Trods mine utallige rejser til Toscana bliver jeg aldrig træt af at komme tilbage. Der er altid nye ting at opleve, spændende mennesker at møde og vidunderlige restauranter at 'smage' på. På denne 8 dages rundrejse har vi udvalgt nogle af de højdepunkter, som gør Toscana så velbesøgt og berømt. Så glæd dig til en uge med smuk natur, historie, kultur, vidunderlig mad og udsøgte vine.

Marie Burheim
Udvalgt af
Marie Burheim

At køre rundt i Toscana er dejlig nemt, og det er bestemt også den bedste måde at opleve regionen på. Det kan dog kræve lidt tålmodighed, da det går en hel del op og ned i det bakkede landskab. Men det er jo netop det, der gør det toscanske landskab så fortryllende - ligesom de fine farver og små, hyggelige landsbyer, der ligger rundt omkring nærmest som perler en snor.

Toscana er et af mine yndlingsrejsemål, ikke mindst p.g.a. af den gode mad, vinen og det bakkede landskab. Her er generelt et behageligt klima fra forår til efterår, og den helt særlige stemning, der er i området, smitter af på humøret. Spænd sikkerhedsselen, sæt bilen i feriegear og lad Toscana komme helt ind under huden. 

Rundrejsen "Højdepunkter i Toscana" er lavet således, at hotellerne og oplevelserne allerede er planlagt hjemmefra. Det eneste, som du selv skal gøre, er at vælge hvilken flyrejse og lejebil, som du ønsker. (step to og tre i bestillingsprocessen). Hvis du allerede har bestilt flybilletter eller ønsker selv at køre til Toscana fra Danmark, så kan du også bare nøjes med at bestille programmet nedenfor her på hjemmesiden (søg "kun ophold" i søgemaskinen).

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Fattoria La Torre/Albergo Celide og vinsmagning

Dag 2: To historiske byer, Pisa og Lucca

Dag 3: Pak kufferten til et ophold et nyt sted og oplev Toscanas "vugge", Firenze

Dag 4: Gå på opdagelse i Firenze, giv dig tid til shopping og middag

Dag 5: Nyt ophold i det bedårende Chianti og fascinerende Siena

Dag 6: To af regionens mest populære perler samt vinsmagning

Dag 7: Vidunderlige udsigter og vinsmagning

Dag 8: Tid til hjemrejse.

 

Dagsprogram

Dag 1: Charmerende Montecarlo

Rundrejsen begynder i den lille og charmerende by Montecarlo, der ligger ca. 186 m.o.h. mellem Lucca og Montecatini. Det gamle bycentrum er omkranset af en næsten intakt bymur og kan bryste sig af et stort fæstningsværk fra 1400-tallet. Fæstningsværket, der er byens kendetegn, blev udbygget i årene mellem 1400 og færdiggjort i 1555.

Gå forbi det lille kapel St. Anna og teatret Rassicurati fra 1700-tallet og slut eftermiddagen af med et skønt glas vino rosso på et af byens mange enotecas. Første dag afsluttes som alle dage egentlig burde afsluttes, nemlig med en vinsmagning på Hotel Fattoria La Torre. En gammel gård lige uden for Montecarlo, hvor du skal smage på tre forskellige vine.

Hvis dit hotel de første nætter i stedet for bliver på Albergo Celide i Lucca, så bliver du ikke snydt for din vinsmagning eller for den sags skyld et besøg i Montecarlo,  for du vil fortsat skulle se frem til at nyde vinsmagningen på Fattoria La Torre. Det tager ca. 20 min. at køre fra Montecarlo til Lucca og vise versa.

Dag 2: Pisa og Lucca - to af regionens mest berømte byer

Efter en veloverstået morgenmad er det tid til at besøge byen Lucca, der er kendt for sine 100 kirker. Selvom Lucca ikke har så mange berømte seværdigheder som Pisa og Firenze, så er byen ualmindelig charmerende og fuld af personlighed,  så meget faktisk, at du får lyst til at blive lidt længere. I romertiden havde Lucca et amfiteater, hvis form tydeligt ses på det ovale, maleriske torv, Piazza dell'Anfiteatro. I dag er den lille plads et af byens samlingspunkter med små trattoria'er og turister fra hele verden. 

Du kan også vælge at besøge Pisa, der med sine pittoreske piazzaer, imødekommende indbyggere og lokale leben er meget mere end sit berømte tårn. For mig er Pisa som en herlig minestronesuppe med alt det bedste, som Toscana har at byde på. Vin, mad, musik, historie og ikke mindst italiensk is ad libitum.

Dag 3: Firenze, Toscanas smukke hovedstad 

I dag går turen mod Italiens tredjestørste by, Firenze, også kaldet renæssancens vugge. Byens skønhed er legendarisk, og de mange skulpturer er en lige så naturlig en del af byen som de mange butikker, markeder, historiske museer og palazzoer, der trækker folk til fra hele verden. Besøg Basilika di Santa Croce, Italiens største franciskaner-kirke eller gå en tur ned forbi Piazza della Signoria med den imponerende replik af Michelangelo's David.

I nat skal du overnatte ente i Impruneta på Vecchio Borgo Inalbi, et gammelt landhus omgivet af vinmarker. Et typisk, toskansk hus med swimmingpool og restaurant, hvor der serveres lokale specialiteter. Alternativt bliver det på Villa Rigacci Hotel, der ligger i Regello, og også det er et historisk hus med toskansk charme, pool og restaurant.

Dag 4: En dag er ikke nok - Firenze igen 

Firenze har lidt af det hele, og jeg elsker at slentre gennem de smalle gader og nyde den helt særlige, vibrerende stemning, der er i byen. Firenze er byen, der har alt, hvad der gør et bankende kulturhjerte lykkeligt; lækre madoplevelser til enhver pengepung, kunst og kultur i overflod og en afslappet og rar atmosfære. Ydermere er Firenze også byen, hvor 1/3 af de italienske kunstskatte befinder sig inkl. den verdensberømte Uffizi. Den inkluderede middag bliver på en af Firenzes lokale, velbekomme.

Dag 5: Vinens hellige by, Greve in Chianti, og smukke Siena

Glæd dig til at besøge den lille, men livlige by Greve in Chanti, hvor stemningen på byens torv, Piazza Matteotti, er speciel livlig omkring frokosttid. Byen er nok mest berømt for at være placeret midt i Chianti og som en af "vin-hovedstæderne" i området. Slut dit besøg af med et godt glas rødvin på af de mange beværtninger, der ligger rundt omkring i byen. Fra Greve in Chianti går turen til Siena, byen med den smukke Piazza del Campo. Ikke mange pladser kan måle sig med Sienas udstråling så giv dig god tid. Nyd en espresso med de lokale, put lidt godt i maven og sug til dig at byens summen, inden du finder vejen til dit hotel.

Du bor enten på hyggelige Hotel Garden, der ligger i udkanten af Siena, der gør beliggenheden mere rolig sammenlignet med centrum. Hotellet har en have, udendørs pool og en restaurant med udsigt over byen. Alternativt skal du bo på Villa Sabolini, der ligger i Colle di Val d'Elsa, ca. 25 minutter i bil fra Siena. Hotellet ligger smukt omgivet af en park, og her findes ligeledes en pool og en restaurant med et lokalforankret menukort.

Dag 6: Monteriggioni og San Gimignano, to populære perler

Efter en god nats søvn, en espresso eller to og lidt italiensk bagværk står den på smalle gader, høje tårne og historiske paladser. Byen Monteriggioni i provinsen Siena blev grundlagt i det 13. århundrede og ligger på en fin lille bakketop. Det middelalderlige centrum er omgivet af en 600 m lang mur, og byen er en af de bedst bevarede middelalderbyer i landet.

Fra Monteriggioni går turen til en af mine personlige favoritter, nemlig byen San Gimignano, hvis høje tårn kan ses i det fjerne. Værd at se er Basilika of Santa Maria Assunta, Palazzo del Popolo med Civico Museet og Piazza della Cisterna med sit smukke springvand.

Når dagens sightseeing er vel overstået, venter der dig en vinsmagning i San Gimignano-området med tre forskellige vine.

Dag 7: Herlige udsigter i Montalcino, Montepulciano eller Pienza

I dag går turen til byerne Montalcino, Montepulciano og Pienza. Montalcino er den smukke middelalderby berømt for sin lækre vin Brunello di Montalcino, og Montepulciano (ej at forveksle med druen) er byen ved siden af Pienza, der er kendt for sin vin "Vino Nobile of Montepulciano". Pienza har som sådan ikke de store seværdigheder, men hvis spørger du mig, så er udsigten over byens omgivelser et stop værd. Dagen afsluttes med en vinsmagning, hvor du virkelig får smagt på de herlige druer fra området. Sidste aften er i byen Pienza på det velkendte Hotel Corsignano. Hotellet der ligger med udsigt over Orcia-dalen og har en fin, lille restaurant, der serverer lokale og internationale retter.

Dag 8: Tak for denne gang

Efter morgenmaden er det tid til at tag afsked med smukke Toscana eller selv rejse videre på nye eventyr. Vi håber, at du har haft en skøn ferie - du har i hvert fald med garanti fået oplevet en masse af det, som regionen er så kendt for.  

Prisen inkluderer:

 • 2 overnatninger i Lucca-området
 • 2 overnatninger i Firenze-området
 • 3 overnatninger i Siena-området
 • 1 overnatning i Pienza
 • 7 x morgenmad
 • 1 vinsmagning af 3 slags vine ved San Gimignano
 • 1 vinsmagning af 3 slags vine i Montecarlo
 • 1 vinsmagning i Greve in Chianti
 • 1 middag i Firenze inkl. lokal vin og vand
 • 1 vinsmagning af 3 forskellige vine i Montepulciano

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse (kan tilkøbes med rundrejsen online)
 • Lejebil (kan tilkøbes sammen med flyrejsen online)
 • Rejseforsikring
 • Drikke-/lommepenge
 • Øvrige måltider der ikke er nævnt under inkluderet
 • Lokale turistskatter
 • Entre til diverse seværdigheder

Godt at vide om din rundrejse i Toscana

At rejse rundt i Toscana er intet mindre end fantastisk, og så er det også dejlig nemt. Vi har derfor ingen kort med kørevejledning klar til dig, men derimod en masse gode anbefalinger og en opfordring til at bruge Google Maps på din mobil, da den oftest er den mest opdaterede, når du skal rundt i regionen.

Du kan bestille rundrejsen som pakke inkl. fly (jeg vil anbefale dig at vælge ankomstlufthavnene Firenze, Bologna eller Pisa). Hvis du også vælge at bestille lejebilen via Hideaways, så vil den stå klar i den valgte lufthavn, og det er også hertil, at du skal returnere den igen. Bemærk at der ikke er forudbetalt eller bestilt nogle seværdigheder eller entréer, selvom de måtte stå nævnt i programmet. Lokale turistskatter betales direkte på hotellerne. 

 

Læs mere om Rundrejsen højdepunkter i Toscana - 8 dage

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse

Faciliteter

Se alle

Kort og afstande

 • Castellina in Chianti: ca. 11 km
 • Tavarnelle Val di Pesa: ca. 12 km
 • Radda in Chianti: ca. 14 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti: ca. 15 km
 • A Solatio Organic Farm: ca. 22 km
 • Byen med de 1000 tårne, San Gimignano: ca. 34 km
 • Medici villaen, Villa du Poggio Imperiale: ca. 34 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze: ca. 40 km
 • Siena, Italiens måske mest elskede middelalderby: ca. 51 km
 • Pisa med sit skæve tårn på Piazza del Duomo: ca. 98 km
 • Firenze Lufthavn: ca. 50 km (50m)
 • Pisa Lufthavn: ca. 98 km (1h 30m)
 • Bologna Lufthavn: ca. 134 km (1h 40m)
 • Rom Fiumicino Lufthavn: ca. 284 km (3h 30m)
 • Rom Ciampino Lufthavn: ca. 293 km (3h 10m)

Værelser

Som udgangspunkt bor du i et dobbeltværelse med enten dobbeltseng eller to adskilte senge samt badeværelse. De fleste hoteller har A/C, satellit-TV, minibar, safetyboks og hårtørrer (kan dog ikke garanteres). 

Benyttede hoteller:

Dag 1-3: Fattoria La Torre i Montecarlo eller Albergo Celide i Lucca

Dag 3-5 : Vecchio Borgo Inalbi i Impruneta eller Villa Rigacci Hotel i Regello

Dag 5-7: Hotel Garden i Siena eller Villa Sabolini i Colle Val d'Elsa

Dag 7-8: Hotel Corsignano i Pienza

Opholdet kan også være et lignende hotel i samme område som de nævnte ovenforl afhængig af tilgængelighed i den valgte periode.

Det er ikke alle hoteller på rundrejsen, der findes i Hideaways sædvanlige program, men fortvivl ikke, alle de benyttede hoteller har samme standard og gode beliggenhed - og som det altid er med Hideaways, så er alle hoteller naturligvis håndplukkede.

Når du har bestilt rundrejsen online på hjemmesiden (med eller uden fly og evt. lejebil), så vil du efterfølgende modtage en bekræftelse på præcis de hoteller, som du skal glæde dig til at bo på.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Rundrejsen højdepunkter i Toscana - 8 dage:

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Se dina resedokument

Koordinater

Latitude: 43.5406
Longitude: 11.2692

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere