Kan man bo på et museum? Ja det er måske nok et lidt underligt spørgsmål at stille, men det kan du faktisk godt, ihvertfald hvis du tager en tur til Siciliens nordkyst. Nu tænker du måske på Nationalmuseet, men selv om vikingerne har hersket på Sicilien og har sat deres umiskendelige præg på bl.a. arkitekturen, så er det ikke der, jeg vil hen. Nej i dag skal jeg nemlig besøge et lille hotel, som hedder Atelier sul Mare - Museum Hotel, og det helt specielle i den forbindelse er, at værelserne er indrettet af moderne nutidskunstnere, så tag en dyb indånding og lad dig overraske...

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Et ægte kunst-hotel, ja det er ikke ofte man hører om den slags, men jeg prøver at forestille mig, hvordan det ville være, hvis Arken eller AROS begyndte at leje værelser ud. Det ville helt sikkert være en meget speciel oplevelse, og sådan er det også her, dog i lidt mindre målestok: )

I Hundertwassers og Gaudì's fodspor

Jeg befinder mig i den lille fiskerby Castel di Tusa, som ligger mellem Palermo og Messina og ca. 20 km fra Cefalù. Helt nede ved vandet, og tæt på det gamle fæstningsværk, ligger det lille Atelier sul Mare - Museum Hotel. I min fantasi havde jeg nok forestillet mig noget a la Hundertwassers hus i Wien eller Gaudi's sjove bygningsværker i Barcelona, så derfor er jeg måske nok en lille smule skuffet, for udefra gør bygningen som huser det lille kusthotel ikke meget væsen af sig. Jeg tror ikke det er lysten der har manglet, så det skyldes nok mest fredningsmyndighederne, for de er meget strikse på disse kanter.

Enhver kunstelskers paradis

Det hele begyndte i 1957, hvor Antonio Presti blev født i Messina. Han studerede til bygningsingeniør på universitet i Palermo, men i en alder af 29 besluttede han sig for at ændre livsbane og blev kunstner. Han grundlagde Fiumare Art Foundation, og har siden arbejdet med formidling af moderne kunst og skulpturer primært på Sicilien, men også flere andre steder i Italien og ofte med stort socialt islæt. I 1990 investerede Fiumare Art Foundation i en bygning ved havet i den lille by Castel di Tusa, som ligger nogle få kilometer fra Fiumara skulpturpark, der er den største udendørs skulpturpark i Europa, og her opstod idéen om et kunst-hotel.

Værelser med sjæl

Siden da har forskellige internationalt anerkendte kunstnere stået for indretningen af de enkelte hotelværelser. De er hver især blevet udsmykket og indrettet efter et særligt tema, det ene er mere fantasifuldt end det andet. Selve projektet har givet så meget genlyd i kunstnerkredse, at hotellet i dag betragtes som et egentligt kunstmuseum, og det er blevet et tilløbsstykke, ja måske ligefrem et lille paradis for kunstelskere. En del af konceptet er, at man får mulighed for at flytte rundt mellem værelserne, men hos Hideaways har vi dog valgt, at du bor på det samme værelse under hele dit ophold, med mindre du ligefrem ønsker at blive flyttet rundt, for så kan det sikkert godt lade sig gøre, hvis du spørger i receptionen.

Spis middag med udsigt til vandet

Foruden reception har hotellet opholdsstue, bar og restaurant - men også et aktivt keramikværksted, hvor du får mulighed for at møde forskellige arbejdende kunstnere. I sommersæsonen flytter restauranten udendørs, og over på den modsatte side af gaden. Det betyder, at du kan spise dine måltider med udsigt over havet, hvilket er en helt særlig oplevelse. Der er også en station i Castel di Tusa, så hvis ikke du er i bil, er der god mulighed for at tage på udflugt, da togbanen går hele vejen langs Siciliens nordkyst. F.eks. tager det blot ca. 20 minutter at køre med toget til Cefalù, som er en af Siciliens mest berømte byer, og en hel rejse værd i sig selv.

 

Læs mere om Atelier Sul Mare-Museum Hotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
670 anmeldelser

Faciliteter

 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Castel di Tusa - ca. 400 m
 • Nærmeste strand - 0 km
 • Alcantara-dalen, husk også at pakke badetøjet – ca. 129 km
 • Taormina, byen med den uforglemmelige udsigt – ca. 167 km
 • Giardini-Naxos med restauranter – ca. 190 km
 • Etna, et must på din besøgsliste – ca. 113 km
 • Enna med masser af outlet shopping - ca. 97 km
 • Siracusa med græsk-romersk islæt – ca. 198 km
 • Messina og færgen mod de æoliske øer - ca 140 km
 • Catania lufthavn – ca. 144 km
 • Palermo lufthavn – ca. 121 km

Værelser

Atelier sul Mare - Art Museum har fortsat ca. 20 almindelige standardværelser, som er helt traditionelt og meget enkelt indrettet. Disse værelser har dog moderne kunst på væggene. De egentlige kunstværelser er alle indrettet med et individuelt tema. Nogen er super minimalistiske mens andre kunstnere har lagt særlig vægt på speciel belysning, materialer eller andet.

Standard-værelser til max. 3 pers.
(klassisk indretning med moderne kunst på væggene)

Classic-værelser til max. 3 pers.
(kunstværelse designet af en specifik kunstner)

Suiter til max. 4 pers. 
(kunstværelse designet af en specifik kunstner)

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Badeværelse med hårtørrer
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Atelier Sul Mare-Museum Hotel:

 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Cesare Battisti 4
98070 Castel di Tusa

Koordinater

Latitude: 38.0100
Longitude: 14.2511

Atelier Sul Mare-Museum Hotel er ikke tilgængelig i øjeblikket

Atelier Sul Mare-Museum Hotel er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Hotel Atelier Sul Mare Museum har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Palermo lufthavn, der ligger ca. 1,5 times kørsel fra Hotel Atelier Sul Mare Museum. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Palermo, som ligger på den nordvestlige del af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Catania lufthavn til Hotel Atelier Sul Mare Museum er ca. 2,5 timers kørsel. Bor du på Hotel Atelier Sul Mare Museum vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.