På en bakketop mellem Montepulciano og Cortona nær grænsen mellem Toscana og Umbrien fandt vi Hotel Borgo Tre Rose omsluttet af cypresser, pinjetræer og vinmarker med en fantastisk udsigt til det omkringliggende landskab. Da borgen blev opført var der sikkert et helt andet formål med placeringen og udsigten, men i dag er begge dele til stor glæde og fornøjelse for gæsterne på det hyggelige hotel.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Borgo Tre Rose har som alle middelalderborge vanen tro en fascinerende historie. Siden det 12. århundrede har der boet adelige familier, hvor én af dem, Vagnucci familien, har givet borgens dens navn på grund af de tre roser, som fremgår i familiens våbenskjold.

For at det ikke skal være løgn, så er Borgo Tre Rose portrætteret af selveste Leonardo da Vinci på skitsen “Bird’s eye view of the Val di Chiana” fra 1502.

Middelalderlig stemning blandet med moderne komfort

Fordi Hotel Borgo Tre Rose stammer fra middelalderen, er det naturligvis ikke lig med, at hotellet byder på middelalderlig komfort – tværtimod. De gamle bygninger er nænsomt restaureret, og det ses tydeligt, at der bliver brugt tid og kræfter på at vedligeholde den gamle borg.

Katia fra receptionen, som viser mig rundt, har været en del af hotellets personale i 13 år, og det mærkes tydeligt, at hun kender stedet som sin egen bukselomme, da hun viser mig rundt. Vi starter ved selve borgen, og bevæger os ned mod de bygninger, som engang var lader og stalde, men som i dag er hotelværelser og ferielejligheder.

Det er faktisk svært at holde øjnene på de flotte gamle bygninger, for flere gange tager jeg mig selv i at nyde udsigten over vinmarkerne og skovene omkring borgen. Turen går dog videre, og da vi når ned til den store swimmingpool, har jeg lyst til kaste mig ned i en af liggestolene og bede Katia om at hente mig om en times tid. ”Desværre” har vi dog en middagsaftale i restauranten, så turen gennem haven går videre. Jeg kunne dog godt se mig selv ligge her en varm eftermiddag med en god bog og et glas koldt hvidvin.

Antipasti; som antipasti skal være

Når jeg sætter ”desværre” i anførselstegn ovenfor, er det fordi poolen hurtigt blev glemt, da der kom frisk antipasti på bordet, sammen med dejlig egenproduceret hvidvin, hjemmelavet olivenolie og frisk brød. Hotellets køkken serverer det som, jeg vil kalde gedigne velsmagende retter fra det toscanske køkken. Jeg elsker den italienske mad, og antipasti er altid et godt og sundt alternativ, til nogle af de mere tunge retter – især til middag, når solen bager udenfor i de varme måneder.

Med middagen vel overstået, går vi ned i vinkælderen og tager et hurtigt kig. Ikke fordi jeg er den store vinentusiast, men jeg kan nu alligevel godt lide at komme ned i en vinkælder og høre nogle gode historier om vinene, og så er der i øvrigt altid en røverhistorie eller en god anekdote om enhver god vinkælder.

Masser af guf for smagssansen

De omkringliggende vinmarker er der ikke kun for udsigtens skyld. Faktisk produceres der prisbelønnet vin, som bærer navnet Borgo Tre Rose. Hotellet er en del af Tenimenti Estates, som er en sammenslutning af tre historiske toscanske vinproducenter, og som gæst på hotellet har du naturligvis rig lejlighed til at smage dig gennem en stor del af repertoiret.

Desværre – og denne gang mener jeg det – havde jeg hverken tid til at deltage i en af hotellets vinsmagninger eller en af de mange vinture, man kan tage ud på i området, det må blive næste gang.

Godt at vide om Hotel Borgo Tre Rose

Hotel Borgo Tre Rose er i kraft af sin beliggenhed et ideelt udgangspunkt for oplevelser i Toscana eller Umbrien. Inden for en times kørsel når du frem til vidunderlige byer som Siena, Pienza, Perugia, Orvieto, Assisi og Bolsena-søen. Stedet henvender sig nok meget til familier, da der er både legeplads og andre aktiviteter for børnene. Borgo Tre Rose er ikke et sted, hvor du finder luksus, men du finder traditionel toscansk atmosfære i store mængder. Til indkvartering i lejlighed; sengelinned og håndklæder kan lejes på stedet, slutrengøring betales med ca. 35 euro.

Derfor kommer vi gerne igen

For udsigtens skyld, for den store pool og ikke mindst for at smage på mere af vinen og maden. For det venlige og opmærksomme personale, og fordi Borgo Tre Rose vil være det perfekte udgangspunkt for en masse oplevelser i Toscana og Umbrien.

Læs mere om Borgo Tre Rose

Officiel kategori

Hideaways' kategori

222 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Montepulciano - ca. 16 km
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 68 km
 • Pisa med sit skrånende tårn – ca. 197 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 111 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 110 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 120 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – ca. 113 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 210 km
 • Firenze lufthavn – ca. 132 km
 • Bologna lufthavn - ca. 212 km

Værelser

Alle værelserne og lejligheder på Hotel Borgo Tre Rose er indrettet i en traditionel landlig toscansk stil med terracottagulve og lofter med synbare tagbjælker. Til alle værelserne er der enten balkon, terrasse eller en lille have, hvor feriedagene kan nydes i ro og mag.

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Borgo Tre Rose:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via I Palazzi 5, Valiano di Montepulciano
53040 Siena

Koordinater

Latitude: 43.1560
Longitude: 11.9259

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 122 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Montaione
 • Nærmeste lufthavn: 56 km
 • Afstand til havet: ca. 70 km
 • Pool
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 91 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere