Det behøver ikke altid at være "luksus" for at en ferie kan blive noget helt særligt. Det allervigtigste er, at rammerne er i orden, og at du og din familie kan tilbringe nogle gode dage sammen. Så er det OK, at standarden kan være en smule uprætentiøs - f.eks. som på La Torraccia di Chiusi, som jeg glæder mig til at skulle fortælle dig mere om. Lad os starte med beliggenheden: Du bor på landet i en frodig dal midt i vinmarkerne - det lyder jo ikke så tosset...

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Det er da også for beliggenheden, at du skal overveje at vælge La Torraccia di Chiusi til din næste ferie. For ud over det idylliske lige uden for døren, så bor du også relativ tæt på to af Italiens mest elskede middelalderbyer, nemlig San Gimignano og Volterra. For at det ikke skal være nok, så har du også hjertet af det kendte vindistrikt i nærheden - nemlig Chianti.

Det stopper dog ikke her, for i den tilhørende restaurant på gården spiser du glimrende. Restauranten drives af en kær, gammel ven af huset med passion for de gode råvarer - og på vinkortet kan du naturligvis vælge blandt husest egen producerede vine. 

I området omkring San Gimignano breder der sig et smukt landskab med grønne, bølgende bakker, hvor der findes alt fra olivenlunde til skov med cypresser og andre træsorter. Det gør viewet til en grøn palette af farver, som jeg bare aldrig bliver træt af at se på. Når du kører fra landevejen i retning mod San Gimignano og svinger ind på en mindre grusvej, så er du på rette vej. Selvom du, sikkert ligesom jeg, vil synes, at det tager en "evighed" at komme de 3,6 km længere frem. Men jo nærmere du kommer La Torraccia di Chiusi desto mere kommer pulsen ned og en form for "ferietilstand" begynder for alvor, glæd dig! Snart kan du tage en dyb indånding og indsnuse den friske luft og de landlige omgivelser.

Hvad gemmer sig bagved havelågen?

Eller rettere: Måske skal jeg spørge om 'hvem' der gemmer sig. La Torraccia di Chiusi er nemlig et familiedrevet sted med Donatella og Stefano i spidsen, noget som jeg personligt synes krydrer ferien ekstra meget, for jeg ved af erfaring, at det betyder, at du kommer til at føle dig hjemme fra første færd. Ud over ejerne, så er du i gode hænder også med Maria, hvis job er at sørge for, at alt fungerer og at alle på gården trives og har det godt. 

Nu tror du måske, at La Torraccia di Chiusi er et lille og "ubetydeligt" sted, men det er det bestemt ikke. For til gården hører der ikke mindre end 40 HA land, som bruges til bl.a. dyrkning af biologiske produkter. Huset har tidligere tilhørt den noble familie dei Conti De Vecchi Abbracciabeni, der har boet på matriklen i næsten 750 år, og rundt omkring ejendommen er der fundet spor helt tilbage fra etruskerne, så jeg tør godt påstå, at det er historiske 40 hektar, som du kommer til at bo på.

I øvrigt - så er det et gult hus, der venter dig bag havelågen (og ikke bare Donatella og Stefano), og det changerer godt ind i resten af landskabet og omgivelserne...

Til dette gule hus hører der flere bygninger til og hjertet og samlingspunktet er haven, hvor du også finder pool-området med en stor, fin pool (med saltvand for miljøets skyld), hvor selv de mindste rejsende vil elske at opholde sig. Her kan du koble af i en af solstolene med eller uden parasol og på én gang nyde såvel vejret som udsigten. Når det er ved at være tid til en god kop kaffe eller et glas vin, så kan du hurtigt få slukket tørsten ovre i den lille bar. 

På gården produceres der olivenolie og vin, og der findes naturligvis et lokale netop til vinsmagning, Sala Grande. På morgenbordet står den blandt andet på te, kaffe, salumi (pålæg) og oste af forskellig slags. Marmelade og diverse kager er selvfølgelig hjemmelavet "fatte in casa": )

Gå i pilgrimmenes fodspor

Fra La Torraccia di Chiusi kan du til fods prøve den antikke vandresti, Via Francigena, som pilgrimmene tidligere har benyttet, når de skulle vandre til og fra Rom fra San Gimignano. Det er faktisk ret fantastisk, at du på blot 1-1,5 timer til fods (alt efter din formåen) kan ankomme til den pittoreske by kendt for sine tårne og spir. Du kan fortsætte hele vejen til charmerende Volterra, hvis du da orker - jeg kan love dig, at du bliver belønnet for enden: Med en storslået udsigt, som kun Volterra kan tilbyde! Det er i hvert fald på min egen to-do-liste, at jeg under mit næste besøg skal prøve hele turen fra A til B til en af mine ynglingsbyer i Toscana (puh, bliver helt forpustet bare ved tanken).

I San Gimignanos historiske centrum har du flere hyggelige butikker, der sælger alt fra tøj, tasker, sko til lædervarer. Her er også adskillige barer og restauranter med udeservering - og isen... Isen smager også himmelsk her inden for de store, tykke forsvarsmurer i San Gimignano!

Du behøver dog ikke bevæge dig så langt væk til fods for, at dine smagsløg bliver stimuleret! På La Torraccia di Chiusi findes en restaurant, der drives af en ven til ejeren. Han hedder Bruno og er ret kunstnerisk anlagt. Det vil du også opleve rundt om på væggene i restauranten, hvor der hænger flere af hans værker og pynter lokalet. Maden, der serveres, er klassisk toscansk - velsmagende, hvilket ikke bare er grundet passionen og kærligheden til netop maden, men også fordi, at der sættes en ære i at bruge de mest friske og lokale råvarer. Selvom jeg ikke når at smage på herlighederne under mit besøg, så ved jeg, at det er rigtigt, for en af mine kollegaer har smagt sig igennem en af de store menuer, og han gik meget tilfreds i seng med en fyldt mave: )

I efterårs- og vintermånederne er der servering inden for, mens der om sommeren også er mulighed for at sidde uden for på terrassen, og her har du et ekstra krydderi i form af panoramaudsigten over landskaberne.

Godt at vide om La Torraccia di Chiusi 

Der findes et "velværerum" med vandmassage og sauna - og du kan faktisk også bestille massage. Ved poolen har du et omklædningsrum. I det lille kapel, der hører til gården, kan du på forespørgsel afholde alt fra dåb, konfirmationer, bryllupper og mere eksklusive festligheder. På gården produceres der fire slags røde vine, fire hvide og én type rosé - og selvfølgelig kan du komme både til at smage og købe med hjem.

Her findes ikke nogle "rigtig bar" men du har stadig mulighed for at bestille drikkevarer fra formiddag til aftensmadstid (lille udvalg). Der serveres morgenmad fra kl. 08-10 og aftensmaden serveres frem til kl. 20. Det kan endda lade sig gøre at få et lille let måltid til frokost, men husk at både frokost og middag skal "meldes på forhånd". Hør gerne ad med receptionen, når du ankommer, præcist hvilke tider der er aktuelle for at bestille mad, under dit ophold. Ønsker du at bestille middag på ankomstdagen, kan du sende en mail til La Torraccia di Chiusi via "Min booking" fra hjemmesiden. 

Til huset hører en hund, et par katte, nogle geder og så en lille hønseflok. Bemærk at det ikke er muligt at ankomme efter kl. 01:00 om natten, og såfremt du ankommer mellem kl. 23:00-01:00, vil der være et gebyr for sen ankomst, som betales på stedet. Badehåndklæde til pool er på anmodning, skal forhåndsbestilles og derefter betales på stedet.

 

 

Læs mere om La Torraccia di Chiusi

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
417 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

Nærmeste by San Gimignano– ca. 9 km
Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 45 km
Pisa med det skæve tårn – ca. 95 km
Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 60 km
Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 45 km
Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 40 km
Rom Fiumicino lufthavn – ca. 300 km
Firenze lufthavn – ca. 70 km

Værelser

Der findes i alt otte værelser og tre suiter på La Torraccia di Chiusi. De er alle enkelt indrettet, men i en hyggelig stil med antikke møbler, der er typiske for området. Flere har desuden loft til kip med synlige træbjælker. Suiterne er lidt anderledes i deres indretning og form. De har alle balkon eller terrasse. Dobbeltværelserne har vindue med en fin udsigt.

Suite (9) har 2+1 sovepladser: Her har du et opholdsrum med sovesofa til en person samt TV, WiFi og et soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Her er desuden et lille køleskab, A/C samt en større, privat terrasse. Herfra har du udsigt mod dalen.

Suite (10) med 2+2 sovepladser: Her har du opholdsrum, med sovesofa til to personer (mod tillæg) samt  TV, WiFi og et soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Her er desuden et lille køleskab, A/C samt en større, privat terrasse. Herfra har du udsigt mod San Gimignano. Suite 9 og 10 ligger side og side af hinanden.

Suite (11) med 4 sovepladser: Her har du et rummeligt opholdsrum, to soveværelser med dobbeltseng (hvoraf den ene er lidt mindre end den anden) og badeværelse med bruseniche. Opholdsrummet er med TV, WiFi, et lille køleskab, A/C samt en lille, privat balkon. Du har herfra udsigt over landskabet og de øvrige bygninger.

Faciliteter i både værelser og suiter:

 • Gratis WiFi
 • TV (med en del udenlandske kanaler)
 • A/C og vifte i alle værelser (enkelte værelser har kun vifte)
 • Varmeanlæg
 • Privat badeværelse med toilet, bruseniche og hårtørrer

Gebyrer som skal betales på stedet:

 • Turisskat på EUR 1,5 pr. pers. pr. dag fra 12 år
 • Store badehåndklæder kan lejes for EUR 5 pr. person pr. sæt
 • Afgift for en sen ankomst EUR 20 (hvis du ankommer ml. kl. 23:00-01:00)
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på La Torraccia di Chiusi:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Località Montauto
53037 San Gimignano (SI)

Koordinater

Latitude: 43.4347
Longitude: 11.0640

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana, San Gimignano
 • Nærmeste lufthavn: 71 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 79 km
 • Pool
 • Restaurant
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere