontor og bank m.m. Her findes også forskellige typer af butikker, altså en rigtig, italiensk landsby, hvor nyt møder gammelt. Jeg har desværre til gode at prøve at spise på de lokale restauranter i byen, men flere af dem får rosende ord med på vejen, og det er det, som Piemonte i særklasse er god til helt generelt: Mad og vin.

Hvis du mod forventning kommer til at savne et større udvalg af restauranter, så kan du altid køre op til det "boblende" Asti eller køre vestpå til "Nutella"-land ved Alba - to herlige byer, som du næsten bør besøge, når du du alligevel er i Piemonte. Det er noget som jeg altid selv gør, når jeg er på disse kanter... 

Smukt og godt - smag på Piemonte

Nu har jeg talt om vinene - noget, som Piemonte er særlig kendt for. Du bør dog også unde dig selv at tage på opdagelse i det smukke landskab, og det gøres bedst med en lejebill så du har friheden til at komme rundt i området - f.eks. til Nizza Monferrato og La Morra. Og hvis du så en dag bare vil lade bilen stå, kan du f.eks. leje en el-cykel på hotellet og køre rundt i nærområdet. Tag fat i Patrizia, så hun kan fortælle dig mere om mulighederne og hvilke vingårde og landsbyer, som du kan besøge undervejs - og naturligvis også om diverse muligheder for vinsmagning. Men inden at du begiver dig ud på eventyr, så bør du tage en morgendukkert efterfulgt af en god morgenmad i den smukke stueetage, og hvis du kommer her i sommersæsonen, så kan du endda nyde kaffen ude på terrassen, hvor du forkæles med panoramaudsigt. Kan det blive bedre? Tvivlsomt... - jo, det skulle da lige være, at du senere på dagen skifter kaffen ud med et glas vin herude på terrassen: ) 

Godt at vide om Relais Villa del Borgo

Da du bor oppe på en forhøjning, så går det opad, når du skal gå hjem nede fra Canelli. Den lokale turistskat betales på stedet. Internet og A/C er inkluderet i prisen, og skal du bruge en babyseng, betales denne på stedet. Bilen kan du parkere uden omkostning, men du kan ikke forhåndsbestille en plads (her findes ca. 30 pladser). Du kan bestille opholdet med og uden morgenmad. Cykler kan du leje på halv- eller heldagsbasis, og priserne oplyses på stedet. Fra Relais Villa del Borgo kan du besøge Canellis historiske vinkældre (kendt som de underjordiske katedraler): Coppo, Contratto, Gancia og Bosca.
 

Læs mere om Relais Villa del Borgo

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
91 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter, Canelli - ca. 500 m
 • Gastronomiske oplevelser i Alba - ca. 30 km
 • Vidunderlige Asti (altså byen: ) - ca. 26 km
 • Det kendte Barolo med sine vine - ca. 42 km
 • Hyggelige Grinzano Cavour - ca. 37 km
 • Nærmeste golfbane ved Cheraso - ca. 46 km
 • Storbypuls i Turino - ca. 71 km
 • Shopping i Serravalle outlet - ca. 56 km
 • Turino lufthavn - ca. 91 km
 • Milano Malpensa lufthavn - ca. 132 km
 • Bergamo lufthavn - ca. 178 km

Værelser

Værelserne på Relais Villa del Borgo er indrettet i samme stil, selv om der ikke er to værelser, der er helt ens. Dette glæder mig altid, for det giver et sted lidt mere personlighed, når det hele ikke er det samme fra det ene værelse til det andet. Ejerne har forsøgt at bevare den oprindelige stil - altså det rustikke og elegante, kombineret med en smule fra den moderne verden. Detaljerne er gennemtænkte, så der er en rød tråd og harmoni, uanset hvilket værelse, der skal blive dit.

Dobbeltværelse (San Leonardo) er et komfortabelt værelse med dobbeltseng til 2 personer. Hertil et badeværelse med en relativ stor bruseniche. Du har din egen balkon med en fin udsigt. 

Juniorsuite (Corte) er et fint værelse med dobbeltseng til 2 personer og med mulighed for en ekstra opredning. Badeværelse m. en relativ stor brusekabine og fra værelset har du udsigt mod poolen og haven.

Juniorsuite (San Rocco) er et værelse til 2 personer med dobbeltseng og mulighed for en ekstra opredning. I badeværelset er der en relativ stor brusekabine, og fra din balkon har du en panoramisk udsigt.

Juniorsuite (Sternia) er et rummeligt og lyst værelse til 2 personer med dobbeltseng og mulighed for en ekstra opredning. Her er et lille opholdsrum med stenvægge fra 1600-tallet og spiseplads. Badeværelset er på ca. 18 m2 med bruseniche og badekar.

Juniorsuite (Villanouva) er et rummeligt værelse til 2 personer med en stor dobbeltseng og med mulighed for en ekstra opredning. Fra balkonen har du panoramaudsigt over dalen, haven og poolen. I badeværelset har du bruseniche. 

Suite (Castello) er et større værelse på ca. 70 m2, og som ligger på øverste sal i villaen. Her har du to terrasser, og værelseet er indrettet smagfuldt med opholdsrum og spiseplads - væggene er i sten og stammer fra 1600-tallet. Ud over den store dobbeltseng er der mulighed for op til to ekstra opredninger. Badeværelsets bruseniche er "king size" og har et badekar med udsigt over vinmarkerne.

Hele villaen - wow, tænk at dette også er muligt: ) Hvis I rejser mange sammen - enten flere vennepar eller familie, så kan I leje hele gården. Dermed har I adgang til privat pool, morgenmad samt rengøring hver dag, da dette indgår i prisen.
Hvis I har noget specielt at fejre, så kan I gøre det på hotellets terrasse eller i loungen/spisesalen, hvis vejret ikke tillader festlighederne uden for. 

Faciliteter på værelserne:

 • A/C
 • WiFi
 • Minibar
 • Elkoger og kaffefaciliteter
 • Badeværelse m. bruseniche el. kar
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Relais Villa del Borgo:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • I by eller landsby
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via del Castello, 1
14053 Canelli

Koordinater

Latitude: 44.7223
Longitude: 8.2870

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Piemonte
 • Nærmeste lufthavn: 106 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Piemonte, Alba
 • Nærmeste lufthavn: 110 km
 • Afstand til havet: ca. 75 km
 • Pool
Italien, Piemonte, Alba
 • Nærmeste lufthavn: 100 km
 • Afstand til havet: ca. 118 km
 • Pool