Rosanna. Det lyder som en kvinde fra Texas, men hun er så pure italiensk, som hun kan blive. Hun har en kæledægge, som hun passer og plejer som et barn. Navnet på denne kæledægge er Etna Hotel, der har karisma, som var det et levende menneske. Rosanna er bestyrer, men som hun selv siger, så er det mere en hobby end et arbejde, og det mærker man tydeligt. Faktisk tror jeg, at Rosanna er den samme person, uanset om hun er hjemme og holder fri, eller hun betjener sine gæster i receptionen. Uformel, charmerende og smilende. Det gælder i øvrigt alle, der er tilknyttet hotellet.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Etna er reelt et byhotel til den ene side og et landsted til den anden, og hvad mener jeg så lige med det udsagn? Ja, jeg kan godt forstå, hvis det lyder lidt mystisk. Etna Hotel ligger ud til hovedvejen i byen Giarre, der i sig selv ikke gør det store væsen af sig, men nu har den gamle gård ligget her siden 1600-tallet, så du kan sige, at Etna Hotel er vokset sammen med Giarre, og nu er de langt om længe blevet naboer. Heldigvis er byen ikke større, end at Etna Hotel har fået lov til at bibeholde sin oase på modsatte side af ejendommen, og det er her, at ’landsted’ kommer ind i billedet. For i baghaven gemmer sig en overraskelse; en smuk vulkan, hvis navn staves på samme måde som hotellet.

Udover Etnas naturlige tiltrækningskraft på os mennesker, så har navnesøsteren (altså hotellet) områdets anden, store attraktion, nemlig restauranten. Udefra tror du ikke, at der gemmer sig noget særligt inde bag dørene, men list derind alligevel – du vil ikke fortryde det. Den drives separat og er dermed ikke ejet af Etna Hotel, men i denne sammenhæng gør det ikke nogen forskel, så længe maden på menukortet lader dine smagsløg få noget godt til ganen.

”Glohed” udsigt, mens du nedkøles i poolen

Hvorfor anstrenge sig og kravle op ad Etnas skrånende bjergsider for at opleve dens snedækkede tinder, når du kan ligge helt afslappet i poolen og nyde den godt 3000 meter høje vulkan? Den store have ligger med front mod Etna, og her midt i alt det grønne ligger poolen, der er indrettet med liggestole langs kanten af bassinet. Det forøger herlighedsværdien at have Siciliens måske største attraktion så tæt på og alligevel i en passende afstand – selv fra poolområdet.

Godt at vide om Etna Hotel

Selvom Etna Hotel ligger i byzonen, så er det ganske nemt at finde. For skiltningen er i orden, og jeg kører (mod min egen forventning) direkte til den tilhørende parkeringsplads, der ikke er den største af sin slags, men som et ordsprog siger, så er der vist altid plads til en mere...

Hotellet skiller sig ud blandt andre hideaways ved at ligge i byområdet. Vær derfor opmærksom på, at der kan forekomme trafikstøj såvel i gården som på værelserne ud mod vejen. Dog skal det nævnes, at de få værelser, der vender mod vejen, har særlige vinduespartier, hvorfor støjgener vil være sjældne. Selve byområdet ved hotellet er knap så charmerende, men udsigten mod vulkanen på den modsatte side gør op for dette. 

Jeg vil anbefale Etna Hotel til par og familier med større børn, for hvem legeplads og børnepool ikke længere er nødvendig. Alligevel skal det nævnes, at børnefamilier er mere end velkomne, og der gives en attraktiv børnerabat, men facilitetsmæssigt vil jeg klart anbefale Etna Hotel til et voksent publikum.

Det mest attraktive ved det gamle landsted er helt klart baghaven og atriumgården – altså er de største plusser udendørs. Indenfor findes der ikke de store faciliteter, men én overgår dem alle; restauranten. Læs mere om den i ”derfor kommer vi gerne igen”. Alt i alt vil jeg personligt give landstedet 3 skarpe stjerner mod dets officielle 4 stjerner: 1 for udsigten, 1 for restauranten og 1 for charmen.

Etna Hotel er allerede blevet et elsket hideaway blandt vores gæster. Rosanna og hendes team af kollegaer gør et fabelagtigt job og får stor som lille til at føle sig hjerteligt velkomne. En rigtig klassiker, hvis beliggenhed ikke er til at tage fejl af - glæd dig til en ferie, hvor du bor med udsigt til øens varmblodige vulkan og i kort køreafstand til østkystens mest besøgte attraktioner som Taormina, Siracusa, Catania og middelhavskysten.

Derfor kommer vi gerne igen

En god udsigt går man aldrig fejl af, og det vil være en af årsagerne til at komme på besøg igen. Desuden holder jeg meget af de gamle bygninger, der kunne fortælle os mange historier fra det virkelige liv, såfremt de fik muligheden for det. Etna Hotel vil jeg med glæde besøge igen og bo en lille uges tid, og så vil jeg sikre mig bord i restauranten mere end én gang, så jeg er sikker på at nå igennem en god bid af menukortet. En helt tredje årsag til at vende tilbage er de mange udflugtsmuligheder, der ligger som perler på en snor i området – tag bilen eller vær lidt mere utraditionel og lej en cykel, det giver dig en helt anden indsigt i Siciliens hav af oplevelser.

 

Læs mere om Etna Hotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,6 Vores gæsters
bedømmelse
426 anmeldelser

Rejsetemaer

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste bycentrum, Giarre – 2 km
 • Nærmeste strand, Riposto – 2,5 km
 • Alcantara-dalen, et must på en varm sommerdag – 22 km
 • Klippebyen med græsk-romerske aner, Taormina – 26 km
 • Vulkanen Etna, the one and only – 43 km
 • Catania lufthavn – 44,5 km

På Etna Hotel kan du med lidt god vilje gå til havet, byen og samtidig bo roligt i Rosannas ”refugium” med fred, ro og udsigt til Siciliens vartegn, vulkanen Etna. Udforsk østkysten fra nord til syd – fra Messinastrædet til Siracusa, kun din indre opdagelsesrejsende sætter grænsen.

 

Værelser

16. Det er antallet af værelser, der oprindelig dannede rammerne for det lille byhotel. Disse værelser ligger i den gamle bygning fra det 17. århundrede og oser ganske enkelt af atmosfære. Yderligere 14 værelser er placeret i den nyere og noget mere moderne afdeling fra 2006. Tilsammen giver det et facit på 30 værelser fordelt på første og anden sal. 

Værelserne findes i forskellige kategorier og har varierende udsigt, som kan være mod gården, omgivelserne, poolen, vejen, eller mod gården på den modsatte side. 8 af værelserne har udsigt over Etna. Indretningen er i landlig, siciliansk stil – ganske charmerende. Nogle af værelserne i kategorien superior har privat balkon/terrasse/udeplads, eller også er der adgang til en fælles terrasse. Og så har du den indbydende have med den spektakulære udsigt. Familieværelserne kan have en såkaldt hems.

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • Satellit-TV
 • Wi-Fi, uden ekstra omkostning
 • Minibar
 • Barneseng er mod gebyr og på forespørgsel.
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Etna Hotel:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Continella
95014 Giarre

Koordinater

Latitude: 37.7439
Longitude: 15.1864

Sådan kan du rejse

På Etna Hotel har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 45 min. kørsel fra Etna Hotel. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Du kan også vælge at benytte hotellet på en rundrejse, hvis du vil opleve endnu mere af øen, læs mere under rejsetemaet ’bilrundrejser’ og læs mere om "Rundrejse på Siciliens østkyst - 8 dage" eller bestil et skræddersyet tilbud.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Etna Hotel er ca. 3 timers kørsel. Bor du på Etna Hotel, vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 84 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 68 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi