Turen til Hotel Castello di Petrata var en stor oplevelse i sig selv. Jeg var godt klar over, at hotellet ligger i nærheden af middelalderbyen Assisi, som nok er mest kendt for sit bysbarn Frans af Assisi. Jeg var også blevet fortalt, at klosteret og Basilica di San Francesco, som er byens mest dominerende bygningsværk, skulle være et imponerende syn.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Men da byen endelig viste sig i horisonten, var det næsten ikke til at tro, hvordan det for 700 år siden var muligt at bygge et så imponerende bygningsværk ind i en bjergskråning. Men det er typisk for arkitekturen i Umbrien – man imponeres gang på gang.

Det blev svært at holde øjnene på vejen, så jeg var nødt til at holde ind og stige ud af bilen for at tage et par billeder, inden jeg skulle videre, for Assisi er bjergtagende, for nu at bruge en metaforik der passer. Heldigvis fik jeg mulighed for at køre gennem Assisis snoede middelaldergyder på vej til et andet hotel dagen efter.Men destinationen var Castello di Petrata, og jeg havde store forventninger, fordi Marie et år forinden havde besøgt hotellet og fortalt mig, at det var et af de steder, jeg virkelig skulle glæde mig til at besøge.

Hyggelig middelalderstemning og ro

Det startede også godt. Jeg blev modtaget i receptionen af restaurantens tjener, som senere skulle vise sig at være gift med Erica, der er hotelchefen på stedet. Castello di Petrata er et familieejet hotel, og nærmest hver time jeg var på hotellet, mødte jeg et nyt medlem af familien, som driver hotellet med stor kærlighed og respekt for stedets patriarker Aldo og Guiseppa.

Det er Aldo og Guiseppa der har grundlagt hotellet og gjort det til dét, det er i dag, men nu er det børnene og deres ægtefæller, som har ansvaret i det daglige. Erica kunne dog fortælle mig, at hendes far ikke har givet helt slip, men i dag er det mest kærligheden til den have, som omgiver hotellet, der optager tiden – resten må børnene klare. Men Aldo kan være helt rolig. For den energi og kærlighed, som han har brugt på at opbygge Hotel Castello di Petrata er i gode hænder hos børnene og ægtefællerne. På alle måder var det også mit indtryk, at børnene ikke bare var der for at bevare, men også til at bringe hotellet ind i det 21. Århundrede med WIFI og andre moderne installationer, som vist ikke helt var noget Aldo havde været særligt begejstret for.

Jeg fik lidt tid til lige at pakke ud og slappe af på værelset, hvor jeg kunne åbne vinduet og nyde udsigten mod Assisi, inden middagen skulle indtages i hotellets restaurant.

Specialiteter fra Umbrien, når de er bedst

På mange måder er jeg et tryghedsmenneske, når det kommer til mad og vin. Ikke at jeg ikke kan lide at smage nye ting, men sommetider er jeg lidt låst fast på bestemte retter og vine, fordi jeg ved, at de smager godt. På Castello di Petrata gav jeg dog mig selv en udfordringen og valgte kanin, som for mig er ret usædvanligt. Menukortet er dog meget præget af de lokale specialiteter fra Umbrien, og det er jo en gylden regel, at man går på opdagelse i de lokale specialiteter. Kaninen smagte i øvrigt himmelsk, men det skal lige nævnes, at restauranten ikke er den billigste i området. Dog bed jeg mærke i, at der var mange italienere, og uden at ligge hovedet på blokken, tror jeg, det er et sted, hvor der kommer mange lokale, når de vil have et godt måltid hjemmelavet mad.

Castello di Petrata har så meget at byde på. Foruden restauranten, hvor morgenmaden, også serveres, er der terrasserne som ligger rundt omkring hotellet og haven, der især skal fremhæves. Overalt er der små gemmesteder, hvor man kan nyde en stille stund – alene, eller endnu bedre på tomandshånd.En lille dukkert er der naturligvis også mulighed for. Poolen ligger pænt gemt væk omgivet af træer på den ene side og med udsigt til Assisi til den anden. Er man afsted med sin bedre halvdel, kan man booke jacuzzien, så man i fred og ro kan nyde hinandens selskab med en pragtfuld udsigt over de omkringliggende bjerge.Som Erica fortalte os, så har Castello di Petrata mange gæster, som har kommet der i en menneskealder, og det er fuldt forståeligt. Jeg ville i hvert fald med glæde komme igen.

Godt at vide om Hotel Castello di Petrata

Castello di Petrata er et sted, hvor freden og roen dyrkes. Uden at man lægger mærke til det, kommer ens toneleje helt ned, når man bevæger sig rundt mellem hotellets tykke mure. Derfor undrede det mig også, at dørene var lidt tynde, så der ind imellem kunne være lidt ”støj” ude fra gangen. Assisi er nærmest turen værd i sig selv, men hotellets beliggenhed er perfekt, hvis du ønsker at gå på opdagelse i Umbrien og det er også oplagt at tage et smut til nabo regionen Toscana. Morgenmaden er himmelsk, og består af hjemmelavede kager, marmelade og andre lokale specialiteter. På forespørgsel kan du lære at lave mad, og personalet hjælper dig også mere end gerne med at bestille rideture og golf. Du kan låne cykel gratis efter tilgængelighed. Lokal turistskat betales på stedet. Der er ingen aircondition på Castello di Petrata, da det ikke betragtes som nødvendigt på grund af højden og de tykke mure. Der afholdes, nu og da bryllupper og andre events på Castello di Petrata.

Derfor kommer vi gerne igen

For at slappe af. For at bruge en hel dag på at gå rundt i Assisis smalle middelaldergade og nyde espressoer på de små caféer og for at nyde naturen og de små gemmesteder, som er overalt rundt omkring hotellet. Du kan koble helt af i hotellets SPA (mod betaling) hvor du kan bestille forskellige pakker og behandlinger.

 

Læs mere om Castello di Petrata

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,6 Vores gæsters
bedømmelse
725 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, middelalderbyen Assisi – 7,6 m
 • Historiske Spoleto med sit romerske amfiteater – 55 km
 • Byen opkaldt efter den gode Frans, Assisi – 7,6 km
 • Kyssets by, Perugia – 27 km
 • Monte Cucco-bjerget – 66 km
 • Frasassi-grotterne –69 km
 • Hyggelige Gubbio med alle dens festivaler – 47 km
 • Rom lufthavn – 217 km
 • Firenze lufthavn – 186 km

Værelser

Værelserne passer godt til husets stil. De er rustikke, charmerende og typiske for det, jeg ellers kender fra vores hideaways i Umbrien. Alle værelser er forskellige i både indretning og størrelse, men der er naturligvis en rød tråd gennem det hele.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Castello di Petrata:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Petrata 25
06081 Assisi

Koordinater

Latitude: 43.1066
Longitude: 12.6275

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Umbrien
 • Nærmeste lufthavn: 170 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Firenze
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien
 • Nærmeste lufthavn: 116 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi