Langt ud af en grusvej – og når jeg siger langt, så mener jeg virkeligt langt – på toppen af en bakke med en mageløs 360 graders panoramaudsigt over det toskanske landskab ligger landstedet Il Palagetto, som i dag er et hyggeligt hotel med kun 23 værelser.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Jeg må indrømme, at jeg på vej op til hotellet flere gange kom i tvivl, om jeg nu også var på rette vej, men valgte til sidst alligevel at stole på kortet, og det som GPS’en fortalte mig. Jeg måtte køre omkring 6 til 7 kilometer ud af en grusvej, men heldigvis var der hele tiden skilte, som også kunne hjælpe mig på vej, samtidigt med at Giulia, som er chefen på stedet, havde understreget, at hvis jeg følte, at jeg var faret vild, skulle jeg bare køre lidt længere, og så ville jeg være der.

Rustik agriturismo

For mig er Hotel Il Palagetto nok indbegrebet af rustik agriturismo midt i Toscana. At hotellet ligger godt gemt af vejen, er for mig et stort højdepunkt samtidigt med, at det naturligvis også er begrænsende. Jeg vil lade det være et spørgsmål om temperament, og hvilken ferieform du ønsker.

Her ville jeg holde ferie, hvis jeg virkelig skulle ned i gear, men kun havde en uges tid til rådighed. Jeg ville med god samvittighed kunne medbringe 2-3 bøger, for jeg skulle nok få dem læst, enten på terrassen, som hører til ferielejlighederne, eller nede ved poolen i en solstol. For lige meget hvor du befinder dig på Il Palagetto, er der ro til at lade tankerne flyde og fordybe sig i bøger, musik, familien, vennerne, kæresten eller bare dig selv.

På Agriturismo Il Palagetto kunne jeg slappe af og nyde det, som for mig nok efterhånden er en sjælden luksus – stilheden! For selve hotellet er i sig selv ikke luksuriøst, det er en Agriturismo sjældent. Alligevel var jeg imponeret over værelsernes standard, og det helhedsindtryk jeg fik af stedet.

Vil du lidt væk fra Il Palagetto (det kan jo være, at stilheden bliver for meget), kan du tage bilen til en af de nærliggende byer som etruskerbyen, Volterra, eller tårnenes by, San Gimignano. Begge byer har, hvad jeg kalder original, toskansk charme med deres middelalderarkitektur og placeringer på bakketoppene. Heldigvis er du ikke længere væk, end en dagsudflugt til Firenze, Siena, Lucca eller Pisa kan flettes ind i ferieprogrammet.

Men husk for alt i verden at sætte tid af til at nyde den sjældne fred og ro som findes på Il Palagetto.

Godt at vide om Hotel Il Palagetto

Forbered dig på at køre langt, når du skal finde Il Palagetto, for det ligger som nævnt i indledningen, meget langt væk fra den nærmeste by. Man tager ikke lige bilen ned til det lokale supermarked for at købe ind, så forbered dig godt ved at have gjort de nødvendige indkøb, inden du ankommer til hotellet.

Heldigvis har du den skønneste udsigt mod syd, hvor middelalderbyen Volterra ligger smukt på toppen af et bjerg, så selvom at du er langt ude på landet, er du aldrig længere væk, end at du kan se den nærmeste by.

Derfor kommer vi gerne igen

Der er mange gode grunde til at vende tilbage til Il Palagetto, men skal jeg fremhæve én ting, kunne jeg godt tænke mig at blive lidt længere og koble helt af med bøger, musik og min iPad. Heldigvis er du nemlig aldrig længere væk fra den omkringliggende verden, end at du kan koble dig på hotellets WiFi og holde dig ajour med, hvad der sker i verden omkring dig. Spørgsmålet er så blot, om ikke du glemmer den – det gjorde jeg i hvert fald for en stund.

Læs mere om Il Palagetto

Officiel kategori

Hideaways' kategori

762 anmeldelser

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Volterra - ca. 13 km
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 66 km
 • Pisa med sit skrånende tårn – ca. 62 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 81 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 71 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 13 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – ca. 26 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 321 km
 • Firenze lufthavn – ca. 94 km
 • Bologna lufthavn - ca. 156 km

Værelser

På Hotel Il Palagetto finder du værelser i næsten alle størrelser og til alle behov. Fælles for dem alle er, at udsigten er fantastisk, de er relativt store og indretningen er gennemgående rustik og klassisk toskansk.

Dermed ikke sagt at der er sparet på hyggen, for den er der masser af, for i kraft af hotellets størrelse har værterne Giulia og Leopoldo tid til at varte alle gæster op, og de hjælper naturligvis gerne med at planlægge udflugter eller restaurantbesøg i nærområdet. Ejendommen har kun 23 værelser og faciliteterne lever op til, hvad en moderne agriturismo skal tilbyde.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Il Palagetto:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Località Cozzano Volterra Pisa - Tuscany - Italy
56048 Pisa

Koordinater

Latitude: 43.4531
Longitude: 10.8778

Il Palagetto er ikke tilgængelig i øjeblikket

Il Palagetto er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 55 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere