Solen står højt på denne varme efterårsdag, og lyden fra en traktor forplanter sig over markerne for så at forsvinde op mod den blå himmel. Ejeren Giuseppe har præcist taget mig og min kollega med på en lille "safaritur" gennem markerne, da han pludselig stopper og ruller ruden ned, så vi kan plukke de søde, modne druer direkte fra vinstokkene. De skal snart høstes, siger han og tilføjer "det er synd I ikke kan være med til det". Jeg nikker samstemmende, for på trods af alle mine mange besøg i Toscana netop på denne tid af året, er det endnu ikke lykkedes mig at lokalisere en rigtig høstfest. 

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Eller i virkeligheden har jeg bare aldrig haft tid til at deltage, men det er altid godt at have noget at se frem til. Vi tager en runde, siger Giuseppe, og styrer bilen mod den lille nærliggende skov. På trods af at bilen er en firhjulstrukket Volvo, skrumler vi noget rundt, da han kører gennem krat og buske for at komme ud på den lille skovvej.

Må man virkelig køre her, spørger jeg høfligt, hvorpå Giuseppe svarer med et smil, at ja, det må man gerne, for det er min skov. Han tilføjer, at den er meget værdsat blandt gæsterne, og så stopper han bilen. Her kan de nemlig gå en tur og nyde stilheden - ja, hør selv! Og ganske rigtigt. Bladenes lette raslen i vinden, fuglenes sang og skovens herlige duft rammer mig, og jeg falder helt i svime her mellem skoven og de store vinmarker.   

Vel ude af skoven er det blevet tid til at besøge Le Buche Wine Resort & SPA, for det er jo trods alt, derfor vi er her. Vi er begge nysgerrige, for med til historien hører, at vi har sovet på familiens andet landsted La Sovana, som både jeg og min kollega har forelsket os håbløst i. Vi begynder i kantinen (vinkælderen) - siger Giuseppe, og går hen mod en bygning som ligger lige neden for os.

Allerede i 1996 begyndte far og søn at planlægge projekt Le Buche i samarbejde med konsulenter og professorer med det formål at udvikle en ny form for dyrkning og fremstilling af vin. Forudsætningerne var nemlig gode, og allerede i begyndelsen af 1800-talllet, producerede de vin i dette område "Vignone". I dag ejer familien 75 ha jord med vinstokke, oliven og skoven naturligvis, hvor du også kan gå på trøffeljagt. Efter at have set og hørt om gårdens vinproduktion (prøvesmagt havde vi allerede gjort aftenen inden til middagen), blev det endelig tid til at se det renoverede landhus fra 1500-tallet, som nu er omdannet til et SPA-hotel.  

La famiglia Olivi

I Italien er familiebåndene stærke, og sådan er det også hjemme hos familien Olivi. Giuseppe og hans kone Giovanna tager sig af La Sovana, mens han har overladt Le Buche Wine resort & SPA til sin søn Riccardo og hans kone Daniela, som foruden deres tre børn også tager sig af denne lille juvel. Og da vi går ind gennem døren til den lille reception, rejser de sig begge fra deres computere og går os smilende i møde. Velkommen siger Riccardo og giver mig et fast håndtryk mens han præsenterer sin kone og spørger, om vi er klar til en lille rundvisning.

Selv om huset er renoveret og lever op til dagens krav hvad gælder bekvemmelighed, har man bevaret den gamle stil, hvilket jeg sætter stor pris på. Her tænker jeg specielt på de gamle smukke stengulve, og de hvide vægge, de buede døråbninger og de synlige træbjælker. I min verden er det netop disse fine detaljer, som bidrager til det samlede indtryk. Der er også restaurant med en udendørs terrasse, hvor du kan nyde en velassorteret morgenmadsbuffet, som bl.a. består af hjemmebagte kager, hjemmelavet marmelade og honning, samt lokaltproducerede råvarer. Og hvis maden smager lige så godt som på La Sovana, så ved jeg, at du er i trygge hænder.

Det som er ekstra sjovt ved Le Buche er indretningen. Vi har ledt længe, siger Riccardo, for at finde de helt rigtige møbler og skabe den (for os) rette atmosfære. Synes du det er for meget? - spørger han. Jeg kigger op, for husets konstruktion gør nemlig, at jeg kan overskue flere forskellige stuer på én gang. Møbleringen med borde og stole er i forskellig stil, - men dog alle fra en svunden tid. Et øjeblik er jeg lidt tøvende med hensyn til, hvad jeg skal svare, men efter et par minutter giver det mening, og jeg forstår formålet, nemlig at give gæsterne mulighed for at omgås og tale med hinanden, gerne over et glas vin eller to. Og det er her vi mærker, at familiebåndene er stærke, ikke bare i Italien, men også hos familien Olivi.

Stedets "logo" er ikke til at komme udenom

Vi fortsætter besøget og tager trappen op for at kigge på nogle af værelserne, en del af dem ligger nemlig i en tilstødende bygning. Selv om værelserne har smukke terracotta-gulve, træbjælker og badeværelser i marmor er det noget andet som fanger mit øje, nemlig stedets "logo". Det føles som om det er overalt, hvilket det givetvis ikke er, men det gør sig godt både på sengelinned og håndklæder og giver mig en følelse af velvære, for det viser, at familien er stolte af deres sted, hvilket altid er et godt tegn. En "pakke" med badehåndklæder til poolen og to badekåber ligger fint placeret på sengen, og når vi taler om badekåber, er det blevet tid til at fortælle lidt om hotellets SPA-afdeling.

Nede i kælderen ligger hotellets lille SPA, et sted hvor du kan komme helt ned i gear, hvilket kan være rigtig godt efter en lang og begivenhedsrig dag op og ned ad Toscanas vidunderlige bakker. Lyssætning, duft og musik kombineres for at give den helt rigtige atmosfære. Her er tyrkisk bad, finsk badstue, bruser med lysterapi, massagerum, afslapningsrum, fitness og en opvarmet pool. Det fine ved SPA-afdelingen er, at den kan nås med elevator i selve bygningen, men at den på trods af det, har direkte udgang til haven, hvor du finder et skønt poolområde med solsenge, parasoller og en smuk udsigt over markerne.

Kan I se, - spørger Giuseppe med stolthed i stemmen - vandet bevæger sig i den opvarmede pool. Det er for at vore badende gæster skal kunne slappe endnu mere af, og det giver samtidig en fin gennemstrømning af vandet, som iøvrigt er saltvand. Gang på gang under mine rejser drømmer jeg mig tilbage til netop dette sted og ønsker, at jeg havde haft en fridag eller to, for så ved jeg præcist, hvor jeg ville tilbringe dem, netop her på Le Buche Wine Resort & SPA.

Derfor skal du vælge Le Buche Wine Resort & SPA

 • Mulighed for at prøvesmage vin og olivenolie
 • Afkobling i SPA-afdelingen
 • Den charmerende beliggenhed
 • De dejlige omgivelser midt blandt vinmarker
 • De venlige værter Riccardo og Daniela
 • Udflugtsmuligheder
 • Restaurant på stedet
 • Mulighed for at bruge søsterhotellets faciliteter som:
 • ... tennis, fiskedam, bocce og legeplads

Godt at vide om Le Buche Wine Resort & SPA

SPA-afdelingen (med fitness) har åben mellem kl. 09-12 og 15-19. Børn under 14 år har ingen adgang. Det er muligt at få serveret morgenmad på værelset, hvis du ønsker. Besøg i vinkælderen samt vinsmagning og olivenolie indgår i prisen. Er du her i september/oktober, kan du være med til at høste. Hvis du vil besøge familiens andet landsted La Sovana, er du mere end velkommen. Den ligger ca. 3,7 km fra stedet, og her er der også en lille fiskedam, Bocce (Italiensk petanque) og tennisbane som du kan benytte uden merbetaling. Turistskat betales på stedet. Børneseng til børn under 3 år er obligatorisk, er tilgængeligt på forepørgsel og betales lokalt. Swimmingpoolen er åben fra 15. april til 15. oktober. Parkering er gratis. 

Læs mere om Le Buche Wine Resort & SPA

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
56 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Sarteano - 4,6 km
 • Siena, Italiens måske mest elskede middelalderby– 70 km
 • Pisa med det skæve tårn – 207 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – 127 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – 119 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – 133 km
 • De “1000” tårnes by, San Gimignano – 120 km
 • Kyssenes by i Umbrien, Perugia - 88 km
 • Den dejlige Trasimenersø - 25 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – 194 km
 • Firenze lufthavn – 136 km
 • Bologna lufthavn - 223 km

Værelser

De 13 værelser har navn efter gårdens forskellige vinsorter og indretningen er typisk for regionen med flere antikke møbler. Værelserne ligger på flere forskellige etager og har udsigt over haven, poolen eller det omkringliggende landskab. Dobbeltværelserne (Classic) kan bebos af 2 personer og i dobbeltværelserne (Deluxe) her du mulighed for en ekstraseng (i sovesofa) til børn under 15 år. Disse deluxe-værelser har desuden udeområde.

Faciliteter:

 • Aircondtion
 • Wi-fi
 • Minibar
 • Safetyboks
 • Hårtørrer
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Le Buche Wine Resort & SPA:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Strada Vicinale delle Buche 25
53047 Sarteano

Koordinater

Latitude: 43.0143
Longitude: 11.8719

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Umbrien
 • Nærmeste lufthavn: 142 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 96 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Emilia Romagna
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere