De smukke stenhuse i Toscana udstråler ikke bare historie men også autensitet og charme, og på trods af at en del steder rundt omkring har en lignende arkitektur, bliver mit hjerte altid lidt ekstra varmt, og jeg får en helt speciel følelse i maven, når jeg skal besøge et af disse steder. Den rustikke 1800-tals bygning lokker indbydende og vækker min nysgerrighed, for jeg kan se den fra landevejen, som går mellem den charmerende lille by Castiglion Fiorentino og Camucia og fortsætter ned mod Trasimenersøen. Vejen er, for mig personligt, ikke noget problem, tværtimod, for jeg elsker at tage på opdagelse og besøge nye steder, men jeg sætter pris på, at det er let at komme frem. Og bag ved Borgo Il Melone har du både vinmarker og frugttræer, foruden den dejlige have, som skaber de dejlige grønne omgivelser.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Castiglion Fiorentino har en helt speciel plads i mit hjerte, og er et af de steder jeg ofte tænker tilbage på. Jeg har nemlig tilbragt en af mine ferier lige i udkanten, og besøgte ofte den lille by i løbet af ugen. På grund af byens beskedne størrelse, lærte jeg hurtigt de forskellige butiks- og barejere at kende, og det blev helt naturligt for mig at stoppe op (under mine daglige besøg) og hilse på både unge og gamle, hvilket gjorde det til en ekstra mindeværdig rejse. Alle var nemlig både nysgerrige og venlige imod den blonde "turist". Ca. et kvarter (med bil) syd for Castiglion Fiorentino ligger den pittoreske by Cortona majestætisk oppe på en bakke. Endnu en af mine favoritter, som jeg ofte vender tilbage til. Så det var helt oplagt for mig, at forsøge at finde flere boliger netop i dette område, - deraf præsentationen af Borgo Il Melone.

En skøn og afslappende ferie

At tage på ferie i Toscana uden at komme udhvilet hjem er svært, hvis du spørger mig, for selv om jeg styrter rundt i løbet af min ferie og tager mine "sædvanlige runder", så føler både min krop og min sjæl sig skønt udhvilede. Jeg har faktisk overvejet hvad det skyldes, altså hvad det er som gør, at jeg føler mig så hjemme i dette område, og jeg er kommet frem til, at der er flere forskellige faktorer som spiller ind. Dels skyldes det den æstetiske skønhed som omgiver mig, hvor smukke grønne farver møder gult, brunt og blåt i kombination med den friske landluft, og dels på den behagelige rytme som man får, når man tager sig tid til at trække på smilebåndene, småsnakke lidt hist og pist og nyde en god aperitif i gode venners selskab. Selv på Borgo Il Melone er det let at slappe af de dage du vælger at "blive hjemme". Du kan slentre rundt i den velplejede have, koble af på terrassen med noget godt at drikke eller slappe af på en af de mange solsenge, som står rundt om den dejlige udendørs pool, hvor der også er jacuzzi. Det venlige personale sørger for at du har det godt, og er tilgængelige med både tips og råd, hvis det skulle behøves. Hvad behøver du mere? Jo det skulle måske lige være et sted hvor de serverer god mad og vin... - i hvert fald hvis det skal opfylde mine behov.

Traditionelle smagsoplevelser på L'Osteria Il Melone

Jeg ved ikke hvorfor, men navnet Osteria lyder rigtig dejligt, synes jeg, og jeg forestiller mig straks et rustikt miljø med en masse træ, terracottagulve og gerne synlige loftsbjælker. Retterne som stilles frem skal helst være lokale og traditionelle specialiteter, og der skal være et godt udvalg af vine at vælge imellem. Derfor føles det godt, at Borgo Il Melones restaurant opfylder alle mine krav, og for at forstærke indtrykket (at vi befinder os i vinparadiset Toscana), står flaskerne fremme på hylden, og jeg kan se, at de her både tilbyder Chianti, Brunello og Montepulciano, hvilket passer mig fint. Jeg bliver også glad, når jeg ser, at der er dækket op udendørs, hvor jeg synes at både mad og vin som oftest smager endnu bedre under åben himmel, og da ikke mindst den toskanske. I løbet af sommerhalvåret har restauranten åben både til frokost og middag, og i vintersæsonen serveres der blot middag. Men da du bor lige udenfor Cortona, har du aldrig langt til en god restaurant eller en hyggelig café.

Fyld dine dage med nye indtryk

Det er let at få nye indtryk i Toscana både visuelt og kulturelt, for slet ikke at tale om, hvad smagsløgene kan komme til at opleve. Her findes nemlig en sand overflod af alt mellem himmel og jord. Du kan f.eks. lære mere om madkulturen, hvis du deltager på et af de madlavningskurser som afholdes, du kan tage på vintur - enten organisert eller på egen hånd, og du kan også opleve dine omgivelser fra hesteryg og tage ridetimer, hvis du skulle få lyst til det. Du kan også tage en skøn lang vandretur, cykle, køre firhjulstrækker eller dyrke sport som golf og tennis. Da du befinder dig tæt på Trasimenersøen, kan du tage på en herlig bådtur, eller også kan du vælge at lave absolut ingenting og bare nyde al den skønhed som omgiver dig. Jeg synes selv, at et mix af begge dele er det mest givende, og personligt deler jeg gerne dagen op, så jeg både bår at hvile og tage på hyggelige udflugter.

Derfor vender jeg gerne tilbage

Borgo Il Melone passer mig rigtig godt, for her er jeg også tæt på Umbrien, hvilket betyder, at jeg kan nyde godt af hele to fantastiske regioner, som har så meget både smukt og kulturelt at byde på. Derudover ligger huset tæt på to af mine favoritbyer, Cortona og Castiglion Fiorentino, hvor jeg kan nyde den lokale atmosfære og den daglige rytme. Der er restaurant på Borgo Il Melone, hvilket er praktisk da jeg gerne tager et glas vin til maden, og beliggenheden lige ved Cortona gør, at jeg kan slentre rundt i de gamle brostenbelagte gader og nyde den middelalderlige atmosfære.

Godt at vide om Borgo Il Melone

Da omgivelserne er smukke, da der er restaurant og da stedet ligger tæt på Cortona afholdes der ret ofte bryllup, konfirmation eller andre festligheder. På forespørgsel afholdes der madlavningskurser på Borgo Il Melone, og hvis du er interesseret, skal du bare kontakte receptionen, så fortæller de gerne mere. De kan desuden arrangere vinsmagninger med snacks i vinkælderen. Obligatorisk lokal turistskat betales på stedet (fra 13 år og op).

Læs mere om Borgo Il Melone

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
570 anmeldelser

Rejsetemaer

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Cortona – ca 2,5 km
 • Nærmeste restaurant - ca 0 m
 • Nærmeste kystby med sandstrande, Castiglione della Pescaia – 143 km
 • Minimetropolen og historiske Grosseto – 129 km
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca 75 km
 • Pisa med det skæve tårn – ca 205 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – 107 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca 100 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – 124 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – 111 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – 236 km
 • Firenze lufthavn – 116 km
 • Pisa lufthavn- 195 km
 • Bologna lufthavn - 216 km

Værelser

Der er i alt 40 værelser, heraf 14 dobbeltværelser og 9 suiter i forskellige kategorier. Værelserne er alle komfortabelt indrettet i klassisk toskansk stil med fine stengulve og synlige loftsbjælker.

 • Dobbeltværelse (superior) på ca. 23 m² har queensize seng, garderobe samt privat badeværese med bruser/badekar.
 • Dobbeltværelse (deluxe) på ca. 26 m² har queensize seng, garderobe samt privat badeværelse med bruser/badekar.
 • Junior Suite på ca. 80 m² har et master bedroom med privat badeværelse, enkeltværelse samt et opholdsrum med sovesofa (queensize).
 • Suite (Grand Tuscany Suite) på ca. 160 m²  findes i to varianter - enten med to dobbeltsenge, en sovesofa til 1 person og en enkeltseng, eller alternativt en dobbeltseng, en sovesofa til 2 personer (queensize) og to enkeltsenge. Suiterne er smagfuldt indrettet i to åbne etager, med opholdsafdeling og flere siddegrupper. Der er privat badeværelse og udendørsområde.   

Faciliteterne er:

 • Wi-Fi
 • Aircondition
 • Sat-TV
 • Safetybox
 • Minibar
 • Hårtørrer og cortesy kit
 • Barneseng på forespørgsel € 10/nat
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Borgo Il Melone:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Loc. Il Sodo Case Sparse 38
52044 Cortona

Koordinater

Latitude: 43.2782
Longitude: 11.9721

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 145 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 79 km
 • Pool
 • Restaurant

Andre hoteller Toscana

Læs mere