På grænsen til Etnas storslåede naturpark mod nord lyser hotel Feudo Vagliasindi op som et fyrtårn i det vulkanske landskab, hvor vinbønder gennem generationer har leveret druer på flasker til den sicilianske befolkning. Sådan har hverdagen også set ud for familien Vagliasindi, der i det 18. århundrede opfører vingården af samme navn.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

”Wow” er min første indskydelse, da jeg kører frem til hovedhuset, og i stedet for at træde indenfor, trækker det i benene for at blive udendørs, for sikke en udsigt! Det må have været en velhavende, og til dels modig vinbonde, der har valgt at bygge dette minipalads – modig, fordi hans gård dengang har været forud for sin tid og med stor sandsynlighed været samtaleemne over middagsmaden blandt lokalbefolkningen.

Senere påbegyndes en omfattende restaurering af den gamle vingård, der fremover skal byde velkommen som et historisk hotel i moderne rammer, og renoveringen har været et storstilet arbejde, for intet mindre end fire år har det taget at få alle detaljer med.

En verden af små finesser

Da jeg går rundt udenfor tænker jeg ved mig selv, at huset indvendig ikke kan hamle op med udsigten fra gårdspladsen og det store pool-område. Men jeg bliver klogere! Jeg sniger mig indenfor og ser til min store overraskelse, at de udendørs arealer blot er en smagsprøve på, hvad der venter inden for huset fire vægge. Det første jeg møder er en frodig kvinde ved trappen op til receptionen – hun troner på en piedestal og er lavet af siciliansk sten. Kunstneren af denne meget feminine skulptur vil jeg gerne møde en dag og spørge, hvem der mon har inspireret ham til de meget bløde former!

Alt på hotellet er moderniseret fra top til tå med respekt for de gamle traditioner som vingård. Friske orkidéer står i skarp kontrast til den minimalistiske indretning, hvor de lyse lokaler er afstemt med malerier fra lokalområdet. Jeg kvitterer med en kompliment til ejeren, der supplerer med et ’gracie mille’ og fortæller, at netop indretning og den afslappede atmosfære er en af årsagerne til, at mange gæster vender tilbage år efter år. ”Nå, så du har mange stamgæster”, spørger jeg. Han svarer, at det er grunden til, at han har fået poolen opført, for selvom Vagliasindi er en gammel vingård med stolte traditioner, så skal man følge med tiden og efterspørgslen – og jeg vil da heller ikke fornægte, at bassinet er prikken over I’et, både for trofaste gengangere og fremtidige stamgæster.

Middag i selskab med de lokale

Alle ugens dage kan du over morgenmaden sætte dig til bords og lade dig friste af et menukort, hvor selv de lokale ikke kan holde sig væk. Tag dette som en garanti for, at maden er blåstemplet, for ellers sætter en italiener sig ikke til rette ved middagsbordet, såfremt råvarerne ikke tilberedes efter hans eller hendes kræsne smagsløg. Restauranten ligger på samme etage som receptionen, og ligesom fra gårdspladsen kan du nyde endnu mere af det omkransende landskab her fra 1. sal, hvor der tillige er en kæmpe sydvendt terrasse, hvor solens stråler luner det meste af dagen.

Godt at vide om Hotel Feudo Vagliasindi

Vagliasindi er et rigtigt hideaway. Godt gemt af vejen bag Etnas bankende hjerte, men alligevel nem at finde, fordi den ligger ud til en stille landevej. Derudover er Vagliasindi et hideaway, fordi du ikke behøver at bevæge dig udenfor den gamle vingårds matrikel – du kan dase dagen lang, men når opdagelsesgenet melder sig på banen, har huset en ideel beliggenhed i forhold til områdets største attraktioner som middelalderbyen Randazzo (nærmeste by), det græsk-romerske tempel i Taormina eller tag båden fra Messina til en af de lipariske øer. Alternativt kan du i receptionen leje cykler og lære mere om lokalområdet, hvilket jeg kan anbefale, da vejene ikke er trafikerede sammenlignet med kysten. Desuden ligger Vagliasindi ca. 700 m.o.h. og det er en fordel i de varmeste sommermåneder, hvis du ønsker at være aktiv på din ferie.

Derfor kommer vi gerne igen

Den historisk, smukke bygning er en fryd for øjet – det samme er nærmiljøet med Etna i baggrunden. Vagliasindi er en lille oase, hvor det mest basale er lige ved hånden. Det er lokalt og simpelt, men samtidig nærværende og hyggeligt. Alt unødigt er skåret væk, men essensen er value for money – god mad, behagelig service og intet menneskemylder. For vininteresserede og os, der bare godt kan lide et velskænket glas, tilbydes der på Vagliasindi en rundtur i de forhenværende vinkældre, der afsluttes med olivensmagning suppleret af smagsprøver med deres velkendte Etna-vine (mod betaling).

 

Læs mere om Hotel Feudo Vagliasindi

Officiel kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
399 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Randazzo med indkøb og restauranter – 5 km
 • Mulighed for vinsmagning på gården Cottanera – 3 km
 • Nærmeste golfklub, Il Piccolo Golf Club – 12 km
 • Alcantara-dalen, husk også at pakke badetøjet – 21,5 km
 • Nærmeste kyst ved Fiumefreddo di Sicilia – 30 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn – 42 km
 • Taormina, byen med den uforglemmelige udsigt – 43 km
 • Catania lufthavn – 77 km
 • Palermo lufthavn – 238 km

Værelser

De fleste værelser ligger på 2. sal og i alt findes der blot 14 af slagsen, og efter min vurdering er det en af årsagerne til, at mange vælger at tilbringe op til flere ferier på Vagliasindi, for her er intimt på en behagelig måde. Her føles aldrig overfyldt, og albuerum er ikke en mangelvare. Der findes to forskellige værelsestyper; standard og suite. Den største forskel er, at sidstnævnte har jacuzzi og har flere kvadratmeter at gøre godt med.

Men indretningen er identisk med standardværelserne og er i tråd med stilen fra husets øvrige arealer, hvor det rustikke møder det moderne. Øverste etage er 2. sal, hvor hovedparten af værelserne som nævnt er placeret. Det giver et romantisk touch med det træbeklædte loft og skrå vægge. I respekt for den gamle byggestil har det ikke været muligt at modernisere og tilbygge balkon (til gengæld er der masser af plads ved poolen og terrassen på 1. sal) og nogle af værelserne har ovenlysvinduer.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Feudo Vagliasindi:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Strada Provinciale 89 Contrada Feudo S. Anastasia, Randazzo
95036 Taormina

Koordinater

Latitude: 37.8889
Longitude: 15.0029

Hotel Feudo Vagliasindi er ikke tilgængelig i øjeblikket

Hotel Feudo Vagliasindi er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Hotel Feudo Vagliasindi har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 1,5 times kørsel fra Feudo Vagliasindi. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Hotel Feudo Vagliasindi er ca. 3,5 timers kørsel. Bor du på Feudo Vagliasindi, vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.