Il Tanaceto betyder guldknap, en blomst med små gule hoveder, som i Skandinavien anvendes som brændevinskrydderi eller i potpourrier. Il Tanaceto er en gammal landbrugsgård, som ligger ved foden af Etna, og når man nærmer sig gården forstår man, hvorfor den netop har fået det navn, for lige præcis her vokser masser af guldknapper i den sorte muld.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Respekt for traditioner og kærlighed til naturen

Det føles lidt som at komme tilbage i tiden! Det er måske den første tanke som slår dig, når du kører op ad indkørslen til Il Tanaceto. Denne gamle rustikke gård med blot 4 værelser omgivet af Siciliens smukke frodige landskab og vinranker emmer nemlig af historie.

Her er du langt borte fra trafik, stress og masseturisme – du er ganske enkelt kommet til et genuint hideaway. Et sted hvor du kan være ét med naturen, tage på gode vandreture eller bare slappe af og nyde stilheden. Ejerne Saro og Mariolina har blæst nyt liv i den gamle gård, men har samtidig bevaret den helt specielle atmosfære med bl. a. smukke, rustikke stenmure, stengulve, træbjælker og andre fine detaljer. I den åbne pejs knitre et bål og afgiver et smukt skær. Her kan du koble af og hvile ud efter nogle oplevelsesrige dage.

Spændende udflugter

Il Tanaceto ligger i Castiglionde di Sicilia, nær den kendte park, Gole Alcantara. Her har floden i tusindvis af år formet dalen, og du kan vandre langs ravinen og tage en dukkert i floden. Til den smukke by Taormina, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over kysten og havet er der ca. 30 km og til strandene i Giardini-Naxos tager det ca. 40 min. med bil. Andre interessante steder i nærheden er byen Randazzo og selveste Castiglione di Sicilia, en blomstrende kulturby som byder på flot natur, kunst og gastronomiske oplevelser. Når du er tilbage igen efter en spændende dag kan du slappe af i haven og nyde det smukke landskab omkring dig eller tage en opkvikkende svømmetur i poolen.

Godt at vide

Il Tanaceto passer til dig, som vil bo i smukke, rolige omgivelser, nær naturen i et oprindeligt og enkelt miljø. Her er en restaurant, Palmento, som laver traditionelle sicilianske retter. Den er dog kun åben til frokost og middag på anmodning.

 

Læs mere om Il Tanaceto

Officiel kategori

60 anmeldelser

Rejsetemaer

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Castiglione di Sicilia – 4,7 km
 • Tag en svømmetur i Alcantara-kløften – 11,8 km
 • Giardini-Naxos med restauranter – 26,2 km
 • Smukke Taormina – 34,9 km
 • Etna, et must på din udflugtsliste – 38,5 km
 • Catania lufthav – 73,6 km
 • Siracusa – 124 km
 • Palermo lufthavn – 245 km

Værelser

De 4 værelser på Il Tanaceto er enkelt indrettet uden overflødig luksus dog undtaget gratis WiFi og nogle smukke malerier, som hænger som fine farveklatter rundt om på væggene.

Faciliteter:

 • Satellit-TV
 • WiFi
 • Badeværelse med bruseniche
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Il Tanaceto:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Il Tanaceto Contrada Nemmi/Pietramarina
95012 Castiglione di Sicilia CT

Koordinater

Latitude: 37.8901
Longitude: 15.0811

Il Tanaceto er ikke tilgængelig i øjeblikket

Il Tanaceto er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Hotel Il Tanaceto har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 1 times kørsel fra Hotel Il Tanaceto. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Hotel Il Tanaceto er ca. 3,5 timers kørsel. Bor du på Hotel Il Tanaceto vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.