I dag skal jeg på besøg i en helt særlig toscansk middelalderlandsby ved navn Porrona. Byen, hvis man da kan kalde den det, for den er ikke større end et frimærke, ligger midt i de bølgende toscanske bakker syd for Siena. Den blev opført omkring år 1100, og fra 1361 til 1894 tilhørte den to af Sienas største patricierfamilier Tolomei og Piccolomini, hvorefter den overgik til Pietro de Rochefort, et højtstående medlem af det franske aristokrati. Centrum i byen og målet for mit besøg er den gamle fæstning Castel Porrona. Jeg bliver ekstra nysgerrig, da jeg læser (ifølge anmeldelser), at der her gemmer sig et helt vidunderligt femstjernet hotel. Kan det næsten blive bedre? Jeg mener med et luksushotel i historiske omgivelser med en sjældent set beliggenhed. Og der er altså god grund til, at du også finder hotellet på Architectual Digests liste over verdens syv bedste slotshoteller. 

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Jeg kører ad den smalle landevej Strada Provinciale Porrona og gennem det billedskønne toscanske landskab, da skiltet pludselig dukker op på min venstre side med det berømte slotsikon (som markerer en seværdighed), og jeg forstår, at det er tid til at sætte farten ned og dreje af. Jeg er opmærksom på vejens forløb, som fortsætter til venstre og jeg kan sno mig op ad den smalle vej, der fører op til den gamle middelalderby. Lige pludselig dukker de gamle mure op foran mig, og jeg kan dreje ind på parkeringspladsen, som jeg har på min højre side. Byen er smukt beliggende på en lille bakketop omgivet af pinjetræer, cypresser og sølvfarvede oliventræer - og den gamle bygning falder fuldstændig ind i naturens farver. Det gør den lidt svær at få øje på, men når jeg nærmer mig den, er jeg ikke i tvivl - jeg er nået frem til dagens mål. De smukke stenbygninger skaber næsten ærefrygt, men samtidig er det svært at forestille sig, hvad der gemmer sig bag murene. Det skærper min nysgerrighed yderligere, og tiden er inde til at blive overrasket - det er jeg helt overbevist om.

Et ganske særligt sted med vidunderlige omgivelser

Slottet eller fæstningen, som udgør centrum i den lille middelalderby, ligger på Piazza Tolomei, der samtidig udgør landsbyens have. Piazza Tolomei er omgivet af flere bygninger, som gennem historien har haft forskellige funktioner i landsbyen. På den centrale plads finder du også den lille kirke San Donato, som blev genopført i 1459 af pave Pius II, der var et prominent medlem af Piccolomini-familien. Her i Porrona oplever du virkelig historiens vingesus på alle gadehjørner, om jeg så må sige. Og jeg kan kun trække på smilebåndet, for er der noget, som jeg holder meget af, så er det steder, der både tiltaler mig og "taler til mig".

Selve landsbyen blev for en del år siden renoveret under skarp overvågning af de italienske fredningsmyndigheder, og fæstningen blev derefter taget i brug som hotel og restaurant. Tiden har dog gjort det nødvendigt at gentage succesen, og derfor har komplekset været lukket i en periode. Men i påsken 2016 genåbnede det i al sin middelalderlige pragt, og intet er blevet overladt til tilfældighederne. Men det, som står mit hjerte særligt nær, er de vidunderlige landskaber omkring Castel Porrona Relais & SPA - og jeg er overbevist om, at du også kommer til at slappe af her og finder den frod og ro, som du behøver for at kunne tage dagen som den kommer.

Varm charme og romantisk elegance

Castel Porrona består af flere bygninger, hvoraf en af dem huser hotellet. Og foruden receptionen, en imponerende lounge med pianobar, findes der også en lækker spa-afdeling. Det store spa dækker et område på hele 800 m², og i denne oase er der næsten ingen grænser for udvalget af forkælelse og behandlinger. Ud over den indendørs pool kan du gøre brug af et tyrkisk bad, sauna, fitness og en bred vifte af behandlinger, som alle bestilles på stedet. De produkter, der anvendes, er (naturligvis) lavet på vin og oliven fra Toscana. Her er også en indbydende udendørs pool med liggestole og parasoller, så du kan slappe af under solens varme stråler.

Hotellets velrenommerede restaurant hedder Il Chiostro er blevet et tilløbsstykke blandt de lokale italienere på grund af det gode køkken, og det er i sig selv altid en god anbefaling, som jeg personligt selv følger. Restauranten koncentrerer sig om det traditionelle toscanske køkken tilføjet et moderne twist. Alt bliver naturligvis lavet fra bunden af gode lokale råvarer. Restauranten er åben alle ugens dage både til frokost og middag (à la carte), hvilket er praktisk for dig, der ikke ønsker at skulle starte bilen for at spise godt. Maden kan du nyde under åben himmel med et godt glas vin. Hvis du vil prøve andre lokale spisesteder, så kan du tage til den hyggelige by Cinigiano, ca. 4 km væk. Her har du et par restauranter, fx Il Rintocco hvor du kan bestille den berømte kæmpesteak Bistecca Fiorentina eller vildsvin, der er ganske almindelige i Toscana. I denne lille, stemningsfulde by finder du flere restauranter, pizzeriaer, banker, apotek og købmand.

Du kan også vælge at køre til andre byer og landsbyer i området, hvor du har flere gode restauranter at vælge imellem. Hvis du hellere vil sætte tænderne i alt godt fra havet til en afveksling, så kan du tage bilen og køre mod vest til den charmerende kystby Castiglione della Pescaia, der ligger omtrent 65 km væk. På en times tid kan du altså nå havet og slikke sol fra de lange sandstrande. En dejlig kontrast til det toscanske bagland!

Godt at vide om Castel Porrona Relais & SPA

Området opfordrer til smukke vandreture og cykelture, og du kan leje cykler på hotellet. Eftersom du befinder dig på et sted med en helt særlig karakter, så vil der i løbet af året fra til anden afholdes bryllupper og andre arrangementer. Du kan spille billard, hvis du føler, at det er tid til at udfordre dine medrejsende. Der er gratis parkering på stedet. Eventuel turistskat betales lokalt. Il Chiostro serverer både morgenmad, frokost og middag.

Læs mere om Castel Porrona Relais

Officiel kategori

Hideaways' kategori

143 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og supermarkeder, Cinigiano – ca. 3,8 km
 • Minimetropolen og historiske Grosseto – ca. 44 km
 • Maleriske San Quircio d'Orcia – ca. 37 km
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 68 km
 • Pisa med sit skrånende tårn – ca. 196 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 141 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 108 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 105 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – ca. 109 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 217 km
 • Firenze lufthavn – ca. 148 km
 • Pisa lufthavn – ca. 193 km
 • Bologna lufthavn - ca. 230 km

Værelser

Castel Porrona Relais har i alt 25 værelser, suiter og lejligheder i forskellige kategorier og fordelt i forskellige bygninger i den lille landsby. Alle er naturligvis indrettet i herskabelig middelalderstil med aktikviteter og tekstiler af høj kvalitet, ligesom alle værelser har sit helt eget farveskema. Nogle synes måske, at det er lidt i overkanten med stoftapetet, mens andre er helt vilde med den stil og synes, at det skaber stemning. Hos Hideaways har vi valgt at tilbyde indkvartering i dobbeltværelser (classic eller deluxe) til maks. to personer. Begge værelsestyper er rummelige. Classic-værelserne er på ca. 20-25 m² og deluxe-værelserne er på ca. 28-32 m². En del af deluxe-værelserne har bruser med vandmassage, himmelseng og panoramaudsigt.

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Kaffe/te-faciliteter
 • Værdiboks
 • Minibar
 • LCD Sat-TV
 • Gratis Wi-Fi
 • Badeværelse med hårtørrer og badserie
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Castel Porrona Relais:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via della Fiera
58044 Grosseto

Koordinater

Latitude: 42.9106
Longitude: 11.4075

Castel Porrona Relais er ikke tilgængelig i øjeblikket

Castel Porrona Relais er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana, San Gimignano
 • Nærmeste lufthavn: 71 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien
 • Nærmeste lufthavn: 192 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 154 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere