Den evige vin, eller ”vino perpetuo”, som det hedder på italiensk og en godt skjult og imponerende vinkælder, var noget af det jeg stiftede bekendtskab med under mit besøg på hotel Baglio Donna Franca på Siciliens vestkyst. For Baglio Donna Franca er ikke kun et hideaway, men også en vingård, som tilhører Giacomo Ansaldi, der foruden at være passioneret vinbonde, også er en passioneret vinsamler – af siciliansk vin vel at mærke. 

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Men her stopper det ikke, for Giacomo er også lidt af en ildsjæl, når det kommer bevarelsen af de ældgamle vinproduktionsmetoder fra Sicilien. Det er her, vi så kommer tilbage til den evige vin.

I vinkælderen på hotel Baglio Donna Franca står den nemlig, den evige vin. Den er dog ikke nem at finde, for den lille vindeltrappen ned til kælderen er skjult inde i en stor gammel vintønde, og ved man ikke den er der, finder man den heller ikke. Det er nu ikke Giacomo selv der viser mig vinkælderen, men receptionisten Emanuela, som dog også nærer en stor interesse for vin. Det fornemmer jeg, da hun vemodigt må afvise at drikke et glas af vinen sammen med mig. Der må ikke drikkes i arbejdstiden.

Vino perpetuo er en vin med en alkohol procent på op til 18 procent og dette gør vinen ”stabil” i den forstand at den holder – ja … evigt !!! Det er en ældgammel metode til vinproduktion, hvor vinen i takt med at den bliver drukket, vedligeholdes ved at der bliver fyldt ny vin ovenpå i de store tønder hvor vinen lagres. Det er en meget anderledes og også fascinerende proces, end den jeg er vant til at se på de andre vingårde jeg har besøgt, hvor man da i hvert fald ikke efterstræber at lagre vinen i hundrede år eller mere. Smagen minder i øvrigt meget om Madeiravinen og da jeg godt kan lide Madeiravin, gik vino perpetuo rent ind hos mig.

Donna Franca er meget mere end vin

Inden jeg fortaber mig i den evige hotelbeskrivelse om Baglio Donna Franca, skal jeg dog nævne, at det ikke kun er et hideaway for vinelskere og folk med en svaghed for gode historier. Baglio Donna Franca har nemlig meget mere at byde på. Så rosende ord om selve stedet, værelserne, fællesarealerne og poolen har jeg næsten ikke nok af.

Det bedste ved Baglio Donna Franca er måske, at det er et hideaway med kun 14 hotelværelser. Selv når hotellet er fyldt, vil man nok aldrig kunne mærke det, for gæsterne bruger det oftest som et springbræt til at udforske den sicilianske vestkyst, og med de historiske byer som Marsala og Trapani lige i nærheden og med Palermo kun knap 100 km væk, er der nok at vælge imellem, hvis du skulle blive træt af vandreture, køreture eller cykelture i det omkringliggende landskab. Der står i øvrigt cykler til fri afbenyttelse på hotellet, men det bliver flittigt brugt, så sørg for at reservere eller være tidligt oppe.

Emanuela fortæller mig, at der faktisk næsten altid er meget stille i løbet af dagen, for de fleste gæster tager på udflugt efter morgenmaden og vender først tilbage om eftermiddagen. Så vil du have den store pool for dig selv en hel dag, er der stor chance for, at det er muligt.

Og hvorfor ikke? En enkelt dag eller to ved poolen, med udsigt til vinmarkerne, olivenlundene og havet er vel heller ikke den værste måde at bruge et par feriedage på. Vil du svømme i en lidt større ”pool”, så er der jo trods alt heller ikke mere end 3-4 km til den nærmeste strand. Du kan også tage en af bådene ud til en af Egadi øerne, som ligger lige ude for kysten. Her finder du skøn natur og små uberørte bugter, hvor du – hvis du er heldig – kan få en hel strand, helt for dig selv.

Baglio Donna Franca har også en restaurant, hvor der serveres specialiteter fra det sicilianske køkken og selvfølgelig masser af vin. Der er naturligvis også mulighed for at dykke lidt mere ned i vinens verden, med vinsmagninger og udflugter til vingården, hvor du kan komme ind og se, hvordan vinen bliver produceret.

Er du til naturoplevelser, vin, et endeløst udvalg af smukke sandstrande, historie, kultur i lange baner og måske et glas af vino perpetuo – så tag et kig på Donna Franca.

Godt at vide om hotel Baglio Donna Franca

Der er et lille stykke vej til stranden og den nærmeste by fra Baglio Donna Franca. Men med bilen er det selvfølgeligt ikke det store problem. Faktisk har de også en række cykler på hotellet, som du kan låne kvit og frit.

Da vinen fra Baglio Donna Franca (inklusiv den evige vin) er kendt af både italienere og udlændinge, skal du påregne, at der ind imellem kommer folk fra nær og fjern for at smage vinen. Det er ikke noget som ifølge Emanuela generer gæsterne, men det er godt at vide, som hun siger.

Derfor kommer vi gerne igen

Endnu en lille slurk at den evige vin er for mig nok til, at jeg gerne lige slår et smut forbi Baglio Donna Franca næste gang jeg besøger Sicilien. I øvrigt synes jeg stedet er skønt, for jeg kan godt lide de helt små afsidesliggende hideaways, som er omkranset af vinmarker, men hvor der heller ikke er alt for langt til vandet. Det er for mig én af de helt ideelle kombinationer – vin, mad og strande.

Læs mere om Relais Baglio Donna Franca

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
389 anmeldelser

Rejsetemaer

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Santi Filippo E Giacomo – 3 km
 • Nærmeste restauranter udover hotellet, Le Lumie Restaurant – 6 km
 • Flere restauranter i nærheden, Torre d'Occidente – 10 km
 • Restauranter, byliv og shopping i Marsala – 14 km
 • Trapani by med færger til bl.a. øen Favignana med krystalklart vand – 25 km
 • Charme og autencitet i bjerglandsbyen, Erice – 44 km
 • Siciliens “Copacabana” ved San Vito Lo Capo – 67 km
 • Palermo lufthavn – 96 km
 • Catania lufthavn – 325 km

Værelser

Værelserne på Baglio Donna Franca er alle forskellige, for det er en gammel fredet herregår, så myndighederne nok ville komme efter ejerne, hvis de begyndte af bryde vægge ned. Men det er efter min mening også charmen ved værelserne. De er indrettet med respekt for huset, og møblement m.m. falder godt i tråd med hotellets øvrige indretning.

Enkelte værelser har havudsigt fra vinduerne og ellers er det ”kun” udsigt til de omkringliggende vinmarker, som de resterende værelser kan byde på. Det er såmænd rigeligt for mig, men ønsker du et værelse med havudsigt, så lad os vide det, og vi giver Emanuela et kald og spørger, om det kan lade sig gøre.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Relais Baglio Donna Franca:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Contrada Florio 1 91025 Baglio Oneto
91025 Marsala

Koordinater

Latitude: 37.8540
Longitude: 12.5404

Relais Baglio Donna Franca er ikke tilgængelig i øjeblikket

Relais Baglio Donna Franca er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Baglio donna Franca har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Palermo lufthavn, der ligger ca. 1,5 times kørsel fra Baglio donna Franca. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Palermo, som ligger på den nordvestlige del af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Catania lufthavn til Baglio donna Franca er ca. 4 timers kørsel. Bor du på Baglio donna Franca vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 112 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi