Vi skal på en rejse tilbage i tiden. Hotel Casale Romano har mere end 100 år på bagen. Historien begynder i 1898, hvor den daværende ejer, Gaetano Romano, bygger en ’kærlighedserklæring’ til sin Lucietta, og selv den dag i dag kan man mærke de store følelser, der har været baggrund for hele projektet. Til historien hører, at Casale Romano lige siden har tilhørt samme familie.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Siciliens olivendronning

Den nuværende ejer, Sabina, øser ud af sin kærlighed til stedet, og der er ingen tvivl om, at agriturismo Casale Romano er hendes kæreste eje – jo, det skulle da lige være hendes mand, Saro, der også er en del af foretagenet. Jeg møder ejeren inde i receptionen, hvor hun spørger: ”Taler du tysk, engelsk eller italiensk?” og jeg finder hurtigt ud af, at Sabine har tyske rødder, da hendes ellers glimrende engelsk har en udtalt accent fra vores naboland.

Vi går en tur i haven, for hun vil gerne starte med at vise sine forskellige typer af oliventræer frem. De termalske kilder i baghaven siges at frembringe en kvalitet i topklasse. Sabine fortæller endvidere, at hun sammen med sin mand overtog det gamle familieeje med 10 hektar land tilbage i 1998, og siden da har hun plejet og passet sine oliventræer, som var det hendes børn. Faktisk er hun så god en olivenkender, at hun kan sætte den ærefulde titel som olie-sommelier på visitkortet.

Olivenolie er blot en af Sabines store interesser, for hendes passion for træer generelt er omfattende – mandel, valnød og appelsin står ligeledes på listen over lidenskabeligheder.

Friskpresset appelsinjuice ad libitum

Passionen for appelsintræer er ikke nogen tosset idé, når man samtidig er den lykkelige ejer af en agriturismo. For som gæst på Hotel Casale Romano kan du frit forsyne sig med C-vitaminer, og de findes i rigelige mængder, skal jeg hilse at sige. Du kan endda mikse din egen, friskpressede juice – det eneste, der kræves fra din side, er, at skrælle en appelsin, to eller tre. Til behagelig information er appelsinsæsonen på sit højeste indtil slutningen af august, så jeg når desværre ikke at smage de gyldne dråber, men som ’kompensation’ bliver der serveret et gigantisk stykke hjemmelavet mandelkage, og efter første mundfuld føler jeg mig ikke snydt.

Et entusiastisk værtspar

Sabina og Saro glemmer jeg ikke lige med det samme – og ej heller hunden Harold for den sags skyld. De er et godt team og gør sig umage for at tilfredsstille deres gæsters behov, hvilket har resulteret i, at der kommer adskillige gengangere hvert eneste år. Taget i betragtning af, at Luciettas gamle hus blot har 11 værelser, tilbyder Casale Romano faciliteter, der normalt kun findes på større hoteller. Sabina går til venstre, hvor andre går til højre, og således har hun fået indrettet en SPA-afdeling med tyrkisk bad, jacuzzi og sauna. I haven kan du ligeledes forkæle kroppen på en lun sommerdag. Med udsigt over Siciliens skønhed af et landskab kan du nedsænke dig i poolen, der ligger med direkte view over Alcantara-dalen fra pool-kanten. Ja, gnid du dig bare i øjnene – den er god nok…

Graziella laver maden

Agriturismo Casale Romano er kendt for sit ”cucina tipica” og det er ikke hvem som helst, der tryller i køkkenet. Her får Matadors Laura kamp til stregen, hvad angår hjemmelavet mad. Navnet er Graziella, en moden kvinde, og hun kan koge ’pasta al dente’ i søvne. Når du sætter tænderne i de søde sager ved morgenbordet, er det også Graziella, der har været på spil, og at dømme ud fra mandelkagen, går du ikke sulten fra bordet.

Hver dag har du mulighed for at melde dig på ”middagslisten” til den efterfølgende aften. Så bliver der handlet ind med friske råvarer om morgenen, og Saro afslører, at de ikke gør det for pengenes skyld, men i den gode sags tjeneste for at give deres gæster en god madoplevelse og samtidig støtte det lokale handelsliv. For ca. EUR 20,- kan du få serveret dagens menu, der varierer fra en klassisk lasagne, oksesteak eller sværdfiskeburger, hjemmelavet naturligvis. Som prikken over det gyldne ’I’ inkluderer prisen også kage til kaffen.

Når nu Sabine og hendes team gør så meget ud af at behage dig som gæst, så er det en skam, at der ikke er gjort lidt mere ud af spiseafdelingen, hvis indretning ikke helt passer til resten af husets karisma – det gør den til gengæld udenfor på terrassen, hvor der i sommerhalvåret også kan serveres under åben himmel. Heldigvis lader det ikke til at være et forstyrrende element, for op mod halvdelen af alle gæster vælger denne middags-pakke.

Godt at vide

Godt nok ligger Casale Romano mange kilometer fra hovedstaden Rom, men som ordsproget siger, fører alle veje til… Den lille agriturismo ligger i et af Siciliens smukkeste områder med kort afstand til Alcantara’s dybe dal, lavaklipper og strømmende flod. Ja, faktisk ligger Casale Romano i hjertet af Siciliens bankende hjerte med Etna ’lige om hjørnet’ og klippebyen, Taormina, når du inden for en halv times kørsel.

Vi kan dermed konkludere, at service, lokal kolorit og beliggenhed ikke fås meget bedre under en ferie på Siciliens østkyst. Med fire stjerner er der også noget at leve op til, og jeg hælder nok mere til at give faciliteterne tre fine stjerner, selvom Sabina og hendes iværksætteri er til et 13-tal.

Casale Romano er nem at finde, og selv en ældre GPS-model kan vise dig vej. Hvorfor? Jo, fordi hovedvejen snor sig forbi udenfor indkørslen. Jeg bemærker dog intet til forbipasserende biler, men i højsæsonen kan du forvente, at vejen er en smule mere trafikeret.

Derfor kommer vi gerne igen

Hos Sabina og Saro er du ikke en kunde, men en ven af huset. Det siger næsten det hele. Casale Romano er essensen af karisma, gæstfrihed og et sted, hvor de fleste produkter er hjemmelavet. Da Saro fortalte om den der sværdfiskeburger, vidste jeg, at det nok var mit første besøg, men absolut ikke det sidste. Derfor har jeg lidt kækt bestilt netop den menu, når besøg nummer to sættes i rejsekalenderen. Og så var der vist noget med et glas friskpresset appelsinjuice…

Casale Romano er et vaskeægte bed & breakfast, der ligger i en af Siciliens mest frugtbare områder. Måske netop derfor, at olivendronningens træer giver så godt et afkast år efter år. I hvert fald er den gode smag én af mine årsager til at vende tilbage til det lille landsted - her er småt, godt og intimt.

 

Læs mere om Agriturismo Casale Romano

Officiel kategori

Hideaways' kategori

7,4 Vores gæsters
bedømmelse
202 anmeldelser

Rejsetemaer

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Francaville di Sicilia – 5,5 km
 • Tag en svømmetur i Alcantara-kløften – 11 km
 • Giardini-Naxos med restauranter – 14 km
 • Smukke, smukke Taormina – 22 km
 • Etna, et must på din besøgsliste – 50 km
 • Catania lufthavn – 70 km
 • Siracusa med græsk-romersk islæt – 121 km
 • Palermo lufthavn – 294 km

Casale Romano har i mine øjne en ideel beliggenhed for ”foden” af vulkandronningen over dem alle, Etna, og naturreservatet ved Alcantara-dalen med de mange udflugtsmuligheder. Desuden fører vejen udenfor det lille agriturismo hele vejen til Giardini-Naxos, hvor restauranter og leben findes hele sæsonen. På Casale Romano bor du i smørhullet af Taormina-området i en perfekt afstand fra masseturismens ”mekka” ved kysten.

Værelser

11 værelser tæller agriturismo Casale Romano, hverken mere eller mindre. Modsat resten af huset mærker du ikke historiens vingesus, når du opholder dig på værelset – de er alle indrettet i en mere moderne tone. Balkon findes i mange superiorværelser. Rejser du med din familie, er der på alle værelser mulighed for en eller to opredninger.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Agriturismo Casale Romano:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Contrada Rinazzo - Via Nazionale 5 98030 Motta Camastra
98030 Sicily

Koordinater

Latitude: 37.8762
Longitude: 15.1829

Agriturismo Casale Romano er ikke tilgængelig i øjeblikket

Agriturismo Casale Romano er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Agriturismo Casale Romano har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. en times kørsel fra Casale Romano. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Agriturismo Casale Romano er ca. 3,5 timers kørsel. Bor du på Casale Romano, vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 88 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi