Ikke to dage er ens på Su Gologone hotel på Sardinien. Det er lige før, jeg vil påstå, at ikke to minutter er ens. Overalt, hvor du går, vil du få nye indtryk, finde nye steder, blive fascineret af kunsten, kreativiteten, farverne, duftene, synsindtrykkene, og du vil blive overrasket gang på gang.

Amalie Højland
Udvalgt af
Amalie Højland

Su Gologone er et af de mest unikke hideaways, jeg har besøgt, og det siger faktisk en hel del, for jeg har besøgt mange af slagsen, og alle vores hideaways har jo noget unikt, for ellers ville de slet ikke kunne findes i hideawaysfamilien.

Alligevel skiller Su Gologone sig ud på mange måder. Selv møblerne findes kun netop her, for de er lavet specielt til Su Gologone, og her er det altså ikke simple taburetter eller borde med fire ben, jeg snakker om. Alting er designet og udført af en kunstnerisk hånd.

Hovedarkitekten hedder Giovanna

Alt, hvad du ser på Su Gologone, er et eller andet sted Giovannas værk. Godt nok har hun ikke selv malet alle billederne, bygget skulpturerne, håndlavet keramikken, snedkereret møblerne eller syet, strikket eller broderet alle klæderne – men det er Giovanna, der står som den overordnede ansvarlige for, at alt på Su Gologone holdes i det, Giovanna selv har døbt “Su Gologone style”.

Hun er fyr og flamme og lever sig meget ind i fortællingen om hotellet. Da vi går rundt på hotellet, er det næsten ikke til at følge med i alt det, som Giovanna har at fortælle, så faktisk giver jeg på et tidspunkt op og stopper med at tage noter, hvorefter jeg bare lader mig rive med af hendes engagement.

Efter lidt tid går det op for mig, at Giovanna både er en mæcen og et samlingspunkt for den sardinske kunstverden, og da jeg spørger lidt ind til min formodning, fortæller hun mig, at det med kunsten – den sardinske kunst – bevarelsen og fortsættelsen af den, er noget, hun har gjort til sit livsværk, og Su Gologone er stedet, hvor livsværket får lov til at blomstre.

Det er som et museum for moderne kunst og traditionel, sardinsk kunst. Gamle, traditionelle træmasker hænger side om side med nyfortolkninger af de selvsamme. Traditionelle, sardinske broderier hænger rammet ind på væggene overalt på hotellets gange. Guderne må vide, hvor hun har fundet al den kunst, men jeg er ret sikker på, at mange af øens museer er grønne af misundelse over Giovannas samling af sardinske kunstskatte.

Det er dog ikke kun sardinsk kunst, der pryder væggene og de små montrer, som er hugget ind i væggene overalt. Der står fx vaser af en kendt, italiensk keramiker, som døde i en ung alder – "de er svære at få fat på i dag, men jeg har 6 af hans værker", siger Giovanna og smiler.

Vi kommer til biblioteket, hvor der også står en legetøjssamling. Vi følger de malede sten videre til hotellets kunstgalleri (der er et system i de malede sten, men så skal man vist være der et par dage, hvis man vil forstå det til fulde). Her står der færdige og ufærdige malerier af Giovanna selv og af den skare af kunstnere, som hun har samlet på hotellet, for på Su Gologone bor der altid malere og kunsthåndværkere. Giovanna er facilitatoren og initiativtageren, som får det hele til at ske.

Observatorium, biograf, cocktailbar og meget mere

På vej videre op til observatoriet, hvor der afholdes astronomikurser, kommer vi forbi biografen, hvor der vises gamle,  sardinske film under åben himmel. Jeg ville være helt ligeglad med, at jeg ikke forstår ét eneste ord på italiensk, alene sceneriet kunne få mig til at sidde stille et par timer på en varm sommeraften og bare nyde noget, som er helt anderledes.

Vi går videre via kaktushaven og forbi bageriet, hvor der holdes bagekurser. Pludselig står vi og betragter to af Giovannas seneste projekter. Det første er yogaterrassen, og det andet er cigarhaven. "Ryger du cigarer", spørger jeg? – "nej, men jeg kan så godt lide duften af cigarrøg", svarer Giovanna.

Cocktailbaren kommer vi også lige forbi, inden vi rammer Giovannas ”kontor”, som nok nærmere er et lille værksted. Her sidder hun sammen med alle de andre kunstnere og maler, syr, broderer, former ler, laver møbler, og hvad hun nu ellers kan finde på. Jeg kan mærke den kreativitet, der fylder rummet, uden at der faktisk er nogen tilstede ud over os selv.

Vi skal selvfølgelig også se værelserne. De er ikke mindre imponerende. Eksplosioner af farver, hjemmebyggede møbler, jacuzzi, små terrasser, loungestole og små, unikke finurligheder på alle værelserne. Alt er hvidt med farver. Møblerne er af træ, og alting er lavet efter sardinske håndværkstraditioner.

Vi går tilbage til receptionen. Faktisk startede besøget med, at vi sad og fik lidt kaffe og hjemmelavet kage. Jeg tænker et par timer tilbage til netop dette øjeblik og tænker lidt over, hvilke forventninger jeg havde, da Giovannas og min samtale startede lidt gebrokkent, men hun har i særdeleshed vist mig noget, som ikke vil gå i glemmebogen lige med det samme.

Måltidet

Giovanna skal videre, der er nogle ting, hun skal ordne, men hun byder os på et måltid mad, og vi takker pænt ja. Jeg har glemt at nævne, at min kollega, Simon, er med os hele vejen rundt på hotellet, og jeg ved, at han er lige så mættet af sanseindtryk, som jeg er.

Til restauranten følger der også en speciel historie med. Faktisk blev Su Gologone født som en restaurant af Giovannas forældre. Hotellet kom først til senere. Blandt befolkningen på Sardinien er Su Gologone kendt som stedet, hvor man kan få måske den bedste, traditionelle sardinske mad på hele øen, og Simon og jeg var adviseret om dette, inden vi kom, så vi er naturligvis glade for at blive budt på middag.

Heller ikke på restauranten er to dage ens. Farverne skiftes hver dag. Menukortene - der er dekoreret med kunst - skiftes også ud hver dag – i dag er farven turkis. Inden vi går til bords, viser Giovanna os også lige den røde lounge, som er restaurantens lidt mere intime afdeling, hvor primært par får lov til at nyde måltidet.

5,6,7,8 .... retter. Jeg kan faktisk ikke huske det helt præcist. Der er måske mange Michelinrestauranter og restauranter med fint, fransk køkken, der er bedre og finere, men jeg er ikke sikker på, at de kan give den samme oplevelse. Nu er vi jo også blevet varmet godt op, og det er nok ikke overraskende, at det er med en vis ærefrygt, vi sætter os til bords.

Maden strømmer ind, ret efter ret. Pasta til forret, pattegris til hovedret og flere desserter. En af desserterne består af nogle små kager og brød, som vi næsten ikke tør sætte tænderne i, for de ligner små kunstværker og legetøj i alle mulige farver. Det er næsten synd at spise dem. Jeg har lyst til at tage dem i lommen og med hjem. Jeg smager dog på dem alligevel, ligesom jeg har smagt på alt det andet, også dé er gode.

Su Gologone står som en af de helt store oplevelser, Simon og jeg havde på Sardinien. Ingen af os har den helt store interesse for kunst, men man kan ganske enkelt ikke undgå at blive både fascineret og forbløffet over den kreativitet, som er allestedsnærværende på Su Gologone. Jeg anbefaler enhver at besøge Sardinien, men hvis du vil krydre din rejse med en helt speciel hoteloplevelse, så er Su Gologone uden sidestykke.

Godt at vide om Su Gologone

Su Gologone er et hotel, som forhåbentlig vil fascinere dig. Hvis du er kunstelsker, så kan det måske endda føre til afhængighed.  Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget betaget af dette hotel, men lad dig ikke forføre af min begejstring, besøg hotellet selv.

Hvis du alligevel planlægger lange dage med udflugter på Sardinien, så vælg et andet hotel. Hotel Su Gologone er ét af vores boutiquehoteller, hvor hotellet bærer en stor del af ferieoplevelsen, så vælger du at holde din ferie her, så lov mig, at du sætter tid af til at nyde hotellet og alle de tilbud og aktiviteter, stedet byder på. Der er nok af dem.

Derfor rejser vi gerne hertil igen

Når jeg kommer tilbage til Hotel Su Gologone, så vil det netop være for at have lidt tid til at nyde hotellet endnu mere, så alle de indtryk, man får, også kan fordøjes. Én ting, jeg også ved med sikkerhed, er, at når jeg kommer tilbage, så vil jeg nyde en sommeraften i friluftsbiografen med en drink og bare lade atmosfæren opsuge mig.

Jeg kunne blive ved med at nævne alle de gode grunde til at komme igen, men vil blot slutte af med at sige, at du her vil få en oplevelse, du ikke finder noget som helst andet sted i verden. Så hvis min ros af Hotel Su Gologone har givet dig lyst til at rejse af sted, så find en dato, en afrejselufthavn, tryk bestil og glæd dig!

Læs mere om Su Gologone

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,4 Vores gæsters
bedømmelse
1216 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Den vidunderlige skærgård, La Maddalena Archipelago – ca. 148 km
 • Nærmeste ferieby med flere restauranter - ca. 9 km
 • Paradis for vandhunde, Isola Santo Stefano - ca. 142 km
 • Hyggelig by! Tag båden til Korsika, Santa Teresa in Gallura - fra ca. 162 km
 • Marina med alle luksusyachterne, Porto Cervo - ca. 131 km
 • Den velbevarede bastion i Alghero med markedsbesøg - ca. 172 km
 • En af Sardiniens mest billedskønne strande, La Pelosa i Stintino - ca. 183 km
 • Den lille Middelalderby med de snoede gader, Bosa - ca. 102 km
 • Grotter med stalaktitter og stalagmitter, Grotta di Ispinigoli - ca. 20 km
 • Med båd kan du tage denne fantastiske tur, Grotta del Bue Marino – ca. 28 km
 • Costa Smeralda med strandene Poltu di Li Cogghji – ca. 126 km
 • ...og Spiaggia del Principe, der anses for at være Europas fineste
 • Smag på pecorino-ost i Gavoi – ca. 47 km
 • Kulturrige Sassari med gotisk og maurisk islæt – ca. 137 km
 • Alghero lufthavn – ca. 165 km
 • Olbia lufthavn – 100 km

Værelser

Som alt andet på Hotel Su Gologone er alle værelser helt unikke. De har forskellige farver, forskellige møbler (håndlavede naturligvis) og forskellige størrelser. Kunsten er naturligvis også allestedsnærværende på værelserne, og gangene uden for værelset er nærmest indrettet som små gallerier.

Hvert enkelt værelse fortæller en lille historie om Sardinien og er et lille kunstværk i sig selv. Det er i hvert fald sådan, Giovanna udlægger det. Alle værelserne er blevet indrettet af en af de mange kunstnere, som bor på Hotel Su Gologone i kortere eller længere perioder. Ekstrasengene er enten en udtræksseng eller sovesofa. 

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Minibar
 • Satellit-tv
 • Safetyboks
 • Badeværelse med bruser eller badekar
 • Hårtørrer
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Su Gologone:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Località Su Gologone
08025 Oliena

Koordinater

Latitude: 40.2895
Longitude: 9.4893

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sardinien
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sardinien
 • Nærmeste lufthavn: 29 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sardinien
 • Nærmeste lufthavn: 88 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi