Det er ikke bare den italienske, men også den toscanske kystlinje, der varierer meget af udseende fra nord til syd. Hvilket område der passer dig bedst - ja, det er alt efter smag og behag. Personligt vælger jeg at komme netop hertil, for jeg anser strandene i denne del af af det sydlige Toscana inkl. øen Elba, som nogle af de bedste. Derfor er det med ekstra stor glæde, at jeg afhenter min "Fiat 500 Trekking" i Rom for at vende snuden nordpå mod Toscana og Punta Ala. Sammen med mig har jeg min kollega Gabriella, og eftersom at det er hendes første rejse til netop denne del af Toscana, så er det naturligt at gøre et kaffestop i kystbyen Castiglione della Pescaia. 

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Efter en runde i det hyggelige bycentrum fortsætter vores vej nordpå i retning mod havnen i Punta Ala. Det er slet ikke svært at finde frem til Baglioni Hotel Cala del Porto, snarere tværtimod. Så nemt at finde, at vi faktisk passerer forbi, og det finder vi med det samme ud af og må derfor lave en U-vending nede ved havnen for at få parkeret bilen tættere på hotellet. Den unge mand, der er dagens "bom-kontrollør" kigger noget på os, da vi kører ind - og med det samme ud igen - fra havneanlægget. Han har nok tænkt: Hvad laver de to kvinder dog? De må være "vildfarne turister". Vi får dog parkeret bilen og går over til Baglioni Hotel Cala del Porto, og allerede inden, at vi træder inden for i lobbyen siger Gabriella og jeg til hinanden: Vi har fundet et nyt hideaway! Dette falder med det samme i vores smag.

Den smukke beliggenhed er det første, jeg bider mærke i. Baglioni Hotel Cala del Porto ligger nemlig på en mindre forhøjning med blikket mod havet, havnen og bugten. Vi ankommer til den lille lobby og melder vores ankomst, men eftersom direktøren er en smule forsinket (vi er vel i Italien: ), så tager vi plads på terrassen uden for. Her kommer der forfriskninger i form af iste og snacks, og både Gabriella og jeg nyder at sidde her i solen og sippe til vores 'drink' og betragte udsigten over bådene, der ligger fortøjret i havnen. Duften af jasmin kan fornemmes i luften og så er her så stille. Dette hotel SKAL jeg bare ha' med mig hjem (læs: få en god kontrakt med omgående), tænker jeg ved mig selv og tager en snack mere...

Maritime detaljer, sofistikeret og romantisk

Baglioni Hotel Cala del Porto er ikke et stort hotel - her er bare 37 værelser, så selve rundvisningen går relativ stærkt. Det er præcis sådan her, at vi ønsker det hos Hideaways: Et lille sted, mener jeg. Da hotellet ligger på en mindre forhøjning, er det bygget i forskellige niveauer, og receptionen ligger højest oppe, det vil sige 'stueplan'. Fra terrassen har du udsigt over hotellets have og pool-område, der begge ligger vendt mod havet. For at komme ned til swimmingpoolen skal du dermed tage trappen. Også hvis du skal spise på den ene af Baglioni Hotel Cala del Porto's restauranter, nemlig Belvedere. 

Det, som også slår mig under rundvisningen, er, hvor velholdt hotellet er, og at du fra fitnessrummet med de store vinduespartier har view mod vandet. Du kan dermed ikke blot spise og drikke med en herlig udsigt på Baglioni Hotel Cala del Porto - du kan også komme i form (eller holde den) under din ferie. 

Hotellet giver mig såvel et roligt, men også imødekommende indtryk, og jeg kan godt lide, at stilen er en blanding af det maritime og romantiske, og at her er brugt forskellige farver, uden at det på nogen måder bliver 'too much'.

Som prikken over I'et tilbyder Baglioni Hotel Cala del Porto også et lille beautycenter med bl.a. tyrkisk bad og mulighed for at bestille forskellige behandlinger (vil jeg gøre næste gang, at jeg lægger vejen forbi).

Nyd en middag og mærk havbrisen i ansigtet

Baglioni Hotel Cala del Porto har to restauranter og det, der adskiller dem, er beliggenheden. Såvel Belvedere (der ligger inden for på hotellet) og La Spiaggia, som du finder nede ved stranden, serverer typiske middelhavsretter med friske og udvalgte råvarer. På begge restauranter kan du glæde dig til at sætte tænderne i en veltillavet ret med frisk fisk og skaldyr, pasta af forskellig slags, salat og grønsager, lækre desserter - og så ikke mindst tilsat en herlig udsigt over Follonicabugten. 

Eneste forskel på de to restauranter er som sagt beliggenheden, og at du på La Spiaggia spiser helt nede i vandkanten. Her er det køkkenchefen Signor Giuseppe Angelucci, der sørger for, at der findes specialiteter fra Maremma på menuen. Selvom du eventuelt vælger at spise på Belvedere, så synes jeg, at du skal komme til La Spiaggia for at få en drink inden eller efter maden og mærke den salte havbrise i dit ansigt.

Luk øjnene og slap af i skyggen

Swimmingpoolen på Baglioni Hotel Cala del Porto har en attraktiv beliggenhed, da den vender ud mod havnen, og selvom den ikke er verdens største, så har den en tilpas størrelse (hvis du spørger mig), og her er du omgivet af pinjetræer og palmer. Fine solstole og parasoller står klar til at tage imod dig, og du kan selv bestemme, om det er i skyggen (altså under palme- eller pinjetræerne eller parasollen), eller under solens varme ståler, at du vil læse den gode bog, som du har medbragt. Der findes en bar oppe ved receptionen, men også nede ved poolen, så der er aldrig langt til at styrke sig på en kold forfriskning.

Da der findes flere gode sandstrande i nærheden af Punta Ala, så er min anbefaling til dig, at du skal gå på opdagelse og finde den, der passer dig bedst. Som jeg nævnte tidligere, så stoppede vi hurtigt i Castiglione della Pescaia inden besøget, og her vil jeg anbefale dig at tage et kig på stranden i det nordlige centrum af byen, det er stranden ved navn Riva del Sole. Den er såvel lang og finkornet. Også nord for Punta Ala ved Follonicabugten er strandene skønne (hvis ikke bedre), og bare det, at det er en bugt, gør oplevelsen smukkere. Gabriella og jeg sørgede for at spise en frokost her, og vi nød ikke blot den gode mad, men også den fantastiske udsigt og det krystalklare vand - noget, der har fæstnet sig i vores hukommelse fra besøget.

En "glemt" perle langs den toscanske kyst

Det kan være svært at forstå, at Punta Ala egentlig er for en størrelse. I hvert fald inden, at du selv har været her. Men glæd dig til en lille kulturel perle beliggende ved et større naturområde. Et område der er kendt for nogle og helt ukendt for andre. For dig der kender Punta Ala ved, at her findes et fint havnemiljø med utallige fiskerbåde, en yachtklub og en 18-hullers golfbane. Og hvis du tidligere har været på disse kanter, så ved du også, at Punta Ala i sommerhalvåret liver op og havneområdet syder af liv og leben.

Eftersom vi har været her uden for sæsonen, så er der meget, som allerede er lukket ned - både restauranter og små souvenirbutikker. Hvis du søger et lidt større udbud, så tag en køretur til Grossete, der ikke bare byder på gode indkøbsmuligheder, men også historie og smukke bygninger. Lidt tættere på har du Follonica og Castiglione della Pescaia - selvom det er klart: Hvis du vælger Punta Ala som rejsemål til din næste ferie, så er det nok afslapning og rekreation, som du først og fremmest higer efter.

Godt at vide om Baglioni Hotel Cala del Porto

Du befinder dig i Toscanas sydlige del, og hvis du ankommer med fly, så kan du vælge f.eks. Pisa, Firenze eller Rom. Hotellet er delt op i tre bygninger, og her findes en elevator. Det er muligt at parkere nogle få meter fra hotellet. Som gæst har du fri shuttleservice til og fra hotellets strandområde. Der findes også lokale busser, som du kan benytte for at komme rundt. Der betales turistskat på stedet.

Læs mere om Baglioni Hotel Cala del Porto

Officiel kategori

Hideaways' kategori

236 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restaurant, Castiglione della Pescaia - ca 21 km 
 • Grosseto med sit store udbud inden for shopping og historie - ca. 45 km
 • Kystbyen med den fine sandstrand, Punta Ala- ca. 0 m
 • Siena - måske Italiens mest elskede middelalderby - ca. 117 km
 • Pisa med sit runde tårn - ca. 135 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze - ca. 186 km
 • Hjertet af vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti - ca. 157 km
 • Etruskerne by, bjerglandsbyen Volterra - ca. 114 km
 • Tårnenes by, San Gimignano - ca. 115 km
 • Skønne termalbade i Terme di Saturnia - ca. 99 km
 • Den toscanske kyst og Ortebello - ca. 87 km
 • Rom Fiumicino lufthavn - ca. 224 km
 • Pisa lufthavn - ca. 132 km
 • Firenze lufthavn - ca. 184 km
 • Bologna lufthavn - ca. 274 km

Værelser

Her findes totalt 37 værelser, der er inddelt i forskellige typer. De har alle samme standard og i nogenlunde samme stil dog med forskellige farvevalg. De værelser, som har havudsigt, har alle balkon eller terrasse. De fleste, som vender mod haven, har et vindue (og altså ikke udeareal).

Dobbeltværelse og dobbeltværelse (classic) på ca. 20-25 m2 og med udsigt til have.
Flere af disse har balkon, men det er blot ikke en garanti.

Dobbeltværelse (deluxe) på ca. 22-25 m2 og har balkon el. terrasse.
Disse har udsigt mod enten havet eller swimmingpoolen.

Juniorsuite på ca. 30-40 m2 og har balkon el. terrasse.
Her er udsigt over havet og mulighed for en ekstra opredning.

Suiterne på ca. 35-45 m2 med opholdsrum og soveværelse (uden dør).
Balkon el. terrasse med udsigt over havet. Mulighed for en ekstra opredning.

Faciliteter:

 • A/C
 • Satellit-TV
 • WiFi
 • Badeværelse m. kar el. bruseniche
 • Hårtørrer og produkter fra Ortiga
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Baglioni Hotel Cala del Porto:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Strand under 1½ km væk
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Tæt på vandet (under 4 km væk)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via del Pozzo
58040 Punta Ala

Koordinater

Latitude: 42.8064
Longitude: 10.7380

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Umbrien
 • Nærmeste lufthavn: 142 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 154 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere