Rejser til Licata

Den sydsicilianske perle Licata byder på et charmerende historisk centrum med det smukke hovedtorv Piazza Progresso som dens sociale og kulturelle omdrejningspunkt, elegante barokpladser og et slot fra det 16. århundrede med en skøn udsigt over byens kendte og driftige havn.

Og som alle byer på denne del af Sicilien byder byen på et mildt, mediterrant klima hele året rundt, masser af gode, lokale restauranter med sydsicilianske specialiteter og et væld af udflugtsmuligheder til andre af Siciliens smukke, historiske byer. Vest for byen ligger der desuden en række småstrande.

Velkommen med Hideaways til Sicilien, vi er specialiser i rejser til området omkring Licata og andre rejsemål i Italien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Kendt havneby

Byen, der har omkring 38.000 indbyggere, ligger ved udmundingen af Salso-floden midt mellem Agrigento og Gela i Agrigento-provinsen på den sydlige del af Sicilien. Siden overgangen til det tyvende århundrede har byen været en særdeles driftig og kendt havneby, der eksporterer en lang række lokale produkter fra byens opland.

Seværdigheder

Blandt byens største seværdigheder er de arkæologiske rester af en antik græsk by ved Monte Sant'Angelo; slottet Castel Sant'Angelo fra det 17. århundrede (tæt på den antikke græske by); et nekropolis ved Monte Petrulla; Grangelaen, der er et hydraulisk arbejde fra den præ-hellenistiske epoke; Froarion af Falaride, der er en græsk fæstning; og byens fyr, som er det tredje-højeste i Italien.

Af andre seværdigheder kan nævnes kirken Santa Maria La Nova, bygget i det 15. århundrede; kirken/klostret Carmine fra det 13. århundrede, men ombygget i det 18. århundrede efter Giovanni Biagio Amicos tegninger; og paladset Palazzo di Città, et bemærkelsesværdigt eksempel på den kendte sicilianske liberty-arkitektur af Ernesto Basile, der var en af pioneerne for Art Nouveau i Italien.

Udflugts-muligheder

Den historiske perle Ragusa, der også er blevet erklæret verdensarv af Unesco, er et oplagt udflugtsmål, når du er på ferie i Licata. Ragusa byder blandt andet på enestående barok-arkitektur, da byen efter det store jordskælv i 1693 blev genopført efter barokkens standarder på et tidspunkt, hvor barokken var ved at gå af mode i resten af Europa.

Et andet oplagt udflugtsmål er Siracusa, der er kendt for sin enestående græske og romerske fortid, som du stadig kan se spor af i byen, blandt andet i skikkelse af byens verdensberømte græske amfiteater. Siracusa er i øvrigt, ligesom Ragusa, optaget på Unescos verdensarvsliste.

Historie

Licata blev grundlagt på den højre bred af floden Salso i år 282 f.Kr. af den antikke, græske tyran Phintias, der regerede over byen Agrigentum, og som forinden havde raseret byen Gela, hvorefter han indsatte befolkningen derfra i denne nye by.

Phintias viste store ambitioner med byen og byggede både bymure, templer og en agora. Den romerske historiker Cicero skriver om den som en vigtig havneby, der driver en betydelig eksporthandel med majs.

På den græske geograf og historiker Strabons tid (63 f.Kr. til 23 e.Kr.) synes byen at være hensygnet i den samme tilstand forfald som andre byer på Siciliens sydkyst, da han ikke nævner den blandt de byer, som udgjorde en undtagelse fra det generelle forfald.

Læs mere om Licata

Rejsemål i Sicilien

Find rejsen til Sicilien her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér