Det er altid forbundet med en vis portion spænding, når jeg besøger et hotel for første gang. Lever det nu op til forventningerne?! Det er med hoteller, som det er med mennesker – førstehåndsindtrykket skal gerne overraske positivt. Nu er du nok nysgerrig efter at vide, hvordan mit første møde med Hotel Torre don Virgilio forløber, og du skal få den korte version: G-O-D-T

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Det er underligt, men sæsonen på Sicilien slutter historisk set altid i oktober, og for en bleg skandinaver er det ikke til at forstå. Godt nok skriver vi efterår i kalenderen, men temperaturen og solskinsvejret minder mere om en god sommerdag herhjemme.

Alligevel går der ikke mange dage, før Virgilio siger tak for endnu en sæson, her er man godt i gang med at gøre klar til at gå i vinterhi. Vinter er måske så meget sagt – på Sicilien sker det sjældent, at temperaturen kommer ned under 15°, men for en syditaliener føles det nærmest som frostgrader, når de er vant til op imod 40° i de varmeste sommermåneder.

Gabrielle er heldigvis til stede. Han er Virgilios altmuligmand og taler et fremragende engelsk, og han beklager, at køkkenet er lukket, for han ville gerne have inviteret på frokost. Sådan er sicilianerne; hjertevarme og gæstfri.

Til gengæld får jeg en grundig gennemgang af hotellet fra A til Z og behøver blot at se atriumgården for at vide, at Virgilio lever op til alle mine forventninger.

Omringet af naturen

Virgilios have må være en af årsagerne til, at der står fire stjerner på skiltet ved indkørslen, for den er et mekka for folk med hang til slow living. Haven er godt afskærmet for de omkringliggende marker med græssende køer. Især oliventræerne pryder en stor del af området. Børn er mere end velkomne, og de kan boltre sig ved legepladsen. Godt nok findes der kun én pool, men den er til gengæld relativ stor. I sommerperioden er det for det voksne publikum endnu sjovere at opholde sig udendørs, for så er baren og barbequegrillen rykket ud i haven, hvor Gabrielles kollegaer kan friste med andet og mere end espresso.

Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til…

…lyder et gammelt ordsprog, og der er nok noget om snakken. Det er ikke kun gæster udenbys fra, der tiltrækkes af Virgilio. De lokale har for længst opdaget, hvad der gemmer sig i hovedhuset. Du har måske allerede gættet det, men det er naturligvis restauranten. Er du god til at lave mad, så må du affinde dig med, at det rygtes ude i byen.

Som en lille sidebemærkning producerer Virgilio egen olivenolie, og en gammel olivenpresser har af samme årsag fået ærespladsen i receptionen. Desuden er marmeladen, der serveres til morgenmaden, også hjemmelavet, fatto a mano.

Jeg nævnte tidligere, at haveområdet må være en del af grunden til de fire velfortjente stjerner, men det er helt sikkert også på grund af hovedhuset med dens labyrintiske indretning og dertilhørende faciliteter. For eksempel har de indrettet et læseværelse på førstesalen med et væld af bøger, magasiner og tidsskrifter. Det lille vindue i muren afslører, at udsigten herfra er mindst lige så attraktiv som i stueplan.

Godt at vide om Hotel Torre don Virgilio

Torre don Virgilio ligger ugeneret på landet, hvorfor trafikstøj sjældent er et forstyrrende element. Det er nok mere brægen fra de græssende køer, der ind imellem kan afbryde stilheden. Nærmeste større by er enten Rosolini eller Modica, sidstnævnte er Siciliens chokoladeby, hvis kvalitet ikke tåler sammenligning med andre kendte chokoladefabrikker. Udover chokolade findes der med en selvfølgelig i stemmen også et større eller mindre udbud af restauranter, hvis du en dag eller aften har lyst til at prøve et lokalt køkken ’udenbys’. Restauranten har åbent på forespørgsel for et min. antal gæster, og du har tre gode restauranter inden for 3 km.

Derfor rejser vi gerne hertil igen

Jeg får aldrig nok af en god stemning og et godt serviceniveau. Virgilio er et godt produkt til prisen, og her kan jeg selv vælge, om jeg ønsker at bo i lejlighed eller i en af de fire værelsetyper (uden nummer). Luksus er et ukendt begreb, men for mig er det luksus, at man kan komme, som man er og spise middag i restauranten og nyde et velserveret måltid i de historiske lokaler. Og det er luksus for mig bo et sted, som ikke selv ønsker at kalde sig hotel, men nærmere gæstgiveri, uden at det går ud over den gode kvalitet. Desuden har jeg lovet Gabrielle at gøre visit igen ved snarest mulige lejlighed, og man skal som bekendt holde, hvad man lover.

Rigtig god ferie, hilsen Marie

Læs mere om Torre don Virgilio

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,0 Vores gæsters
bedømmelse
229 anmeldelser

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, chokolademekkaet Modica – 10,3 km
 • Nærmeste kystby ved Pozzallo – 21 km
 • Historisk vingesus i Siracusa – 64 km
 • Nærmeste golfklub, Donnafugata – 54 km
 • Catania lufthavn – 111 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn – 163 km
 • Taormina, byen med den uforglemmelige udsigt – 171 km
 • Palermo lufthavn – 277 km

Værelser

Torre don Virgilio har blot 18 værelser og 3 lejligheder, men det er det eneste sted jeg kender, hvor ejeren har valgt ikke at bruge værelsesnumre. Som Gabrielle siger: ”Derhjemme har du jo heller ikke numre på dørene. Hvorfor skal vi så have det her? Vi er et hjem…” Ja, det kan han måske have ret i. Synspunktet er i hvert fald personligt og meget sigende.

Der findes i alt fire værelsestyper; classic, superior, deluxe og juniorsuite. Det er udelukkende pladsen og antallet af sengepladser, der adskiller typerne fra hinanden, mens den rustikke og charmerende stil er den samme. Væggene er holdt i lyse farver eller med råt murværk, møblerne er antikke. Gardiner og sengetæppe er broderede med fine, små mønstre. Et touch af romantik er nok det mest beskrivende i denne sammenhæng.

De tre lejligheder er ligeså charmerende som værelserne, og jeg faldt pladask ved første øjekast. Virgilio kalder lejlighederne ”Casa Vacanze” – altså feriebolig. De er hver især 25 m2 og bygget i to plan, og til familien med et eller flere børn er det et oplagt valg. Så kan du kokkerere og efterligne en italiensk mama, lige så meget du orker.

Når du bor i en Casa Vacanze er morgenmaden ikke inkluderet på forhånd, men du kan hjemmefra eller hos Gabrielle tilkøbe dig Virgilios solide og hjemmelavede morgenmad. Alle værelser og lejligheder har en åben terrasse, de fleste med udsigt til haven, mens nogle få er ud til et gangareal ved de omkringliggende marker.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Torre don Virgilio:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Strada provinciale Rocciola Scrofani, 260
97015 Modica

Koordinater

Latitude: 36.8675
Longitude: 14.8539

Torre don Virgilio er ikke tilgængelig i øjeblikket

Torre don Virgilio er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

På Torre don Virgilio Country Hotel har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til Catania lufthavn, der ligger ca. 1,5 times kørsel fra Torre don Virgilio. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden lufthavnen i Catania, som ligger på den østlige side af Sicilien, så findes der 3 andre internationale lufthavne på øen. Disse kan du naturligvis også flyve til, men vær opmærksom på, at afstandene er store og der f.eks. fra Palermo lufthavn til Torre don Virgilio Country er ca. 4 timers kørsel. Bor du på Torre don Virgilio, vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 68 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 71 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi