Mit besøg på hotel Villa Dafne starter med et overdådigt måltid, med lokale egenproducerede produkter tilberedt at kokken Paolo og en af de lokale vine (Tenuta Regaleali) til at fuldende dét jeg vil kalde et af de bedste måltider jeg nogensinde har fået. Da jeg ankommer til Villa Dafne spørger Guiseppe, som er medlem af familien Mascarella der ejer Villa Dafne, om jeg er sulten. Faktisk havde jeg ikke fået det helt store til morgenmad den dag, så jeg var meget meget sulten – jeg takker naturligvis pænt ja, og sætter mig ned. God fornøjelse med at læse min personlige beskrivelse fra mit sidste besøg på Villa Dafne Agriturismo på Sicilien.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Guiseppe starter med at servere nærmest alt hvad Villa Dafne kan byde på af antipasti. Soltørrede Sicano tomater, smeltet ost, helt frisk ricotta ost, artiskokker, champignon, flere sicanotomater med løg og auberginer, hjemmebagt brød, ristet brød smurt med oliventapanade, canestratoost, caciocavallo ost, pølser, skinke og jeg kunne blive ved.

Med en voldsom appetit begynder jeg fra en ende. Alt skal smages og tingene skal smages sammen. Noget af det smager så fantastisk, at det skal smages flere gange. Inden jeg får set mig om, er der gået en halv time. Jeg er mæt mæt mæt, og læner mig tilfreds tilbage i stolen for lige at sunde mig – jeg har virkeligt spist meget.

Der er dog en ting jeg har misforstået...

Jeg har nemlig kun fået forretten: )

For Guiseppe kommer med en stor tallerken med spaghetti og sauce siciliana. Det havde jeg ikke lige forudset, så jeg må i gang igen. Det hele bliver spist op, for jeg vil nødigt give Guiseppe et indtryk af, at jeg ikke kan lide maden, og da slet ikke kokken, som nysgerrigt står og betragter mig, mens jeg spiser og spiser.

Endelig er jeg færdig, og nu er jeg kommet dertil, hvor en tur rundt på hotellet efter middagen synes uoverskuelig – jeg har brug for en sofa og en fjernbetjening. Jeg får dog ikke lov til at afbryde middagen, før jeg har fået dessert. Guiseppe insisterer. Jeg går i dialog med mig selv, og beslutter mig for en sidste kraftanstrengelse, for desserten består af Cannolo Siciliana, som er en af de ting man åbenbart må og skal smage hvis man besøger Sicilien.

Jeg fortryder aldrig, at jeg lige gav den sidste kraftanstrengelse, for desserten var himmelsk. Cannolo Siciliana er en sprødt kanelrulle fyldt med kold frisk ricottaost og chokolade – wunderbar!

Maden er simpel, med få ingredienser og masser af smag.

Der er i øvrigt også et hotel...

Det er selvfølgelig ikke middagen, der skal stjæle al opmærksomheden fra mit besøg på Villa Dafne, for mod alle odds, kommer Guiseppe og jeg alligevel rundt og ser det hele, værelserne, poolen, ferielejlighederne og alt det andet. Her er der heller ikke noget at sætte en finger på.

Villa Dafne ligger i bjergene midt på Sicilien og landskabet danner en smuk kulisse omkring hotellet, som er omgivet af bløde bakker, marker og bjerge. Det er et typisk italiensk agriturismo, hvor det som engang var gården, er omdannet til hotel. Der er både hotelværelser med mulighed for opredninger og store ferieboliger med køkken, hvis du skal rejse med familien og holder af også selv at kunne tilberede middagen på din ferie.

Poolområdet fortjener også et afsnit for sig selv. Foruden den store pool er der også en børnepool og ved poolområdet finder du tillige en lille ”snackbar” og en overdækket terrasse, der ifølge Guiseppe benyttes flittigt når gæsterne opholder sig ved poolen, typisk efter en lang dag med udflugter til Cefalú, Palermo, Agrigento, Etna og mange af de andre seværdigheder på Sicilien, som oftest kan nås med en overskuelig køretur.

Aktiviteter er der også masser af. Du kan ride, cykle rundt i det smukke landskab, melde dig til et madlavningskursus (noget jeg helt sikkert vil gøre næste gang jeg kommer), eller deltage i en udflugt til gården, som ligger ca. 2 km væk fra selve hovedbygningen.

Skal jeg opsummere essencen af Villa Dafne er det landlig idyl, smukke udsigter og rustik italiensk mad enkelt tilberedt med masser af smag, som er mine første indskydelser og med en beliggenheden midt på øen, har du også en fantastisk base til alle Siciliens seværdigheder i både øst, vest, nord og syd.

Godt at vide om hotel Villa Dafne

Villa Dafne ligger midt på Sicilien, så der er et stykke vej til den nærmeste strand. Det skal dog ikke hedde sig, at du ikke kan tage en dagsudflugt eller to til stranden. Tager du af sted i god tid er det ikke noget problem og det skønne er, at du har frit valg mellem alle Siciliens kyster.

På Villa Dafne har de naturligvis kompenseret for den lange afstand til stranden, ved at bygge en stor pool. Men det skal siges, at poolen er populær blandt børnene, så dét der med at slappe af ved poolen med en bog i ro og mag, kan godt blive sværere end som så. Villa Dafne er familiernes og børnenes paradis, og det gøres der også meget ud af.

Med den landlige beliggenhed kan det være en udfordring at ankomme efter mørkets frembrud, da vejene inde i landet ikke er i lige så god stand som de større veje ude ved kysten.

Derfor kommer vi gerne igen

Det skal jo nok ikke være nogen hemmelighed at jeg gerne kommer igen ene og alene på grund af maden. I den forbindelse kunne jeg måske også forberede mig lidt bedre på alle de retter de kan servere på Villa Dafne. Jeg kommer også gerne igen, fordi bjerglandskabet omkring Villa Dafne er billedskønt og nærmest dragende. Dragende i den forstand, at der er adskillige aktiviteter du kan foretage på og omkring Villa Dafne. Naturen er derfor også en af hovedårsagerne til, at du skal vælge dette hotel – foruden maden …

Rejser til Hotel Villa Dafne Agriturismo

Jeg har kort samlet lidt praktisk information om vores rejser til Villa Dafne Agriturismo, samt hvordan du ser priser og afgange. Finder du ikke svar på dine spørgsmål eller vil vide mere om hotellet så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte mig for personlig service.

Sådan finder du priser og afgange
Du finder nemt og hurtigt aktuelle priser på din rejse til Villa Dafne Agriturismo i søgemaskinen "Find din rejse". Indtast fra hvilken lufthavn du vil rejse samt periode. Vælg antal værelser og antal personer og tryk "søg pris". Søgemaskinen hos Hideaways søger altid dagsaktuelle priser hos samtlige flyselskaber og viser nu de billigste priser på Hotel Villa Dafne inkl. flyrejse.

Du kan i step 2 vælge imellem alle ledige flyafgange og flyselskaber der flyver til Sicilien i den valgte periode. Her kan du også se flytider og anden nyttig information og vælge den rejseplan som passer dig bedst. I step 2 kan du ligeledes se og vælge de forskellige værelsestyper som findes på Hotel Villa Dafne, du kan tilvælge halvpension, afbestillings og rejseforsikring samt billeje hvis du ønsker dette. Når du rejser med Hideaways til Agriturismo Villa Dafne på Sicilien betaler du et deositum ved bestilling af rejsen og restbeløb ca. 40 dage inden afrejse.

Et sidste tip er at læse mere om bilrundrejser med Hideaways på Sicilien, her bor du på udvalgte hoteller på din rejse f.eks Villa Dafne Agriturismo. Jeg håber ovenstående informationer var nyttige, du finder flere informationer om Hotel Villa Dafne og vores rejser til Sicilien i nedenstående tekst, bla. har jeg samlet en række eksterne links om hotellet.

Rigtig god ferie med Hideaways på Villa Dafne Agriturismo
Hilsen, Mikkel

 

Læs mere om Agriturismo Villa Dafne

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,2 Vores gæsters
bedømmelse
586 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Alia – 3 km
 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Caccamo – 32 km
 • Nærmeste kystby ved Trabia – 48 km
 • Strandene ved historiske Cefalù – 82 km
 • Nærmeste golfklub, Verdura Golf – 90 km
 • Enna med sin store outlet-shopping - 90 km
 • Palermo lufthavn – 105 km
 • Catania lufthavn – 159 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn – 207 km

Værelser

Værelserne på Villa Dafne er generelt store og ikke mindst rummelige. Indretningen er der også gjort en del ud af. Alt fremstår særdeles velholdt og pænt og den klassiske sicilianske indretningsstil er naturligvis gennemgående. Da Villa Dafne ligger midt på Sicilien, mellem bjergene, er udsigten fra alle værelserne også ret betagende.

Villa Dafne er jo som bekendt et agriturismo, så der er marker i alle retninger. Alle værelser har aircondition, WiFi og balkon eller terrasse. Er I flere familier der skal afsted, så er der tilmed mulighed for at forbinde nogle af værelserne, så det føles som én stor lejlighed. Simpelt, rustikt og godt er de tre ord som opsummerer værelserne på Villa Dafne. Lejlighederne har et tekøkken og de kan være med hems.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Agriturismo Villa Dafne :

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Contrada Cozzo di Cicero
90021 Termini Imerese

Koordinater

Latitude: 37.7670
Longitude: 13.7031

Sådan kan du rejse

På Agriturismo Villa Dafne har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Sicilien. Jeg vil anbefale dig at flyve til enten Palermo eller Catania lufthavn, der begge ligger ca. 2 timers kørsel fra Agriturismo Villa Dafne. Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden. Bor du på Agriturismo Villa Dafne vil jeg anbefale dig, at du lejer en bil.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Nærmeste lufthavn: 68 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Chiaramonte Gulfi
 • Nærmeste lufthavn: 81 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi