Rejser til Acireale

Acireale ligger på Siciliens østkyst - kun 5 km. fra Catania – med udsigt over Det Joniske Hav og med Etnas vilde krater i baggrunden. Takket være sin lange historie, som har efterladt monumenter, seværdigheder og spor fra først og fremmest barokken, tiltrækker Acireale besøgende fra hele verden, der kommer til byen for at nyde en ferie fuld af kultur, sol og bad og kulinariske lækkerier.

En historie, der er baseret på en antik romersk legende

Acireales historie er baseret på en antik legende om den umulige kærlighed mellem den smukke nymfe Galatea og hyrden Aci. En umulig kærlighed, der desværre endte som en tradedie, da kyklopen Polifemo (søn af havguden Poseidon og havnymfen Thoosa) myrdede Aci som følge af hans jalousi. Fra tårerne af den grædende Galatea blev Aci-floden, der flyder forbi Acireale, skabt. 

Lige nøjagtigt som resten af Sicilien har Acireale været okkuperet af forskellige folkeslag – grækere, byzantiner, arabere og romere for at nævne nogle – hvilket naturligvis har påvirket alt i bybilledet. Kultur, arkitektur og gastronomi i området er blevet præget af historien og du vil let kunne se spor efter denne i hele byen. 

Seværdigheder og aktiviteter i Acireale

Barokken har efterladt sine tydelige spor i Acireale, og du kan se eksempler på denne byggestil blandt byens pladser, i basilikaen Santo Sebastiano-basilikaen og selvfølgelig katedralen Il Duomo, som blev bygget mellem 1500-1600.

Hvis du er en læsehest, vil du blive glad for at besøge Biblioteca Zelantea. Biblioteket blev grundlagt i 1671 og har i dag mere end 200.000 bind, hvoraf mange af disse er håndskrevne. Biblioteca Zelantea i sig selv, er en af de mest antikke og velbevarede biblioteker på Sicilien. 

Fra Acireale har du gode muligheder for at tage på dagsudflugter. Et eksempel på dette kunne være at tage til Timpa, der er en fiskerby, som kun ligger 2 km. fra Acireale. I Timpa kan du besøge antikke grotter, kyster med vilde skrænter og citrusplantager.  

Acireale er et kursted, og året rundt har du mulighed for at besøge et af alle de termiske bade i området, hvor du kan få renset krop og sjæl, netop som de gamle romere gjorde i deres tid. Udnyt mineralvandet ved Etnas fod og kom hjem som en ny person fra ferien.

Karnevallet i Acireale – Siciliens smukkeste 

Januar og februar er de måneder hvor flere karnevaller finder sted omkring Italien, og på Sicilien anses Carnevale di Acireale som at være den smukkeste. Karnevals-traditionen i Acireale startede i det 16. århundrede, og har fundet sted i februar hvert år. Karnevalet har indeholdt elementer som æg- og citronkastning (indtil byrådet forbød denne leg) og poesi-læsning på Acireales gader. Dertil kom der også vogne kørende igennem gaderne hvor blandt andre adlen kastede slik og konfetti ud i gaderne. Det var først i 1930, at folk begyndte at klæde sig ud og lave masker af papmaché – en tradition, der stadig lever i dag. 

Karnevallet er så populært, at det gentages hvert år i august, derfor kan det også lade sig gøre at opleve karnevallet på din sommerferie. 
 

Læs mere om Acireale

Rejsemål i Sicilien

Find rejsen til Sicilien her

Populært på Sicilien

Victoria Palace
Italien, Sicilien, Cefalu
  • Nærmeste lufthavn: 99 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Hotel Borgo Pantano
Italien, Sicilien, Siracusa
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Afstand til havet: ca. 7 km
  • Pool
Villa Zottopera
Italien, Sicilien, Chiaramonte Gulfi
  • Nærmeste lufthavn: 81 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér