Rejser til Asciano 

Asciano er en antik by, der ligger midt i området, Crete Senesi, sydøst for Siena. Arkæologiske fund fra byen viser, at området har været beboet siden bronzealderen, formentlig af etruskerne, som var et af de første, fremtrædende folkeslag i Italien. I dag er det især aftryk fra middelalderen, som står tilbage i området, og Asciano er rig på velbevarede, arkitektoniske minder fra fortiden, som er spændende at opdage til fods. 

Hvad skal du se og lave på din rejse til Asciano?

Blandt alle Ascianos seværdigheder er kirkerne, Collegiata di Sant'Agata, Sant'Agostino, San Bernardino og San Francesco. Det kan virke som mange kirker at skulle besøge på sin ferie, men den religiøse arkitektur er enestående og fortæller meget om byens historie. 

Udover at besøge den religiøse arkitektur kan du tage til torvet, Piazza del Grano, hvor du også finder Palazzo del Podestà og fremfor alt Palazzo Corboli, som huser museet for arkæologi og hellig kunst, hvor du kan opleve kunst fra oldtiden samt kunst fra 1200- til 1700-tallet. Selve paladset, som museet ligger i – Palazzo Corboli – er et middelalderligt palads, der engang tilhørte adelsfamilien Bandinelli, og dets middelalderlige dekorationer blandes med den hellige kunstsamling på fantastisk vis. 

Lige så interessant er Cassioli Museet, der åbnede sine døre i 1991 og er det eneste museum i provinsen Siena, som kun har værker og malerier fra 1300-tallet. 

Naturligvis behøver du ikke besøge ethvert museum for at opleve Asciano, byen er næsten som et museum i sig selv. Bare at bevæge sig rundt i de mindre og større gader, sætte sig på de lokale restauranter og nyde den autentiske, toscanske atmosfære kan være en stor oplevelse. 

Hvis du vil på en lille udflugt, har du mange muligheder. Siena og Montepulciano ligger kun 40 minutter væk. Vil du opleve en af Italiens smukkeste byer – Firenze – vil det kun tage halvanden time takket være motorvejen. Kun få kilometer fra Asciano, ligger det vidunderlige kloster, Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, som virkelig er et besøg værd. Klosteret blev grundlagt i begyndelsen af 1300-tallet af Beato Bernardo Tolomei, der var en sienesisk adelsmand, som opgav sit liv i sus og dus for at leve et afsondret liv i fattigdom – en spændende historie, som du kan blive klogere på ved at besøge klosteret. 

Mad og drikke i Asciano

Vildsvin forekommer ofte i de typiske retter fra Asciano. Fremfor alt i retten, Cinghiale in umido, som er en slags gryderet, hvor vildsvinekødet spiller en hovedrolle. Papardelle al cinghiale, er også en ret, man vil støde på. Det er Ascianos lokale variant af den traditionelle ragù, men er altså lavet på vildsvin. Crostini Toscani  forekommer også ofte som en antipasti. Når det kommer til desserter, er Panforte lige så populært som i resten af Toscana. En lidt mere lokal dessert er Fritelle di San Giuseppe, hvor ris koges i mælk og vanilje, hvorefter de formes som boller og friteres, inden de bliver serveret med flormelis. 

Læs mere om Asciano

Rejsemål i Toscana

Find rejsen til Toscana her

Populært i Toscana

Podere Il Poggiolo
Italien, Toscana, Rufina
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Relais La Pieve Vecchia
Italien, Toscana, Livorno
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Afstand til havet: ca. 10 km
  • Pool
Podere La Sassicaia
Italien, Toscana, Grosseto
  • Nærmeste lufthavn: 131 km
  • Afstand til havet: ca. 15 km
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér