Det er faktisk en tilfældighed, at Hotel Alcantara er med i Hideaways-familien. Tilfældigt, fordi jeg ikke på forhånd havde planlagt et visit, men det skulle vise sig at være et heldigt sammentræf. Sicilien er velsignet med et klima, som vi kun kan sukke efter i Skandinavien, og selvom jeg besøgte øen sidst på sæsonen, viste vejret sig fra sin mest eftertragtede side, nemlig med skyfri himmel og en temperatur, der inden frokosttid passerede 20°.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Med solen i ryggen drejer jeg fra hovedvejen og ankommer til dagens første hotel, Alcantara Resort. I receptionen bliver jeg modtaget som en ven af huset – vel at mærke uden at de ved, hvem jeg er, og hvorfor jeg er ankommet. Hvis alle gæster modtages lige så varmt, så må der findes mange stamgæster på Alcantara.

På fornavn med personalet

Det første ansigt jeg møder, er Melissa, og hun spørger høfligt, hvad hun kan hjælpe med. ”Jeg hedder Marie og kommer fra Danmark…” – Melissa behøver blot at høre den korte version af årsagen til besøget, og hun afbryder høfligt med et stort smil: ”Du er meget velkommen, og nu skal jeg vise dig rundt”. Mens hun henter et bundt nøgler bag receptionsdisken, overhører jeg et par nuværende gæster sludre med personalet. De tiltaler hinanden med fornavn, og stemningen er familiær – da vidste jeg, at det var den rigtige beslutning at dreje fra og sige ’ciao’ til Alcantara.

Melissa viser mig først det indbydende haveområde, der forbinder hovedbygningen med de omkringliggende villaer, der huser i alt 21 værelser. Jeg får følelsen af at gå rundt i en lille, nybygget landsby, hvor der aldrig er langt fra A til B. Haven er lettere kuperet, og der er anlagt et stisystem op mod villaerne, der gør det til en hjemlig oplevelse at slentre rundt.

Pool med ”slap-af”-effekt

Når du rejser på ferie, forventer du nok, at der er en vis portion afslapning inkluderet, og nu er du advaret. Alcantara har det mest hyggelige poolområde, hvor du ikke undgår at komme ned i første gear! Det er ikke verdens største af sin slags, til gengæld findes der en til både børn og voksne, hvor vandhunde og barnlige sjæle kan plaske rundt.

”Slap-af”-området er omkranset af solsenge, kurveborde og parasoller, der er strategisk placeret for enden af hovedhuset, hvor restaurantens bar ’tilfældigvis’ også er placeret. Længe leve mageligheden! Det er faktisk meningen med at holde ferie på et sted som Alcantara. Når du går menukortet igennem, så lad dig gerne lokke af den friske blodappelsinjuice. Den smager himmelsk – og hvis den ikke længere findes på menuen, er det muligvis fordi, jeg ”drak dem ud af huset” i friskpresset juice.

Efter et veloverstået besøg nærmer tiden sig til at sige farvel til Melissa og Alcantara Resort, så jeg takker for den personlige rundvisning, italiensk espresso og friskpresset juice. Det er dog ikke korrekt at skrive 'farvel' – for egentlig mener jeg ’på gensyn’. Det er ikke sidste gang, Alcantara har mig som gæst.

Alcantara's navnesøster er en 400 meter lang kløft

Kært barn har som bekendt mange navne, og Alcantara er ingen undtagelse. Du skal ikke køre mere end 15 km, før du rammer en helt anden verden, Alcantarakløften. Uden at afsløre for meget er det et af de steder på østkysten, du skal opleve – kløften er på én gang imponerende og respektindgydende, for vi taler om en kløft i sværvægterklassen. Op til 20 m dyb og hele 400 m lang må siges at være en ordentlig kleppert, men det særlige ved Alcantarakløften er, at du har mulighed for at opleve den på allertætteste hold såvel fra oven som fra neden. I bunden af kløften flyder en 14° varm (eller kold) flod med det klareste vand, hvor kroppen kan nedkøles på en lun sommerdag, så tag badetøjet med. Lov mig at lægge vejen forbi, du vil ikke fortryde!

Smag på de sicilianske specialiteter

Hotel Alcantara ligger i den lille by Gaggi med et billedskønt landskab lige uden for bygrænsen. Trods de korte afstande til et væld af interessante seværdigheder, anbefaler vi Alcantara til dig, der har en forlænget weekend eller en uges ferie til rådighed. Hotellet oser af afslappet feriestemning, til gengæld findes der ikke et væld af aktiviteter og faciliteter. Restauranten kan ved første øjekast virke lidt simpelt indrettet, og det er typisk for Sicilien, at der lægges flere kræfter i at tilberede maden end i at indrette, og det er vel en udmærket disposition. Hvis du ønsker lidt adspredelse, hvad angår restaurantbesøg, så har jeg et rigtigt velsmagende insidertips til en god middag: Kør ud til kysten ved Giardino-Naxos og tag en slentretur langs strandpromenaden i skumringen, hvor lysene langs kysten mest af alt minder om små stjernebilleder.

Når du kommer til et skilt, hvor der står "Enoteca A Putia", så er tiden inde til at sætte dig godt til rette. En lille, familiedrevet restaurant, hvor der tales flydende italiensk, men knap så flydende engelsk, men tro mig, i dette tilfælde er det kun en charme! Det er papa selv, der står og jonglerer med potter og pander i køkkenet. Vær opmærksom på, at maden er så veltilberedt, at du har lyst til at prøve alt fra menukortet. Det skete faktisk for mig, og selvom jeg ’bare’ valgte tre retter, kunne jeg næsten trille hele vejen hjem til Danmark - øjnene kunne bare slet ikke få nok af den friske og hjemmelavede mad.

Derfor kommer vi gerne igen

Alcantara er et rigtig godt produkt til prisen og er kendetegnet ved at være et lille, charmerende hotel med et højt kvalitets- og serviceniveau. Hvorfor kommer jeg gerne igen? Ja, der er jo selvfølgelig den eftertragtede juice, men udover fristelser for smagssansen vil jeg rigtig gerne tilbage og holde ferie på Alcantara, da kroppen helt automatisk begynder at slappe af, for stemningen er uformel og hjemlig, og med en beliggenhed i smørhullet af østkysten kan du lynhurtigt besøge de største attraktioner som keglevulkanen Etna, Alcantarakløften, Taormina med det antikke teater, Catanias gamle bydel med alle de lokale markeder og så videre og så videre…

Godt at vide om Alcantara Resort

Lokal turistskat betales på stedet. Børneseng findes på forespørgsel og mod gebyr. Tennis er på forespørgsel (i dagtimerne) uden ekstra omkostning. Poolhåndklæder forefindes. Aircondition sættes til i midten af juni og frem til midten af september.

Læs mere om Alcantara Resort

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,0 Vores gæsters
bedømmelse
281 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Gaggi – ca. 500 m
 • Nærmeste by med indkøb og restauranter, Giardini-Naxos – ca. 6 km
 • Nærmeste golfklub, Il Piccolo Golf Club – ca. 28 km
 • Nærmeste strand, Giardini-Naxos – ca. 7 km
 • Alcantara-dalen, husk også at pakke badetøjet – ca. 18 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn – ca. 60 km
 • Taormina, byen med den uforglemmelige udsigt – ca. 16 km
 • Catania lufthavn – ca. 63 km
 • Palermo lufthavn – ca. 288 km

Værelser

Alcantara mangler ikke plads, det vil være synd at sige. Intet mindre end 15.000 kvadratmeter fylder den store grund. Så med blot 21 værelser er der albuerum for såvel børn som voksne. Værelserne ligger fordelt i syv store villaer, og pladsen i hvert hus er optimalt udnyttet både inde og ude. Terrassen eller balkonen (ikke i promo) kommer sikkert til at blive dit favoritsted under dit ophold på Alcantara.

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Sat-Tv
 • Fri Wi-Fi
 • Sikkerhedsboks
 • Minibar
 • Badeværelse med bruser/badekar og hårtørrer

 

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Alcantara Resort:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Colonnello Francesco Mannino, 7
98030 Giardini Naxos

Koordinater

Latitude: 37.8560
Longitude: 15.2241

Sådan kan du rejse

På Hotel Alcantara Resort har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 45 minutters kørsel fra Alcantara Resort. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Hotel Alcantara Resort er ca. 3 timers kørsel. Bor du på Alcantara Resort vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien, Siracusa
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Afstand til havet: ca. 7 km
 • Pool
Italien, Sicilien, Modica
 • Nærmeste lufthavn: 116 km
 • Afstand til havet: ca. 10 m
 • Pool
Italien, Sicilien, Linguaglossa
 • Nærmeste lufthavn: 61 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant