"Jeg sætter mig her i første parket", var det første, jeg tænkte. Og det kan man jo tænke om, hvad man vil - altså at jeg satte mig på den bedste plads, men når du ser udsigten fra La Vecchia Sassa, så forstår du mig meget bedre. På La Vecchia Sassa har de sørget for at lave mange små kroge med siddepladser rundt omkring på ejendommen, så hver lejlighed har sit eget, private udeområde. Men det er her ved poolen, jeg vil slå mig ned på en af liggestolene under en af parasollerne og ikke røre mig ud af flækken for en stund.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Jeg bliver nemlig aldrig helt mæt af det toscanske landskab, og så bliver jeg så glad, hver gang en af vores ferieboliger byder på både en familiær atmosfære og en gudesmuk beliggenhed. Derudover bor du i komfortable og rustikke lejligheder med den rette toscanske ånd, dvs. synlige bjælker i loftet, smukke terracottagulve, hvælvinger og stenvægge. For selv om de har renoveret stedet, har de gjort det nænsomt og bevaret den særlige stemning. Som prikken over i'et kan vi allerede nu afsløre, at du bor i udkanten af den lille landsby Iano og kun har et par hundrede meter til nærmeste restaurant og supermarked. Det kan næsten ikke blive nemmere.

Det er blevet mere og mere populært at rejse i store grupper, enten med venner eller med hele den pukkelryggede familie, hvor alt fra tanter og onkler til fætre og bedsteforældrene er stuvet sammen i bilen. Jeg vil starte med at understrege, at denne populære tendens faktisk kan udleves på La Vecchia Sassa. Her er nemlig 8 lejligheder og i alt 33 sovepladser med mulighed for at leje hele huset, hvilket er perfekt til jer, der ønsker stedet og dermed også poolen for jer selv. Uanset om du lejer en, to eller flere lejligheder, så vil ejerne Cinzia og Marco dog sørge for, at alt er, som det skal være, under din ferie.

Lad dig forføre af den beroligende udsigt

Jeg er overbevist om, at det første, du vil bemærke, når du har parkeret din bil, er den fabelagtige udsigt. Egentlig er Toscana en region med mange forklædninger, og jeg plejer at sige, at Toscana tager sig bedst ud fra bakketoppene - dog uden at forklejne regionens fladere områder. Og La Vecchia Sassa har lige præcist den form for kuperet beliggenhed, som tiltaler mig meget. Jeg får en god fornemmelsen i maven ved tanken om at få slå mig ned på min terrasse med en god flaske vin (helst lokal naturligvis), og bare nyde den ro og skønhed, der ligger for mine fødder. Og det er faktisk en af de ting, som gæsterne sætter mest pris på - altså at La Vecchia Sassa ligger på en bakketop med en formidabel udsigt. Størrelsen betyder naturligvis også noget. De få lejligheder og det faktum, at de ligger spredt rundt om på ejendommen, giver dig både albuerum og en følelse af fred og ro.

Da der er køkkenhjørne i alle lejlighederne, kan du nemt og hurtigt selv forestå madlavningen - og skulle du have glemt at handle stort ind, så kan du ty til den lille købmand i Iano. Du kan også stege dig et par bøffer på den fælles grill, hvis du har lyst. Har du derimod mere lyst til at få serveret et måltid mad med områdets fortræffelige vine efter en lang og oplevelsesrig dag, så er der en populær restaurant / pizzeria i Iano, der hedder Borgo Antico.

Et sted som passer til de fleste

Du undrer dig sikkert over, hvad jeg mener med den overskrift, for der findes givetvis ikke et sted, som passer til alle - så lad mig lige omformulere mig. Jeg er overbevist om, at La Vecchia Sassas beliggenhed passer rigtig godt til dig, der godt kan lide at tage på udflugt og til dig, der måske besøger Toscana for første gang. Der er nemlig tre punkter i Toscana eller rettere sagt byer, som komplimenterer hinanden godt - og det er Pisa, Firenze og Siena. Jeg plejer altid at anbefale mine nærmeste ... ja, faktisk til alle, der spørger mig, hvor man skal bo i Toscana, at de skal vælge et sted inden for den berømte trekant. Det vil sige et sted, hvor de mere eller mindre har samme afstand til alle tre byer. For det første er landskabet her meget smukt med sit kuperede terræn og marker med forskellige afgrøder og farvenuancer, og så er udflugtsmulighederne nærmest uudtømmelige. Inden for blot en times kørsel i bil kan du slentre rundt i nogle af Italiens mest betrådte middelaldergader og få opfyldt dit behov for både shopping og kultur. Du kan også aflægge visit i en af mine yndlingsbyer, San Gimignano, der med sine tårne og vidunderlige udsigt blot ligger en halv time fra La Vecchia Sassa. Det samme gælder maleriske Volterra, som er en af Italiens mest antikke byer og ligger højt på en bakke med en sjældent set panoramaudsigt. Her har du de allerbedste muligheder for at mærke historiens vingeslag. Følg mit råd - og gå ikke glip af disse to kulturperler.

Hvis du derimod skulle få en trang til veltilberedte fiske- og skaldyrsretter, så sætter du dig bare ud i bilen og kører ca. 56 km ud til den tocanske kyst, hvor du finder Vada og dens flotte sandstrande. En perfekt kombination og kontrast til Toscanas panoramiske bagland.

Godt at vide om La Vecchia Sassa

Lokal turistskat betale på hotellet. Et depositum på €1000. Varme betales efter forbrug såvel som elforbrug. Slutrengøring betales på hotellet. Det koster €100 for lejligheder og €500 for en villa. Husdyr kan medbringes på forespørgsel og mod betaling. Morgenmad og ekstra seng fås på forespørgsel og mod en afgift.

Gårdens møntvaskeri er praktisk at have inden for rækkevidde og gæsterne sætter meget pris på det. Kan du lide at udforske Toscana på hesteryg, så kan det være nyttigt at vide, at La Vecchia Sassa har en aftale med en nærliggende rideskole, Il Fregione. Er du ivrig golfspiller, så har du en 18-hullers bane i Castelfalfi omkring 5 km væk og ellers er området oplagt til skønne gåture. Bemærk, at poolen er en saltvandspool. For et større udvalg af restauranter og cykeludlejning har du Montaione kun ca. 10 km væk, og et større supermarked finder du i Castelfiorentino ca. 18 km væk.

 

Læs mere om La Vecchia Sassa

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
54 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og minimarket, Iano - ca. 200 m
 • Du finder flere restauranter i Montaione - ca. 10 km
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 66 km
 • Pisa med sit skæve tårn – ca. 65 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 72 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 67 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 20 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – ca. 21 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 309 km
 • Pisa lufthavn – ca. 61 km
 • Firenze lufthavn – ca. 80 km
 • Bologna lufthavn – ca. 169 km

Værelser

Lejlighederne ligger spredt i forskellige bygninger - og en af dem ligger inde i selve Iano selvom der ikke er længere end 80 m derhen fra hovedbygningen. De rummelige lejligheder er rustikt indrettede og komfortable med et køkkenhjørne, så du kan tilberede din egen mad, hvis du ønsker det. Til hver lejlighed hører et udeområde med borde og stole, så du kan nyde din mad og drikke ... og den skønne udsigt.

Convivo - er 45 m² og ligger på forhøjet stueplan. Lejligheden består af stue med køkkenhjørne, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med toilet og bruser. Lejligheden har privat terrasse med bord, stole og parasol. 

Orciaia - er på 48 m² og ligger på forhøjet stueplan med indvendige niveauforskelle. Lejligheden består af stue med køkkenhjørne (fire kogeplader, ovn, køleskab med fryserdel, kaffemaskine og opvaskemaskine), soveværelse med dobbeltseng og åben pejs, lille soveværelse med enkeltseng samt badeværelse med toilet og bruser. Lejligheden har privat terrasse på første sal, med bord, stole og parasol, samt udsigt til dalen og poolen.

Scuola - er et selvstændigt, lille hus på 60 m² i to plan. I stueetagen finder du en stue med pejs og køkkenhjørne (fire kogeplader, ovn, køleskab med frostboks, kaffemaskine og opvaskemaskine) og et badeværelse med bruser og toilet. På første sal er der et soveværelse med dobbeltseng, et lille børneværelse med to enkeltsenge og endnu et badeværelse med toilet og bruser. Lejligheden har privat terrasse på første sal med bord, stole og parasol.

Granaio - er 80 m² og ligger på første sal. Lejligheden består af stue med åben pejs og køkkenhjørne (fire kogeplader, ovn, køleskab med frostboks, kaffemaskine og opvaskemaskine), soveværelse med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge og to badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har privat terrasse med bord, stole og parasol.

Limonaia - er 80 m² og ligger i stueetagen. Lejligheden består af en stue med åben pejs og køkkenhjørne (fire kogeplader, ovn, køleskab med frostboks, kaffemaskine og opvaskemaskine), soveværelse med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge og to badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har privat terrasse med grill, bord, stole og parasol. Til lejligheden hører desuden overdækket parkeringsplads.

Etrusco - er 85 m² og ligger i stueetagen. Lejligheden består af stue med sovesofa til en person, pejs og køkkenhjørne (fire kogeplader, ovn, køleskab med frostboks, kaffemaskine og opvaskemaskine), soveværelse med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge og to badeværelser, det ene med bruser, det andet med badekar, begge med toilet. Lejligheden har privat terrasse med bord, stole og parasol.

Raffaello - er et selvstændigt lille hus på 80 m² beliggende ca. 50 meter fra poolen. Huset er udstyret med aircondition og består af stue med sovesofa til en person, åben pejs og køkkenhjørne (fire kogeplader, mikrobølgeovn, køleskab med frostboks, kaffemaskine og opvaskemaskine) og et badeværelse med bruser og toilet. På første sal er der et soveværelse med dobbeltseng, et soveværelse med to enkeltsenge og endnu et badeværelse med toilet og bruser. Lejligheden har privat have og terrasse med bord, stole, parasol, grill og en smuk udsigt over dalen.

Belvedere - er ca. 100 m² stor og ligger på første sal i selve Iano, ca. 80 meter fra gården i en byejendom. Lejligheden er udstyret med aircondition og består af stue med køkkenhjørne (fire kogeplader, ovn, køleskab med frostboks, kaffemaskine og opvaskemaskine), to soveværelser med dobbeltseng, soveværelse med to enkeltsenge og tre badeværelser med bruser og toilet. Lejligheden har privat terrasse med bord, stole, parasol og flot udsigt. Der er privat parkeringsplads til lejligheden. 

Hele gården - du lejer samtlige lejligheder og får 33 sovepladser og privat pool

Faciliteterne i lejlighederne:

 • Satellit-Tv
 • Wi-Fi, gratis
 • Opvaskemaskine
 • Kaffemaskine
 • Aircondition mod tillæg i Belvedere, Raffaello og Scuola

Tillæg som betales på stedet:

 • Depositum 200 € (i kontanter, hele gården 1500 €))
 • Slutrengøring 65-95 € afhængig af lejlighedstypen (hele gården 650 €)
 • Turistskat 1 € pers./dag (børn under 14 år undtaget)
 • Forbrug af el, gas og vand er inkluderet
 • Sengetøj og håndklæder er inkluderet
 • Poolhåndklæder kan lejes for 5 € pers./sæt
 • Vaskemaskine 7 € pr. vask
 • Varmeforbrug efter måler
 • Affald bør fjernes og køkkenet forlades rengjort ved afrejse
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på La Vecchia Sassa:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Iano, 46
50050 Montaione

Koordinater

Latitude: 43.5132
Longitude: 10.8752

La Vecchia Sassa er ikke tilgængelig i øjeblikket

La Vecchia Sassa er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana, Montaione
 • Nærmeste lufthavn: 58 km
 • Afstand til havet: ca. 75 km
 • Pool
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere