Rejser til Umbrien

Velkommen til Umbrien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Umbrien, "Italiens grønne hjerte", hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie.

Umbrien – eventyr og magi

Fra min første rejse til Umbrien husker jeg især en samtale, som jeg havde med ejeren på et af vores hideaways. Hun er født og opvokset i Rom, men købte for år tilbage denne gamle landejendom sammen med sin mand hvorefter de gik i gang med renoveringen og indretningen. Det er et helt fantastisk sted, hvor parret blandt andet har indrettet hotellet med gamle møbler, der er arvestykker fra familiens villa i Rom.

Hun fortalte netop det, som jeg på mange måder havde følt, mens jeg sammen med Marie kørte igennem det grønne bjerglandskab. Hun fortalte, at det i Italien siges, at den umbriske jord udstråler en helt særlig energi. Denne energi kommer fra det meget frodige landskab, som kendetegnes ved den altoverskyggende vegetation af grønne træer, der findes overalt. Derfor kaldes Umbrien også Italiens grønne hjerte, og energien kan føles, hvis man mærker efter.

Middelalderarkitektur, natur og gastronomi

En anden ting er eventyret. Overalt hvor du kommer frem, ser du middelalderbyerne, som ligger på bjerg- og bakketoppe. De bringer minder om en tid, hvor arkitekturen var til beskyttelsen af de indbyggere, som boede bag de tykke bymure, som stadig heldigvis stadig omkranser byerne, og gør dem til levende friluftsmuseer. Ind imellem følte jeg faktisk, at vi var havnet midt i et middelaldereventyr, og de historiske vingesus kom helt ind under huden på mig.

Derfor skal du rejse til Umbrien

Du skal rejse til Umbrien, hvis natur, madkultur, historie og skønne middelalderbyer, er nogle af de bestanddele, der er med til at give dig en god ferieoplevelse. Brug et af vores hideaways som base for oplevelser i Umbrien, og besøg historiske byer som Assisi, Perugia og Gubbio. Slå et smut forbi Orvieto, som betragtet på afstand, er et af de mest imponerende syn, jeg nogensinde har set.

Vores hideaways i Umbrien er til oplevelser men også til fordybelse. De er til nærvær og nydelse, og de er til aktiviteter og bevægelse. Du bestemmer om dagen skal bruges ved hotellets pool i selskab med favoritbogen eller din yndlingsmusik i din iPod. Måske skal dagene bruges på historiske eller kulturelle oplevelser? Det kan også være, at du har lyst til at tage på opdagelse i den fantastiske natur, og det kan gøres både til fods, på cykel eller i bilen alt efter temperament.

Umbrien kan du besøge året rundt, men jeg anbefaler, at du rejser af sted mellem marts og oktober, for her er du sikker på, at de fleste af vores hideaways har åbent - og så er det i øvrigt i denne periode, at solen skinner mest, og de grønne farver tager sig bedst ud.

Du kan rejse af sted med hele familien, eller du kan nyde en ferie i selskab med din bedre halvdel, for lige meget hvordan, du vælger at rejse, så tør jeg (næsten) godt love, at Umbrien vil gøre et dybt indtryk - også på dig.

Stay magic :-)

Rigtig god ferie i Umbrien med Hideaways, hilsen Mikkel

Besøg Mikkel Krohne-Sørensens profil på Google

Rejser til Umbrien med Hideaways

Hos Hideaways kan du rejse til Umbrien nøjagtig som det passer dig bedst. Vælg en af de mange pakkerejser hvor der indgår flyrejse, ophold på hotel eller i feriebolig, samt lejebil, eller bestil en kør-selv ferie hvor du selv arrangerer rejsen til Umbrien. Uanset hvilke rejser du vælger er opholdet altid i en af vores udvalgte ferieboliger eller hoteller i Umbrien. Vælger du en rejse med fly, så benytter vi lufthavene i Rom eller Firenze på vores rejser til Umbrien. Læs mere under de forskellige hoteller og ferieboliger om hvilken lufthavn der ligger nærmest. Jeg vil også anbefale du ser nærmere på vores bilrundrejser i Umbrien, og evt. vores rejser, hvor du kan kombinere ophold i både Toscana og Umbrien.

Skræddersyet tilbud på rejse til Umbrien

Finder du ikke en rejse til Umbrien i vores program der opfylder dit behov og ønsker, Er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også bestille et gratis og uforpligtende tilbud på din rejse til Umbrien, klik på nedenstående link og du vil høre fra os i løbet af 24 timer.

Bestil skræddersyet tilbud til Umbrien

Læs mere om Umbrien

Seværdigheder

Umbrien er én af Italiens mest oversete regioner, måske fordi den ligger i den indre del af landet, uden en kystlinje, som ofte er et trækplaster for mange rejsende i Italien. Men selvom Umbrien ikke har en kystlinje og dermed strande, har regionen meget andet at byde på i ferien, ikke mindst en fantastisk rig kulturhistorie og nogle af Italiens smukkeste og mest frodige landskaber.

Jeg har her udvalgt et par af de seværdigheder, som jeg anbefaler dig at opleve på din rejse til Umbrien.

Norcia

Norcia, der ligger i det sydøstlige Umbrien, er ligesom Assisi en af de byer i Umbrien, der er blevet verdenskendt på grund af en religiøs helgen. Det var nemlig her, at grundlæggeren af Benediktiner-ordenen, Benedikt af Nurcia, også kaldet Sankt Bendt på dansk, blev født i - formoder man - året 480 (e.Kr.).

Benedikt af Nurcia - eller Sankt Bendt - stiftede i 529 Benediktiner-ordenen på klippen Monte Cassino, der ligger over for byen Cassino, og Benediktiner-ordenen blev siden en af de største munke-ordener i den kristne verden, mens munkene levede efter mottoet Ora et labora (Bed og arbejd).

Benediktiner-ordenens lange arme nåede siden helt til Danmark, idet den tyske munk Ansgar, også kaldet Nordens apostel, der indførte kristendommen i Danmark, selv var Benediktiner-munk.

Norcia byder dog også på andet end religiøs historie, blandt andet dens smukke landskaber, der har gjort den til et populært udgangspunkt for vandring og klatring, og dens meget vildt, der har gjort den til et yndet sted at gå på jagt. Gastronomisk set er byen kendt i hele Italien for dens fremragende pølser og skinke lavet af kødet fra vildsvin.

Assisi

Assisi, der ligger 20 kilometer fra regions-hovedstaden Perugia, er især kendt for at være den by, som grundlæggeren af Franciskaner-ordenen, Frans af Assisi, kom fra, men byen har meget andet at byde på end sine franciskanske rødder.

For eksempel har byen - med en befolkning på omkring 28.000 indbyggere - også en spændende forhistorie som genstand for umbrernes, estruskernes, romernes, ostro-goternes og langobardernes luner, da disse folkeslag bosatte sig i området.

Der findes endnu spor af den romerske epoke i byens historie i form af et romersk amfiteater, bygget i det første århundrede e.Kr., og det romerske Minerva-tempel, tilegnet lærdommens, kunstens og håndværkets gudinde Minerva. Templet er bygget i det første århundret f.Kr., men har siden 1539 huset kirken Santa Maria sopra Minerva. Facade og søjler er dog bevaret fra romersk tid.

De franciskanske bygninger i byen, der blandt andet inkluderer franciskaner-kirken Basilica Papale di San Francesco og franciskaner-klostret Sacro Convento, har siden år 2000 været på UNESCO´s liste over verdensarv.

For os danske rejsende kan det være interessant, at byen i mange år havde den danske forfatter Johannes Jørgensen som en af sine borgere, og endda udnævnte ham som æresborger på grund af hans biografi om Frans af Assisi.

Gubbio

Gubbio, der er en del af Perugia-provinsen i det nordøstlige hjørne af Umbrien, har en smuk beliggenhed på den første del af bjerget Ingino i den berømte bjergkæde Appenninerne, hvorfra man har et skønt skue ud over den grønne dal forneden.

Men det, som for alvor har gjort byen berømt i Umbrien, er et smukt og fascinerende middelalder-centrum, hvor mange af husene - bygget og ejet af byens velhavende købmænd - stammer helt tilbage til det 14. og 15. århundrede, og i de fleste tilfælde er et resultat af den velstandsperiode, som fulgte efter at byens daværende biskop, Sankt Ubaldo Baldassini, havde held med at bekrige de omkringliggende byer i 1151.

Byen rummer også unikke spor fra romertiden i form af et sjældent bevaret romersk teater, der er bygget i det første århundrede f. Kr., og et romersk mausolæum. Og endelig er det her i Gubbio, at man - som allerede nævnt under Sprog i afsnittet Information - har fundet den største samling inskriptioner med old-umbrisk, indgraveret på syv (oprindeligt ni) broncetavler.

Trasimeno-søen

Trasimeno-søen, eller Lago Trasimeno, som den hedder på italiensk, ligger i Perugia-provinsen og er den fjerde-største sø i Italien, kun overgået af de tre mere kendte italienske søer; Como-søen i Lombardiet, Gardasøen mellem Veneto og Lombardiet, og Lago Maggiore, der ligger på grænsen til Schweiz.

Søen, der har et overflade-areal på hele 128 kvadratkilometer, rummer tre øer, hvoraf Isola Polvese er den største af øerne, mens Isola Maggiore er den eneste beboede af øerne med omkring 35 beboere. Den mindste af øerne er Isola Minore, der idag er privatejet og ubeboet.

Af disse tre øer har Isola Maggiore den mest spændende historie, idet Frans af Assisi har boet på øen i 1211. Senere, i 1328, blev der bygget et franciskansk kloster til ære for Frans af Assisi, og de fleste af øens oprindelige bygninger og ruiner stammer fra dengang.

I 1880´erne blev der bygget et slot, Guglielmi-slottet, på ruinerne af det daværende franciskaner-kloster, og dette slot blev i 1944 blev brugt som fængsel for jøder og andre politiske fanger, som den fascistiske præfekt i Perugia, Armando Rocchi, efter sigende indespærrede der for deres egen sikkerheds skyld, så de undgik at blive anbragt i koncentrationslejr af de tyske nazister, der ønskede dem deporteret. Slottet er siden blevet bygget om til et luxuriøst spa-hotel (der efterfølgende blev sat til salg).

Trasimeno-søen er rig på fisk, især gedde og karpe, og har generelt et godt miljø; så godt, at det er muligt at tage en svømmetur. I 1995 blev der etableret en naturpark i forbindelse med søen og i 2003 blev der lavet en cykelsti, der gør det muligt for besøgende at opleve søen på en cykeltur.

Læs mere

Maden og vinen

Umbrien er ikke den meste kendte italienske region, men der er ét punkt, hvor regionen ofte overtrumfer andre italienske regioner og det er på maden. Selv blandt italienerne selv er Umbrien berømt for sin enkle, solide, men særdeles velsmagende retter, hvilket siger ikke så lidt i et land, der ofte hyldes for sin gastronomi.

Hemmeligheden bag det umbriske køkkens succes skyldes hovedsageligt to ting: fremragende råvarer og en stor traditionsbevidsthed, som har holdt gamle umbriske retter og metoder i live lige siden etruskerne. Jeg har her samlet et par af de retter og specialiteter, som du har mulighed for at opleve, når du holder ferie i Umbrien.

Norcino

Norcino er - blandt andet - en betegnelse, som dækker en bred vifte af saltet kød, herunder vildsvin-pølser og prosciutto (lufttørret skinke), som er blevet tilberedt med den specielle og traditionsrige teknik, som stammer fra byen Norcia (heraf afledningen "norcino ") i Perugia-provinsen i det sydøstlige Umbrien.

Norcia har - som det også nævntes under seværdigheder - en rig bestand af vildt, særligt hvad angår vildsvin, og har gennem flere århundreder udviklet sine egne produktionsmetoder i forbindelse med produktionen af svinekød; bl.a. bruges specielle konserveringsmetoder, der muligvis stammer helt tilbage fra romerne.

Crostini alla norcini

Crostini - skiver af ristet hvidt brød med forskelligt pålæg - er meget populært Umbrien, hvad enten det er i den ene eller anden version - og versioner er der mange af i Umbrien. For eksempel crostini al tartufo, der er lavet af sorte trøfler, eller crostini med kyllingelever, kapers og citron.

Men i denne sammenhæng anbefales du at smage på den måske mest typisk umbriske crostini, som er crostini alla norcini, bestående af en blanding af ansjoser, trøfler og kyllingelever.

Trøfler

Umbrien er berømt for sine trøfler, der afføder adskillige festivaler og markeder rundt omkring i regionen i efteråret og om vinteren, alene dedikeret til disse lækre delikatesser. Sorte og hvide trøfler bruges både - som nævnt - som pålæg på appetitvækkerne crostini alla norcini eller costrini al tartufo , og som ingrediens i mange forskellige pasta- og risotto-retter.

Fichi Girotti

Byen Amelia, beliggende i Terni-provinsen i den sydlige del af Umbrien, har været berømt for sine figner siden oldtiden. I det 19. århundrede begyndte en nationalistisk kommandant ved navn Antonio Girotti at udfylde figner med ristede mandler, kandiserede frugter og kakao, og presse de forskellige dele sammen til de hjulformede søde sager, som endnu idag er meget populære I Umbrien, og som kan købes i de karakteristiske blå- eller rødstribede plastic-indpakninger med teksten “tipico producto umbro - Il dolce frutto” ("typisk produkt fra Umbrien - den søde frugt").

Vin i Umbrien

Det er især regionens hvidvine, fremstillet på Grechetto-druer, der indtil nu har nydt anerkendelse og popularitet, ikke bare i Italien, men også mange andre steder i verden. Dog er Umbriens rødvine på vej frem, ikke mindst takket være mærker som Colpetrone, Arnoldo Caprai, Anronelli, Bea og Tabarrini, der har taget kampen op med de fremragende umbriske hvidvine.

Læs mere

Solrejser Umbrien

Nyd solen i det skønne Umbrien i Italien langt væk fra hverdagens krav og forpligtelser. Trænger du til en solrejse med afslapning ved poolen i en hyggelig atmosfære, hvor der ikke er overfyldt af mange turister, så er hideaways i Umbrien det rigtige valg.

Hvad enten du vælger et hotel eller en feriebolig i Umbrien kan du være sikker på en udsøgt ferie, hvor der også er mulighed for at opleve de mange lokale historiske steder. Hotellerne er små og intime, og de er yderst charmerende og meget attraktive med deres autentiske og lokale udseende. Her er der rig mulighed for at lade op i de smukke grønne omgivelser.

Ferieboligerne i Umbrien er nøje udvalgte og er også ideelle til en varm solrejse. Alle vore hideaways i Umbrien ligger naturskønt i ”Italiens grønne hjerte”, som Umbrien kaldes. Alle muligheder er her til stede for et solfyldt og afslappende ophold; Hvad enten du vil solbade dagen lang ved poolen med en god bog eller tage et afbræk med oplevelser i de historiske landsbyer i området.

Umbrien byder også på gode gastronomiske oplevelser. Dets køkken sammensættes af de fineste råvarer og er grundlagt af et solidt og simpelt håndværk. Bestiller du en solrejse i perioden marts til oktober er der størst mulighed for at få det optimale ud af vejret, idet solen ofte bager dagen lang og naturen står grønnest her.

Læs mere

Rejsemål i Umbrien

Assisi

En af Umbrias mest kulturelle skatte er Assisi. Den smukke by er beliggende majestætisk på en bakke med udsigt over det grønne landskab. Fra Assisi kan du nemt komme rundt i Umbrien og besøge byen Perugia samt Trasimenosøen.

Rejser til Assisi

Gualdo Cattaneo

Gualdo Cattaneo er et ideelt rejsemål for dem, der ønsker at kombinere en afslappende ferie i rolige og autentiske landlige omgivelser med Umbriens store kulturelle og historiske seværdigheder, såsom Perugia og Assisi.

Rejser til Gualdo Cattaneo

Orvieto

En by du ikke må misse på din rejse i smukke Umbrien er Orvieto. Byens perfekte beliggenhed i harmoni med den frodige natur er hele rejsen værd. Nyd godt af den historiske bymidte og en lokal vin, så bliver det heller ikke meget bedre.

Rejser til Orvieto

Perugia

Den vigtigste by i Umbrien er uden tvivl Perugia. Med sin rige historie og fine beliggenhed i hjertet af regionen er den et must på din ferie i Umbrien. Kom hertil og oplev byens levende centrum og nyd det lokale køkken og gode vine.

Rejser til Perugia

Saragano

Nyd de fantastiske omgivelser i den fredfyldte by, Saragano, hvorfra du kan tage på udflugter til Umbriens mange seværdigheder.

Rejser til Saragano

Spoleto

Det kan være svært at vælge mellem udflugtsmål på en rejse til Italiens grønne hjerte Umbrien. Den lille by Spoleto er lille men byder på et charmerende centrum hvor du får det ægte Italien helt ind under huden. Kom hertil og oplev lokal stemning.

Rejser til Spoleto

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Umbrien til din rejse. Hvis du vil læse mere om Umbrien, så anbefaler jeg dig at følge de eksterne links til andre kilder nederst på siden. Du kan også læse om Umbrien på vores rejseblog, der har indlæg om emner som mad og vin, kultur, natur, historie, seværdigheder, forslag til dagsudflugter - og ikke mindst oplevelser fra vores egne rejser til Umbrien.

Provinser

Umbrien er inddelt i to provinser, Perugia og Terni, hvoraf den nordligst beliggende af de to, Perugia, er den største, både hvad angår areal og befolkningsantal med lidt over 660.000 indbyggere og et areal på 6334 km2.

Perugia-provinsen har 59 kommuner - comuni på italiensk - og rummer blandt andet byerne Foligno, Cittá di Castello, Spoleto, Gubbio, Assisi, Bastia Umbra og naturligvis hovedbyen, der både har givet navn til provinsen, og som er hovedstad i regionen Umbrien.

Terni har omkring 232.000 indbyggere og et areal, der kun udgør ca. en tredjedel (2122 km2) af Perugia-provinsens samlede areal. Dens hovedby er byen Terni, der har givet navn til provinsen, og hvis rige historie rækker tilbage helt til det 7. århundrede f.Kr. Byen er blandt andet fødested for den mægtige romerske kejser Marcus Claudius Tacitus Augustus, der ledte romerske krige mod goterne, hvorfor han fik tilnavnet Gothicus Maximus.

Terni-provinsen - der har 33 kommuner - rummer blandt andet byerne Orvieto, Narni, Amelia, Montecastrilli, Acquasparta og San Gemini. De eneste byer i Terni-provinsen der har mere end 20.000 indbyggere - foruden hovedbyen Terni med omkring 113.000 indbyggere - er byerne Orvieto og Narni med henholdsvis 20.870 indbyggere og 20.250 indbyggere. I hele Umbrien tilsammen bor der omkring 885.000 mennesker.

Klima og vejr

Klimaet i Umbrien er ligeså varieret som alle andre steder i Italien og afhænger af, hvor i regionen, du befinder dig. I de lavtliggende områder nær Trasimeno-søen er der mildt året rundt, mens byerne beliggende i - eller tæt - på bjergkæden Appenninerne oplever snerige vintre og kølige somre.

Umbrien har gennemsnitligt omkring 5.5. solskinstimer om dagen med færrest i december, hvor der kun er tre solskinstimer om dagen, og flest i juli, hvor der er hele 9.2 solskinstimer om dagen. Den højeste månedlige gennemsnits-temperatur i Umbrien er 28 grader i juli og august, mens den laveste månedlige gennemsnits-temperatur er 2 grader i januar og i februar.

Måneden med mindst nedbør er juli med gennemsnitligt 46 mm, mens november er den måned med mest nedbør med gennemsnitligt 113 mm.

Sprog

Umbrisk, der tilhører den oskisk-umbriske sproggruppe, og i en videre forstand er et italisk sprog (og derfor også et indo-europæisk sprog), taltes i Umbrien inden romerne erobrede regionen og gjorde latin til Umbriens hovedsprog, men er i dag uddødt og eksisterer kun gennem omkring 30 inskriptioner, der er dateret til ca. det 7 århundrede indtil det 1 århundrede f.Kr.

Ni af de vigtigste af disse inskriptioner blev fundet i 1444 i form af ni bronce-tavler, der dukkede op i et underjordisk kammer ved byen Gubbio i Perugia-provinsen, hvoraf to siden dog er forsvundet igen. De nu syv bronce-tavler, som indeholder mellem 4000 og 5000 ord, beskriver instruktioner til religiøse ceremonier inden for den tids antikke, hedenske religion i Umbrien. Der findes også mindre inskriptioner i byerne Spoleto, Assisi og Todi.

Natur

Umbrien kaldes for “Italiens grønne hjerte”- il cuor verde d'Italia på italiensk - og sandt er det, at regionen har nogle af Italiens smukkeste og mest grønne landskaber. Floden Tiberen - Italiens tredjestørste flod - krydser gennem regionen og bidrager til denne legendariske frodighed. Til gengæld er det så også den eneste region i Italien uden en kystlinje, eftersom Umbrien ligger klemt inde mellem tre andre italienske regioner: Toscana mod vest, Marche mod øst, og Lazio mod syd.

Mens regionen på den ene side præges af de mange flade strækninger med opdyrkede områder, så krydses regionen på den anden side af Appenninerne, den 1200 kilometer lange bjergkæde, der går fra Alperne i den nordlige del af Italien til Calabrien i den sydlige del af landet, og en stor del af regionen er enten bjergrigt eller bakket.

Det højeste punkt i den umbriske del af Appenninerne er Monte Vettore på 2476 meter, der ligger i nationalparken Parco Nazionale dei Monti Sibillin på grænsen mellem Umbrien og naboregionen Marche.

Populært i Umbrien

Italien, Umbrien
  • Nærmeste lufthavn: 161 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien
  • Nærmeste lufthavn: 198 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien
  • Nærmeste lufthavn: 161 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér