Et par kilometer uden for landsbyen Castiglione di Sicilia ligger et særligt, lille landsted ved navn Tenuta Madonnina. Selvom ordet ’tenuta’ kan hentyde til et gammel landsted, så er de relativt store og veludstyrede lejligheder moderne indrettet med alle nødvendige faciliteter. Desuden har du naturen lige uden for hoveddøren! På Tenuta Madonnina har du alle muligheder for at udforske Siciliens østkyst fra nord til syd – blot en god halv times kørsel herfra ligger klippebyen Taormina og kystbyen Giardini Naxos. Og naturligvis skal du ikke snyde dig selv for at ”bestige” eller i det mindste køre op til øens vartegn, Etna, der ligesom flere andre attraktioner ligger inden for behagelig køreafstand. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Som sendt fra himlen! Overdrivelse fremmer som sagt forståelsen, men ikke desto mindre blev mit Hideaways-hjerte ekstra varmt indeni, da Carla en sen eftermiddag ringede og gerne ville tale med ”hende der Marie” – og opkaldet har siden udviklet sig til at være et yderst behageligt bekendtskab.

Du mangler altså et sted på Sicilien!

Carla går direkte til sagen uden at præsentere sig selv og fortæller, at hun har været et smut forbi Hideaways’ hjemmeside og konstaterer, at der er en stor mangel. Jeg spørger lettere overrasket, hvad hun mener? Tenuta Madonnina er ikke at finde på listen over gemmesteder, svarer hun. Uden helt at vide det, så tror jeg, at vi begge sidder med et smil på læben i hver vores ende af telefonrøret – i hvert fald er jeg ikke tidligere blevet kontaktet på den måde og ”faldet pladask” for et sted, inden jeg overhovedet har været på besøg.

Historien kort fortalt

Carla er sicilianer med stort S og hendes kærlighed til øen og ikke mindst hendes hjertebarn Tenuta Madonnina er ikke til at tage fejl af. Apropos ”amore” så har vejene ført hende så langt hjemmefra som Holland, hvor hun oprindelig kommer fra. Så hele familien er flydende i såvel italiensk, men også engelsk og af gode grunde også hollandsk. Så på trods af, at Tenuta Madonnina er en ”ægte italiener” så skal du ikke være bange for ikke at kunne kommunikere med værterne.

Husene blev opført tilbage i 2007 og er sidst blevet renoveret i 2015, hvorfor faciliteterne og indretningen af hver lejlighed har et frisk pust med et moderne touch – og så er de hver især navngivet efter de frugter, der dyrkes i lokalområdet. Du kan vælge imellem to typer; Casa Piccola (mellem 2-4 personer) og Casa Grande (mellem 4-6 personer). Jeg vil anbefale dig at læse mere under værelsesbeskrivelsen nedenfor.

Passer til både par og familier

Da Hideaways tilbyder to forskellige typer af lejligheder hos Carla, så henvender Tenuta Madonnina sig både til (venne)par og familier, og så har du alle muligheder for selv at afprøve det italienske køkken. For alle lejligheder har et veludstyret køkken, hvor alle dagens måltider kan tilberedes – og som prikken over I’et kan du nyde dem ude på din terrasse eller balkon.

Selvom her ikke er et væld af fællesfaciliteter, så er rammerne i orden. Så hvis du en dag vil dase og ikke rokke dig ud af stedet, så kan du nyde stilheden på matriklen eller trække i badeuniformen og lægge dig godt til rette ved pølen. Eller hiv den gode bog frem og sæt dig på terrassen eller balkonen med en kop friskbrygget kaffe.

Derfor skal du vælge Tenuta Madonnina

 • Udendørs swimmingpool med integreret børneafsnit (åben fra slut april til oktober)
 • To gange om ugen kan du tilmelde dig ”siciliansk middag” (velbekomme…)
 • Henvend dig i receptionen, hvis du ønsker at leje cykler en dag eller mere
 • Morgenbrødsservice (ja, tillad dig på din ferie at få leveret brød til døren).

Godt at vide om Tenuta Madonnina

Du skal vælge netop Tenuta Madonnina, hvis du gerne vil bo centralt på østkysten med nem adgang til seværdigheder og attraktioner. Dog anbefaler vi at have en lejebil til rådighed, for nok er her ikke langt til hverken Etna, kysten eller Taormina for blot at nævne et par få, men du bor på landet (i de mest naturskønne omgivelser), så en lejebil vil gøre dit ophold endnu mere behageligt. Selvom der er indkøbsservice, så er det ligeledes en fordel af have bilen til at handle ind (Castiglinone di Sicilia og Randazzo er de nærmeste byer). Du kan frit vælge at ankomme/afrejse onsdag eller lørdag, og du bestemmer selv, om du vil ankomme en onsdag og rejse hjem en lørdag, så længe ferieopholdet er af mindst en uges varighed.

 

Læs mere om Tenuta Madonnina Apartments

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
9 anmeldelser

Rejsetemaer

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
Se alle

Kort og afstande

 • Alcantara-dalen og naturpark - ca. 20 km
 • Taormina, et must at besøge - ca. 38 km
 • Nærmeste gofbane, Il Picciolo (Rovitello) - ca. 6 km
 • Vulkanen Etna (nordlig side) - ca. 25 km
 • Siracusa med dens historiske islæt - ca. 120 km
 • Catania lufthavn (anbefales) - ca. 60 km
 • Kyst- og badebyen Giardini-Naxos - ca. 26 km
 • Stranden ved Marina di Cottone - ca. 20 km
 • Nærmeste landsby, Castiglione di Sicilia - ca. 3 km
 • Nærmeste by m. indkøb, restauranter m.m, Randazzo - ca. ca. 13 km
 • Nærmeste restaurant, Le IX Porte - ca. 1 km
 • Cefalu med sin hyggelige bymidte - ca. 158 km

Værelser

Alt efter hvor mange I rejser sammen, så findes her to forskellige alternativer på Tenuta Madonnina Apartments, som du kan vælge imellem; nemlig Casa Piccola og Casa Grande.

Casa Piccola er huse opdelt i to plan (dog er et enkelt af husene i ét plan) med soveværelse, badeværelse og terrasse i stueplan og 1. sal med køkken, opholdsrum og balkon.  

Her er der plads til minimum 2 personer og maksimum 4 personer. Her er et separat adskilt soveværelse til to personer og en sovesofa til ”de to sidste”, hvis I rejser fire sammen.

Casa Grande alle med samme faciliteter og indrettet identisk med køkken, opholdsrum med sofaafdeling, soveværelser, badeværelse og møbleret balkon eller terrasse.

Her er der plads til minimum 4 personer og maksimum 6 personer, og modsat Casa Piccola er her to separate soveværelser til hver to personer og så med to opredninger på sovesofa i opholdsstuen.

Du kan frit vælge at ankomme/afrejse onsdag eller lørdag – og så bestemmer du i øvrigt selv, om du vil ankomme på en onsdag og rejse hjem på en lørdag, så længe opholdet er på min. en uge.

Ved ankomsten skal der lægges et depositum på EUR 150,- som tilbagebetales ved hjemrejsen eller modregnes, hvis du har tilkøbt ekstra services under opholdet (ekstra skift af linned, morgenbrødsservice, babyseng, rengøring m.m.).

Faciliteter i lejlighederne:

 • Køkken med køleskab, ovn og opvaskemaskine
 • Service og porcelæn (alt i gryder, pander, bestik o.s.v.)
 • Rengøring en gang ugentligt (samt slutrengøring)
 • Skift af sengelinned og håndklæder en gang ugentligt
 • Badeværelse med bruseniche og slåbrok
 • Gratis Internetadgang
 • Klinkegulv (har en mere kølig effekt på lune sommerdage)
 • Babyseng kan lejes på stedet for ca. EUR 60,- pr. uge
 • Udsigt til enten haven, omgivelserne eller swimmingpoolen

Bemærk, at lejlighederne ikke er udstyret med A/C, men derimod med en loftsvifte.

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Tenuta Madonnina Apartments:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Contrada Cavalleria 16 Castiglione di Sicilia
95012 Francavilla di Sicilia

Koordinater

Latitude: 37.8854
Longitude: 15.0906

Sådan kan du rejse

På Tenuta Madonnina har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 1 times kørsel fra Tenuta Madonnina. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Tenuta Madonnina er ca. 3,5 timers kørsel. Bor du på Tenuta Madonnina vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Taormina
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi