Rundrejse for livsnydere på Siciliens østkyst - 8 dage

  

Sicilien er et mekka. Her stimuleres smagssansen i såvel overført betydning som helt bogstaveligt. Overført fordi Italiens antikke ”fodbold” smager af noget, her er "ingredienser" nok af mangfoldige oplevelser og til utallige ugers ferie. Bogstaveligt fordi, at Siciliens er et stort spisekammer og vinland – og du skal være forberedt på, at din medbragte standhaftighed over for velsmagende fristelser kommer på en prøve, for det er svært at sige ”nej tak” til de lokale køkkeners tryllerier, hvad enten vi taler alt godt fra havet eller godbidder fra Siciliens enorme ”køkkenhave”.

Denne rundrejse er sammensat således, at du selv får lov til at udvælge dine italienske yndlingsretter og afprøve en lokal gastronomi, som du endnu ikke har stiftet bekendtskab med. Vi har til gengæld sørget for, at rammerne for din ferie i øvrigt er fulde af kolorit, kvalitet og charme. Du skal så at sige blot medbringe rejselysten, så sørger vi for resten…

Vi har valgt at kalde denne rejse for ”En rundrejse for livsnydere på Sicilien”, da valget er faldet på to af vores mest populære hideaways, der begge emmer af personlighed og herlighedsværdi tilsat en god standard, uden at det bliver luksuriøst. Rundrejsen er for dig, der ønsker en ferie med oplevelser, afslapning og kvalitetstid med den eller dem, du holder af.  Nedenfor finder du forslag til program dag for dag, men du bestemmer naturligvis selv, hvordan du sammensætter rundrejsen i sidste ende – det er din ferie, og måske du blot bruger et par af vores idéer undervejs, men dagene er sammensat, så du får flest mulige oplevelser med hjem.

Rigtig god læselyst – og rigtig god ”rund"rejse: )

Læs mere om Rundrejse for livsnydere på Siciliens østkyst - 8 dage

Highlights

 • Bo på 2 af vores bedste hoteller
 • Smag på den forførende østkyst fra syd til nord
 • Besøg pittoreske kyst-, klippe- og bjergbyer
 • Tag på visit hos ”lady” Etna – Siciliens smukkeste vartegn
 • Smag på et middelhavskøkken, der kan friste selv den mest kræsne gane
 • Få en snert af badeferie i kombination med en rig kulturel historie

Benyttede hoteller

4 overnatninger på Relais Parco Cavalonga

Læs mere

3 overnatninger på Donna Carmela

Læs mere

Afstande og attraktioner

Fra Relais Parco Cavalonga

 • Barokbyen Ragusa: ca. 14 km
 • Gyldent sand og pragtfuldt vand ved Punta Secca: ca. 17 km
 • Chokoladebyen Modica: ca. 27 km
 • Pragtfulde Noto: ca. 64 km
 • Pulserende og livlige Catania: ca. 113 km
 • Klippebyen med græsk-romerske aner, Taormina: ca. 164 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn: ca. 166 km
 • Catania Lufthavn: ca. 108 km (1h 30m)
 • Palermo Lufthavn: ca. 270 km (3h 30m)
 • Trapani Lufthavn: ca. 353 km (4h 20m)

Fra Donna Carmela

 • Pulserende og livlige Catania: ca. 31 km
 • Besøk Etna, Sicilias stolte landemerke: ca. 33 km
 • Klippebyen med gresk-romerske røtter; Taormina: ca. 33 km
 • Alcantara-dalen, et must på en varm sommerdag: ca. 42 km
 • Shopping på Sicilia Fashion Outlet: ca. 93 km
 • Sjokoladebyen Modica: ca. 156 km
 • Catania Flyplass: ca. 45 km (40m)
 • Palermo Flyplass: ca. 270 km (3h 0m)
 • Trapani Flyplass: ca. 352 km (4h 0m)

 

Dagsprogram

Nedenstående er forslag til oplevelser

Dag 1: Ankomst til Catania, Siciliens østkyst

Efter ankomsten står lejebilen klar til dig i lufthavnen, og inden længe begynder ferien rigtig, for her ankommer du til Relais Parco Cavalonga, hvor du og dine smagsløg kan blive forkælet de kommende 4 dage.

Dag 2: Siciliens kontrastfyldte sydkyst

Det er utroligt! Øens centrale og nordlige del er et kapitel for sig – frodigt og grønt grundet lavaen der fodrer jorden med næringsrige mineraler. Sydkysten er lysets land med varme, kalkstensfarvede landskaber – her er de mørke sandkorn udskiftet med de mere lyse og finkornede, og naturen er knap så klippefyldt. Hiv dagen ud af kalenderen og kom ind under huden på ”barokkens” region på Sicilien. Start dagen i chokoladens tegn i Modica, der måske er Siciliens ”sødeste” by (smagsmæssigt i hvert fald). Kør herefter i retning af kystbyen Marina di Ragusa med de traditionelle fiskerbåde, og fortsæt mod det sydligste punkt ved Portopalo di Capo Passero. Kør videre mod Noto, der er en af de smukkeste barokbyer og afslut dagen i Ragusa, der ligger blot 5 km fra Relais Parco Cavalonga…

Dag 3: Tid til en badedag?

Der er én ting, du bliver nødt til. At overgive dig til swimmingpoolen på Relais Parco Cavalonga – eller rettere swimmingpools, for der er to af slagsen. De ligger som et plateau midt i landskabet og det eneste, du skal huske er, at tiden vil flyve afsted, selvom du fysisk ikke foretager dig det helt store. Uanset om du hælder mere til swimmingpool 1 eller 2, så fungerer de begge som en magnet, hvor det er svært at komme fra igen… Hvis du hellere vil en tur i Middelhavet, så kør i retning mod Marina di Ragusa, hvor du finder kilometervis af finkornede sandstrande.

Dag 4: Skift lejebilen ud med mountainbike

Området omkring Relais Parco Cavalonga er både for livsnydere og de mere aktive typer. Så blot som et forslag kan du leje en mountainbike og køre rundt og nyde nærområdet på to hjul. Pigerne i receptionen er behjælpelige med det praktiske, hvis du har lyst til at træde i pedalerne. Der findes også golfbane og ride-muligheder i nærheden, så hvis du vil afslutte rundrejsen med et aktivt indslag, så findes der op til flere former for adspredelse. Det kan også være, at du blev lidt mere afhængig end først antaget at ”magneterne” ved swimmingpoolen, at du vælger at tage endnu en dag i badeuniformen…

Dag 5: Skiftedag med oplevelser undervejs

I dag går turen nordpå. Fra Ragusa og Relais Parco Cavalonga mod Carruba di Riposto og Donna Carmela. Hvis du kører den direkte rute, så ligger de to hoteller ca. 2 timers kørsel fra hinanden, men du kan udnytte dagen ved at gøre et par stop undervejs. Spis en tidlig frokost i Siracusa, der imponerer med sit græske islæt fra amfiteater, kultur og byggestil, der i øvrigt også har gjort UNESCO helt blød i knæene. Alternativt kan jeg anbefale Catanias gamle bydel, hvor der ofte er markeder af forskellig slags. Fra Catania er der ca. ½ times kørsel til Donna Carmela, der glæder sig til at byde dig velkommen de resterende 3 dage.

Dag 6: ”Bestig” Etna og frokost i Taormina

Giv dig god tid til morgenmaden – det giver nok sig selv, for den er yderst velsmagende. Kør herefter en tur ud i det blå og min anbefaling er at bruge dagen på to obligatoriske besøg på østkysten, nemlig ”lady” Etna og klippebyen, Taormina, med det græsk/romerske teater, det hyggelige torv og de storslåede udsigter herfra over Middelhavet. For at vende tilbage til vulkan-besøget, så husk en vindjakke eller en sweater – for selvom Etna har et varmt hjerte, så er der koldt på toppen, og vinden kan være frisk.

Dag 7: I dag står den i afslapningen tegn

Donna Carmela er et yderst behageligt hotel, hvor kvaliteten er gennemgående fra de udendørs arealer til de indvendige detaljer (og dem er der mange af) – så mit forslag er, at du skal holde en ”fridag” med udflugter og i stedet for bare dase dagen lang hos fru Carmela og hendes team.

Dag 8: Dagen, hvor du må sige på gensyn…

Efter en indholdsrig rejse med forhåbentlig mange store oplevelser og måske endda små eventyr er det snart ved at være tid til at køre retur mod Catania lufthavn, aflevere bilen og sige på gensyn til Sicilien – for det er sådan, det er: De fleste feriegæster kommer tilbage til øen, der byder på så mange oplevelser, at end ikke to rejser hertil er nok til at komme hele vejen rundt. Men med denne rundrejse får du besøgt østkysten fra nord til syd uden at tempoet er strabadserende – og du vælger helt selv, hvor meget du vil køre rundt, men ovenstående er vores forslag til en alsidig rejse med rig mulighed for også at forkæle dine smagsløg.

 

Læs mere

Rejsetemaer

Vi vurderer, at denne rundrejse er speciel relevant, hvis du interesserer dig for følgende temaer:

Rundrejsen inkluderer

Rundrejsen inkluderer

 • Flyrejse t/r til Catania med alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger på Relais Parco Cavalonga
 • 3 overnatninger på Donna Carmela
 • Begge steder superiorværelse med udsigt til haven
 • Morgenmad dagligt

Rundrejsen inkluderer ikke og kan tilkøbes

 • Billeje, vælg blandt forskellige typer og størrelser
 • Brændstofforbrug undervejs
 • Måltider ud over de nævnte
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Evt. bagage alt efter flyselskab
 • Entréer på udflugtsdage
 • Obligatorisk turistskat:
 • Betales direkte til hotellet – ca. EUR 2-3 pr. pers. pr. dag

Skræddersyet tilbud på en rundrejse?

Rundrejsen "Rundrejse for livsnydere på Siciliens østkyst – 8 dage" kan du ikke bestille online, men derimod kan vi sende dig et skræddersyet tilbud på mail. Opfylder rundrejsen ikke helt dine ønsker, så har du også muligheden for at få tilsendt et skræddersyet tilbud. Det kan være, at du vil rejse i en længere periode eller måske inkludere andre hoteller. Du kan naturligvis også tage et kig på en af de øvrige rundrejser f.eks.: Rundrejse på Siciliens østkyst.

Klik her og få tilsendt et skræddersyet tilbud på en rundrejse på Sicilien

Information

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.