Borgo della Meliana har en meget strategisk beliggenhed, og som sædvanlig har jeg en svaghed for netop disse steder. For mange kan det nemlig være svært at vide, hvor man skal bo i denne skønne region, for der findes så meget at se og opleve. Men så kan jeg glæde dig med at fortælle, at hvis du vælger Borgo della Meliana, har du masser af muligheder, og du kan besøge flere af mine favoritsteder, som San Gimignano, Volterra, Firenze, Siena og Chianti. Du bor nemlig i det, jeg kalder "trekanten", altså det område, jeg altid anbefaler til første- og andengangsbesøgende. Og frem for alt er det området, som jeg ofte selv vælger, for jeg har en svaghed for netop den natur, der findes på disse kanter og som adskiller sig lidt fra det øvrige Toscana. Desuden sætter jeg pris på at tage bilen og køre op og ned af de toskanske bakker i min evige jagt på nye seværdigheder.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Tænk, at et landskab kan være så smukt, - ja det er den tanke, som jeg altid får, når jeg befinder mig i Toscana. For jeg synes stadig efter så mange år og så mange ferier (med eller uden børn), at Toscana er noget af det smukkeste, jeg har set. Måske er det faktisk sådan, at ens "sjæl" hører hjemme et sted, uden at man selv ved det. Guddommelig smukt er det i hvert fald - med de grønne bakker med de imponerende vinmarker, den brune jord, som er synlig hist og her, de lyse kornmarker og den blå himmel, og som står i fin kontrast til det hele. Det er her ude på landet syd for Firenze, som er elsket af mange, bl.a. kunstnere, at vi finder Borgo della Meliana.

Magien ligger som et slør over bakkerne

Jeg kan slet ikke finde superlativer nok, når jeg skal fortælle om Toscana og dette smukke område, som har en helt speciel plads i mit hjerte. Men det er jo en smagssag, og vi har alle forskellige forventninger og favoritsteder, når det handler om rejsemål. En ting er i hvert fald sikker; på Borgo della Meliana kan du tilbringe en dejlig og afslappende ferie i stilfulde og smukke omgivelser langt borte fra hverdagens stress og jag. Det er netop det, som jeg personligt sætter så stor pris på og længes efter, når vinden hyler uden for mit vindue en kold efterårsdag herhjemme.

Huset, eller rettere sagt husene, for der er tre, ligger smukt omgivet af vinmarker, og fordi det omkringliggende landskab består af bølgende bakker, er udsigten fantastisk. Det er næsten magisk, når solen står op eller går ned over markerne. Jeg kan sidde i flere timer og nyde udsigten og den smukke natur, hvor landskabet agerer kulisse. Måske er det ikke så mærkeligt, at Via Francigena, pilgrimsvejen, passerede netop her, og det er lidt specielt at tænke på alle de fødder, som har gået på netop denne jord, og som nu betrædes af mine og måske også dine.

Smukke stengulve og synlige tagbjælker

Det er ikke usædvanligt med disse materialer i Toscana, men det er en af de små ting, som bidrager til det maleriske og autentiske, når jeg refererer til den rustikke stil. Og præcis som så mange andre steder i denne region har man valgt traditionelle møbler og farver. Det er jo lige præcis det, jeg værdsætter ved et hus som Borgo della Meliana, for her både føles og mærkes det, at vi befinder os på landet i Toscana.

Det er fint at have børn med på Borgo della Meliana, for der er god plads at røre sig på. I haven findes der foruden en dejlig pool og jacuzzi også aktiviteter til børn, som f.eks. en rutsjebane, hvor de yngste gæster kan more sig. Som voksen kan du tage på skønne vandre- eller cykelture i området eller aktivere dig i det lille fitnesscenter. Der er masser af andre aktiviteter i nærheden, bl.a. ridning, golf, tennis, vinsmagning, shopping og kulturelle seværdigheder.

Da du bor i din egen lejlighed, kan du let og hurtigt fremtrylle noget godt at spise i dagens løb, som kan nydes på terrassen eller i haven. Men hvis du har lyst til at lade dig opvarte, kan du tage til Gambissi Terme, som ligger ca. 4½ km væk eller Castelfiorentino, som ligger ca. 6 km fra stedet. Der er også et par restauranter tættere på, og den nærmeste ligger blot en kilometer fra dit feriested.

Godt at vide om Borgo della Meliana

Der er vaske- og strygefaciliteter på stedet uden betaling. Du kan leje cykel på stedet efter først-til-mølle-princippet. Sengelinned og håndklæder er inkluderet i prisen. El, gas og vand indgår i prisen. Slutrengøring er inkluderet. Der afholdes ofte bryllup og andre fester på stedet. AirCondition (varme/kulde) er på forespørgsel og mod gebyr. I visse perioder i højsæsonen er det obligatorisk med ankomst og afrejse om lørdagen.

Læs mere om Borgo della Meliana

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
48 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Castelfiorentino - ca. 7 km
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 58 km
 • Pisa med sit skæve tårn – ca. 71 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 49 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 49 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 33 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – ca. 22 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 299 km
 • Firenze lufthavn – ca. 47 km
 • Bologna lufthavn - ca. 136 km

Værelser

Der er kun 9 lejligheder, hvilket bidrager til den rolige og intime atmosfære. I forbindelse med renoveringen er der tænkt over detaljerne, og man har så vidt muligt søgt at skabe et traditionelt miljø, som er typisk for regionen.

Eksempler på indkvartering:

Lejligheden med 1 soveværelse er på ca. 50 m² og har kombineret opholdsrum/køkken med sovesofa til to børn, et soveværelse samt et badeværelse med bruser eller badekar. Der er privat udeområde i haven til dig, som bor på 1. sal eller terrasse til dig, som bor i stueplan. Lejligheden kan rumme to voksne og to børn under 12 år.

Lejligheden med 2 soveværelser er på ca. 70-80 m² og har kombineret opholdsrum/køkken med sovesofa til to børn, to soveværelser med hver to sovepladser samt to badeværelser med bruser eller badekar. Der er privat udeområde i haven til dig, som bor på 1. sal eller terrasse til dig, som bor i stueplan. Lejligheden kan rumme fire voksne og to børn under 12 år og udlejes kun til minimum 3 personer.

Hus m. 3 soveværelser er på ca. 110 m² i to etager og har kombineret opholdsrum/køkken med sovesofa, tre soveværelser og tre badeværelser med bruser eller badekar. Privat udeplads findes. Huset kan rumme op til 6 personer. 

Faciliteter:

 • Aircondition og varme (mod tillæg)
 • WiFi
 • Opvaskemaskine
 • Microbølgeovn
 • Safetybox
 • Barneseng på forespørgsel (mod tillæg)
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Borgo della Meliana:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via della Meliana 1
50051 Gambassi Terme

Koordinater

Latitude: 43.5701
Longitude: 10.9465

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana, Montaione
 • Nærmeste lufthavn: 58 km
 • Afstand til havet: ca. 75 km
 • Pool
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Afstand til centrum: ca. 7 km
 • Pool
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere