Tredje gang er lykkens gang, som man siger. Efter de første to gange hvor jeg besøgte I Veroni, tænkte jeg, at det naturligvis skal optages i vores familie med gemmesteder i Sydeuropa, men så kom der desværre noget i vejen. Nu kan jeg endelig give I Veroni den opmærksomhed, som den fortjener. På dette hyggelige, familiedrevede landsted kan du nemlig bo for dig selv - mens ejerne og deres personale naturligvis står til rådighed, når og hvis det bliver nødvendigt. Vi var fem kolleger, der havde taget rejsen til Toscana for at deltage i en messe og benyttede samtidig lejligheden til at aflægge I Veroni et besøg. Da I Veroni ligger ret godt, så besluttede vi os for at bo her et par nætter og have det som base. 

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

To af os havde allerede besøgt I Veroni før, så vi vidste, hvad der ventede på os og var spændt på at høre, hvad de andre ville synes om det, men vi behøvede ikke at være så urolige, for de havde allerede julelys i øjnene, så snart de trådte ind i deres lejligheder. Og det er faktisk nemt at lade sig begejstre på I Veroni, fordi det er et lille, hyggeligt sted med kun 7 lejligheder, gårdsplads og en naturskøn beliggenhed, hvorfra du har flot udsigt over landskabet.

Det var en kold vinterdag og solen varmede mit halvfrosne ansigt, et slør lå hen over markerne, og jeg måtte stoppe et øjeblik for at beundre herlighederne. Endnu en gang kunne jeg konstatere, at Toscana er utrolig smuk og fredelig uanset årstiden. Jeg blev vækket fra mine drømme ved at nogen puffede til mig - det var min kollega Allan, som den gentleman han altid er, tilbød at bære min taske. Jeg var hurtig til at takke ja, selvom det denne gang var lykkedes mig at pakke det hele i en håndkuffert.

"Åh, hvor er her skønt", hører jeg et par kolleger udbryde, der ikke tidligere har været på I Veroni, og jeg kunne ikke andet end at nikke samtykkende. Ja, I Veroni er bestemt en personlig favorit, og jeg tror, det skyldes flere forskellige ting. Dels fordi det ligger landligt og alligevel er her ganske kort afstand til nærmeste by, hvor der er restauranter, barer og butikker. Og eftersom huset ligger på en bakketop over byen, er her stille og fredeligt og det eneste, der skulle kunne forstyrre din nattesøvn, ville være munter fuglekvidder eller vindens lette raslen i bladene.

I Veroni ligger helt perfekt blot ca. 40 minutters kørsel i bil fra Firenze (som ligger mod vest) afhængig af trafikken. Men noget, som jeg sætter meget pris på i min ferie, og når jeg er på forretningsrejse for den sags skyld, er ikke at skulle tage bilen ind til centrum af storbyerne, men i stedet at kunne tage toget ind og dermed undgå både trafik og parkeringudgifter. Og det var lige præcis, hvad vi gjorde, da vi fem kolleger skulle ind til messen i Firenze. Det var rart at kunne efterlade bilen parkeret ved stationen i Pontassieve (altså den nærmeste by til I Veroni). Desuden undede vi os selv en ægte italiensk morgenmad på kaffebaren ved stationen, for det er næsten obligatorisk at bestille en latte, cornetto (helst med vanilje til mig) og friskpresset appelsinjuice stående ved disken sammen med de lokale.

Historiens vingesus og Chianti Rufina

Luca, som er ejerens højre hånd, tog imod os og bød os varmt velkommen. Da vi havde anbragt vores bagage i lejlighederne, bad han os om at at sætte os tilbage i bilerne igen. Vi skulle nemlig hen til I Veronis "hjerte", vingården, til en obligatorisk smagning, som du også kan gøre som gæst. Vi kunne ikke undgå at bemærke den liflige duft fra vinproduktionen, mens vi krydsede gårdspladsen - og min mave begyndte at knurre lidt, da jeg så alle lækkerierne, som de havde disket op med i deres 'cantina'. Brød, grissini, salami, skinke og forskellige slags oste lå klar sammen med gårdens vin og olivenolie. Men før det var tid til at smage på alle herlighederne, så fik vi lidt at vide om vingården, som er en af de større i området.

Jeg vil ikke genfortælle hele historien om gården, men derimod efterlade lidt til Luca og Paola, der kender både stedet og vinene ned til mindste detalje. Jeg kan dog afsløre, at I Veroni går helt tilbage til 1500-tallet og var ejet af herskabet Gatteschi. Gården ejer 70 hektar jord, hvor vinstokke og over 4.000 oliventræer står ranke på en bakke i omkring 100-350 meters højde over havets overflade i området Chianti Rufina. Foruden de fremragende vine så producerer de også en udsøgt olivenolie, og har du mulighed for at prøve en vinsmagning, så kan vi også varmt anbefale det. Og du kan naturligvis købe produkterne med hjem som en lokal souvenir.

Lej enten en ferielejlighed eller hele gården 

Selve agriturismoen var tidligere en gård ved navn Podere Pianottolo og den ligner nærmest en "miniature-landsby" med sin piazza (torvepladsen) i midten. Lejlighederne blev renoveret i 2007, og ejerne er omhyggelige med at bevare det rustikke særpræg, og der er en skøn have og en dejlig gårdsplads med fællesterrasse og grill. Det smukke poolområde ligger oppe på en lille "bakketop", hvorfra du får den bedste udsigt over landskabet med marker, bakker og vinstokke. Du bor i lejlighed og har et lille køkken, hvor du kan tilberede enkle måltider, og du kan vælge at spise enten indendørs eller ude på terrassen eller i haven. Når du synes, det er tid til at få et måltid serveret uden selv at stå i køkkenet, så kan du tage til Pontassieve eller blive hjemme og bestille pizza fra en af områdets pizzeriaer.

I Veroni ligger som sagt blot et par kilometer over byen, og er du let til bens, så kan du faktisk godt gå derned, da vejen ikke er så trafikeret. Selv i lille Rufina, som ligger ca. 14 km væk, er der et par restauranter, såvel som i Vallina, som ligger ca. 9 km væk og som floden Arno bugter sig gennem. I Pontassieve finder du alle fornødenheder som bank, posthus, supermarked, barer, restauranter og togstation. For et endnu større udvalg af alt mellem himmel og jord kan (og bør) du tage til Firenze, og jeg vil anbefale, at du parkerer din bil i Pontassieve og tager toget derfra.

Godt at vide om I Veroni

Du skal være forberedt på et lidt uitaliensk forhold til tidspunkter. Ankomsten er mellem kl. 16:00 til 19:00, og det vil ikke være muligt at komme før eller efter det angivne tidspunkt. Ved ankomst efter 19:00 (også på minuttet) opkræves et gebyr på € 100 og ankommer du senere end kl. 21:00, kan du ikke tjekke ind overhovedet, og må vente til dagen efter. Familiens vingård ligger et par kilometer væk, og det er her, du henvender dig, hvis du ønsker vejledning, prøve en vinsmagning eller købe deres produkter. Poolhåndklæder kan lejes på plads, eller du kan naturligvis vælge at tage dem med hjemmefra.

Læs mere om Agriturismo I Veroni

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
54 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Pontassieve - ca. 2 km
 • Siena, Italiens måske mest elskede middelalderby – ca. 75 km
 • Pisa med sit skæve tårn – ca. 94 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 18 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 38 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 90 km
 • Byen med de 1000 tårne, San Gimignano – ca. 69 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 300 km
 • Firenze lufthavn – ca. 44 km
 • Bologna lufthavn – ca. 126 km

Værelser

Lejlighederne er alle smagfuldt indrettede i forskellige farver med gul, blå og rød som de dominerende nuancer. Indretningen varierer fra lejlighed til lejlighed, og værterne har forsøgt at bevare det rustikke præg og en hjemlig atmosfære. Dit blik vil møde stengulv, hvælvinger, pejse og synlige bjælker, ligesom små skæve detaljer og forskellige planløsninger. I alle lejlighederne har du mulighed for at spise udendørs, selvom du ikke i alle tilfælde har direkte adgang ud til terrassen, så er der altid reserveret et sted i haven, hvor du kan nyde dine måltider. Du kan også leje hele gården, det vil sige samtlige lejligheder og såldes have poolen helt for dig selv.

La Stalla - ligger i stueetagen og består af et opholdsrum med et småt køkken, to soveværelser med henholdsvis to sovepladser og et badeværelse med bruser og toilet på hvert værelse. Lejligheden har et enkelt udeområde.

La Trinaia - ligger i stueetagen og består af stue med køkkenhjørne og pejs, soveværelse med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge og to badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har terrasse med stort marmorbord (med plads til 8 personer) og stole foran indgangen. 

La Cisterna - ligger i to plan med indgang i stueetagen, hvor vi finder stue med køkkenhjørne og stor pejs samt badeværelse med bruser og toilet. På første sal er der soveværelse med dobbeltseng og internt badeværelse med bruser og toilet samt et soveværelse med to enkeltsenge. Lejligheden har terrasse med stort marmorbord (med plads til 8 personer) og stole foran indgangen.

Casa della Cecchina - ligger på første sal (over den lille lejlighed, der fungerer som reception og bolig for bestyreren), men pga. niveauforskellene ligger den også i samme højde som haven og poolen. Det føles derfor som at være i stueetagen. Fra "poolniveauet" går der en lille bro over til lejligheden! Lejligheden består af stue med køkkenhjørne, soveværelse med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge samt badeværelse med toilet og bruser. Lejligheden har et privat, udendørs område med bord og stole.

Torre - ligger på anden etage oven på lejligheden Cecchina, men der er kun 16 trin op til den fra haveniveauet. Lejligheden består af stue med køkkenhjørne og åben grill/pejs, soveværelse med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge og to badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har eget udeområde med bord og stole i haven.

Casa del Cacciatore - ligger i stueetagen og består af stor stue med køkkenhjørne og pejs, to soveværelser med dobbeltseng, et soveværelse med enkeltseng og to badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har to private terrasser, én overdækket mod gårdspladsen og én mod dalen, med bord, stole og grill.

Gli Archetti - ligger på første etage og består af stue med pejs, separat køkken, to soveværelser med dobbeltseng, et soveværelse med enkeltseng og to badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har eget udeområde med bord og stole ca. 40 meter fra indgangen.

Il Fienile - ligger på første etage (16 trin op) og består af stor stue med køkkenhjørne, to soveværelser med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge og to badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har privat udeområde i haven under et stort træ med bord og stole. NB. Lejligheden har, af æstetiske årsager, ingen klædeskabe, så tøjet må blive i kufferterne.

Faciliteter i lejlighederne:

 • Aircondition
 • Sat-TV
 • Wi-Fi
 • Mikrobølgeovn
 • Myggenet

Betales på stedet:

 • Depositum €150
 • Slutrengøring € 22 pr. person
 • Turistskat € 1 pr. person pr. dag (fra 16 år)
 • Sengetøj og håndklæder er inkl.
 • Varme afregnes efter forbrug
 • Medbring venligst viskestykker
 • Køkkenet skal efterlades ryddeligt (og ikke med opvask stående)
 • Børneseng kan lejes
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Agriturismo I Veroni:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via San Martino a Quona 67
50065 Pontassieve (FI)

Koordinater

Latitude: 43.7857
Longitude: 11.4237

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 120 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Rufina
 • Nærmeste lufthavn: 55 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere