Villa Poggitazzi udmærker sig på flere områder. Hvor skal vi starte?! Eller rettere – kan du gætte, hvorfor jeg er faldet pladask for netop dette agriturismo?! Maden (nemlig, du har gættet rigtigt), vinen (også det), udsigten over Toscanas bakkede landskaber (korrekt) og den familiære stemning med Valentina som den storsmilende værtinde (endnu engang ”ja”). Godt gættet… Lad os afslutte spørgerunden og i stedet for byde velkommen til det lille, rustikke hideaway med den gode historie og hjertevarme service. Villa Poggitazzi hotel tilbyder både hotelværelser eller ferielejligheder.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Villa Poggitazzi fremkalder gode minder og et særlig bredt smil på mine læber, når jeg tænker tilbage på mit første møde med denne klassiker af et agriturismo. Hvorfor? Jo, fordi der til historien hører, at min vej dertil ikke var den mest direkte rute…

Efter mørkets frembrud lander jeg til tiden i Firenze, får hentet lejebilen og kører fluks mod sydøst, hvor Villa Poggitazzi ligger ca. 60 km fra lufthavnen. Der er nok en årsag til, at jeg ikke fik de højeste karakterer i geografi…for i stedet for at køre direkte på motorvejen får jeg ufrivilligt lov til at se Toscanas måske smukkeste by ’by night’ – for at sige det lige ud, så var det ikke planlagt, og for at sige det endnu mere lige ud, så er jeg kørt forkert og i ring (men sig det venligst ikke videre).

Jeg må hellere fortælle den ventende Valentina, at bilen ikke selv kan finde vej, så jeg ringer derfor og giver en foreløbig status med min position. Det er her, at jeg for første gang mærker, hvor gæstfri og hjælpsom familien er, for selvom Villa Poggitazzi faktisk er nem at finde, så kærer hun sig så meget om min færd, at hun løbende ringer for at tjekke op, om ’bilen’ er på rette spor.

En duft af Toscana

Efter det lille ’svinkeærinde’ i Firenze ankommer jeg til det oplyste hovedhus, og så snart bildøren åbnes fornemmes stilheden og luften er så frisk – lige noget for en vesterhavspige som mig. Valentina tager imod og selvom hun er noget mindre af statur, så insisterer hun på at bære kufferten op på værelset. Vi aftaler at mødes til ”en let morgenmad” næste dag, hvorefter hun glæder sig til at vise Villa Poggitazzi i dagslys – og ifl. vejrprognosen skulle det blive sol fra en skyfri himmel.

Valentina får ret – næste morgen er solen godt i gang med at varme landskabet op, og vi mødes som aftalt til prima colazione, som italienerne kalder det. Men det er ikke et let morgenbord – tværtimod er her tre slags hjemmelavet kager, hjemmelavet marmelade og ja…hjemmelavede croissanter. Da jeg kommer udenfor sæsonen, så er der ikke friskpresset appelsinjuice, men Valentina fortæller, at det må jeg smage næste gang, jeg lægger vejen forbi. Brød, smør og ost er hentet fra lokalområdet, og kaffen er helt efter italienske standarder (=høj), så det bliver til intet mindre end to frisklavede cappuccini.

Autentisk, historisk og charmerende = et rigtigt hideaway

Da Valentina viser min meget mætte mave rundt betages jeg af omgivelserne, for hvad der ikke var muligt at se ved ankomsten aftenen i forvejen kan der til gengæld tages revanche på nu. Wow…det er præcis det Toscana, som du ser på postkort med changerende landskaber, vinmarker og olivenlunde. Du kan se mange kilometer frem og cypresserne bliver mindre og mindre jo længere du ser mod horisonten.

Valentina peger mod en lille landsby ca. 1 km fra matriklen på Villa Poggitazzi. Hun foreslår, at jeg slår et smut forbi, når jeg kører videre efter besøget. ”Hvorfor”, spørger jeg nysgerrigt. Hun svarer, at det vil være synd ikke at gøre det, for det er en gammel og historisk landsby, som familien har købt og restaureret efter alle kunstens regler. Tænk engang at købe sin egen landsby…de må sælge mange flasker vin, tænker jeg. Valentina afslutter med at forklare, at det er i landsbyen, at de holder diverse arrangementer, hvor især bryllupper fylder kalenderen op. Her er nemlig plads til en ”lille”, italiensk familie med et par hundrede på gæstelisten.

Vælg Villa Poggitazzi, hvis du ønsker en ægte, toscansk oplevelse – her er lokal kolorit med det store hovedhus omkranset af den store have med pavillon, swimmingpool og grill-område. Alle er velkomne; familier som par, og der er plads til store som små, for du vælger selv, om du ønsker at bo i lejlighed eller i dobbeltværelse.

Faciliteter og aktiviteter

 • Tag en dukkert i swimmingpoolen, der ligger bag ved hovedhuset mod landskaberne
 • Som aktiv vingård er der mulighed for besøg i ”gemakkerne” og smage på Chianti-vinene
 • Der afholdes også ”smag på Toscana” med pecorino-ost, italienske pølser og olivenolie
 • Tag et spil tennis, hvis du har hang til at være aktiv på din ferie…
 • …eller pak vandreskoene med i kufferten og tag ud i det blå – kan også arrangeres med guide
 • Hvis du bor i lejlighed og selv gerne vil være italiensk kok, kan du frit benytte husets udendørs grill

 

Læs mere om Villa Poggitazzi

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
80 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering (evt. mod gebyr)
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby med restauranter – fra ca. 2-3 km
 • Nærmeste by, Loro Ciuffenna – ca. 5,5 km
 • Nærmeste større by med restauranter og shopping, Arezzo – ca. 33 km
 • Siena – måske Italiens mest elskede middelalderby – ca. 64 km
 • Pisa med sit skrånende tårn – ca. 131 km
 • Ponte Vecchio, shopping og domkirken i Firenze – ca. 52 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 32 km
 • Etruskernes bjergby, Volterra – ca. 112 km
 • Tårnenes by, San Gimignano – ca. 69 km
 • Rom Fiumicino lufthavn – ca. 254 km
 • Firenze lufthavn – ca. 65 km
 • Pisa lufthavn – ca. 126 km
 • Bologna lufthavn - ca. 154 km

Værelser

Uanset om du vælger ferielejlighederne eller værelserne, så har de samme, gennemgående stil = 100% toscansk. Her er rustikke detaljer som frilagte bjælker, klassiske møbler med antikt touch og varme stengulve. De varierer i størrelse, da de er tilpasset husets oprindelige former, og det gør efter min mening blot opholdet mere charmerende.

Her er udsigt enten mod haven eller landskabet. Lejlighederne har veludstyrede køkkener og er relativt store, de største med plads til op 6 personer. Det samme gælder de to værelser, der i øvrigt har mulighed for at blive koblet sammen, hvis det er en større familie, der ønsker mere plads.

Begge værelser har TV, minibar, safetyboks og badeværelse med en mindre bruseniche. De 23 ferielejligheder er indrettet på samme vis, men her er minibaren udskiftet med et pænt udstyret køkken, hvor du kan tilberede lettere anretninger. Nogle af de største af lejlighederne har to badeværelser.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Villa Poggitazzi:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Località Poggitazzi Terranuova Bracciolini Arezzo
52028 Arezzo

Koordinater

Latitude: 43.5938
Longitude: 11.5849

Villa Poggitazzi er ikke tilgængelig i øjeblikket

Villa Poggitazzi er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 55 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Arezzo
 • Nærmeste lufthavn: 81 km
 • Afstand til havet: ca. 130 km
 • Pool
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 108 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Andre hoteller Toscana

Læs mere