Det er ikke til at tage fejl af, at Villa Casagrande er et historisk hus, og den smukke bygning, som er bygget af familien Serrist, byder på masser af charme. Det som slog mig først, da jeg besøgte hotellet for første gang, var den skønne atmosfære og gode mad, som jeg havde fornøjelsen af at nyde i hotellets restaurant. Det andet, der slog mig, var den fantastiske beliggenhed tæt ved byens centrum, og det føltes luksuriøst at kunne slentre tilbage på et par minutter efter at have været på besøg i en af byens hyggelige tavernaer.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Bygningen fra 1300-tallet var tidligere en vingård, og du kan stadig nyde den smukke, oprindelige arkitektur inden- og udenfor, og den smukke italienske gårdhave, som ligger afskærmet og helt omsluttet. I dag er det ikke længere kun adelen, der kan sætte foden indenfor disse vægge, men heldigvis også os andre.

En placering ud over det sædvanlige

Villa Casagrande ligger i udkanten af Figline Valdarnos gamle del. Når jeg skriver udkanten, så er der mere tale om at det er stenkast væk, og det er netop dette, der er styrken og en del af charmen ved dette sted. Et andet plus er, at du kan tage en genvej gennem bygningen og komme både hurtigt og nemt ude på den anden side og direkte ind i den historiske del af byen, hvor du har restauranter og barer. I Figline Valdarno finder du, udover et dejlig lille centrum med en række butikker, apoteker, tobak butikker og bank, også en togstation, der giver mulighed for at tage til steder som Firenze. Perfekt til dem, der ønsker at lade bilen stå.

Herlig atmosfære og velsmagende mad

Jeg synes, at der generelt er en herlig stemning på Villa Casagrande, men min personlige favorit er dog haven og restauranten, Il Convivio, med dens udendørs terrasse. Denne restaurant er placeret i familiens gamle våbenhus og der hænger stadig skjolde og rustning på væggene, som vidnesbyrd om en svunden tid. Den tilhørende terrasse er romantisk, især når mørket sætter sig og lysene tændes. Det smukke hvælvede loft, klatreplanterne og det faktum, at den vender mod den italienske have øger det fine indtryk. Her kan du nyde rolige aftener med toscanske delikatesser og veltilberedt mad ledsaget af gode vine. Indendørsmiljøet er også charmerende med sit udsmykkede trætag og stengulve. Den anden restaurant, Aqva, har et moderne udtryk og ligger ved poolen. Aqva er åben fra tirsdage til søndag fra kl. 19.30 og på menuen finder du alt godt fra havet. I sommermånederne kan du også få frokost her, mens du kigger ud over det florentinske landskab.

Smuk lobby, spa og pool

Med hånden på hjertet, kan jeg bedyre, at Villa Casagrandes lobby er en af de mest smagfulde jeg har set. Her er stenvægge blandet med et smukt gulv og trætag. Hemsen og glastrappe, som fører op til værelserne, harmonerer smukt med buster og lædermøbler. I en af gårdens fløje ligger et SPA Elisium med fitness, sauna, tyrkisk bad, afslapningsrum, vandmassage, sensoriske brusere og indendørs opvarmet pool. Det er muligt at bestille forskellige typer af massage, ansigtsbehandlinger og andet godt, hvis du har lyst til det. Den såkaldte sommerpool finder du på toppen af en lille bakke og udover en forfriskende dukkert kan du her bestille velsmagende drinks, som du nyder på terrassen. Heldigvis har de også bevaret deres lille kapel, Capella Maria Luccioli, så det historiske går pænt hånd i hånd med det moderne.

Egen produktion af vin og olivenolie

Villa Casagrande har sit eget 'fattoria' og stadig en produktion af olivenolie og Chianti-vin. De har selvfølgelig deres egen vinkælder og salg, så du kan købe de gode sager med dig hjemme. Hvis du vil, kan du følge med på en rundtur i vinkælder og de arrangerer også på en regelmæssig basis kurser i keramik og maleri, så det gælder bare om at benytte lejligheden til at finde din kreative side frem og "give slip". Da du befinder dig tæt på Chiantis berømte bakker, bør du også tage en tur ud på landet og udforske nogle af de andre vingårde, der er i omrrådet. Sørg også for at stoppe i Greve in Chianti for en god frokost på pladsen og besøg en af de store vinkældre i byen.

Derfor skal du vælge Villa Casagrande

 • Den centrale beliggenhed
 • Den smukke og historiske atmosfære
 • Valget mellem værelser og lejligheder
 • Du kan vælge mellem to restauranter
 • De producerer deres egen vin
 • Adgang til udendørs swimmingpool

Godt at vide om Villa Casagrande

SPA-afdelingen er i øjeblikket lukket.. En turistskat betales på stedet. Parkering er inkluderet. På anmodning og mod betaling kan du få vinsmagning og madlavningskursus. Adgang til SPA er på anmodning og mod betaling (aldersgrænse er 14 år og derover) og der er åbent om aftenen mellem 18:30 og 22:30. Du kan gratis besøge poolen, der tilhører SPA-afdelingen. SPA-afdelingen er i øjeblikket lukket.

Du har fri adgang til udendørs poolen, men adgang til liggestole er mod et tillægsgebyr. Poolen er åben mellem 1/6-1/9 afhængig af vejr og vind og mellem kl. 9:00 til 19:00. Restauranten er åben kl. 12:00-14:30 og 19:30-22: 00. Indkvartering i lejlighed; Depositum € 100, slutrengøring € 26 / person / besøgende, el, gas, vand og aircondition inkluderet, det første sæt sengelinned og håndklæder inkluderet, varme € 10 / dag. Barneseng på forespørgsel og mod gebyr. Bryllupper og arrangementer afholdes nogle gange på stedet.

Læs mere om Villa Casagrande

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,4 Vores gæsters
bedømmelse
1230 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Reggello: ca. 10 km
 • Montevarchi: ca. 14 km
 • San Polo in Chianti: ca. 14 km
 • Rignano Sull'Arno: ca. 16 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti: ca. 20 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze: ca. 33 km
 • Siena, Italiens måske mest elskede middelalderby: ca. 63 km
 • Firenze Lufthavn: ca. 53 km (50m)
 • Pisa Lufthavn: ca. 117 km (1h 30m)
 • Bologna Lufthavn: ca. 137 km (1h 40m)
 • Rom Ciampino Lufthavn: ca. 255 km (2h 40m)
 • Rom Fiumicino Lufthavn: ca. 276 km (3h 0m)

Værelser

Du kan vælge mellem 60 hyggelige værelser, som ligger i hovedbygningen og indrettet i klassisk stil. Med hensyn til værelserne kan du vælge mellem bl.a. classic, comfort, superior og deluxe, som har elegant indretning. Der er også mulighed for at vælge enkeltværelser og tre-sengs værelser samt suiter til 2,3 eller 4 personer, som kan være i to niveauer med hems. Alle værelser har private badeværelser med bruser / badekar.

Der er 11 lejligheder (hver med eget navn) med mulighed for selvforplejning. Lejlighederne er rustikke med enkle møbler og ligger spredt omkring i hovedbygningen og i sidebygningen. De fleste af dem har 2 kogeplader, men nogle af de større har 4 kogeplader. Morgenmad kan købes til stedet for dem, der bor i lejligheden, samt daglig rengøring og skift af sengetøj og håndklæder. Nedenstående lejligheder kan også være benævnt type A og B, men så er de uspecificerede.

Gelsomino: I stueetagen i hovedbygningen, vender ud mod parkeringspladsen. Her får du et familieværelse med tekøkken og dobbelt sovesofa, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med bruser. Borde og stole udendørs, men stedet er ikke så privat da andre gæster passerer på vej til restauranten og SPA. Omkring 45 m² og til 4 personer.

Gladiolo: i stueetagen og er i to niveauer, i annekset ved den fine italienske have. Her får du et familieværelse med tekøkken og hems med to enkeltsenge, soveværelse med dobbeltseng og to badeværelser med toilet og bruser, hvoraf den ene er tilgængelig for kørestolsbrugere. Du har en privat terrasse på ca. 15 m² nær terrassen ved indendørs swimmingpoolen. Der er ikke plads til ekstra opredning. Ca. 50 m² og til 4 personer.

Glicine: I stueetagen i annekset ved den fine italienske have. Her får du et familieværelse med tekøkken, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse tilpasset kørestolsbrugere, med toilet og bruser. Du har en privat terrasse på ca. 15 m² nær terrassen ved indendørs swimmingpoolen. Der er ikke plads til ekstra opredning. Ca. 35 m² og til 2 personer.

Rosa: Beliggende på første sal i hovedbygningen. Her får du et familieværelse med tekøkken og spiseplads, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med brusebad. Ca. 35 m² og til 3 personer.

Magnolia: Beliggende på første sal i den gamle hølade til venstre for receptionen og ved parkeringspladsen. Her får du et familieværelse med tekøkken og dobbelt sovesofa, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med toilet og bruser. Der er ikke plads til ekstra opredning. Du deler en smal balkon sammen med Viola-lejligheden. Ca. 35 m² og til 4 personer.

Veronica: Beliggende i stueetagen i den gamle hølade til venstre for receptionen og ud mod parkeringspladsen. Du får et familieværelse med tekøkken og dobbelt sovesofa, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med toilet og bruser. Der er ikke plads til ekstra opredning. Du har egen terrasse på ca. 15 m². Ca. 40 m² og til 4 personer.

Orchidea: Beliggende på anden sal i hovedbygningen. Du har et køkken, stue med dobbelt sovesofa, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med bruser. Der er plads til en ekstra seng i stuen. Ca. 90 m² og til 5 personer.

Viola: Beliggende på første sal i den gamle hølade til venstre for receptionen og ved parkeringspladsen. Du har et familieværelse med tekøkken og dobbelt sovesofa, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med toilet og bruser. Der er ikke plads til ekstra opredning. Du deler en lille balkon sammen med Magnolia-lejligheden. Ca. 35 m² og til 4 personer.

Papavero: fordelt på to etager på anden sal i hovedbygningen. Du har et køkken, alrum, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med toilet og bruser på første sal. En trappe fører op til næste etage og et soveværelse med en dobbeltseng. Der er plads til en ekstra seng. Ca. 85 m² og til 5 personer.

Camelia: Beliggende på første sal i hovedbygningen. Du har et køkken med spiseplads, soveværelse med dobbeltseng og eget badeværelse med toilet og bruser, soveværelse med to enkeltsenge og eget badeværelse med toilet og bruser. Der er plads til en ekstra seng i et af soveværelserne. Ca. 90 m² og til 5 personer.

Biancospino: Beliggende på første sal i hovedbygningen. Du har et lille køkken med spiseplads, to soveværelser med to enkeltsenge og to badeværelser med toilet og bruser. Der er plads til en ekstra seng i et af soveværelserne. Ca. 90 m² og til 5 personer.

Margherita: Beliggende på første sal. Her får du et familieværelse med tekøkken og dobbelt sovesofa, soveværelse med dobbeltseng og badeværelse med toilet og bruser. Ca. 70 m² og til 4 personer.

Faciliteter i værelserne:

 • Wi-Fi-adgang
 • Klimaanlæg
 • Bankboks
 • LCD-tv
 • Minibar
 • Hårtørrer og toiletartikler

Faciliteter i lejlighederne:

 • Wi-Fi-adgang
 • Klimaanlæg
 • Ovn med grill og mikro
 • Køleskab og køkkentøj / tallerkener / redskaber
 • Kedel
 • Kaffemaskine
 • TV LED
 • Hårtørrer og toiletartikler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Villa Casagrande:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Del Puglia, 61
50063 Figline Valdarno

Koordinater

Latitude: 43.6156
Longitude: 11.4725

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 46 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Afstand til centrum: ca. 7 km
 • Pool

Andre hoteller Toscana

Læs mere