I hjertet af Sicilien godt gemt mellem bjergene ligger Monaco di Mezzo Agriturismo, som på trods af en stille tilværelse, alligevel har haft besøg af folkene fra Michelinguiden de sidste fem år, ikke fordi der er Michelin stjerner eller rising stars til køkkenet, men fordi restauranten er et besøg værd, hvis du befinder dig på egnen – og det er den.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Monaco di Mezzo er, som en agriturismo jo typisk er en gammel herregård, som i dag er ombygget til et moderne hotel og ferielejligheder. Landbruget drives nu fra et andet sted på den store ejendom, men de økologiske produkter som dyrkes, bruges naturligvis i hotellets køkken, når der tilberedes mad til gæsterne. Brødrene Vicenzo og Hector, som ejer hotellet, driver også selv gården, så det er alt fra egenproduceret og lokalproduceret olivenolie, oste, vin og ikke mindst kød, som står på menuen på Monaco di Mezzo. Her har du altså alle muligheder for at tage et dyk ned i den sicilianske madkultur.

Selv om Monaco di Mezzo ligger godt gemt i bjergene, med hele 8 km til den nærmeste by, kommer du (og måske børnene) ikke til at kede dig, for aktiviteter er der nok af. Til børnene er der en stor legeplads, der er alle dyrene og selvfølgelig naturen, som vel nok er den bedste legeplads. Til de voksne kan der blive tid til afslapning ved poolen, vandreture i bjergene eller et besøg i hotellets SPA, som slår dørene op til tyrkisk bad, sauna, massage, ”relaxing room” og alt er til fri afbenyttelse – helt oplagt efter en lang dag med udflugter.

Masser af aktiviteter til store og små

Foruden de ovennævnte aktiviteter byder Monaco di Mezzo også på mange flere, hvor et udpluk står nævnt nedenfor.

 • Ridning på egen ridebane og i naturen
 • Jeepsafari (information om dette i receptionen)
 • Trekking
 • Mountainbiking
 • Vandreture til de små landsbyer i området
 • Hvor der også er arkæologiske seværdigheder

I hotellets reception kan du også få vejledning om mange flere aktiviteter, som tilbydes i området

Beliggenheden midt på Sicilien gør naturligvis, at afstandene til Siciliens seværdigheder er overskuelige om så du vil til Cefalú, Palermo, Trapani, Marsala, Agrigento, Catania, Taormina, Siracusa, Messina og jeg kunne blive ved, og derfor er det et fantastisk udgangspunkt for en ferie hvor både samvær, natur, skøn siciliansk mad og valgfrie oplevelser på hele Sicilien der står i centrum.

Godt at vide

Monaco di Mezzo ligger midt på Sicilien. Går du lidt op af den vej, som går ned til hotellet, kan du faktisk se Etna trone sig op over øen. Beliggenheden midt i bjergene er fantastisk, men du skal være opmærksom på, at der er en ”lille” køretur til den nærmeste strand.

Da jeg besøgte stedet, var de ved at bygge et SPA område færdigt. Det betyder, at Monaco di Mezzo er et hotel, som jeg kan anbefale til både parrene og familierne. Gården som ligger et lille stykke væk fra selve hovedhuset, kan naturligvis besøges og med alle dyrene og produktionen af olivenolie, er der noget der kan fascinere både store og små. Monaco di Mezzo er i særdeleshed kendt for sin kvægproduktion, hvor du i restauranten kan få saftige bøffer, direkte fra gårdens egen produktion – det er naturligvis noget der skal prøves, hvis du spørger mig.

Derfor kommer vi gerne igen

Beliggenheden midt på Sicilien er naturligvis et stort plus, for den er et godt udgangspunkt, hvis du vil besøge nogle af øens mange attraktioner og seværdigheder. Hvad der især begejstrede mig ved Monaco di Mezzo, er den originalitet, som hotellet er så gennemsyret af. Det landlige og rustikke træder frem alle steder, uden at det nogensinde bliver til bondegårdsferie på godt og ondt. Monaco di Mezzo skal besøges, fordi det er agriturismo, når det er bedst og for den skønne beliggenhed midt i bjergene.

 

Læs mere om Agriturismo Monaco di Mezzo

Officiel kategori

Hideaways' kategori

121 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Resuttano – 9,3 km
  Nærmeste by med indkøb og restauranter, Santa Caterina Villarmosa – 35 km
  Nærmeste golfklub, Il Piccolo Golf Club – 174 km
  Enna med det store outlet-center – 51 km
  Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn – 168 km
  Taormina, byen med den uforglemmelige udsigt – 175 km
  Catania lufthavn – 121 km
  Palermo lufthavn – 112 km

Værelser

Overordnet set er værelserne på Monaco di Mezzo store. Men så er der også nogle af dem der er kæmpe store. Indretningen er meget rustik, hyggelig og meget typisk for et italiensk agriturismo. Her er der fokus på det traditionelle, hvor møblementet ofte er udfærdiget af lokale håndværkere. Huset er jo en gammel herregård, hvor ejerne også er vokset op, så nogle af de møbler, som ejerne er vokset op med, står stadigvæk på nogle af værelserne, og det giver selvfølgeligt en meget hyggelig og historisk stemning.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Agriturismo Monaco di Mezzo:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Contrada Monaco di Mezzo Ciolino, Resuttano Caltanissetta
90027 Caltanissetta Sicily

Koordinater

Latitude: 37.6526
Longitude: 14.0727

Agriturismo Monaco di Mezzo er ikke tilgængelig i øjeblikket

Agriturismo Monaco di Mezzo er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Monaco di Mezzo har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til enten Catania eller Palermo lufthavn, der begge ligger ca. 1,5 times kørsel fra Monaco di Mezzo. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden. Bor du på Monaco di Mezzo har du vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien, Cefalu
 • Nærmeste lufthavn: 101 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant