Landstedet med oliven er nok det tætteste, vi kommer på en direkte oversættelse af Hotel Masseria degli Ulivi, og nu skal du få hele historien. Der findes et væld af de såkaldte ’masserias’ rundt omkring på Sicilien. Nogle er stadig aktive, små landbrug. Andre står forladt og har gjort det i mange år, mens andre igen er blevet adopteret af nye ejere, istandsat efter alle kunstens regler og omdannet til små, autentiske hoteller. Masseria degli Ulivi hører til sidstnævnte, hvilket du måske allerede har gættet.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Da jeg ankommer, har tusmørket langsomt sneget sig ind over himlen, det har været en lang dag. Jeg er glad for, at det svindende dagslys alligevel tillader, at jeg når at se Masseria degli Ulivi inden mørkets frembrud, sikke et sted! Den lange grusvej, der fører ned til olivengården, er hullet og ’driller’ hele vejen til parkeringspladsen og minder mig om, at jeg er kommet langt ud på landet. Men anstrengelserne lønner sig, så snart bilen er parkeret.

 

Måske er det oliventræets landsted?

Det er næsten umuligt at se forskellen på det gamle hovedhus og tilbygningerne med hotelværelserne, for ejerne har gjort et stort stykke arbejde for at bevare historiens vingesus. Selv det ældgamle oliventræ har fået lov at beholde rødderne solidt plantet i atriumgården sammen med huskatten, der holder et vågent øje med, hvem der passerer frem og tilbage.

Forestil dig en intim og hyggelig atriumgård pyntet med oliventræer, jasmin og rosenranker. I den luneste sommertid vil der altid være et sted med skygge, hvor du kan sidde i ro og fred – eventuelt med et glas vin fra lokalområdet, som cantina’en serverer. I de omkransende længer ligger reception, restaurant og opholdsstuen ’strategisk’ placeret.

Parklignede have og ro til fordybelse

Værelserne ligger bagved hovedhuset i forskellige vinkelrette fløje, det er gennemtænkt. Alle værelser har terrasse udenfor døren, og selvom du deler arealet med dine naboer, føles udendørspladsen alligevel privat. Masseria degli Ulivi ligger på en ganske stor grund med græsarealer, flere oliventræer, johannesbrødtræer, tennisbane og så selvfølgelig pool-området, hvor vandhunde kan boltre sig i det store bassin. Stemingen er intim, rolig og med plads til at være sig selv. Brug eventuelt oliventræerne som din skygge, når solen står højest på himlen.

Godt at vide om Hotel Masseria degli Ulivi

Sicilien er ligesom resten af Italien verdenskendt for gastronomi og velsmagende madoplevelser. Det italienske køkken er blevet et allemandseje, men det er nu engang sådan, at retterne smager bedst, hvor de oprindeligt stammer fra. Derfor skal du glæde dig til at rejse til Sicilien også for madens skyld, for er der nogen, der kan lave middelhavsmad, så er det sicilianerne, og Masseria degli Ulivi er med på listen over gode smagsoplevelser! Desværre når jeg ikke at prøve, hvad køkkenet på Masseria degli Ulivi kan trylle frem, men det er tydeligt, at der ikke serveres hvad som helst ud fra, hvad der står på menukortet. Der findes ikke side op og side ned med forskellige retter, og det er oftest et godt tegn, når menukortet blot indeholder en god håndfuld med udvalgte retter. Det samme gør sig gældende for vinkortet, der præsenterer et fornuftigt udvalg af lokalproducerede vine.

Da jeg går rundt inde blandt bordene i restauranten, er personalet ved at dække op til aftenens middag. Bestik, postelin og vinglas placeres omhyggeligt og korrekt. Her vil jeg gerne nyde et måltid engang, når tiden tillader det, for atmosfæren i lokalet sætter prikken over I’et. Restauranten ligger i det gamle hovedhus med udsigt over haven, som også kan nydes under åben himmel om sommeren, hvor der ligeledes er dækket op til middag ude på den tilhørende veranda.

På min næste ferie her på oliventræets landsted vil jeg kombinere de gode madoplevelser og køre til barokbyen, Noto, der ligger nogle kilometer væk. Som alle andre italienske byer med respekt for sig selv, er udbuddet af trattoria, pasteleria, galateria og pizzeria overvældende – fristelserne venter.

Derfor kommer vi gerne igen

Baglandet på sydkysten er markant anderledes end den nordlige del. Her har Etna sat et bemærkelsesværdigt aftryk på landskabet, hvilket er en attraktion i sig selv. Sydspidsen af øen er noget mindre trafikeret af udenlandske turister, og det er på samme tid en skam, men også et held, for det betyder, at du som gæst nemt kan dykke ned i regionens skatkammer af oplevelser. Masseria degli Ulivi ligger i hjertet af denne oversete, men smukke del af Sicilien. Naturligvis kommer jeg gerne på besøg igen, ikke mindst fordi den gamle olivengård er et fredeligt åndehul i en fortravlet verden, og du føler dig hjemme og næsten ’lokal’, selvom du er langt væk hjemmefra. Masseria degli Ulivi er på en gang historisk og antik, men samtidig med på noderne og fuld af lokal kolorit.

 

Læs mere om Masseria degli Ulivi

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,6 Vores gæsters
bedømmelse
507 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, San Corrado di Fuori – 5,5 km
 • Nærmeste by med indkøb og restauranter, Noto – 10 km
 • Nærmeste kystby ved Avola – 22 km
 • Historisk vingesus i Siracusa – 36 km
 • Chokoladebyen Modica – 47 km
 • Nærmeste golfklub, Donnafugata – 83 km
 • Catania lufthavn – 92 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn – 139 km
 • Taormina, byen med den uforglemmelige udsigt – 147 km
 • Palermo lufthavn – 320 km

Værelser

Stilen på Masseria degli Ulivi er gennemført rustik, charmerende og klassisk siciliansk, og det samme gælder naturligvis værelserne. De 34 værelser er indrettet efter de gamle traditioner krydret med et moderne touch, der stilmæssigt komplimenterer hinanden. Måske er der endda et strejf af sydfransk landhus over indretningen. Væggene er holdt i hvide farver med lyse gardiner, varme stribede sengetæpper og smukke, ’antikke’ møbler. Møblementet virker udvalgt og personligt.

Badeværelset er holdt i samme stil, og pladsen er godt udnyttet med separat bruseniche. Når du vågner om morgenen, behøver du blot at træde uden for døren for at indånde den friske luft. Alle værelser har en åben terrasse indrettet med bord og stole i støbejern – og selvom du befinder dig midt i Siciliens storslåede natur, ledes tankerne endnu engang hen på et sydfransk landsted.

Du kan vælge imellem følgende værelser:

Dobbeltværelse på ca. 14-16 m2 
Dobbeltværelse (superior) på ca. 17 m2
Familieværelse på 2 etager (ca. 19 m2 i stueplan og ca. 22 m2 på 1. sal)

Faciliteterne er:

 • Aircondition
 • Sat-TV
 • Sikkerhedsboks
 • Minibar
 • Badeværelse med bruser og hårtørrer
 • Barneseng er på forespørgsel og mod betaling.
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Masseria degli Ulivi :

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

SS287, KM 15
96017 Noto

Koordinater

Latitude: 36.9625
Longitude: 15.0406

Sådan kan du rejse

På Hotel Masseria degli Ulivi har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 1,5 times kørsel fra Masseria degli Ulivi. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Du kan også vælge at benytte hotellet på en rundrejse, hvis du vil opleve endnu mere af øen, læs mere under rejsetemaet ’bilrundrejser’ og læs mere om "Rundrejse på Siciliens østkyst - 8 dage" eller bestil et skræddersyet tilbud.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Hotel Masseria degli Ulivi er ca. 3,5 timers kørsel. Bor du på Masseria degli Ulivi, vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi