Der findes overnatningssteder og så findes der overnatninggssteder. Iblandt er forskellen hårfin, mens den andre gange er helt tydelig. Jeg er overbevist om, at du vil synes Podere Salicotto hører til den sidste kategori, og det kan vi takke de søde ejere for - Paolo og Sivlia, som det charmerende værtspar hedder. De har nemlig fulgt deres drøm, og brænder passioneret for det de beskæftiger sig med. De blev så forelskede i stedet, da de så det første gang, at de besluttede sig for at blive, og dele deres kærlighed med os andre. 

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Selv er jeg også helt pjattet med området, som er min personlige favorit i Toscana, og der skal meget til at få mig til at ændre mening. En anden ting, som jeg sætter stor pris på, er mindre steder med personlig service og en synlig arbejdsglæde. På Podere Salicotto er det som sagt let at falde til, og du bliver hurtigt en del af familien.

Syd for Siena findes der et område, som kaldes Crete Senesi. Det er et vidunderligt landskab med bløde bølgende bakker og marker som skifter farve mellem brunt, gult og grønt afhængig af årstiden. Specielt når morgendisen indhyller landskabet virker det som om tiden står stille, og der opstår en helt særlig magi. Her på Podere Salicotto kan du nyde disse smukke landskaber, og da der bare er ganske få værelser, kan du også komme helt ned i gear og lade sjælen få fred. Ja det er let at forelske sig i dette lille charmerende sted, præcist som Silvia og Paolo gjorde.

Vi så lyset og blev forelskede

At både trivselsfaktoren og gæstfriheden er høj, er noget både Paolo og Silvia er meget opmærksomme på, og det er bl.a. det, som gør Podere Salicotto til et hideaway. Det andet er beliggenheden, og Silvia forklarer mig straks, hvorfor de valgte netop dette sted. Vi opdagede Podere Salicotto en sensommeraften for 17 år siden, og for at citere et udsagn fra John Belushi i filmen The Blues Brothers - "I have seen the light". Hvis ikke dette er en kærlighedserklæring, ja så ved jeg ikke, hvad som kræves. Rundt om Podere Salicotto breder det smukke landskab sig ud, og jeg er ikke i tvivl om, at det må være en drøm at vågne op til en sådan skønhed, men som sagt, har jeg også en svaghed for Crete Senesi. En anden ting som jeg sætter stor pris på ved værtsparret er, at de anser det for at være en luksus ikke at blive "jaget" af tiden, som ellers er ganske almindeligt i vore dages stressede tilværelse. Silvia mener, at det at have mulighed for at bo et sted, hvor du kan slappe af, lytte til kroppen og tage dagen som den kommer, er noget vi alle har brug for fra tid til anden, og derfor stræber de også efter at bibeholde en vis livsrytme, som de gerne deler med andre.

Begynd dagen med en lang, dyb indånding

Er der noget mere fantastisk end at være i harmoni med naturen? Har du aldrig prøvet det, så har du her en rigtig god mulighed. Du kan begynde dagen med en velbehagelig udstrækning, dybe vejrtrækninger og en god morgenmad. På det traditionelle morgenmadsbord finder du lokale økologiske produkter fra Toscana, marmelade, yoghurt, juice, kaffe og hjemmebag, naturligvis, for hvad er et italiensk morgenbord uden hjemmebagte kager og tærter? Den gode morgenmad serveres, hvis vejret tillader det, på den overdækkede terrasse som du finder i haven, og hvad er bedre end at begynde dagen med god morgenmad og frisk luft. Når du er mæt og tilfreds kan du svømme et par baner i saltvands-poolen, og efterfølgende slænge dig på en solseng under solens varme stråler.

Alternativt kan du begynde dagen med en lang spadseretur, jogging eller cykeltur, hvor du kan nyde den toscanske natur og alle de mange individer, som langsomt vågner op. Podere Salicoto ligger blot 30 km fra den smukke by Siena, så om eftermiddagen kan du let og bekvemt tage en tur til byen, som bl.a. byder på imponerende bygninger i et historisk miljø, men også på et stort udbud af caféer, restauranter og shopping. Selv i den nærliggende middelalderby Buonconvento er der et par gode restauranter, småbutikker og andre bekvemmeligheder.

Jeg bliver varm om hjertet og længslen banker på

Bare tanken om Toscana og Crete Senesi får min puls til at stige, og det er ikke tilfældigt, at jeg næsten hvert år tilbringer mindst en uge i Toscana på min ferie, og jeg har også et par favoritbyer, bl.a. Pienza. Der forsøger jeg altid at få tid til en let frokost på La Buca di Enea, da jeg elsker ost og skinke (selv pastaretterne kan anbefales). Kaffe eller noget køligt at drikke tager jeg altid (bemærk at altid hentyder til, at det er blevet en tradition) på Bar Il Casello, hvorfra jeg har en skøn udsigt over markerne. Men de er mange andre skønne steder i området, som du bør besøge på en dagstur, bl.a. Montalcino og Montepulciano.

Og som et sidste tips, vil jeg gerne nævne vejen SP146, som går mellem Pienza og San Quirico d'Orcia. Foruden at være en smuk strækning, specielt når bønderne har bundtet halmballerne som ligger i et fint mønster på markerne, så er det på denne strækning at det lille og berømte kapel ligger. Capella della Madonna di Vitaleta. Stands gerne bilen, det er muligt, og forevig dit møde med det lille historiske kapel fra 1509, og hvis du har god tid, kan du også vælge at køre helt derud af den smalle grusvej.

Lokale produkter og egen vin

De produkter og råvarer som Silvia og Paolo anvender, stammer alle fra lokale producenter, noget som bliver mere og mere almindeligt, og som vi alle er glade for, da det er godt både for miljøet og smagsløgene. De laver også deres egen olivenolie og deres egen vin, men forvent ikke, at der er vinmarker lige uden for huset, for de ligger ikke i forbindelse med den lille Poedere. Har du lyst til en vinsmagning, har du mulighed for at besøge Salicottos vinkælder og møde gårdens vidende sommelier, lige som der er mange andre små lokale producenter i nærheden. De er ingen restaurant på Podere Salicoto, men i haven er der en grill, hvis du skulle få de lyster, og Silvia afholder madlavningskurser et par gange om ugen hjemme i sit eget køkken. Hvis du er interesseret, så aftal det med Silvia allerede når du ankommer, for det kræver et minimum af deltagere. Men du behøver ikke tage langt væk for at spise godt. Buonconvento ligger, som nævnt, blot 5 minutters kørsel derfra, og her er der flere spisesteder at vælge imellem.

Godt at vide om Podere Salicotto

Dette er et sted for voksne, og børn under 13 år accepteres ikke, da Silvia og Paolo stræber efter at kunne give dig en stille og fredelig ferie. Vinsmagning, ostesmagning og madlavningskurser bestilles og betales på stedet. Der er en fælles grill, som du kan benytte mod tillæg, og i prisen på  €15/dag/værelse indgår porcelæn, bestik, olivenolie og en flaske af husets rødvin. Gården har en vinkælder med bl.a. Brunello-vine, og en såkaldt "honesty bar" i det fælles opholdsrum. Du skriver op hvad du tager, og betaler inden du tager hjem.

Der er vaskemulighed mod tillæg, hvilket kan være praktisk for dig, som er på ferie i en længere periode. Hvis du har lyst til en gang massage eller deltage i yoga, kan dette bestilles, ligesom fotokurser og ture til havs m.m. Vil du leje cykel kan det arrangeres, og en tur på hesteryg kan finde sted blot ca. 600 meter fra stedet. I Buonconvento er der flere muligheder, bl.a. en togstation, hvis du vil en tur til Siena (ca. 20 minutter) og Firenze (ca. 1 time og 45 minutter) uden at tage bilen med. Rengøring af værelserne finder ikke sted hver dag, men kun hveranden, og hvis du bor der i mere end 7 nætter, er det kun en gang om ugen.

 

 

Læs mere om Podere Salicotto

Hideaways' kategori

290 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by m. restauranter og shopping, Buonconvento - ca. 2,5 km
 • Montalcino, hjem for den berømte Brunello: ca. 16 km
 • Småt og malerisk, dét er Pienza: ca. 29 km
 • Siena, Italiens måske mest elskede middelalderby: ca. 32 km
 • Val d'Orcia, så smukt at man ikke helt kan forstå det : ca. 33 km
 • Montepulciano, Hjemstedet for den noble Vino Nobile: ca. 41 km
 • Cortona, stor renaissancearkitektur og god gastronomi.: ca. 59 km
 • Trasimenosøens bedste udsigt finder du i Castiglione del Lago: ca. 64 km
 • Afslapning og frisk luft omkring Trasimersøen: ca. 64 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti: ca. 73 km
 • Stemningsfulde Arezzo, der dannede baggrund for "Livet er smukt" af Roberto Benigni: ca. 74 km
 • Byen med de 1000 tårne, San Gimignano: ca. 76 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra: ca. 83 km
 • ”Kyssenes by, Perugia, kendt for sin velsmagende chokolade, Baci (kys på italiensk): ca. 93 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze: ca. 103 km
 • Pisa med sit skæve tårn: ca. 149 km
 • Firenze Lufthavn: ca. 113 km (1h 40m)
 • Pisa Lufthavn: ca. 161 km (2h 20m)
 • Bologna Lufthavn: ca. 197 km (2h 30m)
 • Rom Ciampino Lufthavn: ca. 224 km (2h 40m)
 • Rom Fiumicino Lufthavn: ca. 236 km (3h 0m)

Værelser

På Podere Salicotta findes der bare seks værelser og en suite. Indretning og stil er 'landlig charme' med rustikke detaljer. Der er ikke to værelser, som er ens - farvevalg, møblement o.s.v. adskiller sig fra værelse til værelse.

Belvedere er en suite på ca. 60 m2, og som ligger øverst oppe i laden. Her er et åbent rum med spiseafdeling, en dobbeltseng eller to adskilte madrasser, en sovesofa og et badeværelse. Her kan du nyde såvel solopgang og solnedgang: )

Nanda er et relativ stort værelse på ca. 26 m2 og ligger i stueplan, og som passer godt til dig, der ønsker at have dig eget lille udeareal. Du har en fin udsigt over laden mod nord, solnedgangen mod vest og solopgangen mod øst. Værelset har fået sit navn efter Paolo's mor, "farmor Nanda", der tydeligvis er en herlig, stærk og positiv kvinde, der er værd at mindes, siger Silvia.

Limoncino er et værelse på ca. 20 m2 med en fantastisk udsigt over de sienesiske bakker i vest, laden i nord og swimmingpoolen. Her er der indrettet med detaljer fra parrets sejlture rundt om i verden. Den gule farve på værelset symboliserer 'det tredje chakrat' som er solen, videnskab og energi.

Ritina er et værelse på ca. 21 m2, og som vender med øst med et view over det smukke landskab, der vil imponere de fleste. Dette værelse er tilegnet Silvia's mor, Ritina, en helt særlig person, som er både ydmyg for livet og har overlevet hårde tider. Ritina er en person med et lyst syn på livet, og som har et varmt hjerte.

Celeste er på ca. 26 m2 og lokker med smukke udsigter fra værelset. Det er vendt mod syd og Montalcino's bakkede landskab. Kigger du mod nordvest, kan du spotte Sienas middelalderbygninger, der er et særligt syn ved solnedgang. Værelset er malet i en blå farve, der fremkalder en ro og meditativ stemning. Farven, der symboliserer 'det femte chakrat', der siges at være godt for blodtrykket. Celeste ligger som nabo til værelset Rosa, og det er muligt at bestille begge værelser samtidigt.

Rosa er et værelse på ca. 25 m2 og har en fin udsigt fra soveværelsevinduet (vendt mod vest), og herfra kan du nyde solnedgangen over landskabet og se solen stille og roligt forsvinde ude i horisonten. Rosa er en farve, som giver glød og liv til dit sind og symboliserer åbenhed, kompromis og princippet om at 'give og tage'.

Arancino er et værelse på ca. 26 m2 og her kan du se frem til at stå op til majastætiske solopgange. Mod nord ser du laden, swimmingpoolen og bakkerne. Farven symboliserer indre harmoni og sammen med 'det andet chakrat' forståelse, visdom, balance og ambition. Arancino er det største værelse og har også mulighed for en ekstra opredning.

Facilliteterne på værelserne:

 • A/C og varme
 • WiFi
 • Safetyboks
 • Badeværelse m. hårtørrer

 

 

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Podere Salicotto:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Località Salicotti
53022 Buonconvento SI

Koordinater

Latitude: 43.1310
Longitude: 11.5095

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Firenze
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere