Oppe på Sardiniens nordøstlige hjørne finder du et af øens mest berømte områder, Costa Smeralda - et sted der er forbundet med luksus og glamour. Jeg er til en vis grad også enig i denne antagelse, men for mig er luksus snarere er privilegiet over at være her og føle den varme havbrise i mit ansigt og glamour er at sidde med en drink i hånden på terrassen og lad sine øjne hvile på de vuggende både, der har ankret op ude i bugten. Men nu er det ikke Sardinien denne tekst primært skal handle om, selvom jeg kunne blive ved i evigheder, men Hotel Petra Bianca.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Vi begynder med beliggenheden, for den er ikke helt uden betydning. Vi er nemlig ikke så langt fra et af øens mest berømte steder, nemlig havnen Porto Cervo og næsten nabo til  bugten, Cala di Volpe, som betragtes som en af de smukkeste langs Costa Smeraldas kyst. Og bare det at vide, at jeg skulle besøge et hotel som Petra Bianca, med en sådan beliggenhed betød, at mit smil blev ekstra stort. Dette var endnu et af de besøg, som jeg allerede hjemmefra så frem til med stor forventning. 

Vidunderligt også udenfor højsæsonen

Det var september, og jeg var lidt overrasket over, at øen stadig havde så mange gæster, men vejret var jo fantastisk flot og havet så smukt som sædvanligt. På en uge skulle jeg køre rundt på øen, fra nord til syd for at besøge nye potentielle samarbejdspartnere, og mine forventninger var, som de normalt er på mine rejser, helt i top. Som sædvanlig lavede jeg en omhyggelig undersøgelse af rejsemålet, før jeg pakkede kufferten, og den undersøgelse omfattede også Hotel Petra Bianca. Igen og igen blev superlativer som suveræn kvalitet, fantastisk udsigt og god service benyttet, hvilket vakte min nysgerrighed, og de skulle vise sig at være helt korrekte.

Et hotel der er let at holde af

Jeg drejede af fra den lille kystvej SP160, som jeg havde fulgt rundt om bugten Cala di Volpe, og selv om jeg havde kørt her før, havde jeg lidt svært ved at orientere mig, hvilket er en smule underligt at tænke på bagefter, for så vanskeligt var det faktisk ikke. Hvis du holder øjnene åbne, vil du se en sten placeret i midten af den lille vej, der fører ind til hotellet med teksten Hotel Petra Bianca (det er sådan man gør på Sardinien – altså indgraverer hotellets navn i sten). Vejen snor sig fra kysten opad og ind i landet gennem et grønt landskab for endelig at nå frem til en smuk bygning med en hvid facade og fine lyse sten. Jeg fortsatte forbi hotellet for at lede efter en parkeringsplads og så et sted lidt længere oppe ad bakken. Her efterlod jeg bilen, og det skulle senere vise sig, at den parkeringsplads faktisk tilhørte hotellet. Hotel Petra Bianca tiltalte mig helt umiddelbart, og jeg tror, grunden er den smukke byggestil med de fine lyse sten, tegltaget, de buede vinduer og så naturligvis den skønne beliggenhed.

Det dejlige pool-område vender ud mod havet

Hotel Petra Bianca er et af de hoteller, hvor du siger ahh eller ohh eller åhh, når du kommer ud på den anden side for både haven og poolen vender ud mod bugten. Da du er på en (omend) lille bakke, så breder den vidunderlige kyststrækning sig ud for dine fødder. Jeg kan rent personligt sagtens forestille mig at lave absolut ingenting på et sted som dette. Ja, det skulle da lige være en kølig flaske bobler og en lækker solseng, der kunne sætte prikken over i’et. Pool-området er som sagt hotellets lille oase, og liggestolene, der er placeret rundt omkring, ser endog meget tillokkende ud - men som sædvanlig nøjes jeg med at gøre bemærkninger om alle herlighederne i min notesbog og så naturligvis at nyde øjeblikket. Jeg kan se for mig, hvor smukt det må være om aftenen, når solen går ned og lysene fra de både, som er forankret for natten, lyser smukt op i mørket sammen med natlyset fra poolen.

Restauranten serverer både grill-retter og a la carte

En af de ting, jeg nyder mest på Sardinien, foruden den caribiske stemning, er maden, og bare tanken om øens mange "smagsvarianter" giver mig lyst til at bestille en flybillet med det samme. Rundt omkring dig er der gode restauranter, som du kan nå på fem minutter i bil. Desværre har jeg ikke spist på Hotel Petra Bianca, men har svært ved at tro, at du vil blive skuffet. Her kan du vælge mellem lokale specialiteter og middelhavsretter fra en a la carte-menu, og hvis du foretrækker grillmad, kan det sagtens lade sig gøre. Restaurantens terrasse vender ud mod den smukke bugt, og du har her en dejlig udsigt over havet. Til maden kan du vælge vin fra det omfattende vinkort, både regionalt og internationalt. Den gode drink før og efter måltiderne kan nydes på barens veranda, hvor bløde kurvemøbler er placeret, og hvor der om aftenen spilles lidt hyggemusik. 

Hotellet er beliggende i et meget populært område af øen

Nu tror du måske, at hotellet er langt væk fra alt, men det er ikke tilfældet. Du befinder i fredelige og grønne omgivelser, hvilket kun kan betragtes som en fordel, men der er blot omkring 900 m til havet, og afhængigt af dit tempo og din kondition, bør du være i stand til at gå derned på omkring 10-15 minutter. På omkring 20 minutter kan du nå en dejlig strand, hvor du kan leje strandstole og parasoller, og hvor vandet er krystalklart. Jeg vil også anbefale, at du tager på Spiaggia del Principe, der ligger omkring 3,5 km væk, eller en hvilken som helst af øens andre vidunderlige strande. Hotellet har i perioden 15/5 - 20/9 en shuttle-service til en "privat strand" tre kilometer væk.

Porto Cervo, en af Sardiniens mest besøgte steder, blev bygget af prins Karim Aga Khan og andre investorer og er centrum for Costa Smeralda. Det tager ca. 10 minutter i bil at komme til Porto Cervo, som du ikke bør gå glip af. Her kan du nyde en lækker is og samtidig beundre de lækre luksusyachts, som lægger til i den lille havn. Du har omtrent lige så langt til Golfo Pevero, som kan være af interesse for golfspillere. Du har også mulighed for at spille tennis omkring 500 meter væk og tage en tur i hotellets lille fitnesscenter. Da Hotel Petra Bianca har en strategisk beliggenhed på øens nordøstlige side, kan du her mulighed for mange gode udflugter. Det er heller ikke nogen dårlig idé at tage på udflugt med båd. Så kan du få en fornemmelsen af, hvad Sardinien virkelig handler om, nemlig skærgården, strandene og havet. Der er ikke mange store byer på Sardinien, men hungre du efter et større udvalg af shopping, kan du tage til Olbia, som er omkring en time væk i bil.

Godt at vide om Hotel Petra Bianca

Der er et børnebassin, så selv de mindste gæster kan køle af i de varme sommerdage. Parkering er gratis. Nogle gange afholdes bryllup og andre begivenheder på hotellet. Wi-Fi er tilgængelig mod betaling på stedet. Turistskat betales ved afrejse.

Læs mere om Hotel Petra Bianca

Officiel kategori

Hideaways' kategori

242 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Abbiadori – ca. 2,6 km
 • Nærmeste strand, Spiaggia La Celvia – ca. 2,2 km
 • Her trives jetsettet, Porto Cervo -  ca 7 km
 • Udgravningerne ved Arzachene - 16 km
 • Smag på pecorino-ost i Gavoi - 154 km
 • Kulturrige Sassari med gotisk og maurisk indflydelse – ca. 126 km
 • ”Caribiske” strande ved Stintino -  ca. 160 km
 • Olbia lufthavn – ca. 27 km
 • Alghero lufthavn – ca. 153 km

Værelser

Der er i alt 48 værelser i forskellige kategorier fordelt på to etager, og vi kan  for eks. tilbyde superior dobbeltværelse på ca. 18 m² med balkon eller terrasse med udsigt over enten havet, poolen eller haven. Ønskes 2 enkeltsenge i stedet for en dobbeltseng, så giv besked ved reservation, og vi vil gøre vores bedste for at opfylde dette ønske.

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Satellit-TV
 • Wi-Fi mod gebyr
 • Safetybox
 • Telefon
 • Badeværelse med bruser eller badekar og hårtørrer
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Petra Bianca:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Strand under 1½ km væk
 • Hotelbar
 • Tæt på vandet (under 4 km væk)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Localita Cala di Volpe
53026 Porto Cervo

Koordinater

Latitude: 41.0931
Longitude: 9.5358

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sardinien
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sardinien
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sardinien
 • Nærmeste lufthavn: 132 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi