Rejser til Rufina

Rufina ligger i Mugellodalen blot 20 kilometer øst for Firenze. Til trods for nærheden til Toscanas mest kendte kulturby, der tiltrækker millioner af besøgende hvert å, vil du i på en rejse til Rufina kunne opleve et ægte toscansk landsbyliv, hvor livet stadig går sin stille gang. I modsætning til den berømte naboby, skal du da heller ikke forvente et væld af spændende seværdigheder i selve Rufina. Den lille landsby har til gengæld andre kvaliteter, der alligevel gør den til et spændende rejsemål - og det er ikke kun nærheden til Firenze.

Vinstokke så langt øjet rækker

Omkring Rufina er det bakkede landskab dækket af gyldne hvedemarker, olivenlunde og ikke mindst vinstokke i lange rækker. Blandt vinelskere er Rufina da også et kendt navn og har været det i flere århundreder. En af Medici-storhertugerne, Cosimo III de' Medici, udråbte således i 1716 Rufina til et af de bedste vinområder i Toscana. Florentinske adelsfamilier slog sig i sin tid ned på disse kanter for at  udnytte det bakkede terræn og klimaet til at producere vin af en høj kvalitet. Deres flotte vinslotte kan stadig ses rundt om i landskabet og er ofte stadig i brug. Den lange tradition for vindyrkning trives nemlig stadig i bedste velgående og området er kendt for at producere nogle af de mest smagfulde Chianti-vine, Chianti Rufina DOC.

Det er da også helt oplagt at rejse til Rufina, hvis du vil bruge ferien på kulturelle oplevelser med besøg på vingårde og sightseeing i Firenze. Du kan nemt bruge en hel dag eller to på at udforske den toscanske regionshovedstad, hvor der udover kulturhistoriske seværdigheder også venter et rigt restaurantliv og et væld af spændende butikker, der fortjener din opmærksomhed.

Udforsk vinruter og gastronomiske traditioner

Glæd dig dog også til en ferie, hvor du bruger Rufina som udgangspunkt for udflugter i nærområdet, hvor du følger de såkaldte vinruter (La Strada dei Vini), der fører dig rundt til områdets andre charmerende småbyer, klostre og ikke mindst de gamle vingårde og slotte. Rejser du til Rufina for at opleve ægte italiensk kultur, kan det også anbefales at opsøge de festivaler og markeder, der ofte afholdes i områdets landsbyer.

Rufina og resten af Toscana er da heller ikke kun kendt for vin, men også for sin fantastiske gastronomiske tradition. Selv i forholdvis små byer som Rufina kan du typisk finde et bredt udvalg af restauranter og trattoriaer, hvor du kan fordybe dog i det lokale køkkens klassiske retter baseret på gamle opskifter, der er gået i arv fra generation til generation. Gå for eksempel ikke glip af de gode salamier og oste, den hjemmelavede pasta og gryderetterne lavet med lokalt opdrættet kød, som får lov til at simre i Chianti Rufina.

Vil du ind til Firenze en dag, er det nemmeste at tage toget, så du slipper for at tænke på parkering. Ellers er det dog en fordel at have en bil tilrådighed i ferien. Så kan du lettere tage på spontane udflugter og er helt uafhængig af køreplaner.

Læs mere om Rufina

Rejsemål i Toscana

Find rejsen til Toscana her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér