Jeg har længe gået og funderet over det. "Hvad", tænker du nok? At finde et hideaway inde i det historiske Lucca. Så da min kollega Marie sendte mig en "ordre" på at finde et hotel netop her, så bliver mit smil på læberne ekstra bredt, for der er nemlig et særligt et, som jeg længe har haft et godt øje til. San Luca Palace Hotel er navnet, og det har et fint kligende navn til byen, synes jeg. Da hotellet ligger inden for de historiske bymure, så er jeg tvunget til at parkere bilen uden for byporten, men det gør blot charmen ved hotellet mere fremtrædende - og så tager det kun ca. 5 min. til fods at komme fra parkeringspladsen til receptionen.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

"Her er det", nærmest råber Gabriella til mig, da jeg har overset indgangen til hotellet udefra, så jeg må pænt 'traske' tilbage. Det er dog let at overse skiltet med hotellets navn, når du kommer gående, for facaden på San Luca Palace Hotel har en svag, gul farve, som næsten falder i ét med de øvrige bygninger. Det eneste, der adskiller sig fra de andre huse er det lille skilt, hvorpå hotellets navn står skrevet efterfulgt at fire stjerner med et S i enden (står for superior). Allerede her får hotellet min opmærksomhed, da jeg holder meget af historiske byer, hvor det er bygningerne, der fremhæves, og ikke det kommercielle.

Her er præcis, som jeg forventer...

Allerede da vi melder vores ankomst i receptionen, føles det godt at være her. San Luca Palace Hotel er præcis, som jeg og vi ønsker, at et byhotel i Toscana skal være: Lille, intimt, velholdt og med et hyggeligt personale, der altid har tid til et smil. Mens vi venter på direktøren, der skal vise os rundt, sætter vi os i mellemtiden ned på bænken, der er placeret foran receptionen. 

San Luca Palace føles hyggelig, og vi betragter de gæster, der løbende kommer og går, og vi må konstatere, at de ser tilfredse ud - alle som én. For dem og måske også for dig er dette hotel måske bare 'et blandt mange', og det respekterer jeg naturligvis, men at man har kunnet bygge dette hus tilbage i år 1540, det gør mig en lille smule ydmyg - også selvom hotellet først slog sine døre op i 2007, da det blev forvandlet til et 4**** S-hotel. Her er en respekt i luften, som er et sjældent syn - selv her i det historiske Lucca.

Morgenmad i "sala del Marchese Adalberto"

Vi begynder rundturen med at kikke ind i morgenmadslokalet, hvor vi får forklaret, hvad der venter dig som gæst ved dagens første måltid. Herfra gik vi videre til loungebaren og cafeteriet, der også er åben med adgang fra den anden side. Her findes en lille plads med udendørsservering, og du kan nyde den gode kaffe under åben himmel, hvilket jeg sætter stor pris på. San Luca Palace Hotel har ingen restaurant, men det gør ingenting, for du bor centralt og har byens hyggelige spisesteder inden for gåafstand.

Romantisk by med et hyggeligt centrum

Lucca er en bedårende, lille by med et hyggeligt centrum, og efter hotelbesøget sørger vi naturligvis for at tage en runde for at orientere os - vi er på jagt efter den berømte, italienske is: ) Solen varmer i ansigtet på denne skønne forårsdag, og på trods af, at vi ikke har tid til at se hele byen, så mærker vi tydeligt den afslappede atmosfære, og her findes utallige caféer og restauranter med udendørsservering - og ikke mindst butikker af mange forskellige slags.

Til forskel fra mange andre af Italiens historiske byer, så er cyklister et almindelig syn i Lucca, og inden vi får set os om, så bliver vi af San Luca Palace Hotel tilbudt at låne et par cykler. Da vi ikke har så meget tid til rådighed, må vi desværre takke nej i denne ombæring, men så ved du, at du i hvert fald selv har muligheden for at udforske Lucca på den to-hjulede.

Godt at vide om San Luca Palace Hotel

Kommer du med bil eller lejebil, så kontakt hotellet direkte inden ankomst, for de har nemlig et par pladser til rådighed i nærheden. Ellers er det, som vi gjorde, nemt at finde offentlig parkering uden for bymuren, der er relativ billig. Det er endda nemt at komme hertil uden bil, for San Luca Palace Hotel ligger ca. 800 m fra stationen. Morgenmaden kan du på forespørgsel få serveret på værelset. Evt. turistskat betales på stedet.

 

Læs mere om San Luca Palace Hotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
690 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering (evt. mod gebyr)
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by Lucca - 0 m
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca 146 km
 • Pisa med det skæve tårn – ca 20 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca 81 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca 106 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca 73 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – ca 128 km
 • Roms lufthavn i Fiumicino – ca 355 km
 • Firenzes lufthavn – ca 70 km
 • Bolognas lufthavn - ca 154 km

Værelser

På San Luca Palace Hotel findes der 26 værelser i forskellige kategorier. Bl.a. enkeltværelser, dobbeltværelser og dobbeltværelser (superior) og - (deluxe). Stilen er klassisk med tidssvarende møbler og med en varierende farveskala på tekstilerne. 

Faciliteter på værelserne:

 • Aircondition
 • Satellit-TV
 • WiFi
 • Minibar
 • Safetyboks
 • Badeværelse m. bruseniche el. badekar
 • Hårtørrer
 • Barneseng på forespørgsel (betales på stedet)
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på San Luca Palace Hotel:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via San Paolino, 103
55100 Lucca

Koordinater

Latitude: 43.8431
Longitude: 10.4980

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Andre hoteller Toscana

Læs mere