Mit møde med ejeren Stefano, hans kone og personalet på Agriturismo La Pietriccia er en oplevelse, jeg sent glemmer. Det var nemlig et af de sjoveste og hyggeligste møder, jeg har haft længe. Selvom bygningen er meget enkel i sig selv, opvejes det af alt andet. Det er ikke kun gæstfriheden, der er fantastisk, men også køkkenet, de gode vine og de herlige omgivelser.  

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Da jeg blev spurgt, om jeg kunne tænke mig at tage et smut forbi et sted nær Chianciano Terme, da jeg var på ferie, tænkte jeg: "Okay, hvorfor ikke"? Beslutningen viste sig at være helt rigtig, for Agriturismo La Pietriccia er et sted, du bare opleve. Det er nemlig ikke muligt at bedømme hotellet uden selv at have været der. Denne rejse er arrangeret sådan, at hotel og dagens oplevelser allerede er planlagt. Det betyder, at alt, hvad du skal overveje inden din bestilling, er, om du via Hideaways ønsker at bestille rundrejsen som en pakkerejse med fly og eventuel lejebil her på hjemmesiden, eller om du ønsker selv at stå for transporten til og fra Danmark (så skal du vælge ”kun hotel” i søgemaskinen).

Her arbejder familien sammen

Småt og familievenligt er de to ord, jeg ville benytte for at beskrive hotellet bedst. Eller som Stefano selv påpeger med stolthed i stemmen: ”Dette er ikke et 5-stjernet hotel”. Det er lige præcis det, der er charmen ved stedet, for her er det lige som at komme hjem til nogle gode venner. Stefano er hovedpersonen, men hele familien er engageret. Du kommer f.eks. sikkert til at støde på Stefanos far, Marcello, der kommer for at vande alle blomsterne. Simone, som står for at lave maden, er Stefanos bror. Dertil er der Jonny, Stefanos fætter, der hjælper til med lidt af hvert. Daniela er Simones hustru, og til sidst har vi Serena, der er Stefanos hustru. Som du nok kan forstille dig, er de en skøn forsamling. 

Efter en snak med hotellets andre gæster, der boede der samtidig med mig og min bedre halvdel, kunne jeg forstå, at vi ikke var alene om følelsen af trivsel. Stemningen var dejligt afslappende, og diskussionerne var livlige, da vi alle mødtes på terrassen til et glas vin inden middagen. Noget, der er ekstra sjovt, er, at man trods de få værelser alligevel møder personer fra mange forskellige lande, f.eks. Italien, Danmark, Australien og Storbritannien. 

Nu er det sådan, at det ikke ”kun” er hotellet og personlighederne, du får adgang til på denne rejse, men også flere dage med vidunderlige oplevelser, hvor fokus f.eks. er på mad og vin. Det er især et program, der passer til dig, der nyder at være ude i den friske luft og vil se nærmere på den toscanske kultur. 

Kort dagsprogram med valgfri ankomstdag

Dag 1: Ankomst til Stefano og familien med middag
Dag 2: Vandring, frokost, vinsmagning og middag
Dag 3: Pietraporciana naturreservat og middag
Dag 4: Madlavningskursus, termalbad og middag
Dag 5: Byer med fine vine og middag
Dag 6: "Postkortmotiv" og middag
Dag 7: På gensyn

Dagsprogram

Dag 1: Stefano byder dig velkommen

Du melder din ankomst og tjekker ind i receptionen. Det er givetvis Stefano, der står klar til at tage hånd om dig. Hvis dit værelse ikke er klart endnu, kan du slå dig ned på terrassen og få noget lækkert at drikke (selv anbefaler jeg husets hvide bobler). Terrassen ligger i forbindelse med restauranten, og herfra har du udsigt over familiens ejendom og Chianciano gamle centrum. Alternativt kan du tage en dukkert i poolen og herefter slænge dig i en af de liggestole, der er placeret rundt om poolen. Om aftenen venter en middag i restauranten på dig. Det er oftest Stefanos bror, der står for madlavningen. Stefano selv er også en mester i madlavning, da han i sine yngre år faktisk var professionel kok i de større køkkener. Den gode mad kan endda nydes udendørs hvis vejret tillader det. 

Dag 2: Gastronomi og vandring i skøn kombination

Du starter din dag med morgenmad, hvor du blandt andet kan nyde hjemmebagt bagværk. Den bedste måde, du kan se og opleve landsbyen på, er til fods, og du skal ikke være bekymret for at fare vild. Stefano har nemlig telefoner, som han deler ud, og hvor alle ruterne er downloadet, så du præcis ved, hvornår du skal dreje. Du kommer til at skulle vandre gennem olivenlunde, frugtplantager, vinmarker, trøffelområder og forbi gårde, der producerer økologiske oste og opdrætter de berømte cinta senese. Turen er omkring 10 km lang, og du bestemmer helt selv tempoet. Der bliver serveret en enkel frokost samt vinsmagning hos Bradi Toscani i Chianciano, en af de mest berømte vinproducenter i området. Dertil vil du også få en tur i deres smukke og antikke vinkældre. Når du er hjemme igen, har du tid til at slappe lidt af, før du skal nyde endnu en lækker middag. 

Dag 3: Pietraporciana naturreservat

Efter morgenmaden og en god kop kaffe eller te er det tid til at komme i gang med dagen. I dag er det tid til at finde de gode sko frem, da du skal ud og vandre i skoven – i alt ca. 10 km. Først får du et lift op til udgangspunktet for vandreturen, og derfra begiver du dig videre til fods. Pietraporciana er et område, der ligger 847 meter over havet. Et smukt sted med skov, dejlig fuglekvidder og en betagende udsigt over to dale. Med andre ord står dagen i naturens tegn. Du kan med fordel tage en tur forbi den lille by/borg Castiglioncello sul Trinoro, der ligger på en bakke, hvorfra der er en henrivende udsigt over dalen Val d’Orcia. Du afslutter dagen med et besøg på La Foce's villa og have. Du får et lift tilbage til Pietriccia, hvor en som sædvanlig indtager en dejlig middag. 

Dag 4: Termalbad og madlavningskursus

Har du længe drømt om at deltage i et madlavningskursus i Toscana? I dag har du muligheden for dette, men først begynder dagen med morgenmaden. Efter morgenmaden har du faktisk ikke noget på programmet før kl. 15. Du kan blive hjemme og slappe af ved poolkanten med en god bog; Du kan besøge Chiancianos gamle del, hvor du kan slå dig ned på en restaurant med udeservering og betragte lokallivet, og du kan besøge termalbadet. Chianciano Terme er kendt for sit termalbad, så hvis du gerne vil forkæle din krop, kan du tage hertil. Du bestemmer helt selv, hvad du vil lave. Om eftermiddagen kl. 15 venter et madlavningskursus. På dette kursus bliver du undervist i at lave traditionel og klassisk, italiensk mad. Om aftenen spiser du endnu en formidabel middag på Pietriccia.

Dag 5: Montepulciano og vingårde

Start dagen i ro og mag med din morgenmad, for i dag er der ikke noget på programmet. Tag dig al den tid, du har lyst til. I dag er programmet ryddet, og det står dig frit for at gøre præcis, hvad du har lyst til. Du kan måske tage til Siena eller nogle af de andre, nærliggende byer som f.eks. Montepulciano, der er kendt for sine fine vine. Her kan du besøge vinmarkerne, der har aner helt tilbage til etruskerne og romerne. Jeg anbefaler, at du spadserer rundt i bakkerne og bare nyder de maleriske omgivelser. Hvor du vil hen, beror dog på, om du har bil eller ej. Du kan godt benytte dig af den lokale transport, men det kan være lidt besværligt. Spørg Stefano for tips og tricks. Fra Chianciano til Montepulciano t/r er der ca. 22 km.

Dag 6: Fra Pienza til Bagno Vignani

I dag spiser du morgenmad og middag på Pietriccia. Frokosten derimod kan du nyde i enten Pienza eller Bagno Vignoni. I dag bestemmer du også selv, hvad der skal ske, men du kan passende udforske dine omgivelser. Personligt er jeg helt vild med Pienza, og vejen, der strækker sig mellem Pienza og San Qurico d’Orcia, er en oplevelse. Jeg tror, jeg mindst har kørt den strækning ti gange, men det er en lige stor oplevelse hver gang. Turen til Pienza og tilbage er på omkring 20 km. Hvis du vælger at følge min vej rundt – af Strada Provinciale 146 forbi Capella Madonna di Vitaleta, som er et af de mest berømte postkortmotiver fra området – skal du lægge yderligere 14 km til ruten. 

Dag 7: Tid til at sige farvel eller på gensyn

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med Agriturismo La Pietriccia, Stefano og resten af familien. Men hvem ved, måske er det et ”på gensyn”. Vi håber, at du har haft det lige så dejligt som vi. Selv købte jeg nogle lækkerier med hjem. Jeg kan varmt anbefale gårdens olivenolie og vin. 

Inkluderet i prisen

 • 6 x overnatninger inkl. morgenmad
 • 6 x middage på hotellet
 • 1 x frokost med vin
 • 1 x olivenoliesmagning
 • 1 x madlavningskursus
 • Transfers, der er nævnt i beskrivelsen

Prisen inkluderer ikke

 • Andre drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt ovenfor
 • Lokale turistskatter

Prisen inkluderer ikke, men kan tilkøbes 

 • Fly, evt. bagage, alt efter flyselskab
 • Billeje, vælg blandt forskellige typer og størrelser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Godt at vide om Agriturismo La Pietriccia

Eventuel lokal turistskat betales på hotellet. Værelset gøres rent hver dag mellem kl. 10-14, og håndklæderne skiftes. Sengelinned skiftes hver tredje dag. Ønsker du at få skiftet sengelinned oftere, kan dette lade sig gøre mod gebyr. Du kan købe lokale produkter som olivenolie og vine med hjem. Aftenmenuen varierer hver dag, og du har oftest flere forskellige retter at vælge mellem. Vi anbefaler, at du har en bil for at kunne få så meget ud af programmet som muligt. Der er parkering på hotellet. Vaskeservice er tilgængeligt mod gebyr. Vi tager forbehold for ændringer i programmet, afhængigt af vind og vejr.

Læs mere om Agriturismo La Pietriccia - 7 dage

Hideaways' kategori

412 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste centrum, gamle Chianciano - ca. 700 m
 • De termiske bade i Chianciano - ca. 2,5 km
 • Montepulciano - ca. 1,5 km 
 • Hyggelige Pienza på sin høj - ca. 21 km
 • Byen på postkortet, Capella Madonna di Vitaleta - ca. 25 km
 • "Under Toscanas sol" Cortona - ca. 35 km
 • Kultur-mekkaet Firenze - ca. 125 km
 • Trasimenosøen i Umbrien - ca. 27 km
 • Firenze lufthavn - ca. 146 km

Værelser

Der er i alt ti værelser, der alle har den samme standard og enkle indretning. Det er et bevidst valg af Stefano, som vælger at sætte fokus på alt det andet omkring - selve oplevelserne. Faciliteterne er; A/C, lille køleskab, elkedel, safetybox og badeværelse med bruser og hårtørrer.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Agriturismo La Pietriccia - 7 dage:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Agriturismo La Pietriccia Via Madonna della Rosa 121
53042 Chianciano Terme

Koordinater

Latitude: 43.0534
Longitude: 11.8351

Agriturismo La Pietriccia - 7 dage er ikke tilgængelig i øjeblikket

Agriturismo La Pietriccia - 7 dage er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 41 km
 • Pool
 • Restaurant
Italien, Toscana, Rufina
 • Nærmeste lufthavn: 55 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 72 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere