Jeg er netop kommet hjem fra en intens og spændende uge i Toscana, hvor jeg besøgte både gamle og nye "hotelkollegaer" og er nu tilbage igen på kontoret med et bredt smil og drømmende øjne. Det første, jeg bemærker, når jeg tænker tilbage, er, hvor skønt det er at komme hjem glad og tilfreds fra en Toscana-tur, hvor batterierne er genopladede, og især sjælen har fået et 'boost'. Hvem kan modstå denne region? Med sin smukke og variererede natur, historiske seværdigheder og gastronomiske madoplevelser? I hvert fald ikke mig! 

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Når jeg tænker tilbage på netop denne lille perle, Agriturismo La Fenice, er mit smil endnu bredere, og jeg kan næsten ikke vente med at fortælle dig mere. På hver tur er der altid et par besøg, som skiller sig ud fra mængden, og det er netop tilfældet her. Jeg vil nok ærligt sige, at Agriturismo La Fenice er et af de steder, der skiller sig ud mest af alle. Og der er ingen tvivl om, hvad der såede frøet, for det er den helt særlige fornemmelse - eller rettere modtagelsen  - som jeg fik, da jeg temmelig træt endelig ankommer og parkerer den støvede Fiat 500 Trekking.

Linda, som ejeren hedder, må have hørt bilen, allerede da jeg nærmede mig, for hun ventede på mig uden for huset sammen med en herre, som senere skulle vise sig at være hendes svenske kæreste (ja, verden er lille). 

Hvor der er hjerterum, er der husrum

Gabriella (min kollega, som jeg rejser rundt sammen med) og jeg stoppede op og kiggede på hinanden et øjeblik, for dette var lige det, vi havde forestillet os. Jeg vil sige, at størstedelen af boliger i Toscana, lejligheder som hoteller, typisk har en rustik stil, og selv om dette sted også havde rustikke indslag, så var det bare helt anderledes. Ja, det føltes faktisk som at træde direkte ind i et privat hjem, hvilket vi i prioncippet også gjorde.

Du kommer nemlig direkte ind i stuen, hvor der er et stort bord, stole, sofa og diverse møbler med malerier og bøger, der til sammen er med til at skabe en hjemlig og hyggelig atmosfære. I det ene hjørne er der en trappe, der fører op til en stor "balkon", og indgangen til den øvre etage med de to soveværelser og respektive badeværelser.

Linda havde tidligere spurgt, om vi havde lyst til at spise middag med hende. Da vi var ankommet senere end planlagt skyndte vi os at smide kufferterne på værelset og efter en hurtig opfriskning marcherede vi ned ad trappen igen i den tro, at vi skulle ind i bilen igen. Men hverken Linda eller hendes kæreste var at finde nogle steder. Men så blev der kaldt på os, nede bag et gardin i den anden ende af lokalet: 'Vi er hernede'. Vi trak forsigtigt gardinet til side, og til vores forbavselse trådte vi direkte ind i Lindas private hjem, og blev mødt af et sirligt dækket bord, og først da gik det op for os, at invitationen var til hjemmelavet middag i Lindas hjem. Og vi kunne ikke være lykkeligere i dette øjeblik!

Himmelsk risotto og Vin Santo fra 80'erne

Før maden får vi en cocktail, der smager af den skønneste sommer. Hertil lokal ost, salami og skinke, og jeg må tilføje, at når man er småsulten, som vi er, så er der intet, der smager bedre.

Linda befandt sig nede i sit rummelige køkken, blot et lille trappetrin ned fra stuen, hvor hun nænsomt rørte i gryderne, forståeligt nok, da risotto kræver både kærlighed og omsorg, for så bliver resultatet jo derefter. Det slog mig, hvor skønt det var at mærke den afslappede atmosfære mellem os, og det føltes helt naturligt at være på besøg i hendes hjem og stå og småsludre om alt fra A til Z, mens hun lavede mad.

Linda fortalte mig, at gården har været i familiens eje i mange år, ja faktisk helt tilbage til år 1527, og at det først var i 2001, at hun, sammen med sin far, besluttede at leje et par af værelserne ud.

Søsteren bor her også, fortæller Linda, men i en helt anden del af bygningen, og jeg er overrasket over, at her faktisk bor så mange mennesker på samme matrikel. Det mærkes slet ikke, tværtimod, og søsteren støder vi ikke ind i en eneste gang.

Duften af den vidunderlige risotto spredte sig i rummet, og det var blevet tid til at sætte sig til bords. Vi spiste og spiste, for som altid i Italien, skal der spises både forret, hovedret og dessert og ikke mindst drikkes god vin. Jeg måtte springe desserten over, men da Linda stolt spurgte os, om vi ønskede at smage hendes bedstefars Vin Santo fra 80'erne, kunne jeg ikke modstå fristelsen. 'Jeg har ikke meget tilbage af det', sagde hun 'og jeg byder ikke hvem som helst', tilføjede hun med et glimt i øjet. Vi følte os meget beærede, som vi sad der og smagte på de ædle dråber, der var prikken over I'et på en perfekt sommeraften i maj, og nu var det blevet tid til at krybe til køjs. 

Egen, biologisk olie og stor lidenskab

Linda Bernardinello er en ung og dynamisk kvinde, der ved hvad hun vil, og det mærkes tydeligt, at hun brænder for det, hun laver. Og den passion skal man have, hvis man vil drive et sted som dette. At producere egen olivenolie er næsten et must i Italien, selvom jeg har forstået, at det koster mere end det smager. Det er både en lang og dyr proces, men ligesom med vin, ligger det i blodet hos enhver toscaner, og det er den lidenskab, der er den drivkraften.

Rundt om La Fenice knejser de smukke oliventræer og naturligvis fremstiller Linda også de bløde gyldne dråbe, som du kan smage og købe med hjem. Men det er ikke kun Italien der er Lindas hjem. Hun fortalte mig, at hun er ved at lære svensk, fordi hun bor i Stockholm visse dele af året, sammen med sin kæreste. Og ja, hun forstod meget af det, vi sagde, selvom hun var lidt for genert til at indrømme det.

Jeg længes allerede tilbage

Agriturismo La Fenice er som nævnt en charmerende, gammel gård, hvor der tidligere har været landbrug. I dag hersker her fred og ro, og jeg bemærker en vidunderlig stilhed (undtagen når hanen galer i det fjerne), når vi står i haven og ser ud over det smukke landskab. I haven, hvor du frit kan bevæge dig rundt, er der et fint pool-område, hvor liggestole og parasoller er placeret i en strategisk position, så du kan ligge og nyde udsigten ud over de grønne bakker og Santa Cristina.

Selvom jeg ikke selv nåede at nyde poolen, så kan jeg nemt forestille mig, at det må være en fantastisk afslutning på dagen bare at sidde her med et glas vin og se solen gå ned. Ja, jeg trivedes virkelig godt på Lindas lille gård. Og jeg har lovet mig selv, at jeg vil forsøge at kigge forbi til sommer på min ferie, og jeg kan næsten ikke vente. 

Oplev det bedste af to verdener

At jeg personligt føler mig vældig godt tilpas i netop dette område, skyldes at jeg befinder mig i den østlige del af Toscana og dermed også kan nyde alt det, som naboregionen Umbrien har at byde på. Og her er virkelig meget at opleve både med hensyn til seværdigheder, natur og mad (som desuden er til meget overkommelige priser) Jeg vil anbefale dig at starte ferien med et par afslapningsdage, så du falder til ro og nyder området, snuse den behagelige atmosfære til dig og bare forkæle dig selv med lidt sol, varme og en tur i poolen.

Når du så føler, at nu er det blevet tid til at opdage regionens små perler, kan du enten begive dig mod 1) nordvest mod den berømte Chianti-region og Firenze eller 2) vest i retning mod fantastiske Siena og Crete Senesi. Mod øst ligger Italiens grønne hjerte, Umbrien, med alle dens maleriske landsbyer og mod syd har du den smukke Trasimenosø og byer som Perugia og Spoleto. På nærmere hold har du Castiglion Fiorentino, som er en lille by med barer restauranter og butikker. En gang om ugen afholdes her også et stort marked, hvor du kan købe alt mellem himmel og jord.

En anden by, der er kendt fra filmen "Et hus i Toscana", er Cortona. Her kan du slentre rundt i de brostensbelagte gader og nyde den middelalderlige stemning med en lækker is i hånden eller sidde på en af de små, hyggelige udeserveringer med en cappuccino og bare nyde synet af folkemængderne. En ting er helt sikkert: Der er så meget at se og gøre indenfor rimelig køreafstande, at en uge knapt er nok.

Godt at vide om Agriturismo La Fenice

Da Linda bor på gården, er hun næsten altid tilgængelig og altid klar til at hjælpe, da hun går meget op i, at du skal have det godt og bare nyde din ferie. Så tag endelig fat i hende, hvis du har spørgsmål, eller hvis der er andet hun kan hjælpe med. 

Bor du i et værelse, serveres morgenmaden i den fælles stue eller ude i haven, og den består af kaffe, te, juice, yoghurt, brød, kager, frugt, etc. Hvis du ønsker f.eks røræg eller spejlæg, kan dette også bestilles. Bor du i lejligheden, og vil du gerne have morgenmad, er dette på forespørgsel, men bare lad Linda det vide i god tid, så hun kan nå at købe ekstra ind.

Agriturismo La Fenice har ingen restaurant, men der er mulighed for at grille ude i haven, og så er der kun et par kilometer til nærmeste restaurant (og ligeså til den nærmeste, lille købmand), og i Castiglion Fiorentino er der et større udvalg af restauranter. Linda har to huskatte, Asien og Nuvola, men de holder mest for sig selv.

La Fenice har et lille kapel, hvor Linda og hendes søster er navngivet, og som Linda med stor tålmodighed har fået restaureret, så det kan bruges i dag.

Lejligheden har en lille, intern trappe. Værelsernes badeværelse ligger udenfor selve værelset, men er dit eget. Poolen er åben 1/6-30/9 afhængigt af vejret, men der kan åbnes op tidligere, hvis vejret tillader det. Du kan leje cykel i Castiglion Fiorentino, og hvis Linda har tid, kan du altid prøve at spørge pænt, om hun har tid til at hjælpe med det praktiske ved bestillingen på stedet. I området er der også mulighed for ridning og madlavningskurser for blot at nævne nogle af de mange muligheder, der er i området. 

Læs mere om Agriturismo La Fenice

Hideaways' kategori

9,0 Vores gæsters
bedømmelse
26 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering (evt. mod gebyr)
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Castiglion Fiorentino – ca. 6,7 km
 • Vidunderlige Cortona med sit hyggelige centrum - ca. 16 km
 • Arezzo med større udbud - ca. 25 km
 • Trasimenosøen og Castiglione del Lago i Umbrien - ca. 35 km
 • Pienza med sin fantastiske udsigt - ca. 56 km
 • Siena, Italiens måske mest elskede Middelalderby – ca. 81 km
 • Pisa med det skæve tårn – ca. 185 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 105 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 105 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 131 km
 • De “1000” tårnes by, San Gimignano – ca. 118 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 240 km
 • Florens lufthavn – ca. 113 km
 • Bologna lufthavn - ca. 202 km

Værelser

På Agriturismo La Fenice er der kun to værelser og én lejlighed, der er indrettet med familiens antikke møbler, og som giver en autentisk charme. De to værelser, som er cirka 20 m² ligger på første sal og har hvert et stort badeværelse, der ligger uden for værelset, men som er din egen og tilhører det enkelte værelse. Der er siddepladser i haven, du kan bruge.

Lejligheden derimod er placeret i gårdens gamle cantina med en separat indgang på bygningens anden gavl, og denne har eget udeområde tilknyttet. I lejligheden er der et lille køkken, hvor du kan tilberede dine måltider, pejs, 2 soveværelser og badeværelse med kar/brus. Der er mulighed for opredning i et af værelserne, og lejligheden er i alt ca 75 m². Der er ikke aircondition, eftersom Linda ikke finder det nødvendigt p.g.a. husets konstruktion med de tykke stenmure. Lejligheden kan føles lidt mørk, da stenmurene og de små vinduer begrænser lysindfaldet. 

Hele huset har 4 soveværelser og 3 badeværelser samt køkken og spiseplads. Hvis du ønsker at leje hele huset, har du privat pool og adgang til vaskemaskine. Hele huset kan lejes i maj, juni og september. 

Faciliteter påværelserne;

 • Sattelit-TV
 • WiFi

Faciliteter i lejligheden er;

 • Satteliv-TV
 • WiFi
 • Italiensk kaffemaskine, brødrister, el-kedel m.m
 • Ovn
 • Strygejern

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Agriturismo La Fenice:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Santa Cristina 25
52043 Castiglion Fiorentino

Koordinater

Latitude: 43.3593
Longitude: 11.9807

Agriturismo La Fenice er ikke tilgængelig i øjeblikket

Agriturismo La Fenice er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana, Arezzo
 • Nærmeste lufthavn: 121 km
 • Afstand til havet: ca. 100 km
 • Pool
Italien, Toscana, Buonconvento
 • Nærmeste lufthavn: 117 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien
 • Nærmeste lufthavn: 161 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere