Casa delle Monache betyder direkte oversat ’nonnernes hus’, og selvom det er mange år siden, at den sidste nonne forlod sit refugium, er der fortsat en særlig stemning over hotel Casa delle Monache på Sicilien. Dog har huset været igennem en gennemgribende forvandling, så det matcher moderne ønsker om bekvemmeligheder.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Jeg ankommer en solrig og lun efterårsdag, og jeg glæder mig til at stige ud af bilen og få lidt kulør i ansigtet (det er i øvrigt en del af det attraktive ved Sicilien – selv i slutningen af oktober er der sommerfornemmelser i luften). Fra hovedvejen fører en mindre grusvej op til huset, og efter en lang sæson er det snart tid til at få jævnet hullerne, det ene bump overtager det andet. Ikke desto mindre er det køreturen værd. Pludselig øjner jeg en bygning i det fjerne, der er malet i den karakteristiske røde, catalanske farve, der giver et charmerende, rustikt førstehåndsindtryk.

Stuepigen viser rundt i sit andet hjem

Sæsonen på Sicilien slutter sidst i oktober måned, og Casa delle Monache er så småt ved at takke af for endnu en sæson. Jeg kommer derfor midt i årets store hovedrengøring, og der bliver ikke sprunget over det lave gærde, skal jeg hilse at sige! ”Hvad kan jeg hjælpe med?”, spørger kvinden, der er på vej op af trappen, da jeg træder indenfor i receptionen. Det viser sig at være stuepigen, og hun er tilsyneladende den eneste, der er til stede i øjeblikket. ”Vil du vise mig rundt?” og der går ikke et splitsekund, før hun hiver et bundt nøgler frem og smilende svarer ”Det kan du tro – følg efter mig…”

Desværre husker jeg ikke hendes navn, men hun fortæller historien om Casa delle Monache og tilføjer, at hun tilbringer så meget af sin tid her, at hun kalder det sit andet hjem. Inden vi ser værelserne, bliver jeg vist rundt blandt hovedhusets faciliteter med bl.a. fællesområdet, hvor også morgenmadsrestauranten ligger. På Casa delle Monache serveres der buffet når du sætter dig til bords om morgenen, og de fleste produkter stammer fra lokalområdet.

Hun understreger, at dolci (de søde sager) som kager og marmelade er hjemmelavet. Åh, bare jeg dog var kommet en uge før, hvor morgenmaden endnu blev serveret for de overnattende gæster. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at det vil være den ’rigtige start’ på dagen med et stykke hjemmelavet, siciliansk kage…

Godt at vide om hotel Case delle Monache

Hvis de gamle nonner havde muligheden for at se deres forhenværende hjem i dag, ville de nok blive noget overraskede over alle de moderne faciliteter, som vi i dag tager for givet. Især pool-området ville nok vække deres interesse. Den ligger overfor parkeringspladsen, så husk at tage et par badesandaler med, når du skal vandre fra hovedhuset, for asfalten bliver gloende i sommermånederne.

Casa delle Monache er et fornuftigt 3-stjernet hotel til prisen, hvor alle basale fornødenheder er lige ved hånden, men der findes ikke et væld af luksuriøse faciliteter. Hist og her på værelser og i fællesarealerne kan det virke en smule slidt, uden at det i sin helhed bør påvirke ferieoplevelsen. For eksempel var der rustpletter på køleskabet, og solstolene havde ligeledes et par pletter, men oftest er det nogle af de ting, som hotellet i vinterperioden forsøger at rette op på.

Bemærk at Case delle Monache har morgemadsrestaurant, men den er ikke åben til frokost og om aftenen. Til gengæld ligger der flere små, lokale restauranter indenfor få kilometers afstand.

Derfor kommer vi gerne igen på Case delle Monache

Casa delle Monache ligger i de mest idylliske omgivelser, og det er tilladt at gnide sig en ekstra gang i øjnene, når du stiger ud af bilen første gang. Hvis du er ude at lede efter et sted til aktiv ferie, kan du roligt pakke vandreskoene med i kufferten, hvis du vælger Casa delle Monache som dit næste feriehjem. Stemningen, der hersker over hele området, giver en hjemlig atmosfære. Såfremt du får ’udlængsel’ under opholdet, skal du blot køre 20 km mod øst, så ankommer du til det omkransende Middelhav og det pulserende Taormina blot for at nævne et lille forslag af udflugtsmuligheder.

 

Læs mere om Casa delle Monache

Officiel kategori

Hideaways' kategori

203 anmeldelser

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Francaville di Sicilia – 8,5 km
 • Tag en svømmetur i Alcantara-kløften – 3 km
 • Giardini-Naxos med restauranter – 22 km
 • Smukke, smukke Taormina – 31 km
 • Etna, et must på din besøgsliste – 69,5 km
 • Catania lufthavn – 72,5 km
 • Enna med masser af outlet shopping - 144 km
 • Siracusa med græsk-romersk islæt – 125 km
 • Messina og færgen mod de æoliske øer - 75 km
 • Palermo lufthavn – 298 km

Værelser

Stuepigen viser mig herefter de værelser, der er tilknyttet hovedbygningen, og jeg mærker hurtigt, at vi nu befinder os på hendes ’domæne’ – værelserne er hendes fagområde, og hun undskylder, at ikke alle værelser er rengjort, så jeg kan se dem i indflytningsklar stand, men det kræver ikke mange øjekast for at konstatere, at her er rart at være. Alle værelser er rustikt indrettet i siciliansk stil, og der hører et terrasseområde med til hvert af de 13 værelser.

Som en ekstra service er der installeret frigobar (mindre køleskab), så du som gæst kan nyde dine indkøbte drikkevarer i nedkølet stand. Størrelsen på værelserne er efter italiensk standard relativ store, og pladsen er godt udnyttet uden at være proppet med møbler. Stilen er antik-boheme i aftonede blålige, rødlige eller grønlige farver, der matcher den allestedsnærværende stemning og hygge. Badeværelserne er ikke de største, jeg har set og er udstyret med bruseniche, hvilket er en undtagelse på disse kanter, hvor der normalt er installeret badekar.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Casa delle Monache:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Contrada Finaita
98036 Graniti

Koordinater

Latitude: 37.8700
Longitude: 15.1996

Casa delle Monache er ikke tilgængelig i øjeblikket

Casa delle Monache er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Casa delle Monache har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 1 times kørsel fra Casa delle Monache. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Casa delle Monache er ca. 3,5 timers kørsel. Bor du på Casa delle Monache vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 84 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 68 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi