Rejser til Siracusa

Hvis du vil opleve de unikke spor af Siciliens antikke fortid og samtidig nyde den rige sydsicilianske gastronomi, et mildt klima det meste af året rundt, en spektakulær beliggenhed ved havet og en imødekommende befolkning, så er Unesco-byen Siracusa lige noget for dig!

Velkommen til Sicilie´n med Hideaways, vi er specialister i rejser til Siracusa og andre rejsemål på øen hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Engang en af de vigtigste byer i Vesten

Siracusa, der ligger ud til det Ioniske Hav på den sydøtslige del af Sicilien, var en gang en af de vigtigste byer i den vestlige verden. Byen blev grundlagt af græske kolonister fra den korintiske halvø i 733-734 f.Kr. og byen fik hurtigt en mægtig position i den græske verden. Cicero beskrev således byen som den største af de græske byer "og den smukkeste af dem alle". I det femte århundrede f.Kr. havde byen efter sigende lige så mange indbyggere som Athen og den berømte græske matemaktiker Arkimedes skulle være født her. Byen er også nævnt i biblen (ifølge Apostlens Gerninger boede aspotlen Paul her).

Kort sagt var Siracusa et enestående kulturelt og handelsmæssigt knudepunkt for den blomstrende græske civilisation i Middelhavsregionen i antikken og mange af antikkens første videnskabsfolk og kunstnere opholdt sig i byen i kortere eller længere tid. Selv om den græske indflydelse på byen var særlig markant og stadig er øjenfaldende i byen, har byen også en unik romersk og byzantinsk arv, da den senere blev en del af det romerske og byzantinske imperium. Du kan også finde spor af senere tiders renæssance, middelalder og barok i byen, selv den naturligvis har ændret sig meget siden antikken og i dag huser omkring 125.000 indbyggere, der for størstedelens vedkommende bor i byens moderne del.

Siracusas arkæologiske park

Hvis du vil opleve Siracusas unikke græske fortid, er det vigtigste sted i området uden tvivl den arkæologiske park, der ligger lidt uden for den moderne del af Siracusa. Her finder du ruinerne efter den græske by Neapolis, der ganske enkelt betyder "ny by" og var et meget almindeligt bynavn i den græske periode, hvor græske kolonister grundlagde et væld af nye byer på Sicilien og det øvrige Syditalien, herunder den i dag mere kendte by Napoli, der har samme græske rod. 

Den arkæologiske park i Sircusa rummer både antikke græske templer og et fantastisk græsk teater, som du tilmed har mulighed for at sammenligne med det romerske amfiteater, som også ligger i parken.

Ortigia

Den mest ikoniske del af Siracusa er dog den gamle bydel Ortigia, der ligger på en lille halvø, som er forbundet med den mere moderne by via to broer. Dette er den oprindelige del af byen Siracusa, som blev grundlagt for mere end 2500 år siden og det er den, som ofte oprtræder som kulisse i populære film og serier fra øen, blandt andet i serien Montalbano. Forskellen mellem den nyere by på fastlandet og Ortigia beliggende på halvøen er til at få øje på: I den gamle bydel snor gaderne sig rundt om middelalderbygninger og barok arkitektur, mens gaderne i den nye del på fastlandet for det meste er pæne og lige. Der er ikke meget at sige til, at de fleste turister i byen befinder sig det meste af tiden i den gamle bydel.

Bydelen har sine egne historiske seværdigheder - smukke, gamle kirker fra forskellige perioder, prægtige paladser, og et fort, der er opført af den store tysk-romerske kejser Frederik II i 1239 - men der er også mange besøgende, som bare nyder at slentre rundt her og sætte sig på én af bydelens mange hyggelige restauranter og caféer. Det kan anbefales!

Læs mere om Siracusa

Rejsemål i Sicilien

Find rejsen til Sicilien her

Populært på Sicilien

Victoria Palace
Italien, Sicilien, Cefalu
  • Nærmeste lufthavn: 99 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Dimora Di Circe
Italien, Sicilien, Modica
  • Nærmeste lufthavn: 116 km
  • Afstand til havet: ca. 10 m
  • Pool
Hotel Borgo Pantano
Italien, Sicilien, Siracusa
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Afstand til havet: ca. 7 km
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér