Nu har jeg besøgt Pratello Country Resort hele to gange i løbet af det seneste halve år. Anden gang er meget spontant, for besøget er ikke planlagt, men jeg er i nærheden alligevel, og vil gerne vise min kollega Gabrilla det lille hideaway. Forrige (og første) gang var det på sensommeren, at jeg besøgte landstedet, men jeg må indrømme, at også anden gang begejstrer mig ligeså meget som første. Og når sandheden skal frem, så vil jeg afsløre, at det da heller ikke er svært at trives på Pratello Country Resort.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Huset udstråler en form for elegance og velvære på en behagelig måde - altså uden at det bliver for prætentiæst. Med lejebilen vi svinger ind på parkeringspladsen, der ligger uden for matriklen på Pratello Country Resort. Denne parkeringsplads er forbeholdt personalet (ja, de må gå lidt længere end dig...). "Vi parkerer her", siger jeg til Gabriella. "Så er de fri for at åbne porten", selvom jeg ved, at det ikke tager mere end et splitsekund for dem at trykke på knappen. Du kan nemlig ikke komme uanmeldt ind på matriklen - hvis du som os kommer "til fods", så skal du nemlig ringe på den lille klokke, der findes ved porten.

Nu åbner dørene sig, og Gabriella udtrykker et 'wow', for hun har ikke haft nogen anelse om, hvad der venter på den anden side. "Det her er jo smukt", siger Gabriella, hvortil jeg svarer: "Så bare vent til du kommer inden for".  Så må vi se, om hun synes lige så godt om det som jeg...

Et visit på egen hånd

Efter at have meldt vores ankomst (denne gang med et aftalt mødetidspunkt modsat første besøg), jeg har nemlig været i kontakt med ejeren inden ankomsten, og det er hende, der har planlagt at vise os rundt på matriklen. Desværre viser det sig, at hun ikke har mulighed for at være til stede, så derfor spørger receptionisten, om vi har lyst til at gå lidt rundt på egen hånd. "Naturligvis" - nogle gange er det faktisk lige så lærerigt, så jeg bliver 'nøgleansvarlig' for rundvisningen. 

Da Pratello Country Resort ikke er et gigantisk hotel (det er jo ret lille), så er det en overkommelig opgave at finde rundt på egen hånd. Vi ser alle ledige værelser (her findes i alt 12). Hovedbygningen, det vil sige villaen, er fra 1600-tallet, og jeg synes, at de har fundet en råd tråd med indretningen, der passer til husets sjæl og historie. Det er herligt at se huset her først på sommeren, hvor oplevelsen er en anden en sidste efterår - grundet lyset kommer flere detaljer til syne og fremstår mere tydeligt. Jo, her er bestemt indrettet med sans og respekt for husets historie.

Historisk villa med 'italiensk gårdhave'

Ejendommen, som er fra 1600-tallet, har også ca. 320 hektar jord med skov og smukke olivenlunde. Området er omtalt i de historiske bøger fra Pisa og kan dateres tilbage helt til år 1044, og det siges, at der altid har boet "noble" familier her. Som sagt er det omkring år 1650, at Pratello Country Resort blev bygget - dengang som en luksusvilla.

Jeg synes, at denne hvidkpudsede villa er meget smuk at betragte, men det er den 'italienske gårdhave', der vinder min nysgerrighed. Selvom den ikke er så nem at få øje på (fordi palmerne omkranser den som en naturlig mur), men ikke for Gabriella - for lige pludselig er hun væk...

Efter at have ledt efter hende en stund, dukker hun pludselig op med et stort smil på læberne."Her er bare så fint, og de har også en gårdhave", siger Gabriella, og peger hen mod den 'italienske gårdhave'. "Her kunne jeg sagtens sidde og bare filisofere lidt over tilværelsen", fortsætter hun. Jeg kan kun være enig, og det er ikke svært at forestille sig datidens 'fine damer' sidde og sludre på en havebænk i selskab af lavendel, buske og palmer. Tænk at bo så smukt her under Toscanas sol og blå himmel: )

Swimmingpool til varme sommerdage

Ja, gårdhaven er ikke have smuk, den er også velplejet, uanset hvor du lader øjet kigge hen. Flere steder findes her et lille hjørne med stole, borde og parasoller - perfekt til en hyggestund og måske endda med en cocktail inden middagen. Særligt når solen er på vej ned, og hvor her er et helt særligt lys, kan du nyde det livet og tilværelsen en lille smule mere - sådan føles det i hvert fald.

Det vil du givetvis også føle, når du spiser din morgenmad og ser ud over det smukke landskab. På morgenmadsbordet kan du bl.a. finde juice, yoghurt i flere varianter, marmelade, skinke, ost, øg og naturligvis hjemmebagte kager.

Et lille stykke fra villaen ligger swimmingpoolen, og spørger du mig, så synes jeg, at det er fint, at den ikke er placeret helt oppe ved villaen. Rundt om poolen findes solstole og parasoller på græsset, så det er svært ikke at blive fristet at lægge sig til rette og nyde solens varme stråler.

Lille kirke og en god restaurant

Der hører sig en lille kirke til Pratello Country Resort. Det er faktisk ganske normalt i Toscana, når vi taler gamle, noble huse. Så går du i 'giftetanker' så kan dette være stedet, hvor du skal 'slå til'. Her findes nemlig også en restaurant, La Beccaccia, der serverer en menu (med alt hvad det indebærer) fra det klassiske Toscana. Frisk pasta er en selvfølge, ligesom lokalproducerede råvarer, trøffel og sæsons produkter bruges i køkkenet. Restauranten har en fin 'spisesal' og hvis vejret tillader det, så kan du naturligvis også nyde middagen uden for. 

Til menuen kan du vælge vine som f.eks. Chianti Classico, Supertoscanere som Tignanello, Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano og et mindre udbud af hvide druer også. Apropos de gode smage, så producerer Pratello sin egen olivenolie, og så kan smage på herlighederne under din ferie. Er du interesseret i madlavning, og vil du gerne lære nogle fif under din ferie, så kan du f.eks. tilmelde dig nogle af de kurser, der afholdes af køkkenchefen, Luca Rosati. Du skal blot huske at tilmelde dig direkte hos hotellet i god tid inden ankomsten, så du er sikker på at få plads, hvis der afholdes kursus, mens du holder ferie på Pratello Country Resort.

Godt at vide om Pratello Country Resort

Som du sikkert kan læse oven for, så afholdes der ofte brylluper og andre events på Pratello Country Resort . Hvis du ankommer med helikopter (nok ikke sandsynligt, men nu skriver jeg det alligevel), så er der naturligvis forberedt en landingsplads til dig. Ud over de skønne vandringer i området, som jeg vil anbefale dig at prøve, så kan du også aktivere dig selv med et spil billard på stedet. Husets stuer og rum er offentlige, så du kan bare slå dig ned i en blød sofa, hvis du fristes til det: ) Mange gæster ynder at sidde at læse en bog i de historiske lokaler... Evt. turistskat betales på stedet.

Læs mere om Pratello Country Resort

Officiel kategori

Hideaways' kategori

145 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med restauranter og shopping, Pecciolo - ca. 6 km
 • Siena - måske Italiens mest elskede Middelalderby - ca. 82 km
 • Pisa med sit skæve tårn - ca. 47 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze - ca. 73 km
 • Hjertet af vindistriktet Chianti og landsbyen, Greve in Chianti - ca. 85 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra - ca. 28 km
 • De "1000 tårnes by", San Gimignano - ca. 36 km
 • Pisa lufthavn - ca. 43 km
 • Firenze lufthavn - ca. 72 km
 • Bologna lufthavn - ca 161 km
 • Rom Fiumicimo lufthavn - ca. 343 km

Værelser

De i alt 12 værelser på Pratello Country Resort er alle i toscansk stil, og selvom de minder om hinanden i indretningen, så er der ikke to, der er helt ens. Bl.a. de antikke møbler adskiller sig fra værelse til værelse. Udsigten kan ligeledes variere, nogle kigger mod haven, mens andre vender mod de grønne bakker eller mod "gårdspladsen". Familiesuiterne på ca. 100 m2 ligger i en separat bygning og har plads op til 4 personer. Stilen skiller sig ud fra de øvrige værelser i villaen, her er endnu mere rustikt. Familieværelserne har 2 soveværelser, 2 badeværelser, køkken og opholdsrum med spiseafdeling

Faciliteter på værelserne:

 • A/C
 • WiFi
 • Satellit-TV
 • Safetyboks
 • Minibar
 • El-kedel
 • Telefon
 • Badeværelse m. bruseniche el. badekar
 • Hårtørrer og toiletartikler
 • Badetøfler og badekåbe (kun i suiterne)


 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Pratello Country Resort:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via di Libbiano 70
56030 Libbiano - Peccioli (PI)

Koordinater

Latitude: 43.5562
Longitude: 10.7669

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 55 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere