Rejser til Lucca

Lucca i det nordlige Toscana betragtes af mange kendere som det perfekte alternativ til Firenze og de andre mere kendte kulturbyer i regionen, hvis du rejser til Italien for at opleve et lidt mere autentisk hverdagsliv. På en rejse til Lucca er det således lige så meget slentreturene rundt i byens smalle, hyggelige gågader, hvor det summer af liv med butikker og caféer, der er attraktionen, som det er de egentlige seværdigheder i form af museer og lignende. 

Velkommen til Toscana med Hideaways, vi er specialister i rejser til Lucca hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Promenade på bymuren og eventyr i labyrintiske gader

Et af de mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Lucca er den godt 4 kilometer lange og 12 meter høje bymur, der hører til blandt de mest velbevarede bymure fra renæssancen. Bymuren er så bred, at der på dens top er lavet en promenade med god plads til både fodgængere og cyklister, der heroppefra har en god udsigt ned over den gamle bymidte. Der er sågar store træer oppe på muren, som på en varm dag kan give lidt tiltrængt skygge, når du slår dig ned på en af bænkene for at hvile benene og blot nyde stemningen. Tager du en tur rundt oppe på muren, passerer du også bastioner, byporte og andre militære bygninger, der i dag blandt andet er indrettet som caféer eller museer.

Nede i den fodgængervenlige gamle bykerne, kan du også få lang tid til at gå med at snuse rundt blandt butikkerne på den vigtigste handelsgade i Lucca, Via Fillungo. Gå dog også en tur ned ad den lidt mindre travle Via Paulino, hvor især vin- og ostebutikkerne er værd at se nærmere på. Inden for bymuren finder du naturligvis også talrige indbydende pladser med fortovsrestauranter og caféer, hvor du kan udforske det lokale køkken. En af byens mest populære pladser er Piazza dell’Anfiteatro, hvor der, som navnet antyder, engang lå et romersk amfiteater. I dag er det dog mest de charmerende huse, pastelfarvede huse fra middelalderen i kanten af pladsen, man lægger mærke til. Har du øjnene med dig, er det dog muligt at spotte rester af de romerske mure, der stikker frem mellem husene hist og her. Den ovale plads er det perfekte sted at betragte byens liv, hvis da ikke din opmærksomhed er helt optaget af lækkerierne på tallerkenen foran dig.

Sætter du pris på feriens kulinariske oplevelser, vil du således ikke blive skuffet på en rejse til Lucca. Her er masser af gode restauranter og trattoriaer at vælge mellem, hvor der serveres et bredt udvalg af Toscanas mest klassiske retter samt mere moderne kreationer. Alt sammen lavet med friske, lokale råvarer. Til maden er det naturligvis oplagt at bestille en af de lokale vine. Der ligger således adskillige anerkendte vingårde omkring Lucca.

Andre seværdigheder i Lucca

Når du ikke sidder til bords, kan du bruge din ferie i Lucca på at besøge spændende museer og historiske bygningsværker. Ved Piazza San Martino i den sydlige del af den muromkransede bykerne ligger for eksempel den smukke domkirke fra det 11. århundrede. Indenfor kan du se et krucifiks i cedertræ, Volto Santo, som man engang mente var snedkereret af farsæeren Nikodemus, der selv var vidne til korsfæstelsen. Undersøgelser har dog vist, at krucifikset lavet i det 13. århundrede - måske som en kopi af det originale, der gik til på grund af souvenirhungrende pilgrimme. Ikke desto mindre tillægges det stadig stor religiøs værdi og er omdrejningspunkt for et stort fakkeloptog hvert år den 13. september, Luminare di Santa Croce, hvor det køres rundt i Luccas gader.

Bare 5 minutters gang mod nord ved Palazzo Guinigi finder du det bedste udkigspunkt i Lucca. Det vil sige, du skal dog først forcere de 230 trappetrin til toppen af Torre Guinigi for at nyde udsigten, men det er bestemt besværet værd! Oppe fra toppen af det 45 høje tårn fra det 14. århundrede, hvor der i øvrigt vokser syv små egetræer, breder byens røde tegltage sig ud under dig, og du kan se langt ud over det bakkede landskab, der er så karakteristisk for Toscana.

Holder du ferie i Lucca, er det naturligvis også nærliggende at tage på udflugter til nogle af de mange andre spændende rejsemål i Toscana. Det er nemt at tage toget til for eksempel Pisa, og det bjergrige område Garfagnana nord-øst for Lucca indbyder til både vandre- og cykelture med stop i charmerende, små middelalderlandsbyer.

Læs mere om Lucca

Rejsemål i Toscana

Find rejsen til Toscana her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér