For mig er Toscana, hvad honning er for bierne, jeg bliver aldrig helt mæt. Denne vidunderlige region har alt, hvad der skal til for at få fyldt op i feriedepoterne - og på sidebenene. Historiske byer, bakkede landskaber, olivenlunde så langt øjet rækker, små byer og et køkken, der i min optik er et af de bedste i verden. På denne 5 dages rundrejse får du et lille indblik i, hvad Toscana har at byde på.

Marie Burheim
Udvalgt af
Marie Burheim

For at få mest muligt ud af dit besøg i Toscana, så er den bedste måde at rejse rundt med lejebil i den smukke region. Du er jo trods alt på ferie, så for at det bliver en afslappende tur rundt på landevejene, har vi valgt at sammensætte rundrejsen med i alt to hoteller og forudvalgt de seværdigheder, som du bare skal se - specielt, hvis det er første gang, du besøger Toscana. Alle højdepunkter på denne rundrejse er nogle, vi selv holder meget af at besøge, og derfor er vi også sikre på, at du vil få nogle spændende dage på egen hånd. For at fuldende oplevelsen har vi naturligvis også sørget for, at du skal prøvesmage nogle af de bedste druer, der findes i Toscana.

Rundrejsen "Vinsmagning i Toscana" er  lavet således, at hotellerne og oplevelserne allerede er planlagt hjemmefra. Det eneste, som du selv skal gøre, er at vælge hvilken flyrejse og lejebil, som du ønsker (step to og tre i bestillingsprocessen). Hvis du allerede har bestilt flybilletter eller ønsker selv at køre til Toscana fra Danmark, så kan du også bare nøjes med at bestille programmet nedenfor her på hjemmesiden (søg "kun ophold" i søgemaskinen).

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Fattoria La Torre/Albergo Celide og vinsmagning

Dag 2: Hotelskifte, Chiantiområdet, middelalderbyen Siena og vinsmagning

Dag 3: Smalle gader, høje tårne, paladser og vinsmagning

Dag 4: Det middelalderlige centrum på bakkerne og vinsmagning

Dag 5: Vi siger tak for denne gang.

 

Dagsprogram

Dag 1: Rundrejsen begynder i det lille, charmerende Montecarlo

Dit toscanske eventyr begynder med et besøg i Montecarlo, der ligger på en højderyg uden for byen Lucca. Her i dette grønne, smukke område finder du flere forskellige attraktioner, som bl.a. inkluderer det gamle fort fra år 1555, der blev færdigbygget af Cosimo I de Medici. I Montecarlo findes også kirken S. Andrea, kapellet St. Anna og Rassicurati-teatret, der alle kan dateres tilbage til 1700-tallet.

I aften venter dig en vinsmagning med tre forskellige vine. Den vil foregå på dit hotel, Fattoria La Torre, der er en vingård med egen cantina lige uden for Montecarlo. Fattoria La Torre har en pool og er omgivet af grønne arealer. 

Hvis dit ophold de første nætter derimod bliver på Albergo Celide i Lucca (og ikke på Fattoria La Torre), så bliver du ikke snydt for at besøge Montecarlo, da det fortsat vil være her, at du skal have din inkluderede vinsmagning. Fra Lucca til Montecarlo tager det ca. 20 minutter i bil (16 km) alt efter trafikken. Albergo Celide er et fint, lille hotel med restaurant og spa. På hotellet er der mulighed for at leje cykel, en aktivitet, som er meget populær i Lucca. Det eneste, som adskiller dig og den gamle bymur, er den forbipasserende vej - og det gør det nemt at komme til og fra den gamle bydel.

Dag 2: Besøg i byerne Greve in Chianti og Siena

I dag skal du endelig til det vidunderlige Chianti-område, der strækker sig fra Siena til Firenze. Det er også i denne del af Toscana, at nogle af regionens mest kendte vine produceres, nemlig Chianti. Lad dig fortrylle af de mest eventyrlige landskaber med de bløde bakker, vinranker og olivenlunde. Kør forbi slottet fra 1400-tallet og afslut formiddagen med en vinsmagning på terrassen med panoramaudsigt over dalen. Når du har set dig 'mæt' af de grønne herligheder og smagt dig tilpas 'mæt' i de røde druer (og måske endda fundet en ny favoritvin), så er det nu blevet tid til at sætte kompasset mod Siena.  

Middelalderbyen Siena er et kunstværk fra den gotiske periode. Med den gamle, labyrintiske bymidte, de smalle gader og stræder og de karakteristiske paladser virker det som om, at tiden er gået i stå. Den historiske bymidte, der er beliggende på tre højdedrag, har form som en trekantet stjerne, og den er bl.a. kendt for Palazzo Pubblico og Torre del Mangia (88 m højt). Herfra har du et herligt vue over Piazza del Campo. 

Når du har "fået nok" af udsigten, fået spist en frokost og slukket tørsten, så er det ved at være tid til at checke ind på dit næste hotel, hvor du skal bo under resten af din ferie. 

Hotel Garden ligger i udkanten af Siena, hvilket også betyder, at det er mere roligt. Hotellet har sin egen have, pool og tennisbane samt en restaurant med udendørsservering og udsigt over byen. Hvis det i stedet for bliver Villa Sabolini, der ligger i Colle de Val d'Elsa (ca. 23 km fra Siena), så bor du i stedet for omgivet af en parklignende have, hvor der ligeledes er pool og restaurant, som serverer lokale lækkerier.

Dag 3: Monteriggioni og San Gimignano, to populære perler

Efter en god nats søvn, en espresso og lidt italiensk bagværk fra morgenmadsbuffeten står den på smalle gader, høje tårne og historiske paladser. Byen Monteriggioni i provinsen Siena blev grundlagt i 1200-tallet og ligger på en lille bakketop. Det middelalderlige centrum er omgivet af en 600 m lang mur, og byen er en af de bedst bevarede middelalderbyer i landet. Den lille by blev kendt, da den blev nævnt af den italienske digter, Dante, i den guddommelige komedie "Divina Comedia".

Fra Monteriggioni går turen til den vidunderlige by San Gimignano, hvis høje tårn kan ses i det fjerne. Værd at se er Basilica Santa Maria Assunta, Palazzo del Popolo med Civico-museet og Piazza della Cisterna med sit smukke springvand. Når dagens sightseeing er vel overstået, venter endnu en skøn vinsmagning af Vernaccia-druen på en klassisk vingård i San Gimignano-området. 

Dag 4: Byerne på bakkerne - Montalcino, Montepulciano eller Pienza

Glæd dig til at udforske byerne Montalcino, Montepulciano (her skal du også have en vinsmagning) og ikke mindst Pienza, der vækker opsigt med sin renæssancestil. Navnet stammer fra pave Pius II. Han ville forvandle sit fødested, Corsignano, til en kunstjuvel efter påskens valg. Her er flere andre monumenter at iagttage, for eksempel Palazzo Piccolomini og ikke mindst katedralen. Det, som jeg holder mest af ved Pienza, er kombinationen af historien, atmosfæren og udsigterne.

Glæd dig også til at smage på de verdensberømte vine, som er produceret i området. Montalcino er den smukke middelalderby berømt for Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino og Moscadello di Montalcino. Byen, som ligger ca. 567 meter over havet, har stor indflydelse fra etruskerne, og Montalcino konkurrerede i en lang periode mod byerne Siena og Firenze. 

Montepulciano (må ikke forveksles med druen af samme navn) er ligeledes beliggende på et plateau og er kendt for sin vin "Vino Nobile of Montepulciano". Her afslutter du besøget med endnu en vinsmagning i en klassisk, gammel vinkælder.

Dag 5: Vi siger tak for denne gang

Det er tid til at tage afsked med smukke Toscana. Vi håber, at du har haft en skøn ferie og fået nydt og oplevet Toscanas smukke landskab, som regionen er så kendt for, såvel som de velsmagende vine, den gode mad og skønne atmosfære.  

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning inkl. morgenmad
 • 1 x vinsmagning i Montecarlo
 • 1 x vinsmagning i en typisk vinkælder i Greve in Chianti
 • 1 x vinsmagning på en traditionel gård i San Gimignano 
 • 1 x vinsmagning i en fortidig vinkælder i Montepulciano

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse (kan tilkøbes)
 • Lejebil (kan tilkøbes)
 • Øvrige måltider, der ikke er nævnt under inkluderet
 • Lokale turistskatter
 • Entre til diverse seværdigheder

Godt at vide om din rundrejse i Toscana

At rejse rundt i Toscana er en herlig oplevelse, og så er det i øvrigt nemt med din lejebil. Vi sender dig derfor ikke en masse vejbeskrivelser, men vi anbefaler dig derimod at installere Google Maps på din mobil, da det er her, at du vil finde det mest opdaterede vejnet.

Du kan bestille denne rundrejse inkl. fly online på hjemmesiden (jeg vil anbefale dig at vælge enten Firenze, Bologna eller Pisa som din ankomstlufthavn). Hvis du også vælger at bestille lejebilen via Hideaways på hjemmesiden, så vil den stå klar til dig i den valgte lufthavn, og det er også her, at du skal returnere den igen. For eventuelle reservationer på restauranter og til attraktioner bedes du kontakte receptionen under opholdet. Bemærk, at der ikke er forudbetalt eller bestilt entréer til seværdigheder undervejs, selvom de er foreslået i programmet. Lokale turistskatter betales direkte på hotellerne. 

Læs mere om Rundrejsen vinsmagning i Toscana - 5 dage

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse

Faciliteter

Se alle

Kort og afstande

Fattoria La Torre i Montecarlo

 • Nærmeste centrum, Montecarlo - ca. 900 m
 • Centrum och smalle stræder i Lucca - ca. 16 km
 • Firenze lufthavn - ca. 56 km
 • Bologna lufthavn - ca. 137 km
 • Pisa lufthavn - ca. 53 km

Albergo Celide

 • Nærmeste centrum, Lucca - ca. 900 m
 • Den hyggelige by, Montecarlo - ca. 16 km
 • Firenze lufthavn - ca. 71 km
 • Bologna lufthavn - ca. 153 km
 • Pisa lufthavn - ca. 37 km

Hotel Garden

 • Barer, restauranter m.m. - ca. 350 m
 • Det kendte Piazza del Campo i Siena - ca. 2,5 km
 • Firenze lufthavn - ca. 80 km
 • Bologna lufthavn - ca. 164 km

Villa Sabolini

 • Nærmeste centrum, Colle Val d'Elsa - ca. 6 km
 • Det kendte Piazza del Campo, Siena - ca. 30 km
 • Firenze lufthavn - ca. 69 km
 • Bologna lufthavn - ca. 152 km

Værelser

Som udgangspunkt bor du i et dobbeltværelse med enten dobbeltseng eller to adskilte senge. Alle værelser har eget badeværelse, aircondition (de fleste værelser), satellit-TV, minibar, safetyboks og hårtørrer. 

Benyttede hoteller:

Dag 1-2: Fattoria La Torre i Montecarlo eller Albergo Celide i Lucca

Dag 2-5 :  Hotel Garden i Siena eller Villa Sabolini i Colle Val d'Elsa

Det er ikke alle hoteller, der findes i Hideaways sædvanlige program, men fortvivl ikke: som altid med Hideaways er hotellerne håndplukkede ud fra de sædvanlige kriterier som service, standard og beliggenhed.

Når du har bestilt rundrejsen online (som pakke med flyrejse og lejebil eller "kun hotel"), så vil du efterfølgende modtage en bekræftelse på præcis de hoteller, som du skal bo på.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Rundrejsen vinsmagning i Toscana - 5 dage:

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Se dina resedokument

Koordinater

Latitude: 43.4928
Longitude: 11.0468

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 55 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, San Gimignano
 • Nærmeste lufthavn: 71 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere