Rejser til San Gimignano

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i San Gimignano. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog med inspiration, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Det historiske centrum med tårnene

Der er ingen tvivl om, at den største attraktion i San Gimignano er dens historiske centrum, Centro Storico, som er blevet erklæret verdensarv af Unesco. Den gamle bydel bugner med historiske bygninger, ikke mindst de berømte middelalderlige tårne, 14 i alt, der er blevet et vartegn for byen. Tårnene udgjorde både befæstede hjem og status-symboler for de rivaliserende familier i byen, som byggede dem.

Flere af tårnene finder du ved den lille Piazza della Cisterna, byens trekantede hovedtorv, f.eks. resterne af tårnet på Casa Razzi; et andet på Palazzo Tortoli; og et tredje, det høje Torre del Diávolo, på Palazzo dei Cortesi; samt de to tårne Torri Ardinghelli på vestsiden. Fra piazzaen kan du let gå til Via del Castello, hvor du finder flere smukke tårne.

Ved Piazza del Duomo finder du de to tårne Torri Salvucci, der oprindeligt blev bygget for at omgå de kommunale vedtægter fra 1255, som begrænsede tårne til højden af Podestà-tårnet. For at vise sin overlegenhed opførte Salvucci to tårne, hvis kombinerede højde var højere end Podestà-tårnet.

Collegiata di Santa Maria Assunta

Basilikaen Collegiata di Santa Maria Assunta beliggende på Piazza del Duomo er berømt for sine frescoer, som omfatter værker af Domenico Ghirlandaio, Benozzo Gozzoli, Taddeo di Bartolo, Lippo Memmi og Bartolo di Fredi. Basilikaen ligger inden for det historiske centrum af byen og dens freskomalerier er blevet beskrevet af UNESCO som "værker af ypperste skønhed".

Den første kirke på stedet blev påbegyndt allerede i det 10. århundrede. I begyndelsen af det 12. århundrede voksede betydningen af San Gimignano og dens hovedkirke på grund af byens placering på pilgrimsruten til Rom, Via Francigena. Den nuværende kirke blev indviet den 21. november 1148 og dedikeret til Skt. Geminianus (San Gimignano) i nærværelse af pave Eugenius III og 14 prælater.

Det var i løbet af det 13., 14. og 15. århundrede, at kirken blev beriget med de senere så berømte freskoer og skulpturer.

Chiesa di Sant'Agostino

Chiesa di Sant'Agostino er den næststørste kirke i San Gimignano efter Collegiata di Santa Maria Assunta. Den er ejet af Augustinerordenen.

Sant'Agostino er en imponerende bygning fra det 13. århundrede med en stor hal domineret af et panel med 17 frescoer, der skildrer Augustins liv, malet af Benozzo Gozzoli mellem 1463 og 1467. Cappella di San Bartolo huser resterne af den eponyme helgen, en franciskaner, der døde af spedalskhed. Det storslåede alter i kapellet er skabt af Benedetto da Maiano.

Museo Civico

Museo Civico er beliggende i Palazzo del Popolo fra det 13. århundrede på Piazza del Duomo. Det omfatter Palazzo Comunale, La Pinacoteca og La Torre Grossa, hvorfra du har en fantastisk udsigt.

Museet rummer blandt andet Camera del Podestà, et rum, der indeholder freskoer fra det 14. århundrede af Memmo di Filipuccio og Azzo di Masetto, samt Sala Dante med en vidunderlig maestà (en billedtype, der fremstiller den tronende Jomfru Maria med Jesusbarnet) af Lippo Memmi baseret på et værk af kunstnerens svoger, Simone Martini, udstillet i Siena Palazzo Pubblico.

På anden sal finder du Camera del Podesta med sine storslåede freskoer og Pinacoteca, som rummermesterværker af malere fra det 13. til det 15. århundrede, såsom Filippino Lippi, Benozzo Gozzoli, Benedetto da Maiano og Pinturicchio.

Læs mere om San Gimignano

Rejsemål i Toscana

Find rejsen til Toscana her

Information om San Gimiginano

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om San Gimignano, såsom byens historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie i den berømte historiske by. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

San Gimignano ligger på en bakketop 342 meter over havet med udsigt over Elsa-dalen. Den er en del af Siena-provinsen i den vestlige-centrale del af regionen Toscana omkring 39 km nordvest for byen Siena i den nordlige-vestlige del af Italien. Byen har omkring 7800 indbyggere (per 2017) og en befolkningstæthed på omkring 51 indbyggere per kvadratkilometer.

Klima og vejr

Ligesom den toscanske region som helhed har byen et klima, der er præget af varme somre og tørre, milde vintre. Den bedste tid at besøge byen i er som regel tiden fra april til september - især for dem, der elsker at tilbringe al tiden udendørs.

Den varmeste måned i året er juli med lidt over 23 grader i gennemsnit, efterfulgt af august med lidt under 23 grader i gennemsnit, mens januar med 5,6 grader i gennemsnit er den koldeste måned i året, efterfulgt af februar med 6,5 grader i gennemsnit og december med 6,7 i gennemsnit.

Den mest regnfulde måned er november med 109 mm i gennemsnit, efterfulgt af oktober med 90 mm i gennemsnit, mens juli med 32 mm er den måned, der har mindst nedbør, efterfulgt af juni go august, der begge har 50 mm i gennemsnit.

Historie

San Gimignano har en lang historie, der kan spores tilbage til det 3. århundrede f.Kr., hvor der fandtes en lille etruskisk landsby dér, hvor San Gimignano i dag eksisterer.

Flere krønikeskrivere, såsom Lupi, Coppi og Pecori, beretter om, hvordan to  patriciske brødre, Muzio og Silvio, flygtede fra Rom til dagens San Gimignano og byggede to slotte, Mucchio og Silvia, under den catilinariske sammensværgelse mod den romerske republik i det 1. århundrede.

Slottets navn, Silvia, blev ændret til San Gimignano i 450 e.Kr. efter at biskop Geminianus, Modenas helgen, intervenerede for at undgå at slottet skulle blive ødelagt af tilhængerne af den hunniske konge Attila. Som følge heraf blev der bygget en kirke dedikeret til helgenen, og i det 6. og 7. århundrede opstod en landsby omkring den, som efterfølgende blev kaldt San Gimignanos Slot  - eller Skovens slot på grund af det omfattende skovområde, der omgiver det. Fra 929 blev byen styret af af Volterras biskopper. 

I middelalderen og renæssancen blev byen et stoppested for katolske pilgrimme på vej til Rom og Vatikanet, da den ligger på én af middelalderens vigtigste pilgrimssveje, Via Francigena. Byens udvikling blev også forbedret ved handel med landbrugsprodukter fra de frugtbare, nærliggende bakker, især safran, der både anvendes i madlavning (læs mere under Mad og Vin), i farvning af stof og i Vernaccia-vin.

I 1199 gjorde byen sig uafhængig af biskopperne i Volterra og udnævnte en podestà (en magistrat) og begyndte at udbygge kommunen med kirker og offentlige bygninger. Det var dog ikke altsammen fremgang og velstand, da byens fred blev i de næste to århundreder blev forstyrret af en konflikt mellem de pavetro guelfer og de kejsertro ghibellinere i byen.

Populært i Toscana

Tombolo Talasso Resort
Italien, Toscana, Livorno
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Afstand til havet: ca. 100 m
  • Pool
Borgo San Benedetto
Italien, Toscana, Montaione
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Afstand til havet: ca. 70 km
  • Pool
Villa Sequerciani
Italien, Toscana, Grosseto
  • Nærmeste lufthavn: 136 km
  • Afstand til havet: ca. 25 km
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér